Benimki duruyor ama çok sevmiyor ben kollarının altından hafif destekliyorum daha çok duruyor rahatsız olmuyorBen bgn fırsat bulup yazaamdim soracaktım burada aslında benim kız da yüzüstü yatmayı hiç sevmiyor, tummy time yapayım diyorum maksimum 2 dk sonra ağlıyor biraz bekliyorum hemen kaldırmıyorum ağlayınca ki belki devam eder diye yok hiç istemiyor ağlamaya devam bende kaldırıyorum 5 dk durmuyordur, ne yapabilirim , yapması cooookkk önemli mi acaba
Benimki meme haricinde uyumuyor ki gözünü bile kırpmazKızlar uyku sorunu ile ilgili, yazmaya üşendim paylaşmak istedim.
Kızlar ben de bir şey soracağım eşimin memleketine geldik hiç istemeye istemeye geldim bugün ikinci günümüz dün gündüz hiç uyumadı doğru dürüstte emmiyor sürekli süt akıtıyorum bi de duruyor duruyor kayınpeder içeri girince şarıl şarıl akıyorburada birkaç tane arkadaşım var deniz de yakın herkes gezelim diyor dün dışarı çıktık 6 saat boyunca hiç uyumadı ağladı kakasını yapamadı ve bu durum beni çok üzdü bebeğin düzenini bozuyoruz diye kahroluyorum ama bir tek ben kahroluyorum kalan herkes bebek bu gezmeye de alışsın diyor endişelerimi yersiz hissettiriyorlar bugün arkadaşlarımın ısrarıyla bir saat uzaklıkta denize gideceğiz ve hiç istememe rağmen ısrarlar yüzünden gideceğim eşim durmazsa döneriz diyor bilmiyorum herkesin dilinde durmadan gezen bebek sahibi yakınları var bir tek ben böyleymişim gibi bi hava yaratıldı korkuyorum anlayacağınız yalnız hissediyorum kendimi
Dibimizde oturmalarına rağmen ben özellikle akşam saati kayınvalideme gitmeyi bile çoğu zaman reddediyorum çünkü gerçekten uyuyamıyor ve eve döndüğümüzde de aksiliği devam ediyor, uykuya çok zor geçiyor. Dün gittik mecburen kv ayağında sallayıp uyuttu uyandığında resmen etrafa bakıp dudak büzdü. Eve dönünce çok zor yatırdık.Aynı endişeler bende de var annemler yazlıkta illa gelin diyor kayınvalidegil illa gelin görelim diyor ben düzeni bozulacak diye gitmek istemiyorum. Ama bu şekilde de çok bunaldım değişikliğe ihtiyaç duyuyorum. Gelen giden olur bebiko sese hiç alışık değil. Bir yandan da dediğiniz gibi 40 çıkmadan ev ortamını bırakın otele gidenler bile var ailelerimizde ‘sizin çocuk çok kıymetli’ anlamına gelecek şeyler söylüyorlar evet kıymetli yani normal olan bu değil mi insanın canı dahada sıkılıyor ne bileyim işte öyle
Aynı şehirde olmak daha avantajlı 1-2 saat oturur kalkarsın. Biz mecbur yatılı gitmek zorundayız günlük gidip gelinecek mesafe değil. Kavimler göçü gibi bütün eşyalarını alıp gitmem lazım. Bu hikayede yanan yorulan ben olucam maalesefDibimizde oturmalarına rağmen ben özellikle akşam saati kayınvalideme gitmeyi bile çoğu zaman reddediyorum çünkü gerçekten uyuyamıyor ve eve döndüğümüzde de aksiliği devam ediyor, uykuya çok zor geçiyor. Dün gittik mecburen kv ayağında sallayıp uyuttu uyandığında resmen etrafa bakıp dudak büzdü. Eve dönünce çok zor yatırdık.
Elbette alışacaklar ama uzun ziyaretleri gezmeleri gözüm almıyor şahsen, yavaş yavaş ısıtmak gerek suyu. 1-2 saat kahve içmeye, bir market gezmeye, sahilde yürüyüşe vs
Ben de öyle bebeğin her şeyini topladım geldim bir hafta-on gün buradayız sanırım birkaç gün sonra seni güncelleyeyim değer mi değmez mi diye. Bir de kendi annem babamın yanında olsam bu kadar stres olmazdım belki şimdi iki gündür ağlayıp duruyorum anlaşılmıyormuş gibi hissettiğim içinAynı şehirde olmak daha avantajlı 1-2 saat oturur kalkarsın. Biz mecbur yatılı gitmek zorundayız günlük gidip gelinecek mesafe değil. Kavimler göçü gibi bütün eşyalarını alıp gitmem lazım. Bu hikayede yanan yorulan ben olucam maaleseftatil dönemi olduğu için arkadaşlarımızda burda değiller epey yalnızız eşim evde bana destek ama ondanda sıkıldım inanın gündem hem bebeğimiz başka şeyler konuşabileceğim birine ihtiyaç duyuyorum arada kaldım kendi ruh sağlığımı iyice kaybetmek mi bebikonun düzeni bozulunca yaşayacağı olumsuzluklar mı
Sonrasında sanki sürekli gezecek mi neden alışsınBen de öyle bebeğin her şeyini topladım geldim bir hafta-on gün buradayız sanırım birkaç gün sonra seni güncelleyeyim değer mi değmez mi diye. Bir de kendi annem babamın yanında olsam bu kadar stres olmazdım belki şimdi iki gündür ağlayıp duruyorum anlaşılmıyormuş gibi hissettiğim içinBence iki aylık bebe için sürekli alışsın alışsın demekte şov yani iki aylıkken de alışmayıversin
Epeydir canım mercimek köftesi istiyordu senden cesaretle bende bugün onu yapayım bakalım en fazla sabaha kadar uykusuz kalırızYa bunu bir çok yerden duydum. Sadece yılların alışkanlığı bir çırpıda atamıyorsun. Hep öyle tembihlendik. Ama daha rahattım bunda çok kasmadan azar azar yedim herşeyden. Bu arada dün baya iyi yedim nohuttan ama gece huzursuzluğu olmadı çok şükür
Hadi afiyet olsunEpeydir canım mercimek köftesi istiyordu senden cesaretle bende bugün onu yapayım bakalım en fazla sabaha kadar uykusuz kalırız
Biz uzun suredir annemlerin yanindaydik. En onemli eşyaları aldik gittik. Yazlik ortami cok iyi geldi. Orada ds bir duzen kurarsiniz bence.Aynı şehirde olmak daha avantajlı 1-2 saat oturur kalkarsın. Biz mecbur yatılı gitmek zorundayız günlük gidip gelinecek mesafe değil. Kavimler göçü gibi bütün eşyalarını alıp gitmem lazım. Bu hikayede yanan yorulan ben olucam maaleseftatil dönemi olduğu için arkadaşlarımızda burda değiller epey yalnızız eşim evde bana destek ama ondanda sıkıldım inanın gündem hem bebeğimiz başka şeyler konuşabileceğim birine ihtiyaç duyuyorum arada kaldım kendi ruh sağlığımı iyice kaybetmek mi bebikonun düzeni bozulunca yaşayacağı olumsuzluklar mı
Bahçesi havası filan gitmek istiyorum aslında bakalım aşıdan sonra rahatsızlanmazsa gidebilirim. Eşiniz kaldı mı sizinle?Biz uzun suredir annemlerin yanindaydik. En onemli eşyaları aldik gittik. Yazlik ortami cok iyi geldi. Orada ds bir duzen kurarsiniz bence.
Dönüt vericem size hepimiz bakliyatlarla barışcazHadi afiyet olsun3 hafta önce görümcem yapmış. Ay tadına bakıp bırakmak zorunda kaldım. Normalde de çok gaz yapar bana mercimek. 2 tane yedim sadece
Yok kalmadi, birakti ve almaya geldi. Cok memnundu halindenBahçesi havası filan gitmek istiyorum aslında bakalım aşıdan sonra rahatsızlanmazsa gidebilirim. Eşiniz kaldı mı sizinle?
Biz bütün aşıları tek günde yaptıracağız. Yapılmasında sakınca yok dedi doktor. Karma, verem, rotaKızlar bizim yarın aşı günümüz bebeğimin hâlâ burnu tıkalı ve geceleri ateşi oluyor 37 üzerine çıkmıyor ama vücudu sıcacık oluyor tamamen gribi geçene kadar beklesem geç olur mu yani bı 3 4 güne toparlar diye düşünüyorum ama o zamanda geç mi olur ki ve kaç aşı yapılıyor hepsi aynı gün mü yapılıyor acaba
Sağlık ocağını da değiştirmeyi düşünüyorum kendiminkini e nabizdan değiştirdim bebişin ay sonuna kadar değiştirilemez deniyor gidip değiştirebiliyor muyuz yarın gitsem
İşte çok aglayinca kıyamıyorum kaldıriyorum ben deGun icin de Beser dk da olsa yapmasii coooook ama coook onemli boyun kaslari kuvvetlenmesi basini dik tutmasi oturmasi emeklemesi vs icin arastirin isterseniz. Yer de oyun halisinda bol bol vakit gecirmesi gerekiyor artik sirt ustu yuz ustu alisir durdukca bizim de gun icinde kisa kisa bes dk yi gecmiodur yani
Ayaklarını basması için kollarından tutup çekiyorum basıyor falan ama boynunu dik tutması için erken değil mi bizimki de tutamıyor destekli tutmam lazım boynunu elimleBoyun kaslari ve omurilik sağlığı için gerekliymiş erken emekleme boynunu tutma kendini cevirme gibi hareketlere destek olması için öyle okumuştum ama asla izin vermediği için bikac gündür yapamiyorum bugün itibariyle tekrar deneyecem çünkü 62 günlük ama hala boynunu tam tutamıyor ayaklarını dimdik basmıyor
Yani ben dışarı çıkıyorum hatta iki seferdir arabayı kendim kullanip kızımı pusetle yan koltuga koyup kendim bile çıkıyorim gezmeye ama ,bı hafta sonu eşimde köye gitmek istiyor 8 saatlik yol sinopta koylerini bende çok seviyorum ama hepimizin de korktuğu gibi düzeni bozulur diye korkuyorum, başka evde asla uyumuyo ondan korkuyorum 2 gün sonra alışır diyolar ama iki gün bile olsa eziyet olacak, hem ev çok eski bi köy evi yüzden de çekiniyorum ama eşim çok gitmek istiyor tamam dedim ama hiçde gönlüm rahat değilDibimizde oturmalarına rağmen ben özellikle akşam saati kayınvalideme gitmeyi bile çoğu zaman reddediyorum çünkü gerçekten uyuyamıyor ve eve döndüğümüzde de aksiliği devam ediyor, uykuya çok zor geçiyor. Dün gittik mecburen kv ayağında sallayıp uyuttu uyandığında resmen etrafa bakıp dudak büzdü. Eve dönünce çok zor yatırdık.
Elbette alışacaklar ama uzun ziyaretleri gezmeleri gözüm almıyor şahsen, yavaş yavaş ısıtmak gerek suyu. 1-2 saat kahve içmeye, bir market gezmeye, sahilde yürüyüşe vs
Biz böyle uyutuyoruz yani omzumuzda gaz çıkarma pozisyonunda evin içinde adimlayarak sırtına da pış pış yapıyorumKızlar uyku sorunu ile ilgili, yazmaya üşendim paylaşmak istedim.
Yani bence de unutuluyor yoksa ikinci üçüncü çocuğu yapmanın başka hiç bir mantıklı açıklaması olamaz .Herkes çocuk yetiştirme uzmanı maşallah. Sese alıştır, insana alıştır, sokağa alıştır diyorlar devamlı. Çok merak ediyorum acaba kendileri yenidoğan aşamasında çocuklarını sokak sokak gezdirdiler mi? Hiç sanmıyorum. Bence çocuklar büyüyünce annelerin bazıları ilk zamanları hafızadan siliyor. Muhtemelen şu an bizim süründüğümüz gibi onlar da süründüler ve zihin kendini korumak için kötü anıları sildi. Biz Mithatcan'la her hafta denize giderdik diyen anne eminim Mithatcan'ın 9 aylık halinden bahsediyordur ama işte analığının havasını atacak ya bol keseden atıyorBu arada umarım kimsenin çocuğunun adı Mithatcan değildir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?