• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Hiç denemedim ama bizim kızın bu seslerle pek işi olacak gibi durmuyor. Yine de bu gece denicem :)

Sizce 4. ay atağı bu mu?
Hamileyken güzel besteler şarkılar varken gürültü dinletmem diyordum. Ama işe yarıyor bebeğim ağlamasın yeterli 😄
4.ay atağının en belirgin özelliği uyku gerilemesi diye okudum. Birde meme reddi var tabii. Sizinki daha çok yeniymiş 1 hafta devam ederse şüphelenin bence.

Atak dönemine bizde girdik sanırım.
Düzenli bir uyku rutini tutturmuştum tam uyku eğitimi öncesi kolaylık olacakti. Fakat 4 gündür çok daha zorlanmaya başladık.1 saatlik 2 saatlik uykularımiz 10 15 dk ya düştü. Memeye düşkünlük artti.Göğus ucu yaralarım tekrar başladı malesef.Sabah kalktığımızdan beri memedeyiz.Emerken 10 dk uyuyor sonra cani acircasina ağlama krizi.Eller hep bir sinirle ağızda.
Neyse geçecek en azından bunu biliyoruz .🤲

Klasik rutinlerini yapıyoruz. Beslenmesini ayarlıyorum. 8-9 arası uyutuyorum. Yarım saat sonra uyanıyor. En az 1 saat ağlama sızlama geri uyumuyor. Hatta dün uyandığında aralıksız 40 dk ağladı. Arabayla gezdirdik de sustu

Gece uykusuna geçince ama tüm gece güzel uyuyor. Sadece 2-3 gündür normale göre biraz fazla mıkırdanıyor. Emziğini verince geri uykuya dönüyor

Şimdi sormak istediğim; bu 4. ay atağı / uyku gerilemesi mi olmuş oluyor?

Bir de uyku eğitimi konuşulmuş. Ben irlandalıanne ile iletişime geçtim. 120 günlükten önce verilmiyormuş eğitim. Yavru koala paketini satın aldım. 120 günden sonra kendimi hazır hissettiğimde başlayacağım. Aslında genel olarak uykuya geçiş sorunumuz yok ama kucakta uyuma işi beni yoruyor. Tüm günüm koltuk tepesinde geçiyor. Hiç bir şey yapamıyorum. Yatağa koyunca şanslıysam 20 dk daha uyuyor. Direkt yatağında uyumasını istiyorum
Benimki de sürekli kucağımda uyuyor, gündüz çığlık kıyamet uyutuyorum ama kucağımda uyuyor sadece yatağa yatırdığım an 15 dk sonra uyanıyor. Tam 15 dk sonra saat gibi her seferinde. Uyusun diye tutuyorum ben de hareket edeceğim uyanacak diye aklım çıkıyor içime hapşırmasını öğrendim 😂 kucağımda uyuduğu gibi yatakta uyusun istiyorum ama bir yandan diyorum ki çok küçük ihtiyacı varsa kucağımda uyusun ama korkuyorum da büyüyecek koca çocuk kucağımda uyumak isteyecek hep diye

Ya kızlar bu 4. ay atağı 5. ayda bitiyor muymuş? Mayıs anneleri ne der acaba bu işe? Fenalardayım 😭 Gündüz her beslenmede 5 dk zor emiyor. Dikkati aşırı dağınık, memedeyken gözü illa başka bir şeye takılıyor. İlginç bir şey olmasına da gerek yok, kıytırık bir mendile aşırı ilgi duyabiliyor mesela. Dışarıdayken çok mutlu, nereye bakacağını şaşırıyor ve çok fazla uyarana maruz kaldığı için sanırım sızıp kalıyor. Geceleri de normalde uzun uyumaya meyilli bir çocuk olmasına rağmen 2-3 saatte bir ağlayarak uyanıyor. Çok değişik, daha önce duymadığımız sesler çıkararak ağlıyor bu arada. Tam olarak konuşuyor gibi ağlıyor. Sonra gülüp oynamaya başlıyor gecenin bir köründe. Eşlik edelim, beraber oynayalım diye ne gülücükler saçıyor anlatamam... Zar zor sakinleştirip memeye alıyorum, emerse o zaman düzgün emiyor ama her zaman da şansım yaver gitmiyor... Ne olacak bu işler? Bitecek değil mi bu 4. ay atağı?
Bizimki de öyle. Ataksa da bitmesini dört gözle bekliyorum vallahi. Bazen o garip konuşmalı ağlama sesini ninni gibi taklit ettiğimde o susuyor, dalıyor eğer şanslıysam 😂 gecelerimiz ise çok kötü geçiyor. 2-3 saat uyuduktan sonra saat başı kalkmaya başlıyoruz, sonra yarım saat sonra 10 dakika.. sabahı nasıl ediyoruz bilmiyorum günlerdir

Hamileyken güzel besteler şarkılar varken gürültü dinletmem diyordum. Ama işe yarıyor bebeğim ağlamasın yeterli 😄
4.ay atağının en belirgin özelliği uyku gerilemesi diye okudum. Birde meme reddi var tabii. Sizinki daha çok yeniymiş 1 hafta devam ederse şüphelenin bence.
Yanlış anlamayın seslere bi lafım yok. Bizim kız bi garip 😄 tüm tuşlara basma zamanım geldi yapcak bi şey yok. Gece uykusu zamanı gelmesin istiyorum resmen. Gün boyu tatlı tatlı takılan çocuğumu tanıyamıyorum 😄

Benimki de sürekli kucağımda uyuyor, gündüz çığlık kıyamet uyutuyorum ama kucağımda uyuyor sadece yatağa yatırdığım an 15 dk sonra uyanıyor. Tam 15 dk sonra saat gibi her seferinde. Uyusun diye tutuyorum ben de hareket edeceğim uyanacak diye aklım çıkıyor içime hapşırmasını öğrendim 😂 kucağımda uyuduğu gibi yatakta uyusun istiyorum ama bir yandan diyorum ki çok küçük ihtiyacı varsa kucağımda uyusun ama korkuyorum da büyüyecek koca çocuk kucağımda uyumak isteyecek hep diye
Yalnız olmamanın verdiği o mutluluk 😄

Uyku eğitimi alacağımız için ne şekilde uyuduğunun bir önemi yok diye görmüştüm. Sadece saat aralıklarını takipte tutmaya çalışıyorum şimdilik. Eğitimle beraber kucak işi son bulacak diye ümit ediyorum

Kızlar aptamilin ilkadimlar uygulamasinda uzmanlardan ücretsiz canlı eğitimler var belki bakmak istersiniz uyku,emzirme,ek gıdaya geçiş,anne sütünü artırma,banyo bakım,oyun aktivite,bağışıklık beslenme gibi birçok kategoride canlı yayinlarla dersler oluyor ve canlı destekten de yararlanılabiliyor ben indirdim de fırsat bulamadım bı turlu başlamaya şu taşınmayı atlatirsam inşallah bı uyku rutini oyun rutini falan kurmak istiyorum çünkü 1 haftadır birbirimize yapışığız bir saniye kucaksiz durmuyor asla uyumuyor çok yoruldum hoş nasıl taşınacam onu da bilmiyorum da🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Bizimki de öyle. Ataksa da bitmesini dört gözle bekliyorum vallahi. Bazen o garip konuşmalı ağlama sesini ninni gibi taklit ettiğimde o susuyor, dalıyor eğer şanslıysam 😂 gecelerimiz ise çok kötü geçiyor. 2-3 saat uyuduktan sonra saat başı kalkmaya başlıyoruz, sonra yarım saat sonra 10 dakika.. sabahı nasıl ediyoruz bilmiyorum günlerdir
Dün gece saat 5 te artık pes edip bende uyanıp ıyumadım. Çünkğ her uyuyuşumda yarım saat sonra uyandı ve tüm gece uyu uyan yapmaktan beynim uyuştu. Hiç uyumamak bu halden daha iyidir diyip pes edip kalktım tamamen.
İnşallah bir an önce düzeliriz yoksa benim mental nanay

Kızlar oğlum bugün bı tuhaf sürekli ağlayıp kucak istiyor hafif ateşi var 2 kez kustu bozuk süt gibi çok kötü koktu ve kesik kesikti süt içmek istemiyor mamayı zorla veriyorum herşeyi ağzına sokusturmak istiyor memeye ve biberona emziğe aşırı ağlayarak tepki veriyor neden böyle oldu şimdi 😔

Kızlar oğlum bugün bı tuhaf sürekli ağlayıp kucak istiyor hafif ateşi var 2 kez kustu bozuk süt gibi çok kötü koktu ve kesik kesikti süt içmek istemiyor mamayı zorla veriyorum herşeyi ağzına sokusturmak istiyor memeye ve biberona emziğe aşırı ağlayarak tepki veriyor neden böyle oldu şimdi 😔
Çok geçmiş olsun 😔 idrarı düzelmiş miydi? Aklıma idrar yolu enfeksiyonu geldi ilk. Umarım hızlıca geçer.

İyi geceler kızlar 🌸 koşturmaktan hiç girip yazamaıyorum valla bir akşam bir sabah oluyo halbuki kız okula gitti rahat ederim demiştimde evdeki minnoş saolsun 😅 herkes dertlerinden yakınmıs ben de bütün dertlere katılıyorum 🙄 kocaydı bebeydi hepsi zor.. yemek yaparsam şükrediyorum okuldan alıp parka git sosyallestir kriz yönet oyun oyna abla bebekten daha cok yoruo zaten 🙄 4.ay gümbür gümbür bizde de bir de diş gelio sanırım sabırlar kolaylıklar diliyorum hepimize ❤️

Çok geçmiş olsun 😔 idrarı düzelmiş miydi? Aklıma idrar yolu enfeksiyonu geldi ilk. Umarım hızlıca geçer.
Teşekkür ederim. Düzeldi gibi önceden her bezde dolu dolu kristallerle varken şimdi 2 bezden bir hafif var çişli bez sayısı da 3e çıktı sabah uyanmadan akşam uyumaya 4 bez degistiriyoruz yine az ama bana göre düzeldi sayılır, iç ateşi olup inledi tüm akşam huysuzluğu artı gözleri devrik bakiyordu ağrı kesici verdim öyle biraz sakinleyip uyudu gece boyu takip ettim şimdi iyi gibi ah şu bebeler ömürden ömür alıyorlar minicikler dertlerini de anlatamıyorlar hiç kıyamıyorum o hallerine 😔

Teşekkür ederim. Düzeldi gibi önceden her bezde dolu dolu kristallerle varken şimdi 2 bezden bir hafif var çişli bez sayısı da 3e çıktı sabah uyanmadan akşam uyumaya 4 bez degistiriyoruz yine az ama bana göre düzeldi sayılır, iç ateşi olup inledi tüm akşam huysuzluğu artı gözleri devrik bakiyordu ağrı kesici verdim öyle biraz sakinleyip uyudu gece boyu takip ettim şimdi iyi gibi ah şu bebeler ömürden ömür alıyorlar minicikler dertlerini de anlatamıyorlar hiç kıyamıyorum o hallerine 😔
Daha iyi olmasıma sevindim, çok şükür. Bebekler çok masumlar minnoşlarımız 😔❤️

Oyyyy kuzum kıyamam yaaa hemencecik iyi olur inşallah 🙏

Sık uyanma işini epey ilerletmiş sizin minik. Çok zor olmalı dakika başı uyanmak 🥺 Ben de bu arada sesini taklit ediyorum ama o zaman iyice coşup daha da bağırarak konuşuyor 😅 Bakmayın şikayet ediyoruz filan ama bunlar hep güzel gelişim göstergeleri 🤗

Kızlar bu uyku Gerilemesi mi atak mı her ne ise geçecek mi? Yani yaşayan bilen yok mu? Ne zaman geçiyor . Ben çünkü artık kafayı yiyeceğim. Sabaha kadar uyuyup uyanmaktan beynim uyuştu gecenin 3ünde oturdum ağladım 5 e kadar.

Kalkıp bir evi süpürğp vileda yapayım dedim yarım saatlik iş 3 saate çıktı. Ağlama krizleri de cabası . Daha kahvaltı yapmamış olmamda ayrı mesele.
Arkadaşlar kusura bakmayın ben bugün sadede söylenecem😂
yani tamam bebek çok güzel bir şry iyi ki varlar Allah isteyen herkese nasip etsin ama bazen çıldırmanın eşiğine geliyorum

Yani şuan düşünüyorum da bebek değil üzerimize yüklenen sorumluluklar bizi bu hale getieiyor. Ne temizlik derdi bitiyor ne yemek derdi bitiyor ne çamaşır bitiyor ne bulaşık bitiyor .
Daha ömceleri düzenli yardımcı bir abla her hafta gelip temizlik işini hallediyordu . Şimdi ücretsiz izne ayrıldığım için tek maaş a düştük o sebeple çok sık çağıramıyorum.
Bebek olduktan sonra evin küçüklüğü de üzerime üzerime geldiği için bir de büyük ev alalım derlen krediye borçlandık. Bari yardımcı işini azaltalım dedik . Ama sanırım ben yetişemiyorum 🤦 duş alacak vakit kalmıyor bana resmen .
Ne söylendim sabah sabah be

Yani şuan düşünüyorum da bebek değil üzerimize yüklenen sorumluluklar bizi bu hale getieiyor. Ne temizlik derdi bitiyor ne yemek derdi bitiyor ne çamaşır bitiyor ne bulaşık bitiyor .
Daha ömceleri düzenli yardımcı bir abla her hafta gelip temizlik işini hallediyordu . Şimdi ücretsiz izne ayrıldığım için tek maaş a düştük o sebeple çok sık çağıramıyorum.
Bebek olduktan sonra evin küçüklüğü de üzerime üzerime geldiği için bir de büyük ev alalım derlen krediye borçlandık. Bari yardımcı işini azaltalım dedik . Ama sanırım ben yetişemiyorum 🤦 duş alacak vakit kalmıyor bana resmen .
Ne söylendim sabah sabah be
Kesinlikle haklısın bebek bakarken çoğu sorumluluğu tek başına yüklenmek ağır geliyor. Temel ihtiyaçları bile zor karşılamak. Haklısın arkadaşım. 4. Aydan sonra daha iyi olabilir, saat başı uyanan bir bebek olmaya devam da edebilir.

Ev aldınız galiba değil mi, hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturun. 🤗

Kızlar bebeğim emmek istemiyor sürekli etrafa bakmak kalkmak istiyor. Aç olduğu içinde uyumuyor sağdığım sütü verdim az önce 50 cc felan içti bayıldı. Ama bu beni korkutuyor biberona felan alışır memeyi hiç almazsa diye ne yapayım sizce🤦🏻‍♀️

Back
X