• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Acaba kuruyor mu cildi ama ben çok bebekte görmüştüm böyle. Doktora gözükseniz krem felan verir belki
Gözüktük daha önce öpmekten oluyor öpmeyin dedi kozmetiğe giriyor diye Krem de vermedi kendim krem aldım ilk hafta çok fayda etti ama bu son günlerde iyice coştu üstüne birde emmeyince alerji geldi aklıma yediğim mi dokunuyor dedim
Maşallah 🧿 benim oğlum da doğduğunda öyleydi sivilceliydi aynı şekilde uzun süre kendiliğinden geçmedi bizimki. alerji damlasıyla geçti sadece
Teşekkür ederim bende alerjiden şüphelendim el ve ayak üstünde de minik minik kabariklar var alerji sivilcesi gibi o da ihtimali destekler gibi oldu bı götürecem bakalım nedenmiş😕

Canım bence atopik cilt ürünleri iyi gelebilir doktora sor yinede
Teşekkür ederim canım soracam nemlendirici losyon kullanıyorum aslında ama demekki yatıştırmıyor yada alerjik olarabilir diye düşünüyorum

5ten sonra uyutmamaya çalışıyorum 😄 ama aşırı uykusuz olursada çıldırıyor işte tam net bir düzen yok 😄
Ben 5 ten sonra uyutmadığımda 7de uykusu geliyor ve uyuyor . Lyle olunca da akşam 9.30 da ancak uykuya dalıyor😂 artık 5 gibi bir şekerleme uykusuna yatıeıyorum sonra 8 gibi uykusu gelmiş oluyor😂

Ben 5 ten sonra uyutmadığımda 7de uykusu geliyor ve uyuyor . Lyle olunca da akşam 9.30 da ancak uykuya dalıyor😂 artık 5 gibi bir şekerleme uykusuna yatıeıyorum sonra 8 gibi uykusu gelmiş oluyor😂
Böyle yazdım ya 5.30da uyudu 😂😂😂 hergün aynı olmuyor ya 🥹
siyah perde 6.30-7.00 yaptı bizimkini çok şükür 🥹 şimdi bunu yazdım diye sabah 5te uyanır 😂😂😂

Kızlar benim bebek artık gündüz beni emmek istemiyor. Aslında biliyorum karnı aç, ağlıyor ama memeye kafasını çeviriyor, iki emiyor bırakıyor, tekrar açlıktan ağlıyor emmek istemiyor. Sadece uykudayken emzirebildiğimi farkettim. O yüzden artık ağlaya ağlaya bir şekilde uyutup sonra iyice dalınca memeyi verme çaresini düşündüm o şekilde deneyeceğim. Tabi ağlaya ağlaya uyutmak da bir çile. Ama başka çare bilmiyorum. Gündüz mesela hiç doğru dürüst emziremedim. Sizde böyle oluyor mu?

Bizde 3 gündür aynı durumu yaşıyoruz uyanıkken savaş veriyoruz asla ağzına meme değsin istemiyor ben ağzına zorla tıkınca ısırıp çekiyor çığlık atmamak için tepiniyorum sonra yine sar başa aç olduğu için ağlıyor ağladığı için sinirleniyor uykusu gelirse bı posta da ona kızıp ağlıyor öyle bı savaştayız uykuluyken veya yeni uyanırken emiyor başka şekil asla emmiyor önceden de yapardı böyle ama mama içerdi şimdi mamayı da istemiyor çişinde turuncu kristaller var her bezinde büyük tuvaletini 3 4 günde bir yapıyor çişli bez sayısı da düştü korkutuyor böyle olması hastaneye kontrole gidince yine söyleyecem belki bı anormallik vardır gerçekten 😔

Burda okuduklarıma göre şuan birçoğumuzun bebeği aynı şeyi yapıyor🤦 gece güzelce içiypr sütünü benim bebeğimde ama gündüz resmen oyun . Tutup turup çekiyor, yüzüme bakıp gülüyor max 5 dk emiyor ondda duraksaya durajsaya oynaya oynaya. Kilo alamadığını da fark ediyorum ben artık . Ama zorla olacsk işte değil.
Bi kaç gündür günde bi iji kez sütümü sağıp kaşık biberon ve şırınga ile oyuna çevirip içirmeye çalışıyorum. Yarısı ağzından akıyor ama hiç değilse olduğu kadar diyerek vermeye devam ediyorum . Geçici bir süreç mi bilmiyorum🤦

Ya aynı durumdaymışız gerçekten...

Kızlar kabin boy bebek arabası almayı düşünenler neye karqr verdiniz ? Çok seçenek var karar veremedik. Cybex övülmüştü onu alacaktım ama oturma alanı çok dar vs demişler….
Hala karar veremedim 🙈 cybex indirimdeydi daha bugün baktım yorumları görünce yine vazgeçtim 😂😂

Herkes aynı şeyi yazmıs valla ben de muzdaribim çok fena gündüzleri hem emmesi hem uykusu ciyak ciyak ağlıo bi de durup dururken 😂 artık dünyada olduklarının farkındalar çünkü bitti yenidoğan dönemi nerden geldik buraya diolardır 😅 tam okul açıldı oh dicem dedim bu minik başladı bizde de Allah hüç kuvvet versin hepimize 🤣

Kızlar siz kaçta uyuyorsunuz diyelim bebeğim 9 da en iyi ihtimalle uyudu zaten uyuturken benimde pilim bitiyor. Onunla uyusam eşimle hatta kendimle bile hiç vakit geçiremiyorum günüm bebek bakmakla sonlanıyor. Uyumasam uykumu almıyorum çünkü gece en fazla 2 saatte bir uyanıyor ben uykuya dalamıyorum hemen allak bullak oluyorum. Çok canım sıkılıyor siz nasıl yapıyorsunuz?

Bende de aynı durum var aslında hiperlaktasyon olmuştum başlarda ve çile gibiydi. Ama şimdide ara ara sütüm yokmuş gibi hissediyorum. Evet sağdığımda süt geliyor aslında ama boşken bebiş 5-6 emişten sonra yutkunurken, göğüslerim şişken tek emişte yutkunuyor resmen nefes almadan yutkunuyor ve dolayısıyla 5 dk da doymuş oluyor. Ama meme boş gibi iken epey süre uzuyor bende de 🙁 C Corpuss un dediği gibi benim için bir taraftan iyi rahatsızlık duymamış oluyorum çünkü çok şişince hep süt akıyor gece uyumakta zorlanıyorum vs ama böyle boşkende bebek bir türlü inmiyor kucaktan🤦🤦 bu arada evet dediğiniz gibi boş gibiyken bile sağdığımda yeteri kadar süt olduğunu fark ediyorum sadece süre uzuyor ve bebiş oyuna çevirdiği için pek içmiyor gibi geliyor bana
Aslında çişli bez sayısından anladığım üzere doyuyor ama eskisi gibi 5 dk da değil. Hem fışkırmıyor artık daha konforlu emiyor hemde akış yavaş olunca süre uzuyor ve daha sık istiyor. Bi tık bunaltıcı gerçekten ama dışarda emzirmek daha kolay artık fışkırmadığı için.

Kızlar siz kaçta uyuyorsunuz diyelim bebeğim 9 da en iyi ihtimalle uyudu zaten uyuturken benimde pilim bitiyor. Onunla uyusam eşimle hatta kendimle bile hiç vakit geçiremiyorum günüm bebek bakmakla sonlanıyor. Uyumasam uykumu almıyorum çünkü gece en fazla 2 saatte bir uyanıyor ben uykuya dalamıyorum hemen allak bullak oluyorum. Çok canım sıkılıyor siz nasıl yapıyorsunuz?
Gece uykusuna çok zor dalıyor yoruluyorum. Geçen bebişten önce uyuyup kalmışım o da uyumuş garibim 😂 9 da uykum geliyor benim çünkü sabah 5-5.30 gibi kalkıyorum ben bebişe kalkıp geri yatmıyorum. Kızım sabahçı beslenme hazırlayıp servise bindiriyorum o arada. Saat 7 falan oluyor o ara bebiş uyanıyor zaten.
Gece 9 veya 10 da artık bebiş kaçta uyursa uyuduğum çok oluyor. Eşimle de zaman geçşrmeyeverelim sonuçta geçici bir süre böyle ve benim gündüz sabırla çocuğa bakabilmem için dinlenmem lazım. Zaten çok uykum olduğunda istesem de kalkamıyorum yerimden. Yemek bulaşıkları sabaha kalıyor çoğu kez. He bazen iyi hissediyorum 11-12 gibi yatıyorum. Akışa bıraktım kendimi uyku hassas noktam 😬 uyumazsam moron gibi oluyorum 🙈

Cybex hep indirimde ya bir aydan fazladır 10k takipteyim 🤣
Olumsuz yorum çok fazla vazgeçtim gibi oldu. Benim şu an kullandığım var kışın seyahat etmeyiz yaza doğru basit ucuzlardan alayım olmazsa diye düşündüm hafif küçük bşr şey. Bilemedim hala kararsızım da

Hala karar veremedim 🙈 cybex indirimdeydi daha bugün baktım yorumları görünce yine vazgeçtim 😂😂
Cybex ve bir kaç modelde bebeğin oturduğu yer çok darmış uzun süreli kullanamazmış🤦 maxi cosi lara 2 modeline bakıyordum bugün ama karar veremedim. Fiyatta çok uçuk olmasın diyorum bir modelde karqr verirsem indirimde kaparım

Kızlar desteksiz çocuk büyütmek cidden çok zormuş . Yorgunluk falan neyse de artık düzgün beslenememeye başladım, düzgün ve yeterli beslenmediğimde de sütüm ciddi anlamda azalıyor . Dün akşam yemeği yemeden uyudum sütğm o kadar azaldı ki sabah ne bulduysam yedim de toparladı süt🤦
Büyük kızım alerjik bir bebekti 2 haftalıkken alerjik tanısı aldı
İlk bebek , bilgisizlik , okuduklarımın beni kötü etkilemesi ben nerdeyse herşeyi kestim
Kabak , zeytin , ekmek ve su ile nerdeyse 6 ay beslendim
Ozaman ben ve çevrem sütün en büyük kaynağının su oldunu anlamış olduk 😂
Yetersiz beslenmek enerjimi emiyordu hep yorgundum ama sütüm bebeğimi besliyordu hep persantilde önden gidiyordu
Sende beslenemediğinde üzülme ama suyunu ihmal etme derim

Ben tam bir hayatsız oldum bebekten sonra şahsen😂 bebek uyudu mu bende max 1 saat uyanık kalıp uyuyorum . Çünkü sabaha kadar uyu uyan yaptığım için uykumu alamıyorum erken uyumazsam. Uykumu alamayınca da tüm gün tek başoma bebeğe bakmakta inanışmaz zorlanıyorum.
Ama kendime vakit ayıramamak bi taraftan psikolojikmen etkiliyor beni . En son ne zaman tv izledim ne zaman kitap pkudum ya da ne zaman bir arkadaşımla bir kahve içtim bilmiyorum. Bunlaro geçtim eşimle bile hayatım kalmadı iöyle karşolıklı oturup bir
Çay bile içmiyoruz.
Bir de yemek sorunu var sizler nasıl yapıyorsunuz? Biz resmen sıra sıra yiyoeuz. Eğer demk gelir de o an uyuyorsa birlikte yiyebiliyoruz ki çok nadir denk geliyor. Bugün dışaroua kahvaltıya çıktık mesela sıra sıra yedik😂 etraftakiler acıyan gözlerle bakıyordu😂 bebeğim asla bebek arabasıymış ana kucağıymış hiçbie yerde duemuyor uyanıkken. Kucakta ayakta olmamoz gerekiyor ya da en iyi ihtimalle oyalamamız gerekiyor. Allah aşkına tecrübesi olan anneşer aynı durumu yaşadıysanız ne zaman düzeliyor bu? Ne zaman o kendi kendine durucakta biz birlikte yemek yiyebileceğiz😭😭😭😭

Cybex ve bir kaç modelde bebeğin oturduğu yer çok darmış uzun süreli kullanamazmış🤦 maxi cosi lara 2 modeline bakıyordum bugün ama karar veremedim. Fiyatta çok uçuk olmasın diyorum bir modelde karqr verirsem indirimde kaparım
Cybex için tekeri ayağa çarpıyor sürekli sürerken demişler birde.

Olumsuz yorum çok fazla vazgeçtim gibi oldu. Benim şu an kullandığım var kışın seyahat etmeyiz yaza doğru basit ucuzlardan alayım olmazsa diye düşündüm hafif küçük bşr şey. Bilemedim hala kararsızım da
Doğru söylüyorsunuz aslında kışın avm dışında pek lazım olmaz

Back
X