2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Merhaba .Sadece mukuslu kaka alerji belirtisi değildir. Biz kanli kaka ile farketmistik.cok fazla kan vardı.Cildimizde atopikti.Agiz ve çevresi çok kuru ve yara haline geliyordu.Ige degerimiz cok yuksekti. Yanlis hatirlamiyorsam bu testi belirli bir aya gelince yaptirmistik .Deri testini de keza ayni sekilde.
3 yaşında bittii çok şükür.
Yine takip edin ama dediğim gibi tek başına mukus belirti değildir.

Benim oğlum da 40+2’de doğmasına rağmen 2800 doğdu 3 persentilde düşük doğum kilosu yarın tam ölçüleceğiz ama 1.5 kg filan aldı tahminim sadece anne sütüyle besleniyor
Benim süt yetersiz gelince anne sütü artı mama devam ediyoruz daha çok mama ağırlıklı

Memede uyumak istiyorlar ve gaz sorunu için de memede rahatlıyorlar. Acaba emziğe mi geçsem düşünceler içindeyim.
Ben doğduğundan beri veriyorum emzik büyük rahatlik gaz sancısı gelince bebeğim beni itip kafasını memeye gömüyor bağırıyor zaptedemiyorum emzik verip sancısının geçmesini bekliyorum böylece çok sinirleniyor vermezsem sancı geçinceye kadar ağlayıp sonra memeye gelmeyi de kabul etmiyor

Sancı dışında eğer uykuya diretirse kucağımdan bırakır bırakmaz uyanirsa uykuya geçişte kullanıyorum

Kızlar benim bebeğim reflü yatağında yatmak istemiyor. Diken var diye düşündüm yeri göğü inletiyor. Alıp bizim yatağa getirdiğimde yatar pozisyonda 1 dakika meme verdiğim de anında uyuyor. Ama asla kendi yatağında yatmak istemiyor. Böyle olan var mı. ?

Anladım teşekkür ederim:) sizede gelmiş geçmiş olsun tekrar:)

Yemin ederim tek çocuk hiç çocukmuş ya

Aslında bence şöyle oluyor, ilk çocukta çok afallıyoruz doğru ama sonra alışınca 2.de ve 3.de yaşadıklarımız bizi çok şaşırtmıyor, daha kolay kabulleniyoruz diye düşünüyorum. Tek çocuk hiç çocuk derler ama bence hiç de değil, aksine tek çocuk zor çocuk tabi bu tamamen benim tecrübem ve benim fikrim

Annem değil ama kv lee bu şekilde davranıyordu. Üstüne de eve gelip giden bitmek bilmeyen misafirler . Tek başıma bebeğe baktığım yermiyormuş gibi bir de tüm gün ev tıka basa dolu . En azından evimde olsam hem misafir olmwz hem eşim yardım eder ne işim var burda diye ağlamıştım . Ben şahsen insanların ne kadwr vicdwnsız olduğunu şu doğumdan sonra anladım . Sanki lohusa değilmişim gibi davranıldı. “Herkes çocuk doğuruyor” mantığındwn öteye geçemediler . Anlayamadılar ve anlamak hesaplarına gelmedi. Herhalde bunca yıllık hayatımın en kötğ günlerini yaşadım diyebilirim. İnsanları tanıdım resmen . Gerçek hayatı gördüm . Ben ah etmesem de bence hakkım hiçbirine kalmayacak . Tüm bu yaptıklarının üstüne bir de eşimi dolduruşa getirip bizi birbirmize düşürdü kv .
sizin emin olun anne yüreğidir ne diyoesa iyiliğiniz için diyordur kimse anne gibi olamaz.

Çok doğru, ikinci üçüncüde daha hazırlıklı olmak gibi bir gerçek var ama önceki çocuklar da hala küçükse tam karnaval havası Bir yere gitme hazırlığını bile düşünemiyorum, ben bir tanesine iki saatte hazırlanıyorum şu an. Abimin peş peşe oldu, biri yatıyor diğeri kalkıyor, biri sussa diğeri ağlıyor ki maşallah çok iyi huylu çocuklar normalde

Bu konuda bir fikriniz var mı acaba? Ektekini beğendim L Lightning

Eklentiler

• IMG_1007.webp
    10,8 KB · Görüntüleme: 34
  • IMG_1008.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_1009.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 34
Ben babybjorn aldım çok memnunum 3d modeli yeni doğan için uygun
O benim de favorilerimde, duracağına emin olsam direkt onu alacağım ama deneme yanılma için yüksek fiyatlı bi seçenek maalesef Çöp olursa üzülürüm, yerine başka bir şey alabilmek varken. Yenidoğanken yüzü dışarı dönük de kullanabiliyor muyuz?

Tabi 1,5 - 2 yaş aralığı eminim ki özellikle ilk seneler çok çok zordur, ama benimkilerin arası da çok açık sayılmaz, biri 3 yaş biri 4 yaş. Ben ilkinde çok çok çok zorlandım, kitaplar okumuş olmama rağmen pratikte hiçbir şey bilmiyorum, ne yapsam elim ayağıma dolaşıyordu. Ama sonrakilerde de belki hemen hemen aynı şeyleri yaşamama rağmen, karşıladığım duygular ve akıl karışıklığı aynı şekilde olmadı. Sakinlik dinginlik oluyor, tamam diyorsun böyle olacağını zaten biliyordum ve bebek de bu stresten uzak ortamı farkediyor onun da daha kısa sürüyor stresi bence, daha hızlı regüle olabiliyor. Ben böyle düşünüyorum. Tabi ki dinginlik derken, evet arkadaşlar hayat çok güzel, her yer huzur, hepimiz polyannayız ortamından bahsetmiyorum. Yeri geliyor ben de bağırıyorum, yeri geliyor rüşvet, tehdit Türk anasının her türlü klasik tekniğini uyguluyorum Büyüdükçe dertleri de büyüyor evet ama sorumluluk da alıyorlar, kavga ediyorlar belki ama birlikte çok güzel oyunlar da oynuyorlar, tek çocuktaki gibi aman etkinlik yaptırmalıyım diye peşinde koşmuyorsun. Yüklerin artıyor belki ama çocuk sayısı kadar katlanarak artmıyor diye düşünüyorum, mesela 3 çocuğun var ama sana yükü 1,5 çocuk gibi oluyor. Benim kendi tecrübem bu yönde. Allah hepimize güç kuvvet versin. Her işimizi kolaylaştırsın inşaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…