İyi bari senin belirtiler erken başlamış 40 ı geçmez umarımSenin ilk bebiş miydii
Çok şükür canım iyiyiz. Kucak kucağa geçiyor.Amin Allah razı olsun canımsen nasılsın, bebeğinle nasıl geçiyor günler?
Merhaba. Kadın doğum a 5. Günümde kontrole gitmiştim. Öyle söylemişti doktorumHanımlar birkaç danışacağım şey var sizlere.
1) Bana doğum sonrası için kadın doğumdan randevu vermediler. Doktor doğum yaptığım gün bir uğradı. Yazdığı reçeteyi söyledi. İşte antibiyotik, elenatal, parol ve demir ilacı vermiş. Ayakta duş al dedi. Başka bir şeyler söylediyse de aklımda kalmadı, kafam zaten bir milyondu. Şu gün gelin dikişlere bakalım filan demedi. Çocuk doktorundan ilk muayene için randevu otomatik oluşturulmuş mesela. Aynı şekilde jinekolojiden randevu mesajı gelmedi. Sizde durumlar nasıl bu konuda?
Henüz süt gelmediyse ve göğsünüz şiştiyse göğüsün uç kısmını sıkarak o ilk baştaki zorlu sütün çıkmasını kanalın açılmasını sağlayabilirsiniz. Ya da pompa ile deneyebilirsiniz. Benim ilk sütüm 3. Gün zorlu bir şekilde geldi, ebenin tüm gücüyle ucunu sıkmasıyla bi kaç damlalık iltihap gibi sütün akmasıyla kanal açıldı. Ama benim göğsüm epey şişmiş ve sertleşmişti mastite doğru gidiyordu2) Meme ucum gömülü olduğu için emziremiyorum. Silikon uç da işe yaramıyor çünkü meme tam aktive olmadı. Çocuk çekse de memeden süt çıkaramıyor. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Mama ile besliyorum. Kv moralimi bozacak şekilde konuştu bir kere. Farkında olmadan hevesimi kaçırdı. İki gündür mememi açıp da süt denemesi yapamıyorum, elim gitmiyor. Çok mutluyum evladımla ama meme konusunda kadın beni olumsuz etkiledi bir kere.
Benim kayınvalide şey demişti bana , sütün bebeğe yaramıyor galiba2) Meme ucum gömülü olduğu için emziremiyorum. Silikon uç da işe yaramıyor çünkü meme tam aktive olmadı. Çocuk çekse de memeden süt çıkaramıyor. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Mama ile besliyorum. Kv moralimi bozacak şekilde konuştu bir kere. Farkında olmadan hevesimi kaçırdı. İki gündür mememi açıp da süt denemesi yapamıyorum, elim gitmiyor. Çok mutluyum evladımla ama meme konusunda kadın beni olumsuz etkiledi bir kere.
Umarım geçmez. Erken doğum olacak diye bı ton Progestan içerikli serum iğne tablet içtik aylarca. Şimdi de gelmek bilmiyorlar.İyi bari senin belirtiler erken başlamış 40 ı geçmez umarım
Bende kimse yok diye dua ediyordum erken olmasın diye şimdi gelmiyor minikUmarım geçmez. Erken doğum olacak diye bı ton Progestan içerikli serum iğne tablet içtik aylarca. Şimdi de gelmek bilmiyorlar.
Doktor da bakmadı vallaBakma bakma her yerde dikiş görüyorum ben artıksen kurtar kendini bakmaaa
Sleepy evet. Şimdi molfix e geçtim bir de onu deneyeceğim bakalım.Sleepy mi kullanıyorsunuz? Ben denemiştim büyük oğlumda gerçekten sızdırma problemi var ve kalıbı küçük gibi. İlk doğduğunda yine prima harmonie aldım, şimdi de prima premium care’e geçtik. 2-3 sefer çiş taştı yine de, muhtemelen pipi havaya doğruyken bez taktığım için oldu.
İlk kez görüyorum çok değişikBöyle elastik bir sünger gibi diyim bana hastanede de verdiler göğüsleri nemli ve yumuşak tutuyor çok rahatlatıyor yaraları sanırım silikon diye de geçiyor
Molfix pişik yaptı bizde harmonie de biraz taşma oldu. Prima alacağım sanırım ben deSleepy evet. Şimdi molfix e geçtim bir de onu deneyeceğim bakalım.
Çağır sen onu en iyisi tekme atmaya başladığında "Bebeğim biz hazırız seni bekliyoruz gel artık." de onaBende kimse yok diye dua ediyordum erken olmasın diye şimdi gelmiyor minik
Yaaa kuzum benim geçmiş olsun çok peki ne zmn yapılacak işlemKızlar bebeğimin dil bağı çok çok kısaymış. Bebek o yüzden ememiyormuş hiçbir şekilde ememezmiş bu şekilde zaten . KBB lokal anestezi ile küçük nir operasyon ile kesecek dil bağını.
Kimsenin olmaz inşallah ama aklınızda bulunsun diye yazmak istedim. Bebek emmek istiyor ve ememiyorsa dilinin altını bi kontrol edin, hazı doktorlar fark edemeyeniliyormuş ve yaşı büyüdükçe konuşmada güçlük vs gibi problemlerle ortaya çıkıyormuş .
Bende hastanedeykem olmuştu. Ödem oluyormuş. Buz torbası getirdiler iki saatte bir 15 dk kadar kağıt havluya sarıp koymuştum. Aynı gün geçti3) Dikişlerim çok yok ama olanı da perine bölgesinde. Çok hassas. Epey acı veriyor. Fotoğrafını çektim, inceledim. İltihabi bir görüntü yok. Kızarıklık filan da yok. O bölge her zaman nasıl olursa aynı görüntüsünü koruyor renk açısından. Sadece içi taş gibi. Çok sert. Evin içinde yürürken bile çok zorluyor. Ağrı yapıyor. Normal mi bu? Anneler ikisi de normal dedi ama onların bilgileri o kadar eskimiş ki bazen güvenemiyorum.
Bende de aynı problem vardı 3 tane emzirme danışmanıyla görüştüm. Allah razı olsun en son görüştüğüm kadın sayesinde çözdük. Kahverengi kısmın tamamını bebeğin ağzıma alması gerekiyor. Eğer alırsa birkaç kez emzirince düzelir diye düşünüyorum. En azından bende öyle oldu.2) Meme ucum gömülü olduğu için emziremiyorum. Silikon uç da işe yaramıyor çünkü meme tam aktive olmadı. Çocuk çekse de memeden süt çıkaramıyor. Bu konuda tavsiyesi olan var mı?
Çok Teşekkür ederimYaaa kuzum benim geçmiş olsun çok peki ne zmn yapılacak işlem
Hastaneden çıkarken bir hafta sonra kontrole gelin dikişlerle bakalım demişti. Genelde de 1 hafta sonra bakıyorlar sanırımHanımlar birkaç danışacağım şey var sizlere.
1) Bana doğum sonrası için kadın doğumdan randevu vermediler. Doktor doğum yaptığım gün bir uğradı. Yazdığı reçeteyi söyledi. İşte antibiyotik, elenatal, parol ve demir ilacı vermiş. Ayakta duş al dedi. Başka bir şeyler söylediyse de aklımda kalmadı, kafam zaten bir milyondu. Şu gün gelin dikişlere bakalım filan demedi. Çocuk doktorundan ilk muayene için randevu otomatik oluşturulmuş mesela. Aynı şekilde jinekolojiden randevu mesajı gelmedi. Sizde durumlar nasıl bu konuda?
Canım bana taburcu olurken doktor randevu yazmıştı, 2. Soruna gelecek olursak ben hiç bilmiyorum o konuyu ama arkadaşlar sanırım az çok biseyler söylemişler benim söyleyebileceğim doğum yaptığın hastaneden hemen emzirme danışmanlığı işte çok yardımcı oluyorlar ben 3 kez gittim çok ilgilendiler. Kayınvalidene de takılıp falan emzirmeye sakın küsme , kayınvalidene küsHanımlar birkaç danışacağım şey var sizlere.
Kolaylikla atlatsın inşallah kuzucuk, Allah yardımcınız olsunÇok Teşekkür ederimperşembe günü yapılacak sanırım. Doktorum arayacağım dedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?