• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
12. Hafta atağını ağır geçiren var mı yoksa ben cidden 4. Ay atağını geçirdiğimizi düşünücem. Evde tekim eşim nöbette sabahtan beri helak oldum sebepsiz ağlamalar asla durmamalar oturdum ağladım az önce öyle zorladı yani. Ve gerçekten hiçbir derdi yoktu karnı tok gazı yok uykusu yok yani yeni uyanınca bile uykusu sıkıştırmış gibiydi🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Teyzeleri, bebişimi iki ay daha takip edecekler. Doktorla yüzyüze görüşmedim detaylara hakim değilim, ama karar bu. Oğlum inşallah ameliyata gerek kalmadan çözsün bu işi. Başından beri böyle umdum. Farklı doktorlarla da görüşeceğiz. Değişik bir haber olursa paylaşırım yine.
İyi olacak Allah'ın izniyle 😍

Teyzeleri, bebişimi iki ay daha takip edecekler. Doktorla yüzyüze görüşmedim detaylara hakim değilim, ama karar bu. Oğlum inşallah ameliyata gerek kalmadan çözsün bu işi. Başından beri böyle umdum. Farklı doktorlarla da görüşeceğiz. Değişik bir haber olursa paylaşırım yine.
Çok iyi ilerler her şey inşallah🙏🏻

Merhaba kızlar şu an doktor kontrolünden geliyorum. Pazar günü tam 3 aylık olduk. Bugün önce sağlık ocağına gittim, orada rota yapılmıyormuş, neyse diğer ölçümlerini filan yaptı. Kilo alımı için çok sınırda bol bol su iç bol bol emzir dedi, madem sınırda niye mamaya başla filan demedi? Rota için yakınımızda bir üniversite hastanesi var oraya gittim, doktor öğretim üyesiydi muayene eden doktor. Kilosu için sadece anne sütüyle iyi dedi, bizim istediğimiz 4. Ay dolduğu zaman doğum kilosunun 2 katına ulaşacak mı? Bu önemli olan dedi, ve sizin de sonraki ay ulaşacağını düşünüyorum dedi. Ama bence böyle giderse ulaşamayabilir. Bakalım inşaallah sütüm bol olur da bebek de iştahlı olur kilo artışı iyi olur. Nörolojik gelişimi için iyi dedi, göz takibi gülümsemesi filan iyiydi. Boynunu kaldırmasını ölçtü iyi dedi, parmağını ağzına soktu öğürme hareketi yapabilmesi de iyi dedi, o yüzden sizin bebeğin bir sonraki ayda ek gıdaya geçmesi lazım dedi. Hiç bunu duymamıştım daha önce. 2 çocuğumda da 6 aylıkken ek gıdaya geçirdik. Onlar da hemen hemen aynı dönemde aynı baş kaldırmayı filan yapıyorlardı aslında diye hatırlıyorum. Genelde 6 aylık olarak söylenir ama bebeğin gelişimine göre hareket edilmesi daha uygun olur dedi. Sizde doktor hiç böyle diyen oldu mu? Ben pek emin olamadım ama sonuçta doktor da üniversitede öğretim üyesi bir doktor yani. Ben mayıs annelerine bir yazayım bakayım onlarda doktor tavsiyesiyle 4 aylıkken ek gıdaya geçiren var mı… neyse, rota aşısını da hastaneden alıp yaptırdım. Şifa olsun inşaallah. Bir arkadaş fiyatını sormuştu 2395 tl ödedim aşıya.

Ben 4. Ay dolunca doğum kilosunun 2 katı olmalı demesine takıldım. 6. Ay dolunca değil miydi o hesap ? 6 aylikken ikiye katlamasi, 12 aylik oldugunda ise üçe katlmasi gerekiyordu normalde. Benim bebeğim 4 bucuk kilo dogdu 4 aylıkken 9 kilo mu olmali ? Mümkün degil ki bu. bugun tam 3 aylik oldu bu durumda 1 ay kaldi ve 1.700 gram aldirmam lazim😅
Ek gidaya da hamileligin 40 haftayi tam olarak tamamladığı tarih arti 180 gün olarak başlamıştık biz. Oğlum 39 haftalık doğmuştu. Yani 1 hafta + 180 gün hesabi yaptik

İki ayın sonunda daha da güzel haberlerini almak nasip olsun 🙏🏻

Merhaba kızlar şu an doktor kontrolünden geliyorum. Pazar günü tam 3 aylık olduk. Bugün önce sağlık ocağına gittim, orada rota yapılmıyormuş, neyse diğer ölçümlerini filan yaptı. Kilo alımı için çok sınırda bol bol su iç bol bol emzir dedi, madem sınırda niye mamaya başla filan demedi? Rota için yakınımızda bir üniversite hastanesi var oraya gittim, doktor öğretim üyesiydi muayene eden doktor. Kilosu için sadece anne sütüyle iyi dedi, bizim istediğimiz 4. Ay dolduğu zaman doğum kilosunun 2 katına ulaşacak mı? Bu önemli olan dedi, ve sizin de sonraki ay ulaşacağını düşünüyorum dedi. Ama bence böyle giderse ulaşamayabilir. Bakalım inşaallah sütüm bol olur da bebek de iştahlı olur kilo artışı iyi olur. Nörolojik gelişimi için iyi dedi, göz takibi gülümsemesi filan iyiydi. Boynunu kaldırmasını ölçtü iyi dedi, parmağını ağzına soktu öğürme hareketi yapabilmesi de iyi dedi, o yüzden sizin bebeğin bir sonraki ayda ek gıdaya geçmesi lazım dedi. Hiç bunu duymamıştım daha önce. 2 çocuğumda da 6 aylıkken ek gıdaya geçirdik. Onlar da hemen hemen aynı dönemde aynı baş kaldırmayı filan yapıyorlardı aslında diye hatırlıyorum. Genelde 6 aylık olarak söylenir ama bebeğin gelişimine göre hareket edilmesi daha uygun olur dedi. Sizde doktor hiç böyle diyen oldu mu? Ben pek emin olamadım ama sonuçta doktor da üniversitede öğretim üyesi bir doktor yani. Ben mayıs annelerine bir yazayım bakayım onlarda doktor tavsiyesiyle 4 aylıkken ek gıdaya geçiren var mı… neyse, rota aşısını da hastaneden alıp yaptırdım. Şifa olsun inşaallah. Bir arkadaş fiyatını sormuştu 2395 tl ödedim aşıya.
Bende kızıma 6 aydan önce tatsın diye herhangi küçücük bşr şey bile yalatmadım etrafımdaki tüm sabırsızlara rağmen. İlk 6 ay anne sütünden başka bir şey alırsa Bağırsak florası etkilenir bağışıklığı olumsuz etkilenir diye yazılar okumuştum. Mama vermiştim kızıma destek amaçlı nasıl üzülüp vicdan yapmıştım o zaman. Ama şimdi bende instagramda görüyorum çoğu çocuk doktoru 5 aylıkken hatta 4,5 aylıkken başlatanlar var. Çocuk hazırsa ne kadar erken başlanırsa gıda reddi o kadar az olur deniyor. Birde 3 gün kuralı da kalkmış artık. Bende şaşırdım biraz. Hatta aşağıya etiketliyorum gördüğüm bir paylaşımı

Bende kızıma 6 aydan önce tatsın diye herhangi küçücük bşr şey bile yalatmadım etrafımdaki tüm sabırsızlara rağmen. İlk 6 ay anne sütünden başka bir şey alırsa Bağırsak florası etkilenir bağışıklığı olumsuz etkilenir diye yazılar okumuştum. Mama vermiştim kızıma destek amaçlı nasıl üzülüp vicdan yapmıştım o zaman. Ama şimdi bende instagramda görüyorum çoğu çocuk doktoru 5 aylıkken hatta 4,5 aylıkken başlatanlar var. Çocuk hazırsa ne kadar erken başlanırsa gıda reddi o kadar az olur deniyor. Birde 3 gün kuralı da kalkmış artık. Bende şaşırdım biraz. Hatta aşağıya etiketliyorum gördüğüm bir paylaşımı

Üç gün kuralı kalkmış mı? 😳

Ben 4. Ay dolunca doğum kilosunun 2 katı olmalı demesine takıldım. 6. Ay dolunca değil miydi o hesap ? 6 aylikken ikiye katlamasi, 12 aylik oldugunda ise üçe katlmasi gerekiyordu normalde. Benim bebeğim 4 bucuk kilo dogdu 4 aylıkken 9 kilo mu olmali ? Mümkün degil ki bu. bugun tam 3 aylik oldu bu durumda 1 ay kaldi ve 1.700 gram aldirmam lazim😅
Ek gidaya da hamileligin 40 haftayi tam olarak tamamladığı tarih arti 180 gün olarak başlamıştık biz. Oğlum 39 haftalık doğmuştu. Yani 1 hafta + 180 gün hesabi yaptik
Evet çok haklısınız ya o yönden bakınca 🤣🤣 nasıl alsın bebek o kadar çok kilo. O zaman zayıf doğanlar çok şanslı. 😅 ben bu doktora bir daha gitmemeye karar verdim şu an. Ek gıda için bayağı hesaplama yapmışsınız siz, bizim de 39 da doğmuştu ama 1 hafta geç başlamamıştık, onu bilmiyordum. Gerçi bilsem de ne fayda zor tutmuştum annemleri sürekli çok meraklılardı bir şeylerin tadına baktırmaya 🤣 benden habersiz elma suyu filan bile vermiş olabilirler Allah bilir. 🤣

Evet şimdi sizin de gönderdiğiniz hesaptan baktım 5 kural varsa 17. Haftadan itibaren başlanır diyor. Onlar da 1) başını dik tutabilmeli 2) mama sandalyesinde dik oturabilmeli (benim ilk çocuğum 6 aylıkken bile yamuk oturuyordu biz başlamıştık ek gıdaya 🤣 bu da ayrı bir çelişki) 3) besinlere karşı ilgili olmalı 4) besinleri ağzına götürebilmeli 5) alerjisi ya da kilo alımı durumuna bakılıp erken başlatıyorlarmış. Ben de bağırsaklarıyla ilgili sıkıntı olur diye biliyordum hep, ama şimdi doktorların söylediği kriterler çok farklı. Bize de doktor başını dik tutması şu an çok iyi, 1 aya kadar çok daha iyi olur, mutlaka ek gıdaya başlayın dedi. Bebeğin bağırsağını filan düşünen yok demek ki artık. 😅 eski moda oldu bizim zamanımız 🤣 annelerimizin zamanına dönüş başlamış

Aynen ben de görüyorum bunları.
Bir de ben büyük oğluma ek gidaya başladığımızda var ya kabuslar görüyordum yumurtanin yanlışlıkla beyazi kacarsa da alerji yaparsa diye, 1 yaşından önce. Yumurtanin sarisini plastik bir zimbirti ile ayirip sonra da yavas akan su altina tutuyordum !
Ama şimdi diyorlar ki yumurta beyazi hemen verilebilir. Ee ne değişti ki ?
Pek cok gida 1 yaş sonrasi idi o da kalkmış şimdi sadece bal 1 yaş sonrasi imiş
Benim takip edeceğim tablo ektedir

Eklentiler

• bebekler-için-ek-gıda-tablosu.webp
    bebekler-için-ek-gıda-tablosu.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 45
Bir de ben büyük oğluma ek gidaya başladığımızda var ya kabuslar görüyordum yumurtanin yanlışlıkla beyazi kacarsa da alerji yaparsa diye, 1 yaşından önce. Yumurtanin sarisini plastik bir zimbirti ile ayirip sonra da yavas akan su altina tutuyordum !
Aynı şeyleri yazmışız. Evet gördüm bunu da o kadar titizlenirdim ki ay ay bakardım, neler açılıyor ne verebilirşm diye. Bu tablo blw facebook sayfasından mı? Benimde buna benzer bi tablom vardı

Merhaba 😊
Ek gıda için bağırsak florasının hazır olması gerekmiyor mu?Öğürme hareketinden erken başlatmak için bağ kuramadım ben açıkçası ama .
Instamomların bebeklerine baktığımda genelde erkenden oturtmuşlar.Acaba erken değil mi derken bizim pzt günkü kontorulumuzde de 4.ay da yavaş yavaş destekli oturtmalara başlayacağız dedi.Kafasini tam tutabiliyor artık dedi.
Şimdi hersey öne çekilmiş galiba..
Ben güncellemelere gec kalmışım 😊

Kızlar valla zamanında boşuna strese girmişiz demek ki biz… Ben yeni güncellemelere uyarım diye düşünüyorum 🤣 kolayı varmış madem doktorlar da onay veriyorsa sorun yok demektir benim için. O kadar 3 gün kuralıydı yok patlıcan 2 yaşından önce verilmezdi cart curt kural mural unutuyorum bundan sonra 🤣 ama gerçekten düşününce çocuklarımın ikisi de patlıcanı sevmiyor, tadıma geç başlattığım için olabilir mi gerçekten?

Yaa evet ya bu liste bende de vardı. Ek gıda diyince bir titreme geliyor bana. 🤣 blw çılgınlığım, kendi kendime delirmelerim. Zor olan hayatı iyice zorlaştırmışız kendimize… gerek var mıydı bilmiyorum… sizin çocuk patlıcan seviyor mu bu arada? 😅

Kızlar benim bebeğim bozuldu galiba🤦 geceleri en fazla 2 kez süt için uyanıp uyuyun güzel bir uyku dizeni olan bebeğim tam 3. Gecedir uyumuyor🙁 uyuyup yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor . Tekrardan uyuması uzun süreler alıyor . Yenidoğan dönemi dışında ilk kez geceleri böyle bir şey yaşıyoruz .bir sıkıntısı olsa 3 gündür illaki belli olurdu değil mi? Gündizleri gayet keyifli oynuyor gülüyor .
Sıcak mı soğuk mu kaka mı yapmadı gazı mı var bir yeri mi ağeıyor duş mu almadı diye bir sürü bahane sıralıyoruz her grce ama bugün 3. Gece artık . Ne yapmak lazım gerçekten bilmiyorum zaten tüm gün yalnız bakıyorum bir de gece bu kadar uykusuz kaldım mı gücüm kalmıyor. Yani saat daha 02.40 ama bebeğim 17227272. kez uyabdı ve şuan uyumuyor. 3 gecedir aynı tantana.
Uykusu da var gözlerini de açamıyor ama yok ysni çıldıracam

Kızlar benim bebeğim bozuldu galiba🤦 geceleri en fazla 2 kez süt için uyanıp uyuyun güzel bir uyku dizeni olan bebeğim tam 3. Gecedir uyumuyor🙁 uyuyup yarım saat sonra ağlayarak uyanıyor . Tekrardan uyuması uzun süreler alıyor . Yenidoğan dönemi dışında ilk kez geceleri böyle bir şey yaşıyoruz .bir sıkıntısı olsa 3 gündür illaki belli olurdu değil mi? Gündizleri gayet keyifli oynuyor gülüyor .
Sıcak mı soğuk mu kaka mı yapmadı gazı mı var bir yeri mi ağeıyor duş mu almadı diye bir sürü bahane sıralıyoruz her grce ama bugün 3. Gece artık . Ne yapmak lazım gerçekten bilmiyorum zaten tüm gün yalnız bakıyorum bir de gece bu kadar uykusuz kaldım mı gücüm kalmıyor. Yani saat daha 02.40 ama bebeğim 17227272. kez uyabdı ve şuan uyumuyor. 3 gecedir aynı tantana.
Uykusu da var gözlerini de açamıyor ama yok ysni çıldıracam
Birebir aynısını yaşıyoruz çözüm bulursan banada söyle tükendimm

Birebir aynısını yaşıyoruz çözüm bulursan banada söyle tükendimm
Gerçekten artık çıldırmak falan değil benim takatim kalmadı uykusuzluktan yorgunluktan perişan oldum. Ne olacsk nasıl düzelecek bilmiyorum çok çaresiz hissediyorum. Uğraşıp didinip uyutuyorum max yarım saat uyuyor ya böyle bir şey olsbilir mi . Akşamdan beri artık tükendim ben

Back
X