2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Benim oğlum da 40+2’de doğmasına rağmen 2800 doğdu 3 persentilde düşük doğum kilosu yarın tam ölçüleceğiz ama 1.5 kg filan aldı tahminim sadece anne sütüyle besleniyor

Bence evine dönmelisin benim de ilk bebeğim doğduğundan beri eşimle beraber bakıyoruz hatta %90 ben bakıyorum yani eşim bazen gaz çıkartma ve oynatma kısmını yapıyor ilk zamanlar bazen oyalayıp beni bir iki saat uyutuyordu hakkını yemiyim ama artık ona da gerek kalmadı zaten işe gitmeye başladı mecburen 2.haftada. İlk hafta bir arkadaşım sağolsun yardımcı oldu tabi ben de isterdim annem yanımda olsun yardım etsin ama her anne bir olmuyor. Şimdi bakınca diyorum mantıklı olanı yapmışım evimde kalarak herkesten uzak yorum yapan yok karışan yok. Gerçi anneannem görüntülü konuşmada bile direktif veriyor ama yaşlılığına veriyorum Annelik iç güdüsüyle sen doğru olanı buluyorsun zaten ve belki klasik olacak ama 40 geçince biraz daha rahatlıyorsun. Ben evin basit işlerini de yapıyorum çamaşır bulaşık temizlik tek yapmadığım akşam yemeği onu da siparişle hallediyoruz bir süre bebeğim uyuduğu zaman kahvaltı ve duş yapıyorum yani alışıyorsun. Bence ne kadar erken o kadar iyi.

Benim oğlum da 40+2’de doğmasına rağmen 2800 doğdu 3 persentilde düşük doğum kilosu yarın tam ölçüleceğiz ama 1.5 kg filan aldı tahminim sadece anne sütüyle besleniyor
Dogum kilosu mu 3 persentil? Sizin yurtdisi standartlarina gore olabilir mi? Cunku turk persentiline gore fena degil. 2500 alti prematüre mesela.

Merhaba sut alerjisini nasıl fark ettiniz benim kızımda hep ishal şeklinde kaka yapiyo karnı hep gurulduyor ben coknfazla yoğurt kefir tüketiyorum.bide tükürüğü çok fazla tükürüğü sünüyor balgamli gibi ve kakası sümüksü yani sut alerjisi belirtilerinin hepsi var bizde yarın veya ertesi gün doktora goturcem bende önceleri çok önemsemedim kakasini sümüksü görünce baktım sut alerjisi gibi sanki

İlk birkaç gün yan etki olabiliyormuş bizim o zaman da gaz sancısı olduğu için anlamadım muhtemelen

Bizim başlarda çok güzeldi kendisi çıkarıyor kakasını yapıyordu şimdi sabah akşam gazı var ve çok zorlanıyor çıkarmak için ne değişti anlayamadım
İlk iki hafta olmazmış. Sonradan gaz başlarmış doktorumuz da söyledi bunu. Biz de ilk iki hafta gaz konusunda rahattık.

Turk bebeklere gore kiyaslamak daha dogru olur diye düşünüyorum sonucta annesi babasi Turk. Dunya standartlarinda biz kucuk kalabiliriz :) yani dert etmeyin diye soylemek istedim
Babası yabancı ama minyon evet haklısınız zaten doktorumuz da genetik olarak küçük bir bebek dedi sadece kendi persentilini koruması gerekiyor 2.ay sonuna kadar 10 persentil olmayı hedefliyorum bakalım

Ben de çekilmiştim 10 sene sonra bi süpriz oldu iyi de oldu aslında özlemişim bebek fakat tabi ki tekrar başa döndük.

Ben de annemdeyim. Gece ben de yalnız bakıyorum. Gündüz de bende. Fakat bazen bebek uyur ise annenlere bırakıyorum 1 saat uyku ümidi ile. İllk oğlum da çok baktılar fakat şimdi yaş ilerledi kucaklarına alamıyorlar çok.

Ay benimki 47 yaşında ama anneanne olunca yaşlılık yükleniyor sanırım

Kızlar 1 aylık çekim yapan oldu mu evde kendi kendine. Yarın bir aylık oluyoruz fotoğraf çekmek istiyorum ama nasıl çeksem bulamadım çeken varsa yüzünü göstermeden atabilir mii
Doğumdan beri grubu sadece okuyarak takip edebiliyorum yazacak çok fazla vaktim olmuyo daha cekmediyseniz diye atayım dedim :) bizim de 10 temmuzda 1.ayimizdi yeğenim bu pasta işlerinden anliyo sagolsun o geldi ufak bı pasta yaptık altına beyaz carsaf serip çektik bı kaç poz hatira kalsın diye baş edebilirsek 1 yaşına kadar her ay yapmayı düşünüyoruz bakalım

Eklentiler

• IMG_20250721_223905_822.webp
    23,1 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20250721_223811_231.webp
    26,9 KB · Görüntüleme: 44
  • Screenshot_2025-07-21-22-35-35-514_com.miui.gallery.webp
    17 KB · Görüntüleme: 44
Ayy ayıcıklı çok hoş olmuş çektim ama bi dahaki aya da fikir olurr

Lansinoh giyilebilir pompa kullanan var mı? İki adet var elimde ikisi de bi anda 10 günde çekmemeye başladı. Parçalarını yıkamıştım sizfe neyi hatalı takıyor olabilirim ? İkisi birden bozulmuş olamaz değil mi aynı anda ? hadi biri bozuldu diyelim ikisi aynı anda bozulamaz bence . Hiçbir şey anlamadım yahu öğlene kadar deli gibi süt çekiyordu . Şuan çekmediğini şeyden anladım sağımdan sonra meme ucumu sıkıyorum bir sürü süt geliyor ama ikisinin aynı anda bozukmasında imkansız geldi bana .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…