2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    194
Canım aynı şeyleri yaşadık merak etme çok hızlı iyileşiyor üzme kendini. Bizim kanama eve gidince oldu nasıl hastaneye koştuk bilemedik sizin hastanede hemen fark edilip müdahale edilmesi bile güzel birşey. Bir haftaya birşeyi kalmadı hemen toparlar inşallah sizin bebiş de

Geçmiş olsun hızlıca toparlar umarım sen güçlü ve sakin ol bebiş senden güç alacak

Onu söylemedi aslında hiç sormadım bile hergün duş aldırın öyle hızlı iyileşir dedi sadece

Çok sağolun ya siz kremi nasıl sürdünüz acaba çokta temas etmemek lazım çünkü . Bir de karton bardak kullandınız mı? Ben kullanayım dedim de biraz büyük geldi bana bardak

Kızlae iyi dilekleriniz için teşekkür ederim hepinize. Şuan sanırım ilk günü olduğu için çok hassas davranmaya çalışıyorum kucağıma almaya bilr korkuyorum pipi şişik ve kızarık çünkğ çok temas etsin istemiyorum bez vs. . Şişlik ve kızarıklık ne kadar sürede geçer acaba ? Yabi siz kucağınıza vs rahat gönül rahatlıpıyla ne zaman hareket ettiniz

Bu arada kimseyi yönlendirmek istemem ama genel anestezi ile sünneti önermiyorum . Genel anestezide sorun yaşamadık 10 dk lık bi yarı uykulu hale getirdiler hemende kendine geldi onda sorun yok. Ama anestezi verilebilmesi için öncesinde kan alındı minicik ellerinden 1-2 tüp. Sünnet günü 4-5 saat açlık yaşadı yine anestezi için. Ayrıca damar yolu sçıldı o da kanadı. Tüm bu saydıklarım anestezi verileceği için . Tüm bunlsrda fazlasıyla ağladı bebek zaten . Lokal verilmeme amacı bebeğin ağlamamasıydı ama hu saydıklarımla kat kat ağladı kat kat travma yaşadı . Sünnet böyle bir şey olmamalı bence. İndanların güle eğlene yaptığı bir şey diye biliyorum. Hastalıkmış gibi bu kadar acı çekmesine gerek yoktu.

Geçmiş olsun geçti bitti inşsllah hızlıca toparlar

Kızlar bizim 2 aylık kontrolde doktor bi daha ki ay gelirsiniz felan demedi kendi gözlemlediğim bir şey olmadıkça sağlık ocağına götürsem aylık yanlış mı yapmış olurum

Geçmiş olsun bize bardak koymamızı doktorumuz söyledi. Kremi de bol bol sürün dedi. Ayrıca banyoyu hemen yaptırın demedi 1 hafta 10 gün içinde hızlıca toparladı. Dikişler hemen düşmedi zamanla döküldü. Şimdi bir şey kalmadı kurtulduk. Sizinde öyle olacaktır. Geçmiş gitmiş olsun.

Merhaba , öncelikle çok geçmiş olsun. Lokal anestezi ile yaptırdık biz. Bize de sadece krem verdi kalın olmayacak şekilde sürekli sürdüm 3. Gün sonunda şişlik inmeye başladı bizde. Kapak falan asla kapatmayın hava alsın ki iyileşsin dedi , öyle yaptık ve hiç sorun yaşamadık çokta hızlı iyileşti.

Teşekkür ederim kremi bize günde 2 kez sürün dedi de siz her bez açışında mı sürdünğz ? Bir de elinizle mi dağıttınız. Krem terramycin miydi

Aa benim bebeğimde 3. Ayına girdiğinden beri sütyen askımla oynuyor demekki ondanmış durmadan tutup oynuyor ve daha çok dikkati sütyen askısında oldupu içşn emmiyor kolye deneyeyim bir de
Maşallah, bizimki henüz elini sadece emmek için kullanıyor sabırsızlıkla güncelleme gelmesini bekliyorum

B brcubrcu0101 geçmiş olsun, sünnetiniz hayırlı olsun. Biz lokal sünnet yaptırmıştık, dediğiniz gibi 4-5 saat açlık yapılmadı ama bizde de 1 gün öncesinde 2 tüp kan alınmıştı. O zaman bizimki de çok fena ağlamıştı. Kan alma her türlü sünnet için geçerli demek ki. Bizde de kapak/bardak vs doktor söylemedi ama Terramycin merhemi her gün sabah akşam 2 tur şeklinde sünnet bölgesinin etrafına çember şeklinde sürün dedi. Elle temas ederek değil, zaten kremin ucundan akan yeterli geliyor sizin elinizle yedirmenize vs gerek yok, kremi sıkıp o şekilde bezini önden bombeli olarak belinden sıkı bir şekilde bağlıyorsunuz. Bizde sargı ve dikişler vardı. Sargı 2 gün düşmedi, ama günden güne çişini yaptıkça ıslanarak açılmaya başlamıştı 3. Gün bebeği yıkayarak sargıyı tamamen açıp çıkardık, doktor bu şekilde söylemişti. Ondan öncesinde yıkamak yasak demişti bize. 3. Gün yıkarken sabunlu köpüklü su vs demedi normal banyo suyunu üstünden dökerek sargıyı açın dedi. Banyo yaptırdığımız güne kadar dik bir şekilde bebeği taşımayın dedi, omzunuza yatırmayın dedi, yüzüstü yatırmayın dedi, yani 3 gün boyunca kucakta beşik usulü taşıdık ve yatırırken de sadece sırt üstü yatırdık. Gazını çıkartmak için filan omzumuza asla almadık. Eğer bebek dik olarak kaldırılırsa kanama oluşabilir demişti biz de çok dikkate aldık, hep yatış pozisyonunda taşıdık bebeği. Dikişleri de 1 hafta içinde kendiliğinden eridi kayboldu. Huysuzluğu sadece ilk gün akşam uyuyana kadar oldu, ertesi gün huysuzluk kalmamıştı. Bize eğer akşam huysuzluğu çok artarsa popodan fitil şeklinde sakinleştirici paranox S verebilirsiniz demişti, fitili ortadan kırıp yarım olarak koyun dedi. Ama gerek kalmadı bize vermedik.

Çok geçmiş olsun. İnşallah sonraki süreç çok hızlı ve kolay geçer

Çok çok geçmiş olsun zoru atlattın öyle düşün hayırlı olsun sünneti bebişe
Kucağına yatar pozisyonda almaya dikkat et yüz üstü olmasın duş için de bize 5 gün yıkamayın demişti 3.gun sargı düşsün diye suyla yumuşatıp çıkarmıştım kremi sürüp parmağımla bazen dağıttım bazen öyle bıraktım şişiklik 1 hafta,kızarıklık 15 gün, dikişler de 3 hafta sonunda tamamen geçmişti ama en zoru eve gelince uyuyana kadardı ağrısı olmuştu lokal anestezi olduğu için fitil kullandım ilk gece sonrası iyileşme süreciydi bizden kan da alınmamıştı bebişin iyiliği için almıştırlar alerjik reaksiyon falan olmasın diye ama ağlamaktan yorulmuştur şimdi kuzu gelmiş geçmiş olsun

Canım kızlar cevap veren herkese çok teşekkür ederim içim rahatladı günümüzün tek iyi yanı bebek hastaneden geldiğinden beri asla ağlamadı ne ilk çişinde ne başka zamanda . Hatta farklı bi mutluluk vardı üzerinde tüm gün ebdeyken. ( sanırım hastaneden kurtulup eve gelmenin sevinci:) )calpol vermemize de gerek kalmadı . Gece sık sık kalkıp bezini değiştireceğim sadece (kaka vs bulaşmaması adına )

Çok sağolun ya siz kremi nasıl sürdünüz acaba çokta temas etmemek lazım çünkü . Bir de karton bardak kullandınız mı? Ben kullanayım dedim de biraz büyük geldi bana bardak

Geçmiş olsun canım
Oğlum zamanınsa kremi akıtıyordüm üzerine
Bardak kullanmaya çalış kaka yaparsa oraya gelme ihtimali var

Mama sandalyesi arayışına çıktım ama bakıyorum fiyatlar çok pahalı geldi :). Önerdiğiniz mama sandalyesiövar mı acaba

Ikea mama sandalyesini öneririm
Oğlumda da onu uzun yıllar kullandım
Bu oğlumda da onu kullanacağım
Hem yer kaplamıyor hem de çok kullanışlı

Kızlar sünnetten sonra bebeği çiş yapmayan oldu mu? Gündüz aslında yaptı ama şimdi saatlerdir yapmıyor. Dertsiz başıma dert almış gibi hissediyorum ne uyku kaldı bende ne huzur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…