• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Ayy çok sevindim birini bulmana ve tabii eskiye dönmemene. Ne kazanıyosan ben veririm diyen sevgili / eş kesinlikle yalan, bunu bilmiyormuş demek ki genç biri 😄

35im daha ama vücudum gerçekten çok ağrıyor, doğumdan beri toparlanamadım, neneler gibiyim 🙈 bu arada oğluma da takviye veriyorum, doğduğundan beri d vitaminini hiç bırakmadım, balık yağı ve çinko veriyorum, arada da multivitamin, bi de beyorganikten atom mix mi ne ondan aldım ondan veriyorum. Ben daha napam 😀 geçen yıl baktırmıştım değerlerine, bu yıl da baktırıp burda güvendiğim bi iç hastalıkları doktoru var, ona götürücem. Yine egzamaları azdı çocuğumun (1. Sınıf aşırı stresli) artık cildiyeye götürmek istemiyorum, içten geliyor bence.
Hdjahdhh tam lohusa kafasıyım, bir dokun bin ah işit oldu. Sorry 😀🙈🙈🙈
Genç değil ama hayalperest diyeyim kolayca, kocaman kızı var, bunlara yeni yetme inanır yani😩

Ben de 35im, yaşıtmışız :) dikişlerinde özel bir durum vardı mutlaka etkilemiştir. İlk ay koşma hareketi yaptığımda koşamıyordum, bir şey engelliyordu resmen. Şimdi koşabilirim ama hala hafif bişey tutuyor sanki. Demek istediğim dikişlerimiz hala iyileşiyor ki özel durumunla daha hassastır. Birkaç aya daha iyi hissedersin umarım 😘

Baya takviye alıyormuş gerçekten, büyüdükçe direnç kazanacaklar inşallah 😩 alerji de büyüdükçe geçecek, benim öyle oldu hakikaten. Stres de etkiliyor bizim abla ayrılınca ürtiker olmuştum. En zor sene bu sene 1. Sınıf be bebek, işin kolay değil arkadaşım, Allah kolaylık versin.💐

Taco lavaşı bilmiyordum, eşime söylerim muhtemelen cumartesi fileye gider bi baksın, değişik bi yemek olur en azından. Teşekkür ederim 🤍🤍
İsmi böyleydi ben de yeni gördüm. Güzel oldu.

Eklentiler

• IMG_4009.webp
    IMG_4009.webp
    26,3 KB · Görüntüleme: 12
Aaa bu kimmiş? Benmişim 🙃 Bugün ilk defa kot pantolon giydim. Bir dönem saçma sapan şişmiştim, o ara büyük bedenimsi bir kot almışım kendime. Onu buldum dolabın derinliklerinde. Giydim onu. Salaş lohusa pantolonları dışında ilk defa eskisi gibi bir şey giyince kalkıp oynayasım geldi. Dar bir badi, üstüne de bosbol bir gömlek (kamuflaj) 😉 Sevdiğim birkaç takıyı da taktım. Makyaja maalesef vakit yoktu, bıyığımın uzamamış olmasına şükrettim. Yıkanmaya da vakit yoktu, tarayıp derli toplu bir topuz yaptım. Manikür filan zaten artık hak getire, ama en azından ödemlerin indiği için tektaşımı takabildim. Aldım oğlanı, kan ter içinde de olsa gittim kahveciye. Şansıma yolda uyudu iki gözümün çiçeği 🧿 Türk kahvemi söyledim (diğerlerine vakit yetmeyebiliyor). Bacak bacak üstüne oturup biraz etrafı izledim. Hiç yoktan bir sosyalleşmiş oldum. Bir deneyin, belki sizin bebiş de anneye yardımcı olur ve yavaş yavaş bir şeyler değişir hayatlarımızda 🙏🏻
Harikasınız maşallah 😍😍 ben de geçen gün oğlumun anaokulu veli kahvaltısına katıldım bayağı iyi geldi bana. Hem dışarı çıkmış oldum, hem bir şeyler yedim, hem yeni insanlarla tanıştım, hem de bebek de Maşaallah uyudu yarısından fazla süre, bitmeye yakın yarım saat önce uyandı, biraz emzirdim biraz pışpışladım derken günü çok şükür güzelce bitirmiş oldum. Çok çok iyi oldu. İnşaallah bebekler büyüdükçe her günümüz daha iyiye gider. Çok şükür bugünlerimize. 🤲

Harikasınız maşallah 😍😍 ben de geçen gün oğlumun anaokulu veli kahvaltısına katıldım bayağı iyi geldi bana. Hem dışarı çıkmış oldum, hem bir şeyler yedim, hem yeni insanlarla tanıştım, hem de bebek de Maşaallah uyudu yarısından fazla süre, bitmeye yakın yarım saat önce uyandı, biraz emzirdim biraz pışpışladım derken günü çok şükür güzelce bitirmiş oldum. Çok çok iyi oldu. İnşaallah bebekler büyüdükçe her günümüz daha iyiye gider. Çok şükür bugünlerimize. 🤲
Ah ne güzel olmuş, yavru da yardım etmiş annesine 🥰 İki insan yüzü görmek diye bir laf vardır ya hani ben onu hiç ciddiye almazdım. Gerçekten bazen kim olduğunun bile önemi yok, sadece iki insan yüzü görmek iyi geliyor 🥹 İnşallah daha iyi olacağız, her geçen gün zorumuz kolaylaşacak 🤗

Bende giyisi kumbarasindansa direkt bir kisiye verilmesi taraftarıyım bende ayırdım hep kuculenleri arkadaşımın akrabadina verecez
Tabii aslında kumbaradan kime ulaştığını, daha doğrusu layıkıyla ulaşıp ulaşmadığını bilemiyoruz. Memlekette olsam adrese teslim yaparım, hatta grup grup ayırıp ihtiyacı olanlara ulaştırırım ama işte uzakta olunca mecburen böyle kumbaralara kalıyoruz. Yine de arabada çok yer tutmayacağını düşünürsem biriktirip yine memlekete götürürüm belki 🤔

Yapılırken birlikte ağladık maalesef 😔 tek teselli bu.. daha büyük acılar yerine başa çıkabileceklerimizi tercih ediyoruz.
2.ay aşılarına göre çok ağladı. Uyanmamış olsa bile mıkırdandığında meme teklif edicem biraz daha huzurlu hissettirebilirim umarım 🙏🏻
Geçmiş olsun öncelikle. Umarım bebeğiniz daha iyidir. Geceniz nasıl geçti?

Bizim doktorumuz bu aşıyı 5. ayda yapacağını söyledi. Buradaki deneyimleri okuyunca çok geriliyorum

Benim önce kapkara oldu sonra duzeldi şuan az kalmış yada ben alıştım 😂

Maalesef canım şekil a 1de gördüğünüz üzere hiçte öyle olmuyor 😂😂 göbüşlü kiloluydum hamilelik öncesi hatta 5 kilo verip öyle hamile kaldım hamilelikte 12 kilo aldım 10u gitmişti en son (yine almış olabilirim) ama gurubun en çatlağı benim 🥳 ve şakası bı yana artık alıştım o görüntüye sanki çatlaklar azalmış gibi geliyor gözüme ilkin siyaha yakın koyu mordu şimdi pembenin açık tonu oldular ve sarkık kocaman 6 aylık gobusle kalakaldım nasıl gidecek bilmiyorum burda bı arkadaşımız egzersiz önermişti abdominal ayrılmadan bahsetmişti tarifine göre öyle galiba benimde ama bı türlü egzersize başlamadım çünkü dikişlerim hala acıyor randevu bulabilirsem hem 3.ay kontrolüme gidecem hemde doktora dikişlerin neden sızladığını göbüşün çatlağın nasil gideceğini soracam inşallah 🥰
Senin gibi olanlar da var, benim tarif ettiğim gibi olanlar da ☺️ Benim de göbeğim vardı biraz, pek zayıf sayılmazdım. Bende de epey çatlak var şu an. Ama dediğin gibi sanki azalıyor zamanla. Tamamen kaybolmaz ama yaza kadar bir bekleyelim bakalım ne kadar azalacak, sonra lazer yaptırılabilir 😌

Yapılırken birlikte ağladık maalesef 😔 tek teselli bu.. daha büyük acılar yerine başa çıkabileceklerimizi tercih ediyoruz.
2.ay aşılarına göre çok ağladı. Uyanmamış olsa bile mıkırdandığında meme teklif edicem biraz daha huzurlu hissettirebilirim umarım 🙏🏻
Nasıl geçti gece? Yazdıysanız henüz okuyamadım mesajları. Umarım iyisinizdir 🥺

İsmi böyleydi ben de yeni gördüm. Güzel oldu.
Bende almıştım geçen gün bu mısırlıdan.Kızım çok yiyecek seçtiği için hergun ne yapacağımı şaşırıyorum bende.
Bizde tavuklu kaşarlı yaptik.
Tavukları julyen doğrayıp kapıya biber yesil biber sarımsak la tatlandırdik. Dün birdaha aynısını istedi.

Genç değil ama hayalperest diyeyim kolayca, kocaman kızı var, bunlara yeni yetme inanır yani😩

Ben de 35im, yaşıtmışız :) dikişlerinde özel bir durum vardı mutlaka etkilemiştir. İlk ay koşma hareketi yaptığımda koşamıyordum, bir şey engelliyordu resmen. Şimdi koşabilirim ama hala hafif bişey tutuyor sanki. Demek istediğim dikişlerimiz hala iyileşiyor ki özel durumunla daha hassastır. Birkaç aya daha iyi hissedersin umarım 😘

Baya takviye alıyormuş gerçekten, büyüdükçe direnç kazanacaklar inşallah 😩 alerji de büyüdükçe geçecek, benim öyle oldu hakikaten. Stres de etkiliyor bizim abla ayrılınca ürtiker olmuştum. En zor sene bu sene 1. Sınıf be bebek, işin kolay değil arkadaşım, Allah kolaylık versin.💐
Çok teşekkür ederim canım çok sağol, hepimize Allah kolaylık versin, senin ikisi de bebe o da ayrı zor.
Dikişler ayrı, ayak ağrısı çıktı ayrı, belim tutuluyor, dişim ağrıyor 😄 baya hurdaya çıktım, 1 sene öncesine göre enerjim, gücüm yerlerde. Ben de takviye kullanıyorum ama hayatta kalacak kadar tutuyolar beni demek 🙈 daha iyi olucaz inşallah

Geçmiş olsun öncelikle. Umarım bebeğiniz daha iyidir. Geceniz nasıl geçti?

Bizim doktorumuz bu aşıyı 5. ayda yapacağını söyledi. Buradaki deneyimleri okuyunca çok geriliyorum
Nasıl geçti gece? Yazdıysanız henüz okuyamadım mesajları. Umarım iyisinizdir 🥺
Sorduğunuz için teşekkür ederim 🙏🏻
Gece 3-4 gibi 37 oldu ateşi. Daha fazla yükselmeyecekti belki ama uyuduğu halde çok huzursuzdu sürekli mızıldanıp geri uyudu ağrısı vardır diye düşünerek calpol verdim sonrasında daha sakin uyudu. Belki vücudu savaşsa daha iyi olurdu ama inlemesine dayanamadım 😪 acıklı bir ağlama şekli var içini çeke çeke öyle ağladı 🥺bizde halsizlik daha etkili oldu sanırım çünkü tamamen uyanması saat 10’u buldu. Hiç hali yoktu ama iki saate bir 3-4 dakika emzirdim.
Bacakta bir hassasiyet yok gibi dokunduğumda vs ağlamıyor ilerleyen saatlerde olursa yazarım. Ateşi yok. Gün içerisinde yükselme ihtimaline karşı bugün evdeyiz.
Her bebek farklı atlatıyor sanırım bende yorumlardan çok korkmuştum.

Hanımlar bebeğim bir süredir gece uykusuna bir türlü geçmiyor. Gündüz uykularında sorun yok ama gece uyku zamanları bana afakanlar basıyor.
Klasik rutinlerini yapıyoruz. Beslenmesini ayarlıyorum. 8-9 arası uyutuyorum. Yarım saat sonra uyanıyor. En az 1 saat ağlama sızlama geri uyumuyor. Hatta dün uyandığında aralıksız 40 dk ağladı. Arabayla gezdirdik de sustu

Gece uykusuna geçince ama tüm gece güzel uyuyor. Sadece 2-3 gündür normale göre biraz fazla mıkırdanıyor. Emziğini verince geri uykuya dönüyor

Şimdi sormak istediğim; bu 4. ay atağı / uyku gerilemesi mi olmuş oluyor?

Bir de uyku eğitimi konuşulmuş. Ben irlandalıanne ile iletişime geçtim. 120 günlükten önce verilmiyormuş eğitim. Yavru koala paketini satın aldım. 120 günden sonra kendimi hazır hissettiğimde başlayacağım. Aslında genel olarak uykuya geçiş sorunumuz yok ama kucakta uyuma işi beni yoruyor. Tüm günüm koltuk tepesinde geçiyor. Hiç bir şey yapamıyorum. Yatağa koyunca şanslıysam 20 dk daha uyuyor. Direkt yatağında uyumasını istiyorum

Hanımlar bebeğim bir süredir gece uykusuna bir türlü geçmiyor. Gündüz uykularında sorun yok ama gece uyku zamanları bana afakanlar basıyor.
Klasik rutinlerini yapıyoruz. Beslenmesini ayarlıyorum. 8-9 arası uyutuyorum. Yarım saat sonra uyanıyor. En az 1 saat ağlama sızlama geri uyumuyor. Hatta dün uyandığında aralıksız 40 dk ağladı. Arabayla gezdirdik de sustu

Gece uykusuna geçince ama tüm gece güzel uyuyor. Sadece 2-3 gündür normale göre biraz fazla mıkırdanıyor. Emziğini verince geri uykuya dönüyor

Şimdi sormak istediğim; bu 4. ay atağı / uyku gerilemesi mi olmuş oluyor?

Bir de uyku eğitimi konuşulmuş. Ben irlandalıanne ile iletişime geçtim. 120 günlükten önce verilmiyormuş eğitim. Yavru koala paketini satın aldım. 120 günden sonra kendimi hazır hissettiğimde başlayacağım. Aslında genel olarak uykuya geçiş sorunumuz yok ama kucakta uyuma işi beni yoruyor. Tüm günüm koltuk tepesinde geçiyor. Hiç bir şey yapamıyorum. Yatağa koyunca şanslıysam 20 dk daha uyuyor. Direkt yatağında uyumasını istiyorum
Elektrik süpürgesi ve fön sesini denediniz mi? Gece uykusuna geçerken bizimkide çok ağlarsa ikisinden birini açınca ağlaması duruyor ondan sonra sesle birlikte uyutuyoruz. Derin uykuya geçince kapatıyoruz. Ama ses kaydı değil gerçek süpürge ve fönde susuyor bizimki. Nasıl oluyorsa ses kaydını anlıyor. Geçen hafta elektrik süpürgesinde susuyordu bu hafta fönde bakalım haftaya napıcaz 🙄

Sorduğunuz için teşekkür ederim 🙏🏻
Gece 3-4 gibi 37 oldu ateşi. Daha fazla yükselmeyecekti belki ama uyuduğu halde çok huzursuzdu sürekli mızıldanıp geri uyudu ağrısı vardır diye düşünerek calpol verdim sonrasında daha sakin uyudu. Belki vücudu savaşsa daha iyi olurdu ama inlemesine dayanamadım 😪 acıklı bir ağlama şekli var içini çeke çeke öyle ağladı 🥺bizde halsizlik daha etkili oldu sanırım çünkü tamamen uyanması saat 10’u buldu. Hiç hali yoktu ama iki saate bir 3-4 dakika emzirdim.
Bacakta bir hassasiyet yok gibi dokunduğumda vs ağlamıyor ilerleyen saatlerde olursa yazarım. Ateşi yok. Gün içerisinde yükselme ihtimaline karşı bugün evdeyiz.
Her bebek farklı atlatıyor sanırım bende yorumlardan çok korkmuştum.
Ateş çok yükselmemiş, çok çok sevindim çünkü ateşle birlikte o bahsettiğiniz halsizlik ve inlemeler iyice artıyor. İnsanın canından can gidiyor o öyle inledikçe 🥺

Senin gibi olanlar da var, benim tarif ettiğim gibi olanlar da ☺️ Benim de göbeğim vardı biraz, pek zayıf sayılmazdım. Bende de epey çatlak var şu an. Ama dediğin gibi sanki azalıyor zamanla. Tamamen kaybolmaz ama yaza kadar bir bekleyelim bakalım ne kadar azalacak, sonra lazer yaptırılabilir 😌
Tabi ki her bünye farklı bende inanıyorum inşallah yaza kadar kurtulacaz göbüşlerden çatlaklardan 🥳

Ya kızlar bu 4. ay atağı 5. ayda bitiyor muymuş? Mayıs anneleri ne der acaba bu işe? Fenalardayım 😭 Gündüz her beslenmede 5 dk zor emiyor. Dikkati aşırı dağınık, memedeyken gözü illa başka bir şeye takılıyor. İlginç bir şey olmasına da gerek yok, kıytırık bir mendile aşırı ilgi duyabiliyor mesela. Dışarıdayken çok mutlu, nereye bakacağını şaşırıyor ve çok fazla uyarana maruz kaldığı için sanırım sızıp kalıyor. Geceleri de normalde uzun uyumaya meyilli bir çocuk olmasına rağmen 2-3 saatte bir ağlayarak uyanıyor. Çok değişik, daha önce duymadığımız sesler çıkararak ağlıyor bu arada. Tam olarak konuşuyor gibi ağlıyor. Sonra gülüp oynamaya başlıyor gecenin bir köründe. Eşlik edelim, beraber oynayalım diye ne gülücükler saçıyor anlatamam... Zar zor sakinleştirip memeye alıyorum, emerse o zaman düzgün emiyor ama her zaman da şansım yaver gitmiyor... Ne olacak bu işler? Bitecek değil mi bu 4. ay atağı?

Elektrik süpürgesi ve fön sesini denediniz mi? Gece uykusuna geçerken bizimkide çok ağlarsa ikisinden birini açınca ağlaması duruyor ondan sonra sesle birlikte uyutuyoruz. Derin uykuya geçince kapatıyoruz. Ama ses kaydı değil gerçek süpürge ve fönde susuyor bizimki. Nasıl oluyorsa ses kaydını anlıyor. Geçen hafta elektrik süpürgesinde susuyordu bu hafta fönde bakalım haftaya napıcaz 🙄
Hiç denemedim ama bizim kızın bu seslerle pek işi olacak gibi durmuyor. Yine de bu gece denicem :)

Sizce 4. ay atağı bu mu?

Back
X