• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Ya kızlar bir şey sorcam gün içerisinde bir elinizde bebe diğer elinizle iş yapabiliyor musunuz? Ben yapamıyorım da. Bir beceriksizin ben olmadığımı söyleyin 😂. Yapanlar var bence burda onlar da yazabilirmi nasıl yaptıklarını? Az önce keşfette birisi bir elinde bebeyle mama hazırladı makyaj yaptı falan maşallah hemide yenidoğan ben o zaman daha çok korkuyordum bi yerine bi şey olcak diye. Üstelik bu benim ikinci çocuk yani o influenzanın ilk 😂😂

Ya kızlar bir şey sorcam gün içerisinde bir elinizde bebe diğer elinizle iş yapabiliyor musunuz? Ben yapamıyorım da. Bir beceriksizin ben olmadığımı söyleyin 😂. Yapanlar var bence burda onlar da yazabilirmi nasıl yaptıklarını? Az önce keşfette birisi bir elinde bebeyle mama hazırladı makyaj yaptı falan maşallah hemide yenidoğan ben o zaman daha çok korkuyordum bi yerine bi şey olcak diye. Üstelik bu benim ikinci çocuk yani o influenzanın ilk 😂😂
Kanguruya bağlıyorum uzun işlerimi ancak o şekilde yapabiliyorum, başka türlü taşıyamam ben de. Ya da kısa bir işim varsa şu pozisyon en rahatı bana göre. Bu resmi İnternetten buldum, burada bebek tabi bizimkilerden daha büyük, ben taşırken kafasını hafif daha eğimli dayıyorum ama aşağı yiukarı bu şekilde bir taşıma oluyor. Öteki el boşta kalıyor. Ama bence kanguru en rahatı 2 el de serbest 😍

Eklentiler

• IMG_4052.webp
    IMG_4052.webp
    30,5 KB · Görüntüleme: 42
Ah ne güzel olmuş, yavru da yardım etmiş annesine 🥰 İki insan yüzü görmek diye bir laf vardır ya hani ben onu hiç ciddiye almazdım. Gerçekten bazen kim olduğunun bile önemi yok, sadece iki insan yüzü görmek iyi geliyor 🥹 İnşallah daha iyi olacağız, her geçen gün zorumuz kolaylaşacak 🤗
Yaa evet gerçekten böyle böyle biz de açılırız 🥰
Bende almıştım geçen gün bu mısırlıdan.Kızım çok yiyecek seçtiği için hergun ne yapacağımı şaşırıyorum bende.
Bizde tavuklu kaşarlı yaptik.
Tavukları julyen doğrayıp kapıya biber yesil biber sarımsak la tatlandırdik. Dün birdaha aynısını istedi.
Afiyet olsun ne güzel beğenmiş kızınız, çocuklar beğendiyse o yemek bayağı güzel olmuş demektir ☺️ elinize sağlık.

İnfluenza diyen bı ben değilmişim 🤣🤣🤣 bende çok zorlarsa durmazsa omzuma un çuvalı misali atıp mamasını hazırlıyorum tabi on kez kayıyor düzelt falan bı mamayı 1 saatte hazırlıyoruz 😅 balık gibi kucağımda da asla durmuyor o yana bu yana çekiştiriyor kendini yere koyunca çığlık kıyamet gerçekten o influenzalar nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben bebemle sabahtan anca 2 koli yapabildim gerisini de saldım gitti az önce ayakta hoplata ziplata kahvaltımı yapabildim şimdi yine ev turlamacadayız 🤦🏻‍♀️

Kendimce uykusuna çözüm buldum gibi. Çok ağlayıp huysuzlaninca 30 cc mama verip gözlerine ağız mendili atıyorum uykuya daldığı gibi memeyi veriyorum bazen içiyor bazen uyanıp ağlıyor yine sar başa ama çoğunlukla işe yariyor bizim etrafa bakma memeyi tutup çekme geçen haftalar başladı hala devam ediyor ama ben alistim ayakta emzirmekle uyku arası emzirmekle zorluyorum cevremdeki tüm emmeyi bırakan bebeler 4.ay atağında bırakmış onun için çabalıyorum ama gevenimin 8.aya kadar devam etmiş reddetme ablam ağlaya zorlaya verdim de pes etti aldı dedi ona çekmez umarım biz çabuk atlatırız
Amin inşallahh ya çok zorluyor yoksa hatta eşim nöbetli çalışıyordu normal düzene geçicek sanırım 24 saat tek baktığım için🤦🏻‍♀️

Uykuluyken emzirin sık sık. Sallayıp mayışınca ve en önemlisi uykudan tam uyanmadan yanınıza yatırıp
Az önce sallayıp mayışınca emzirdim birazcık emdi umarım yetmiştir😬

Bende L Lightning in gösterdiği şekil tutarak basit şeyleri yapıyorum bazende yüzü sırtıma şeklinde tutarak 5 litrelik şişeden su felan doldurup koyuyorum dolaba. Bunu yaparken kendimi baya güçlü hissediyorum 🤣

Kanguruya bağlıyorum uzun işlerimi ancak o şekilde yapabiliyorum, başka türlü taşıyamam ben de. Ya da kısa bir işim varsa şu pozisyon en rahatı bana göre. Bu resmi İnternetten buldum, burada bebek tabi bizimkilerden daha büyük, ben taşırken kafasını hafif daha eğimli dayıyorum ama aşağı yiukarı bu şekilde bir taşıma oluyor. Öteki el boşta kalıyor. Ama bence kanguru en rahatı 2 el de serbest 😍
Kanguruyu 2 defa denedim sevmedi ağladı ama yakın zamanda denemedim. Bi deneyeyim tekrar bari ama duracağını hiç sanmıyorum. Fotodaki gibi veya yüzü bana olacak şekilde tek elle kucaklıyorum bende ama zor yaa ağırlar artık. Ya da ben güçsüzüm bilmiyorum. Tek elle iş yapmak da zor cidden.

Hep bu poziyondayiz biz de surekli kusuo zaten midesine de baski oluyo tahminen 🙄 her isim boyle benimde mecbur canima okuyor bu hafta 4 aya 1 hafta kala gumbur gumbur sifir uykuylayiz 😭

Ancak tencerede bişey karıştırırım vs artık ağırlaştılar tutmak zor. En iyisi ana kucağı ya da oyun halısı. Bu arada geçen emzirirlen excelde işim vardı ona bakabildim 😁 verimi düşük olsa da yarım kalan işime baktım bu bile bişey :) akşamları uyumuyor dediğin için söyledim, belki o sırada bilgisayarda bir şeylere bakabilirsin🙈

Hayırlı olsun canım. Şu aralar sosyal medyada bı replik var ya Ahmet sakın düşme ha sadece onu söyleyebilirim 🤦🏻‍♀️ biz de bebek doğunca aldık 3 ay boyunca tamiratı tadilatı derken erteleyebildim ama maalesef şimdi taşınmak zorundayım havalar soğumadan bir haftadır evi toparlamaya çalışıyorum şu an hala kahvaltı yapmadım en son sinirden dondurmaya vurdum kendimi emzirmeyecem mama içsin dedim sinirden asla durmuyor sürekli kucak istiyor bı yandan ev toparla bı yandan onunla ilgilen tükendim resmen gırtlağa kadar borca batınca da temizliğe yardımcı tutmadim battı balık yan gider misali yarında inşaat temizlemeye gidecem 🥳 (tam delirmelik Allah sonumu hayretsin) annem bebeği alır ablamla paçaları sıvarız yapabildiğimizi yaparız ertesi günde taşınır yavaş yavaş yerleştiririm bı taşınsak gerisi kolay görünüyor (umarım öyledir 🥲)
Sizede hayırlı uğurlu olsun . Halledersiniz ya🥰

Hayırlı olsun, huzurla oturmayı nasip etsin Allah 😇 Bebekle taşınmak çok zor. İyice organize olun öyle taşının. Desteksiz hele mümkün değil. Ben hala yerleşemedim. Her gün 15-20 dk vakit bulabilirsem bir dolaba el atıyorum ama bitecek gibi değil. Kv ve temizlikçi ablamız sağ olsunlar eşyaları boş buldukları yere tepmişler.
Teşekkür ederim🥰Ya taşınmak cidden zor iş. Benim şöyle bir avantajım var evlenirken küçük eve taşınıp az eşya aldık . Onlarında 1-2 parçasını taşınmadan satacağoz maalesef her şeyi küçük eve uygun almışoz çünkü🤦 mutfak eşyalarım bile çok az . Bir de aynı sitede yine taşınacağımız daire . Hemen kendimiz bile taşırız diye düşündük çok fazla kolilemeden hergün biraz götürüp yerleştiririz diye . Bakalım ama 🤦

Ancak tencerede bişey karıştırırım vs artık ağırlaştılar tutmak zor. En iyisi ana kucağı ya da oyun halısı. Bu arada geçen emzirirlen excelde işim vardı ona bakabildim 😁 verimi düşük olsa da yarım kalan işime baktım bu bile bişey :) akşamları uyumuyor dediğin için söyledim, belki o sırada bilgisayarda bir şeylere bakabilirsin🙈
Şu an uyutmaya çalışıyorum telefona bilr zor bakıyorum kıpır kıpır, uyuyamadıkça ağlıyor. Pc yi açsam kocaman, bakamam ki. Siz excele pc den mi baktınız yoksa notebok tarzı küçük bşr şey mi/ emerken önümde küçük telefon gibi olsa çalışılır aslında da.

Kızlar bebeğim emmek istemiyor sürekli etrafa bakmak kalkmak istiyor. Aç olduğu içinde uyumuyor sağdığım sütü verdim az önce 50 cc felan içti bayıldı. Ama bu beni korkutuyor biberona felan alışır memeyi hiç almazsa diye ne yapayım sizce🤦🏻‍♀️
Sanırım hepimiz bu aralar aynı durumdayız . Bende gün içinde 1-2 kez sağıp kaşık biberonla veriyorum ama brnfe alışmasından korkuyorum zaten zar zor tutturdum memeyi🤦ama başka türlğ hiçbir şey içmiyor gibi geliyor bana. Memede durmadan kafası bi oraya dönüyor bir buraya yani toplam ne kadar içiyor olabilir hiç bilmiyorum. 4. Ay kontrolünde belli olur ama bence pek iyi kilo alamadı gibi bu ay . Sadece gece güzel emiyor ama gündüz gün boyu yarım yamalak

Teşekkür ederim🥰Ya taşınmak cidden zor iş. Benim şöyle bir avantajım var evlenirken küçük eve taşınıp az eşya aldık . Onlarında 1-2 parçasını taşınmadan satacağoz maalesef her şeyi küçük eve uygun almışoz çünkü🤦 mutfak eşyalarım bile çok az . Bir de aynı sitede yine taşınacağımız daire . Hemen kendimiz bile taşırız diye düşündük çok fazla kolilemeden hergün biraz götürüp yerleştiririz diye . Bakalım ama 🤦
O zaman çok daha kolay sizin işiniz ☺️

Sanırım hepimiz bu aralar aynı durumdayız . Bende gün içinde 1-2 kez sağıp kaşık biberonla veriyorum ama brnfe alışmasından korkuyorum zaten zar zor tutturdum memeyi🤦ama başka türlğ hiçbir şey içmiyor gibi geliyor bana. Memede durmadan kafası bi oraya dönüyor bir buraya yani toplam ne kadar içiyor olabilir hiç bilmiyorum. 4. Ay kontrolünde belli olur ama bence pek iyi kilo alamadı gibi bu ay . Sadece gece güzel emiyor ama gündüz gün boyu yarım yamalak
Benim bebeğim haftada 200-250 gram alıyordu bu hafta 100 e düştü baya bi etki etti bizde umarım toparlar belki normaldir ama üzülüyor yinede insan🥹

Şu an uyutmaya çalışıyorum telefona bilr zor bakıyorum kıpır kıpır, uyuyamadıkça ağlıyor. Pc yi açsam kocaman, bakamam ki. Siz excele pc den mi baktınız yoksa notebok tarzı küçük bşr şey mi/ emerken önümde küçük telefon gibi olsa çalışılır aslında da.
Laptopdan baktım ama sakince uyuyordu kucağımda. Ancak sakinken olur 🥲

Kanguruyu 2 defa denedim sevmedi ağladı ama yakın zamanda denemedim. Bi deneyeyim tekrar bari ama duracağını hiç sanmıyorum. Fotodaki gibi veya yüzü bana olacak şekilde tek elle kucaklıyorum bende ama zor yaa ağırlar artık. Ya da ben güçsüzüm bilmiyorum. Tek elle iş yapmak da zor cidden.
Kabguruyu bende daha küçükken iki kez denemiştim aşırı ağlamıştı geçenlerde yine denedik eşim taktı çok güzel durdu yürüyüşe çıktı o günden beri fırsat bulursak takıyoruz şu an evin içinde hiç takmadım ev kalabalık annem kız kardeşim yeğenim var bende fırsat olmadı şimdilik evde takıp iş yapmaya haftaya herkes gidiyor kalıyoruz yine kızımla baş başa 😟 bakalım neler olacak çünkü uykusu çok azaldı gündüz çok az uyuyor çoğumuzun ki bu durumda sanırım bide aşırı mız mız 😥 bgn suratı hep asıktı mesela 😥 sessiz Reflü var benim kızımda iki gündür migdesi çok kötü ya 😥

Hep bu poziyondayiz biz de surekli kusuo zaten midesine de baski oluyo tahminen 🙄 her isim boyle benimde mecbur canima okuyor bu hafta 4 aya 1 hafta kala gumbur gumbur sifir uykuylayiz 😭
Çoğumuz bu durumdayız heralde sürekli ağlıyor mu peki uykusunda çok ağlıyor benim kız ya 😥 zaten aşırı az uyuyor gece uykusunda da saat başı uyanıyo emzigini istiyor tekrar uykuya dalması yarım saat valla annem şu an bende sabahları ona verip bi 3 saat deliksiz uyuyup dinleniyorum ama annemde gidiyor haftaya 🤦‍♀️ inşallah çabuk geçer bu atak

Evet cidden hepsi aynı benim kız bı ara hiç içmiyor demiştim sonra da biraz düzeldi iştahı demiştim ya 3 4 gündür sizin memede yasadiklarinizi ben biberonda yaşıyorum sağa sola bakıyor çıkarıyor ağzından gülüyor bana laf yetiştirmeye çalışıyor aaaa uuuu biseyler söyleyip beni kandirmaya çalışıyor😃 Veeee uyku uykular 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ bu neymiş ama bu kadar da olmaz bgn uyuyup 5 dk sonra uyandı mesela bide bebekleriniz uykuda bacaklarını sürekli kaldırmaya çalışıyor mu yaaa kıpır kıpır uykusubda bide çok ağlıyor sizinkiler de böyle mi 😥

Bugün korkunç bir aglama krizi atlattık. Bir ara yine nefes alamayarak morardı. Can havliyle doktorunu aradık. Her gün aynı odada benzer hareketlerle uyutun. Bir rutin oluşturun. Uyku belirtilerini iyi gozlemleyin dedi. Bu bilgilere biz de sahibiz. Teori cok iyi de uygulamada sürekli sınıfta kaliyoruz. Özellikle akşam uykusu öncesi 😔 2 gündür akşam yemeklerini gece 10.00da yiyoruz. Dogum yaptığım kilonun üzerine çıktım ve göbeğim hamile gibi olmaya başladı yine. Diyeceklerim bu kadar 🫨

Back
X