2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar sizlere çok gelen giden oluyor mu? Biz 40ına kadar kabul etmiyoruz ama 40ına bir şey kalmadı çok gerginim sanki dışardan herkes hasta gibi geliyor:/ Bi 2 ay aşılarını olsaydı..

Evet aynen o şekilde. Ben de kas gelişmesidir diye düşünüyordum hiç aklıma gelmedi sorun olabileceği. Burada bir arkadaşa doktor uykuya geçişte ve hafif uykularındaki titremeler normal ama gündüz de oluyorsa değerlendirilmesi gerekir demiş. O yüzden biraz kafama takıldı. Doktora cuma günü gittiğimde bir soracağım. İnşaallah gelişim süreciyle alakalı bir şeydir.
İnşallah normal bı durumdur bizim kontrolümüz 40 ı çıkınca 11 gün var
Unutmayıp sorarsan bizi de bilgilendirir misin aklıma takıldı şimdi neden olduğu

Kızlar sizlere çok gelen giden oluyor mu? Biz 40ına kadar kabul etmiyoruz ama 40ına bir şey kalmadı çok gerginim sanki dışardan herkes hasta gibi geliyor:/ Bi 2 ay aşılarını olsaydı..
Bana kuzenim halam yengem falan geldi bebeği beşiğinde yada ana kucağında tuttum uzaktan gördüler kiyamadilar zaten kucaklarına almaya falan gelince de annem yada ablam yanimda oldu bı çay içtiler onlar ilgilendi ben hep bebekleydim

Bana kuzenim halam yengem falan geldi bebeği beşiğinde yada ana kucağında tuttum uzaktan gördüler kiyamadilar zaten kucaklarına almaya falan gelince de annem yada ablam yanimda oldu bı çay içtiler onlar ilgilendi ben hep bebekleydim
Eve gelen olunca yine öyle de, biz 40ından sonra dedelere ziyarete götürürüz abimler, ablamlar, çocuklar bir sürü kalabalık, kendi yatağı anakucağı yok.. Gözümde aşırı büyüyor

Eve gelen olunca yine öyle de, biz 40ından sonra dedelere ziyarete götürürüz abimler, ablamlar, çocuklar bir sürü kalabalık, kendi yatağı anakucağı yok.. Gözümde aşırı büyüyor
Biz dedelere dayı, teyzelere gittik ama öyle kalabalıklar olmadı en fazla 6-7 kişi toplandık çocuklu kalabalıklar olunca hastalık riski artıyor tedbirli olmakta fayda var öyleyse

Ya bu durumu net öğrenebileceğimiz biri var mı acaba. Bende sık sağarak çok yıpranıyorum ama kesilmesinden de korktupum için ara koyamıyorum dışarda bile sağoyorum:(
İşte ben de çok zorlanıyorum sağarken... Bunu 1,5-2 yıl sürdüren kadınlar var...

Tek çocukta öyle oluyor, çok ilgi bekliyor, şimdi bizim ikisi beraber oynuyorlar, bizim ilgilenmemize pek gerek kalmıyor. Sadece sessizliği sağlamak biraz zor olabiliyor. Ama Allahtan oda biraz geride, girmeyin diyince de söz dinliyorlar çok şükür. Ama mesela dün ben de uyku saatini farketmemişim bir baktım saat 8buçuk olmuş bile. Haliyle ağlamalar başladı tabi.
Cok iyi masallah. Bizim abi teror estiriyor 😁

Ben ablanın uyku düzenine uydurmaya çalışıyorum beraber banyo saati once bebişi kremleyip sonra ablayı giydiriorum kitap okurken emziriyorum abla uyuyor sonra kızımın gazdı bilmem neydi kucaktan koyup uyutuyorum yani bazen uyumuor bi yarım saat bi saati buluyor gece uykusu 9.30-10 arası geçiyoruz yani yaz tarifesi 😀 1-1,5 saat gün içi bizim de max ben kusmadan dolayı saate bindirmek durumunda kaldım dün hep takip ettim ama geçici siz de biliosunuz dört aydan sonra uyku gerilemesi illa vurur bi 😅
Supersin hazelcim. Bizim abi hala agliyor uyku saati bebegi emzireceksem. Ona sarilmami istiyor. Keske biz de böyle rutin oturtabilsek. Abinin ruh halini duzeltmek icin annemlerin yazligina gidecegiz bir sure. Belki teptili mekan iyi gelir 🤷🏻‍♀️

Sıcak soğuk hepsini denedim. Ama çok düzenli yapamadım tabi sürekli ağlayan bi bebeyle. Aslında önerilen sıcak uygulama yapıp arkasına masaj sonra emzir, emzirdikten sonra süt kaldıysa elle boşalt arkasına soğuk uygulama yap. Ama bizde şöyle oluyor emzirmeden önce açım diye sonra uykum geldi uyuyamadım diye ağlayıp durduğu için elim ayağıma dolanıyor düzenli yapamıyorum malesef. 2-3 defa yapmayla da etki etmedi
Ben de ilk başlarda sıcak yaptım etki etmedi soğuk yapınca etkili oldu ama kişiden kişiye değişir belki. Geçmiş olsun moralinizi bozmayın neler atlattık bunu da atlatırsınız inşallah 😔 Müsait olduğunuzda yapmaya çalışın illa emzirmeyi beklemeyin hiç yapmamaktan daha iyidir.

Al benden de o kadar gün kavramım gitmiş durumda :) sağlıkları yerinde olsun 3 ay sonra insallah gececek diye ümit ediyorum
Emzik alıyor mu?
Denemediğimiz emzik kalmadı bizim alsa biraz rahat ederim
Emzik hiç denemedim canım. Doktor bir ay sonra deneyebilirsiniz dedi. Yani 2. Ayını doldurduktan sonra. Şuan 47. Gündeyiz. Siz kaç günlük oldunuz canım?
Evet bir iki ay sonra daha da düzene girer canım. Benim ki ana kucağında uyuyor beşiğine koyunca hemen uyanıyor. Ya da bu ara gündüz kendi yatağıma yatırıp ben de yanına yatıp arada poposuna pış pış yapıyorum öyle uyuyor.

Al benden de o kadar gün kavramım gitmiş durumda :) sağlıkları yerinde olsun 3 ay sonra insallah gececek diye ümit ediyorum
Emzik alıyor mu?
Denemediğimiz emzik kalmadı bizim alsa biraz rahat ederim
Emzik hiç denemedim canım. Doktor bir ay sonra deneyebilirsiniz dedi. Yani 2. Ayını doldurduktan sonra. Şuan 47. Gündeyiz. Siz kaç günlük oldunuz canım?
Evet bir iki ay sonra daha da düzene girer canım. Benim ki ana kucağında uyuyor beşiğine koyunca hemen uyanıyor. Ya da bu ara gündüz kendi yatağıma yatırıp ben de yanına yatıp arada poposuna pış pış yapıyorum öyle uyuyor.
Evet bu iki haftadır gelen giden çok oldu fakat bahçede ağırladık. Kapalı ortama girmedik.

Ben de çok geriliyordum, kimse gelmesin istiyordum ama özellikle 20. günden sonra misafirlerimiz olmaya başladı. Neyse ki gelenler en fazla yarım saat oturup kalktılar. Hep karşıdan selamlaştık, öpme sarılma yapmadık. Onun dışında çok mesafeli oturduk, pandemi koşullarında gibi. Kapı pencere açık. Bebeği de karşıdan gösterip odasına götürdüm, pek kimsenin kucağına vermedim sayılır. Bir de ev ahalisinden dışarı çıkan kim olursa olsun toplu taşıma ve kalabalık yerlerde maske taktırdım. Erkek kardeşim bizde, genç adam tabii çıkmak istiyor dışarı. Ondan dışarı çıkarken maske takmasını rica ettim, sağ olsun bu sıcakta takamam demedi, kırmadı. İnşallah aşılara kadar sağ salim idare ederiz 🥹

Evet bu iki haftadır gelen giden çok oldu fakat bahçede ağırladık. Kapalı ortama girmedik.

Meme reddinden dolayı öyle demistir
Emzik cok rahatlik insallah 2.ayindan sonra alir
Bizim de 46 günlük aramızda bir gün var :)

hanımlar, bebeğimde bugün bir hal başladı. Normalde güzel şekilde emen bebeğim, bu sabahki emişlerinden beri 5-6 dk normal emiyor. Sonra kendisini mememe dayıyor tüm yüzüyle, ya da kendini geri çekiyor (ama memeyi bırakmıyor, geri atıp sonra emmeye devam ediyor), bir süre sonra da ağlıyor. Tekrar memeyi teklif ettiğimde alıyor
göğsümü sıktığımda süt geliyor, bez sayısı OK, kakasını az önce yaptı. Bağırsakları rahatken de aynısını yapıyor
5. hafta büyüme atağından mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklanıyor? Deneyimleyen ya da bilgisi olan var mı?

Benim oldu baya ama ben çok sakınmıyorum yakınlarımdan sadece küçük çocukların yaklaşmasina izin vermiyorum.
Onlar yürüyen virüs gibiler onun disinda teyzeleri her gün sevmeye geliyor :)
Abiden dolayı hergün parka çıkıyoruz yani öyle korumalı bir 40 gecirmedik :)

hanımlar, bebeğimde bugün bir hal başladı. Normalde güzel şekilde emen bebeğim, bu sabahki emişlerinden beri 5-6 dk normal emiyor. Sonra kendisini mememe dayıyor tüm yüzüyle, ya da kendini geri çekiyor (ama memeyi bırakmıyor, geri atıp sonra emmeye devam ediyor), bir süre sonra da ağlıyor. Tekrar memeyi teklif ettiğimde alıyor
göğsümü sıktığımda süt geliyor, bez sayısı OK, kakasını az önce yaptı. Bağırsakları rahatken de aynısını yapıyor
5. hafta büyüme atağından mı yoksa başka bir şeyden mi kaynaklanıyor? Deneyimleyen ya da bilgisi olan var mı?

Gaz sıkışmasını anlatıyorsun sanki öyle olunca bebekler onu çok sık yapar

2 sini bekleyemedik tansiyonum cikinca gözlerimin önündeki simler çoğaldı doktor riske atmayıp 30 unda aldı hemen :)
Benim de 15 hazirandı normalde. Benim suyum gelince korkudan tansiyonum yükselmiş. İyi yapmış canım. Senim kaça çıktı tansiyonun?

Back
X