• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar nasılsınız? Oğlumun kontrolü vardı bugün sarılıktan dolayı henüz hiç bir aşı olmadı şükür sarılığımız bitti bir süredir. Değerlere göre aşı olacağına karar verecek doktor. Oğlumun kilosu 6.200 boyu 62 maşallah. 3 ayda 3 kilo almış 11 sm uzamış. Bizim henüz uyku düzenimiz yok 3 çocukla düzen oluşturmak zor oluyor.bu gece sadece 1 saat uyudum ben mesela gündüz o, uyuyor ben ev işlerimi yapıyorum.

Geliyor gelmekte olan 😆

Dün gece bunlara epey ihtiyacım oldu😂 saatte 1 uyandı, uyandığındamemeyle oynadı süt içmedi. En son gecs 3 de tamamen uyandı. Tam 2 saat uyutmaya çalıştım(ayakta salla, kolunda gezdir, şarkı söyle vs) .
Memeyi çekip çekip bırakırlen üzerine süt döküldü epey, tulumunu değiştim altını değiştirdim . 5 dk sonra kaka yaptı bi daha altını açtım derken beyefemdi çişini yapıp nevresimimi batırdı . Onu giydirip beşiğine koydum ve bir hışımla örtülerimi söktüm yenilerini taktım ( o arada sinirden uykusuzluktan kudıruuorum 😂). Çamaşır makinesine gittim geldim bir de baktım ki minnoşum kendi kendine uslu uslu uyumuş 😂 tabi saatimiz 6 yı gösteriyordu😂

Hanımlar benim oğlan tummy time yaparken aşırı sinirleniyor, bir ağlıyor ki sesi kocaman erkek sesi gibi çıkıyor 😅 Su matı aldım, içindeki hayvan figürlerini ele geçiremeyince öfkelendi, amannnn yıktı ortalığı 😅 Yukarıdan oyuncakların sallandığı oyun matından da aldım, ona da sığmadı bunaldı 😅 Ay nasıl oyalayacağımı şaşırdım 😭😂

Hanımlar benim oğlan tummy time yaparken aşırı sinirleniyor, bir ağlıyor ki sesi kocaman erkek sesi gibi çıkıyor 😅 Su matı aldım, içindeki hayvan figürlerini ele geçiremeyince öfkelendi, amannnn yıktı ortalığı 😅 Yukarıdan oyuncakların sallandığı oyun matından da aldım, ona da sığmadı bunaldı 😅 Ay nasıl oyalayacağımı şaşırdım 😭😂
Benim kızımda öyle hiç zevk almıyor hemen ağlıyor bu saydıklarının hepsinde 😂 sürekli konuşuyorum laf dinlemeyi seviyor ☺️ ama akşama çenem ağrımış oluyor 😅
Büyük oyun matı aldım yerde debelensin bari diye bakalım işe yararsa söylerim

Benimkide öyle tummy time pozisyonunda ileriye gitmeye çalışıyor sinirleniyor yoruluyor. Sırt üstü mata yatırıyorum yatırdım diye sinirlenip tekrar yüzüstü dönüyor sonra başa sarıyor😅 Oyuncaklara heyecanlanıyor çırpınıyor eline zar zor alıyor sonra ağzına alamayınca sinirleniyor ayh hiç durduramıyorum düzgün😅

Benim kızda hiç durmuyordu çok ağlıyordu refluden dolayıymis bizimki migdeye baskı yapiyormus o yüzden koyamıyorum da şimdi. Su matı falan almıştım bende kullanamıyoruz

Kızar bebeğiniz garipsemeyi öğrendi mi bizimki bir kaç gündür yabancıya gidince yüzüne biraz bakıp ağlamaya başlıyor bir kez de ben banyodan çıkmıştım saçım felan birbirine girmişti beni tanımadı gelmedi kucağıma ağladı😅

Kızlar böyle bi video gördüm 4.ay itibariyle diyor da bizimki daha başını bile yeni yeni dik tutuyor ve tummy time asla istemiyor normal mi

Benim oğlumda baştan beri sevmedi koyduğum gibi ağlıyor kola yatirmw tekniği görmüştüm bikac kez denedim onda da durmayinca vazgeçtim ama oyun halısını seviyor bu aralad piyanosuna uzaktan bile bassam sesini tanıyıp o yöne bakarak gülümsüyor

Kızar bebeğiniz garipsemeyi öğrendi mi bizimki bir kaç gündür yabancıya gidince yüzüne biraz bakıp ağlamaya başlıyor bir kez de ben banyodan çıkmıştım saçım felan birbirine girmişti beni tanımadı gelmedi kucağıma ağladı😅
Garipsemeyo fark etmedim ama biseyleri çok benimsiyor yegenlerim geçen geldiğinde oyuncaklarını almıştı alıp onun etrafına koyuncaya kadar ağladı biri oyuncaklarina dokunsa (özellikle oyun halısına ) kızar gibi sesler çıkarıyor emziği biberonu yakınından kaldırıp yıkamaya bile götürsem dudak büküyor geri koyunca gülüyor falan çok cimri olacak paylaşmayacak hiçbir şeyi şimdiden belli😂😂

Merhaba kızlar şu an doktor kontrolünden geliyorum. Pazar günü tam 3 aylık olduk. Bugün önce sağlık ocağına gittim, orada rota yapılmıyormuş, neyse diğer ölçümlerini filan yaptı. Kilo alımı için çok sınırda bol bol su iç bol bol emzir dedi, madem sınırda niye mamaya başla filan demedi? Rota için yakınımızda bir üniversite hastanesi var oraya gittim, doktor öğretim üyesiydi muayene eden doktor. Kilosu için sadece anne sütüyle iyi dedi, bizim istediğimiz 4. Ay dolduğu zaman doğum kilosunun 2 katına ulaşacak mı? Bu önemli olan dedi, ve sizin de sonraki ay ulaşacağını düşünüyorum dedi. Ama bence böyle giderse ulaşamayabilir. Bakalım inşaallah sütüm bol olur da bebek de iştahlı olur kilo artışı iyi olur. Nörolojik gelişimi için iyi dedi, göz takibi gülümsemesi filan iyiydi. Boynunu kaldırmasını ölçtü iyi dedi, parmağını ağzına soktu öğürme hareketi yapabilmesi de iyi dedi, o yüzden sizin bebeğin bir sonraki ayda ek gıdaya geçmesi lazım dedi. Hiç bunu duymamıştım daha önce. 2 çocuğumda da 6 aylıkken ek gıdaya geçirdik. Onlar da hemen hemen aynı dönemde aynı baş kaldırmayı filan yapıyorlardı aslında diye hatırlıyorum. Genelde 6 aylık olarak söylenir ama bebeğin gelişimine göre hareket edilmesi daha uygun olur dedi. Sizde doktor hiç böyle diyen oldu mu? Ben pek emin olamadım ama sonuçta doktor da üniversitede öğretim üyesi bir doktor yani. Ben mayıs annelerine bir yazayım bakayım onlarda doktor tavsiyesiyle 4 aylıkken ek gıdaya geçiren var mı… neyse, rota aşısını da hastaneden alıp yaptırdım. Şifa olsun inşaallah. Bir arkadaş fiyatını sormuştu 2395 tl ödedim aşıya.

Son düzenleme:
Evet bizimkide öyle bugün sağlık ocağında ebe boyunu ölçerken yüzüne baktı ve kıyameti kopardı aşı olan bebeklerden daha yüksek sesle ağladı maalesef 😂

Merhaba kızlar şu an doktor kontrolünden geliyorum. Pazar günü tam 3 aylık olduk. Bugün önce sağlık ocağına gittim, orada rota yapılmıyormuş, neyse diğer ölçümlerini filan yaptı. Kilo alımı için çok sınırda bol bol su iç bol bol emzir dedi, mamaya başla filan demedi. Rota için yakınımızda bir üniversite hastanesi var oraya gittim, doktor öğretim üyesiydi muayene eden doktor. Kilosu için sadece anne sütüyle iyi dedi, bizim istediğimiz 4. Ay dolduğu zaman doğum kilosunun 2 katına ulaşacak mı? Bu önemli olan dedi, ve sizin de sonraki ay ulaşacağını düşünüyorum dedi. Ama bence böyle giderse ulaşamayabilir. Bakalım inşaallah sütüm bol olur da bebek de iştahlı olur kilo artışı iyi olur. Nörolojik gelişimi için iyi dedi, göz takibi gülümsemesi filan iyiydi. Boynunu kaldırmasını ölçtü iyi dedi, parmağını ağzına soktu öğürme hareketi yapabilmesi de iyi dedi, o yüzden sizin bebeğin bir sonraki ayda ek gıdaya geçmesi lazım dedi. Hiç bunu duymamıştım daha önce. 2 çocuğumda da 6 aylıkken ek gıdaya geçirdik. Onlar da hemen hemen aynı dönemde aynı baş kaldırmayı filan yapıyorlardı aslında diye hatırlıyorum. Genelde 6 aylık olarak söylenir ama bebeğin gelişimine göre hareket edilmesi daha uygun olur dedi. Sizde doktor hiç böyle diyen oldu mu? Ben pek emin olamadım ama sonuçta doktor da üniversitede öğretim üyesi bir doktor yani. Ben mayıs annelerine bir yazayım bakayım onlarda doktor tavsiyesiyle 4 aylıkken ek gıdaya geçiren var mı… neyse, rota aşısını da hastaneden alıp yaptırdım. Şifa olsun inşaallah. Bir arkadaş fiyatını sormuştu 2395 tl ödedim aşıya.
Benim arkadaşım 5. Ayda başladı bebeği sütü emmediği için doktor kontrolünde yani başladı öyle hatırlıyorum.

Garipsemeyo fark etmedim ama biseyleri çok benimsiyor yegenlerim geçen geldiğinde oyuncaklarını almıştı alıp onun etrafına koyuncaya kadar ağladı biri oyuncaklarina dokunsa (özellikle oyun halısına ) kızar gibi sesler çıkarıyor emziği biberonu yakınından kaldırıp yıkamaya bile götürsem dudak büküyor geri koyunca gülüyor falan çok cimri olacak paylaşmayacak hiçbir şeyi şimdiden belli😂😂
Yaa baya sahiplenmiş eşyalarını sen cimri olacak deme yine sevdiklerini sahipleniyor de😂😂
Evet bizimkide öyle bugün sağlık ocağında ebe boyunu ölçerken yüzüne baktı ve kıyameti kopardı aşı olan bebeklerden daha yüksek sesle ağladı maalesef 😂
Çok tatlı oluyorlar ama dudak büküp ağlamaya başlıyorlar😂

Kızlar böyle bi video gördüm 4.ay itibariyle diyor da bizimki daha başını bile yeni yeni dik tutuyor ve tummy time asla istemiyor normal mi

Çok mantıklı gelmedi bana söyledikleri. Yapabilir lafı ayrı, yapmalı ayrı. Bizi ilgilendirmesi gereken durum yapması gereken şeyleri yapıyor mu? Bu videodakileri her bebek yapmasa da problem olacağını sanmıyorum, ki benim bebeğim de çoğunu yapmıyor. Hele ki Desteksiz oturmak?! 6 aylıkken bile zar zor oluyor. Yani çok uçuk bir video olmuş bence. Bunlara takılmamak lazım. Benim kanaatim şu, hastanede doktorumuza ya da sağlık ocağında ebemize aylık kontrollerimizi düzenli yaptıralım, onların söylediklerini dikkate alalım yeter.

Merhaba kızlar şu an doktor kontrolünden geliyorum. Pazar günü tam 3 aylık olduk. Bugün önce sağlık ocağına gittim, orada rota yapılmıyormuş, neyse diğer ölçümlerini filan yaptı. Kilo alımı için çok sınırda bol bol su iç bol bol emzir dedi, madem sınırda niye mamaya başla filan demedi? Rota için yakınımızda bir üniversite hastanesi var oraya gittim, doktor öğretim üyesiydi muayene eden doktor. Kilosu için sadece anne sütüyle iyi dedi, bizim istediğimiz 4. Ay dolduğu zaman doğum kilosunun 2 katına ulaşacak mı? Bu önemli olan dedi, ve sizin de sonraki ay ulaşacağını düşünüyorum dedi. Ama bence böyle giderse ulaşamayabilir. Bakalım inşaallah sütüm bol olur da bebek de iştahlı olur kilo artışı iyi olur. Nörolojik gelişimi için iyi dedi, göz takibi gülümsemesi filan iyiydi. Boynunu kaldırmasını ölçtü iyi dedi, parmağını ağzına soktu öğürme hareketi yapabilmesi de iyi dedi, o yüzden sizin bebeğin bir sonraki ayda ek gıdaya geçmesi lazım dedi. Hiç bunu duymamıştım daha önce. 2 çocuğumda da 6 aylıkken ek gıdaya geçirdik. Onlar da hemen hemen aynı dönemde aynı baş kaldırmayı filan yapıyorlardı aslında diye hatırlıyorum. Genelde 6 aylık olarak söylenir ama bebeğin gelişimine göre hareket edilmesi daha uygun olur dedi. Sizde doktor hiç böyle diyen oldu mu? Ben pek emin olamadım ama sonuçta doktor da üniversitede öğretim üyesi bir doktor yani. Ben mayıs annelerine bir yazayım bakayım onlarda doktor tavsiyesiyle 4 aylıkken ek gıdaya geçiren var mı… neyse, rota aşısını da hastaneden alıp yaptırdım. Şifa olsun inşaallah. Bir arkadaş fiyatını sormuştu 2395 tl ödedim aşıya.
Geçmiş olsun canım benim hem ablamın kızı hem abimin oğlu 4.ayda ek gıdaya geçtiler ama onlarda mama desteği olduğu halde doktor geçilmesini söyledi kiloları da yeterli hatta ablamın kızı 9.ayinda 11 kiloydu puf puf bı bebekti neye göre söyleniyor hiç sormamıştım ama duydum yani çevreden de epey sorun olmaz diye düşünüyorum

Back
X