2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Maşaallah, hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsin peşpeşe doğum yapmışız benim Cumartesi sabah 6ya doğru oldu, sizin 9da olmuş Allah bahtlarını güzel etsin inşaallah
Çok tebrik ederim, hayırlı olsun sizin bebeğiniz de Çok güzel tesadüf etmişiz

elim ayağım titriyor düşündükçe
Bebeğin uyurken konuş onunla canım hatta uykuy Yavrum kıyamam daha yeni doğdu aslında memeyi sürekli vermeye çalış ağzına hemşirelerden yardım iste uyandırmak evet çok zor ama gerçekten alışıyor insan bgn bizim 13. Gün oldu alıştık biraz sabır tatlım. Ağrılarında çok normal onlarda geçiyor merak etme, doktor bana minosetle parol yazmıştı ben çok icmiyim diye parolu aldirmamistim içmedim ağrılarım felaketti dayanamayinca minosette aldırdım ağrılarım o kadar güzel kesti ki minoset alsdir yazmadıysa bile doktorun

Benim dikişlere bakmıştı, bir de hastaneden çıkarken kan alındı onun sonuçlarına baktı o kadar. Dikişlerin ne durumda bu arada düşmeye başladı mı
Nerde ne kadar dikiş var hiç hakim değilim. Sadece bir tanesi elime geliyor o da daha duruyor.

1 numara kullanıyordum. 3 kg doğdu. Başta suçu kendimde aradım kötü bağlıyorum herhalde diye ama düzelmeyince yorumlara girdüm okudum herkes şikayet etmiş sızıntıdan. Siz kaç numara kullanıyorsunuz yenidoğan için, 2 mi olmalıydı ki?

Cok şükür gaz çıkışı hemen oldu onda baya rahatladım kayısı meyvesuyu içtim sürekli o da karnımı yumuşak tuttu ama dikişler bel ağrısı göğüs omuz ağrısı vs yaptı odadaki klima bozuktu en yüksekte çalıştı soğuğunda etkisiyle bebekte de gaz oldu bende de sancı, ağrı kesici üst üste birkaç iğne vuruldum ilkin yürüyemedim suan bı tur atabiliyorum bebişte dediğin gibi uyuşuktu şimdi uyandığında az buçukta olsa emiyor bende sık sık uyandırıyorum ki ne kadar emerse o kadar süt gelir hesaplamasındayim bugün biraz daha iyi iyi gibiyiz

Teşekkür ederim canım evet dün uyuşuk gibiydi biraz zorlandık bugünde öyle ama ben daha inat edip uyandırıyorum ondan dolayı daha kolay oluyor ağrılar için şuan iğne yapıyorlar gece içmeye 2 parol verdiler birazdan yine iğne yaparlar kapının önüne bile cikamazken şimdi koridorda bı tür atabildim zorlayarak inşallah git gide geçecek hemşireler yürüdükçe iyi olursun diye gaza getiriyor bakalım artık yarın taburcu olunca yazmazsa doktor isterim bende minoset
Birde bebegin gazi oluyor sürekli kasıyor kendini gaz damlası falan istesem mi yazmazsa

@s
bel omuz göğüs ağrısı beni de çok zorladı, hep gazdan oluyor. İlk gece öyle kötüydü ki ağladım resmen acıdan allahtan ağrı kesiciler var. Bugün daha iyi olursun inşallah. Bebek hastanede uyuyup duruyordu, çiş sayısı azdı, eve gelince gözü açıldı heralde yorgunluktan ilk zamanlar böyleler. Siz de yavaş yavaş daha iyi olursunuz bugün. 2. Gün ağrım artmadan 2 defa parol serum taktılar o da iyi geldi bı arada, kendini zorlamamış olursun.

Çok geçmiş olsun toparlayacaksin en kısa zamanda valla gaz olayını ben hiç bilmiyorum tatlım bilen arkadaşlar yardımcı olurlar ya da sor sen hemşirelere ben herşeyi soruyordum sagolsunlar çok yardımcı oldular

Kızlar sezaryen olanlar ya da olacaklar bana doktorum sürekli acı kahve iç dedi sütsüz olsun bol bol iç dedi ama geldi gitti kahveyi hatırlattı ben de o kadar çok filtre kahve içtim ki öksürük falan olmadı, sade soda da çok içtim.

Aslında 1 numara kullanıyorum doğru belki siz 0 filan mı aldınız acaba dedim, bizim de 3 kg doğdu 1 numarada şuanlık ben sıkıntı yaşamadım.

Hanımlar birkaç danışacağım şey var sizlere.

1) Bana doğum sonrası için kadın doğumdan randevu vermediler. Doktor doğum yaptığım gün bir uğradı. Yazdığı reçeteyi söyledi. İşte antibiyotik, elenatal, parol ve demir ilacı vermiş. Ayakta duş al dedi. Başka bir şeyler söylediyse de aklımda kalmadı, kafam zaten bir milyondu. Şu gün gelin dikişlere bakalım filan demedi. Çocuk doktorundan ilk muayene için randevu otomatik oluşturulmuş mesela. Aynı şekilde jinekolojiden randevu mesajı gelmedi. Sizde durumlar nasıl bu konuda?

2) Meme ucum gömülü olduğu için emziremiyorum. Silikon uç da işe yaramıyor çünkü meme tam aktive olmadı. Çocuk çekse de memeden süt çıkaramıyor. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Mama ile besliyorum. Kv moralimi bozacak şekilde konuştu bir kere. Farkında olmadan hevesimi kaçırdı. İki gündür mememi açıp da süt denemesi yapamıyorum, elim gitmiyor. Çok mutluyum evladımla ama meme konusunda kadın beni olumsuz etkiledi bir kere.

3) Dikişlerim çok yok ama olanı da perine bölgesinde. Çok hassas. Epey acı veriyor. Fotoğrafını çektim, inceledim. İltihabi bir görüntü yok. Kızarıklık filan da yok. O bölge her zaman nasıl olursa aynı görüntüsünü koruyor renk açısından. Sadece içi taş gibi. Çok sert. Evin içinde yürürken bile çok zorluyor. Ağrı yapıyor. Normal mi bu? Anneler ikisi de normal dedi ama onların bilgileri o kadar eskimiş ki bazen güvenemiyorum.

Sleepy mi kullanıyorsunuz? Ben denemiştim büyük oğlumda gerçekten sızdırma problemi var ve kalıbı küçük gibi. İlk doğduğunda yine prima harmonie aldım, şimdi de prima premium care’e geçtik. 2-3 sefer çiş taştı yine de, muhtemelen pipi havaya doğruyken bez taktığım için oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…