• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Ya kızlar bu bebelerin akşam uykusuna yatma saatini biraz abartmıyorlar mı ya🤦 az önce bir infulencer 20.30 da uyuttuğu bebeğini çok geç olmuş gibi lanse etti . 19.00-19.30 da uyuması gerekmiş. Bu kadarı da artık abartı değil mi yani iş e falan gitmiyorlar mo bu bebeler çalışan ebeveynleri ile nasıl vakit geçirecek ? Bizim zamanımızda çocuklar için uyku vakti 21.00 idi sonra yeni güncelleme ile 20.00 oldu. Şimdi de 19.00 a çekilecek 🤦🤦 eşim o civarda eve geliyor zaten hiç çocuk babasını görmesin mi? Ya da ne biliyim işe başladığımda ben bebeğimi göremeyecek miyim.
Tamam uyku önemli ama bence bebeklerin çoxukların ebeveynleri ile vakit geçirmesi de çok önemli
Yok canım ya 7'de çocuk mu uyur... Yani alıştırırsan uyur ama sabah da 5'te ayağa kalkar gibime geliyor. Biz gündüz uykusunu iyi alıp almadığına bağlı olarak 8-10 arası bir yerlerdeyiz bu aralar.

Ya kızlar bu bebelerin akşam uykusuna yatma saatini biraz abartmıyorlar mı ya🤦 az önce bir infulencer 20.30 da uyuttuğu bebeğini çok geç olmuş gibi lanse etti . 19.00-19.30 da uyuması gerekmiş. Bu kadarı da artık abartı değil mi yani iş e falan gitmiyorlar mo bu bebeler çalışan ebeveynleri ile nasıl vakit geçirecek ? Bizim zamanımızda çocuklar için uyku vakti 21.00 idi sonra yeni güncelleme ile 20.00 oldu. Şimdi de 19.00 a çekilecek 🤦🤦 eşim o civarda eve geliyor zaten hiç çocuk babasını görmesin mi? Ya da ne biliyim işe başladığımda ben bebeğimi göremeyecek miyim.
Tamam uyku önemli ama bence bebeklerin çoxukların ebeveynleri ile vakit geçirmesi de çok önemli
Bende bunu dedim hep 19.00 ne yaaa bence de çok erken ve sabah da çok erken uyanır bence ben 21.00 a alistirdim 20.30 da yıkıyorum bence en güzel saat 21.00 ve o saatte uyumaya alışınca biz dışardayken falan da o saat gelince uyumak istiyor ve uyuması kolay oluyor

Kızlar bebeleri dışarı hergün çıkartıyor musunuz? Ben işe güce daldığımdan çıkartmıyorum vicdan azabı yapıyorum biraz. En son pazar günü çıktık dışarı. Dünden beri de temizlik yapmaya çalışıyorum. Misafir almam lazım. Bebek görmeye gelecekler var ilk zamanlar geçsin diye bekleyenler olmuştu. Ev nanay tabi. Her gün bir oda diye niyetlendim ama bugün yapamadım doğru düzgün malesef durmadı anakucağında çünkü. Havalar da baya serinledi bu hafta burda. Aslında çıkarsam çok da seviyor kuzum hemen uyuyup kalıyor.
Bir diğer sorum çıngıraklı oyuncakları seviyor mu sizinkiler benimkinin pek ilgisini çekmiyor hatta korkuyor gibi. Tutamıyorlar da zaten daha.
Yani çıkarmaya çalışıyorum ama bazen ben yorgun hissediyorum bazen işim gücüm bitmiyor falan her zaman cikaramazsam sorun etmiyorum robot değiliz cnm her şeyimiz tam düzen nasıl olsun, çıngırak ben sallarsam hoşuna gidiyor gülüyor bı tane çıngırağı var basınca da ötüyor o baya hoşuna gidiyo ama tabiki daha eline alamıyor bence çok erken zaten

Benim cüce emerken uyursa ne ala. Yoksa hep kucakta sallayarak uyutuyorum. Temas halindeysek mis gibi uyuyor. Teması kesmeye kalkarsam yandık 😄 Mecbur koyniş koyniş yatıyoruz 🫠
Bende hâlâ kucağımda sallayarak uyutuyorum bide benim kız yüzüne müslin örtmeme alıştı uyurken illa yüzünde örtü istiyor çok iyi oldu daha kolay dalıyor uykuya 😍 geçen gün arabada ortalığı karıştırdı uykum var diye yok uyumuyo çok ağlıyor ne oluyor falan derken aha dedim yüzüne örtü örtmedim , örttüğüm gibi uyudu 😀 bagını buldum kızın 😃

Bende hâlâ kucağımda sallayarak uyutuyorum bide benim kız yüzüne müslin örtmeme alıştı uyurken illa yüzünde örtü istiyor çok iyi oldu daha kolay dalıyor uykuya 😍 geçen gün arabada ortalığı karıştırdı uykum var diye yok uyumuyo çok ağlıyor ne oluyor falan derken aha dedim yüzüne örtü örtmedim , örttüğüm gibi uyudu 😀 bagını buldum kızın 😃
Ben benimkine örtsem kendini boğar o örtüyle Allah korusun😬😅 Hiç sevmiyor tenine bir şey deysin gece ayaklarına örtüyorum örtüyü atana kadar ayaklarını dikip dikip vuruyor yere😅

Siz haklisiniz. Her sey bir dengede olmali. Uyku saatini de aslinda son uyku ve uyanik kalma süresi belirliyor. Buyudukce uyanık kalna suresinin etkisi daha da artar.

Ben benimkine örtsem kendini boğar o örtüyle Allah korusun😬😅 Hiç sevmiyor tenine bir şey deysin gece ayaklarına örtüyorum örtüyü atana kadar ayaklarını dikip dikip vuruyor yere😅
Valla güzel alıştı ona yaaa küçük ince ağız mendillleri var ya müslin onlardan örtüyorum şimdi onsuz uyumuyo

Kızlar havalar soğudu. Geceleri bebeğe ne giydiriyorsunuz? Bir şey örtmüyorum istemiyor bebeğim . Mevsimlik tulum içerisine kısa kol zıbın giydirdim üşür mü acaba

Kızlar havalar soğudu. Geceleri bebeğe ne giydiriyorsunuz? Bir şey örtmüyorum istemiyor bebeğim . Mevsimlik tulum içerisine kısa kol zıbın giydirdim üşür mü acaba
Bende ayaklı tulum ve içine askılı zıbın giydiriyorum üstüne asla bşr şey örtülsün istemiyor çünkü. Sırrı ve göğsü sıcaksa üşümez ordan kontrol edebilirsin

Yüzü kolu soğuk gibi geldi de bana
Çocuğun üşüyüp üşümediği sırtından ve göğsünden anlaşılır derler hep ben de oradan kontrol ediyorum ev sıcaklığı kaç derece oradan da anlayabilirsin

Eklentiler

• IMG_6627.webp
    IMG_6627.webp
    24,7 KB · Görüntüleme: 37
Her gün çıkarmaya çalışıyorum ama hem her gün park bahçe gezdirmek bana pek iyi gelmediği için hem de havalar her zaman müsait olmadığı için bazı günler kafeye götürüyorum. Ben de bir Türk kahvesi içiyorum o sayede (demleme kahveleri bitirememe ihtimalim yüksek, malum her an ağlayabilir 😅). Genelde akşamüstü gidiyorum. Eve gelince banyo, beslenme, uyku. Tabii uykuya geçiş her zaman kolay olmuyor 🙄 Çıngıraklara da yeni yeni ilgi göstermeye başladı. Başta pek hoşlanmıyordu. Hala da pek bayıldığını söyleyemem, dediğiniz gibi eline alıp sallayamıyorlar daha zaten.
Ya benimki tamamen üşengeçlikten. Evin işi hiç bitmiyor şunu da yapayım bunu da yapayım derken akşam oluyor. Zaten sürekli bölününce çok da bi şey yapamıyorum. Cafeye gitmek demek arabaya binmek demek. Hazırlan puseti ayarla sabitle cart curt bana çok zahmetli geliyor 🙈 aslında gidilir çok da iyi gelebilir.
Ben büyük kızımı hava soğuk da olsa çıkarıyordum sık sık. Kalın giydiriyordum bebek arabasıyla evin etrafında yürüyüş yapıyorduk. Ah ah gençlik 😂😂😂

Yaa yalnız değilmişiz 😅 az önce abim rüzgar var çocuğun bacaklarına bişey ört dedi derin uykuda olmasına rağmen ayaklarını dikip vurdu tamamen örtüyü atana kadar😂😂

Oglumla kavga dövüş zorla 22 de uyutuyorum bir dk öncesinde de asla uyumuyor gün içinde max 3 kez yarım saatlik uykular uyuyor bazen hiç uyumadigi da oluyor sabahta 6 da kalkıyor bence her bebişin mizacı düzeni farklı o çok bilmişler boş konuşup anca bizi yetersiz hissetirsin sanki kendileri bakıyormuş gibi çocuğa 😑

Bebekken erken saatlerde uyuyor olabilir ama çocukken 9dan önce uyuyan çocuk zor bulunur.

.
Uzun kollu zıbın altına normal rahat pijama altı. Çorap yok. Üstüne polar battaniye örtüyorum. Kollar dışarda kalıyor tabi sürekli hareketli elleri Allah korusun örtü yüzünü kapatabilir diye göbeğin biraz üzerine gelecek kadar örtüyorum içe doğru sıkıştırıyorum hafif sarsın diye. Ancak burası bu gece bir anda soğudu. Şu an hissedilen sıcaklık 4 derece dışarda. Korkumdan battaniyeyi iyice yukarı çektim ve ev baya serin çünkü. Bu seferde rahat uyuyamıyorum korkumdan.
Göğsüne dokundum sıcak gibiydi. Elimde uyku tulumu var abladan kalma ama çok kalın ona daha erken gibi. Birde ilk yattığımızda ev baya sıcaktı iyiydi. Gece fazla dokunmuyorum uykusu açılmasın diye. Böyle olumca da insan bi arafta kalıyor ne giydirsem diye. Geçiş mevsimleri zor.

Kızlar ninana diye bir sayfada kendinden kundaklı uylu tulumları gördüm çok hoşuma gitti ama bebişler büyüdü malum, kundaklısı için artık geç oldu dimi ? Yoksa daha uzun süre kullanılabilir mi? Hiç net bi yazı görmedim bununla ilgili, chat amca önermemiş yakında dönerse güvenli değil diye ama bilemedim ya. Cidden gece ne giydireceğiz bu bebelere biz, uyuyamıyorum

Kızlar benim bebike bişey oldu 4 de uyandı 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ bu saat oldu (07.30) hiç uyumaya niyeti yok , ben ona hadi uyuyalım diyorum o bana gülüyor 😀 ama olmazki böyle anlaşamayız, aynı yerde değiliz 😀 gece nasıl giydirecez benim de kafam karışık ama öyle çok kalın giydirmedim ya örtü zaten üzerinde hiç tutmuyor o ayaklar hemen atıyor örtüyü ben beşiğin üzerine çarşaf örtüyorum hava alacak yer bırakıyorum tabi, üzerine de kısa kollu zıbın ve pijama altı rahat rahat uyudu amaaaa 4 den beri ayaktayız 🤦‍♀️ fonda sabır ver Allahım sabır ver bana çalışıyor 😀

Kızlarrr günaydınnn 🌸
Uzun zamandır giremedim. Benim iki çocukta arka arkaya kalkınca uykuya dalamadım tekrar 😭 Sizlere birşey danışıcam. Kızım 2. Ayda rota aşısı oldu. 21-22 gün sonra ilk defa kakasında kan vardı. Ağustos ayına denk geliyor. O ay içinde 2 kere daha oldu aralıklı olarak. Birşeye alerjisi var demek. Süt ve ürünleri olduğunu düşünmüyorum. Çünkü hep yedim peynir vs. Doktora 3. Ay kontrolünde söyledim. 2. Doz aşı 4. Ayda vurulacak. Ve benim bildiğim kanlı kakası olan bebeklere yapılmıyor. Ama bizim doktor sıkıntı olmaz dedi. 10 gün öncesinde yediklerime dikkat et gibi birşey söyledi. Eylülde de şimdiye kadar 2-3 kere daha oldu 1 tanesi yoğundu. İçim hiç rahat değil. Oğlumda böyle kanlı kaka durumu hiç olmadı. O yüzden tam emin değilim. Benim durumumda olan var mı?

Back
X