• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Teşekkür ederim canım dün gece gittik acile uzman doktor vardı direk ona yönlendirdiler film çekildi dediğim çıkıntı için normalmiş doğuştan olabilir düzelir dedi ağlama sebebimiz de gazmış🤦🏻‍♀️ temizlik taşınma derken ilgilenemedim anneme yeğenlerime bıraktım üstünü de kalın giydirmemiştim ondan dolayı üşütmüş gaz olmuş annem bugün geldi kalan heryeri temizleyip yerleştirdi Allah razı olsun bizi de alıp evine götürdü hafif burun akintisi ve dün gecede ateşi vardı oğlumun bugün yorgundu hep uyumak istedi dün ağlamaktan sesi kısılmış kuzumun ama biraz daha iyi gibi ağlaması baya azaldı sıkı giydirip örttü şimdi annem bende başında duruyorum 😓 ah şu kuzular hasta olmasın lütfen dün ağlaya ağlaya saglikocagina gittim susmuyor yapamıyorum diye doktorumuz baya ilgilendi sağolsun

Allah yardımcın olsun inşallah 3 günde taşınıp yerleştirdiler annem ve ablam ama insanın kendi düzeni gibi olmuyor tabiki az önce anneme dedim sanki benim evim değilmiş misafirliğe geldim de biraz sonra gidecekmişim gibi hissediyorum hiç alışamadım sevemedim diye kendim bişey yapmayıp üstüne oğlumda hastalanınca çok kötü geçti gerçekten
Ah canım çok geçmiş olsun. Yeni okudum bu mesajları. Daha iyi misiniz şimdi? Yavrum benim kıyamıyorum onlara hiç 😔

Bebeklerde de aynı durum mu bilmiyorum ama çocuktan çocuğa değişiyor bence . Benim bebeğim 25 derecede 1 tog uyku tulumuyla daha güzel uyumaya başladı. Normal tulum giydirdiğim zaman her yeri buz gibiydi ve sürekli uyanıyordu . Bilmiyorum bu bilgiler her sene güncelleniyor. Seneye “yok bebekler çok üşür bizim gibi değiller sıcak tutun şu derexe yapın” derlerse şaşırmam.
En iyisi eski usül. Terlemesi zararlı tabi kontrollü ilerlemek lazım ama terlemediği sürece vücudunun sıcak olması bana göre daha mantıklı geliyor . Biz bile serin havada battaniyeye sarılarak uyumayı seviyorken bebekler niye serin serin uyusun😂 mesela gündüz ben yanındayken artık battaniyesini örtmeye başladım, oda ısısını serinde tutup üzerine battaniye örtüp uyuttupumda daha uzun uyuyor 🙏🏻

Kızlar benim bebeğin bugün bir hafta doldu kaka yapmadı ama rahatça gaz çıkarıyor ıkınma felan da yok 10 günü beklemeli miyim sizce?
Aynı durumdayız 😯 Bexsero'dan sonra epey kaka yapmıştı, sonra bir iki gün daha normal kakasını yaptı. Ardından kaka azaldı ve bitti gibi bir şey. Gaz çıkarıyor, kaka yaptı sanıyorum kokudan, açıp bakıyorum ki hiçbir şey yok ya da az bir şey leke gibi yapmış. Daha beş dk önce doktora mesaj attım durumu anlattım. Bakalım ne diyecek, sana da söylerim 👍

Kızlar selam, bayağıdır yokum. İlk kez bu ay bebekle uzun yol deneyimimiz oldu. Arabayla uzun yol düşünen varsa fikir olsun diye yazıyorum.
Antalya'dan Kapadokya'ya gittik. Yol yaklaşık 6 saat sürüyor, emzirme şu bu derken 7 saati geçti biraz. Oğlum sağ olsun boş bırakmadı 2 kez kaka şov yaptı bize. Öncekilerden deneyimli olduğum için pusetin altına alt açma örtüsünü ikiye bölüp sermiştim orada sıkıntı yaşamadık. Otelde park yatak verdiler ama pek iyi durumda değildi. Ben de altına örtü serip aramızda yatırdım. Yolda yoruldu sanırım ilk gece çok güzel uyudu sabah 5te ayaktaydı yine. Sen misin bu saatte uyanan, dedik balonları izlemeye götürdük🤣🤣 Bir şey anlamadı ama o saatte dışarıda olmayı da çok sevdi.
Çarşı içinde gezerken çok mutlu oldu hep neşeliydi evdeki gibi çığlıklarla ağlamadı hiç 🥹🥹
Antalya hala yaz döneminde ama kapadokya bayağı soğuktu atlet + uzun kollu takım + hırka + polar tulum giydirdim. Şükür hasta olmadı ama ben soğuğa dayanamayınca eşimin de memleket özlemi depreşti 3.gün sabahtan Antep'e geçtik. Yol zaten kısa çok yormadı.

Hava ısınınca bizimki daha bir mutlu oldu. Şöyle bir şey fark ettik siyah saçlı, beyaz tenli, ince yapılı kadınlar görünce kahkahalar atıyor hemen 😅😅 Hatta bir yerde kahve içmek için oturduğumuzda 3 kadın (ayrı ayrı masalardan) 'oturduğunuzdan beri bana bakıp gülüyor, biraz sevebilir miyim' demek için geldi 🙈🙈🙈 biri gidiyor biri geliyor nasıl utandım onlar böyle dedikçe ama Cihan'ım hiç yabancılamadan sesli sesli güldü hepsine 😅😅 sonra başka bir yerde gençten bir adam selam verdi, konuşmak istedi 'ne güzel bebeksin sen' diyince hemen ekşidi sıpam 🙈🙈🙈 sakinleştirmek için kucağıma alınca da yaygarayı kopardı kalkmak zorunda kaldık çok utandım çooook😅😅

Dönüş yolu uzun 10 saat normalde ama yine emzirme alt değiştirme derken 12 saatin sonunda az önce evimize girdik çok şükür. Yol uzayınca çok huysuzlandı. Sürekli pusetten kalkmak istedi ve ağladı.

Alt açma örtüleri ve müslinler çok kullanışlı oldu yola çıkacak varsa fazla fazla almanızı tavsiye edebilirim.

Onun dışında mochi yolda aşırı işime yaradı. İki kez emzirdim diğerlerinde hep sağıp verdim. Daha az durmamız gerekti böylelikle. Benzinliklerde yıkadım mecburen ama kaynar suda bekletme imkanım oldu o açıdan sıkıntı olmadı bence. Zaten tencereye koyup götürmüştüm yıkamak gerekirse diye iyi ki öyle yapmışım.

Sanırım 7 saate kadar yol okey ama sonrası çok zor oluyor. Yine de iyi oldu yorulduğumuza değdi.
Bende durumlar böyle 🥹
Sen nerdesin! Gözümüz yollarda kaldı 💗 Fakat güzel gezmişsiniz. Cihan kuzusu keyiflenmiş, anne baba hava değişikliği yapmış. Zorluklar uzun yolda kaçınılmaz. Biz de memlekete gidip gelince bir daha Ankara dışına çıkanın aklına şaşayım demiştik ama bir Kapadokya da biz yaparız muhtemelen sonbahar-kış sezonu bitmeden. Cihan'cığımın karşı cinste aradığı özellikler de belli olduğuna göre annesi hemen gelin arayışlarına başlasın 😄

Sen nerdesin! Gözümüz yollarda kaldı 💗 Fakat güzel gezmişsiniz. Cihan kuzusu keyiflenmiş, anne baba hava değişikliği yapmış. Zorluklar uzun yolda kaçınılmaz. Biz de memlekete gidip gelince bir daha Ankara dışına çıkanın aklına şaşayım demiştik ama bir Kapadokya da biz yaparız muhtemelen sonbahar-kış sezonu bitmeden. Cihan'cığımın karşı cinste aradığı özellikler de belli olduğuna göre annesi hemen gelin arayışlarına başlasın 😄
Gidin gidin, yakın zaten Ankara'dan ne güzel olur. Hem belki Evrenciğim de gelin adayı hakkında fikir vermeye başlar belli mi olur sonra beraber başlarız gelin arayışlarına🙈 🥹 Bir de dışardayken hiç atakmış huysuzlukmuş görmedik. Bu 2025 bebeleri bayağı sosyal demek ki 🙈

Aynı durumdayız 😯 Bexsero'dan sonra epey kaka yapmıştı, sonra bir iki gün daha normal kakasını yaptı. Ardından kaka azaldı ve bitti gibi bir şey. Gaz çıkarıyor, kaka yaptı sanıyorum kokudan, açıp bakıyorum ki hiçbir şey yok ya da az bir şey leke gibi yapmış. Daha beş dk önce doktora mesaj attım durumu anlattım. Bakalım ne diyecek, sana da söylerim 👍
Tamamdır beklemedeyim .Benimkide öyle çok zorlarsa iki damla felan geliyor sanırım uzun sürdüğü için gazları da kokuyor.😑

Bu bereyle büyük oğlumda çok rahat etmistik
0-9 aydan başlıyor, en erken ne zaman giyebilir bu bedeni acaba? 4 aylıkken çok mu büyük olur?

Kızlar benim bebeğin bugün bir hafta doldu kaka yapmadı ama rahatça gaz çıkarıyor ıkınma felan da yok 10 günü beklemeli miyim sizce?
Bir ara kaka yapma bizim de 5-6 güne çıkmıştı. Doktor 5 günden sonra biraz daha yakın takip ederiz ama yine de 10 güne kadar normal demişti. Şimdi 3 güne bir kaka yapıyor. Biraz masaj yapın isterseniz. Bugün yarın gelir umarım. 🙈

Benim kızım bebekken iştahsızdı fazla kilo almadı 7. Ayda 7 kiloydu onu hatırlıyorum, öyle de devam etti 8 yaşında sınıfında en zayıf ve maalesef bağışıklığı düşük bu nedenle.kendimi suçladım hep. Belkide aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum.az beslenerek kilo kayb etmesinden endişeleniyorum aslında
Kendinizi sucmalamayin, bünye meselesi. Benim oglum bebekken baya tombikti, simdi 4 yasinda iyice ufsk tefek kaldi. Ortalama gidiyordu hep, persentili azaldi. Tabi ben de uzuluyorum elimden geldikçe beslenmesini sağlam tutmaya calisiyorum. Alerji ve kardes gelmesi beslenmesini kotulestirdi cunku. Argivit focusa basladik, buyumeyi etkiledigi kanitlanmis. Sanki o iyi geliyor. Bebeginizin de kilosu gayet iyiymis zaten. 3200 dogdu benim kucuk bebis de, 3. Ayda 6600 du.

Bebeklerde de aynı durum mu bilmiyorum ama çocuktan çocuğa değişiyor bence . Benim bebeğim 25 derecede 1 tog uyku tulumuyla daha güzel uyumaya başladı. Normal tulum giydirdiğim zaman her yeri buz gibiydi ve sürekli uyanıyordu . Bilmiyorum bu bilgiler her sene güncelleniyor. Seneye “yok bebekler çok üşür bizim gibi değiller sıcak tutun şu derexe yapın” derlerse şaşırmam.
En iyisi eski usül. Terlemesi zararlı tabi kontrollü ilerlemek lazım ama terlemediği sürece vücudunun sıcak olması bana göre daha mantıklı geliyor . Biz bile serin havada battaniyeye sarılarak uyumayı seviyorken bebekler niye serin serin uyusun😂 mesela gündüz ben yanındayken artık battaniyesini örtmeye başladım, oda ısısını serinde tutup üzerine battaniye örtüp uyuttupumda daha uzun uyuyor 🙏🏻
Simdi kalorifer daha acmadik ya hakikaten 24-25 usutuyor. Gece ben de 1 tog tulum giydirdim, cis tasmis gece yarisi degistim. Tu lumun da zor tarafi bu 😩

Kızlar yaaaa size bebek dışı azıcık dedikodulu bişey sormak istiyorum, benim kız bi ara resmen baya mama reddi yaşadık buraya da yazmıştım ve tam o sırada kayınvalidemlerin yanına köye gitmiştik, kayınvalidem resmen ben ağlarken karşımda güldü neyse biseyler yaşandı ve biz apar topar İstanbul'a evimize döndük ve kayınvalidemle de birdaha konuşmama kararı aldım zaten birbirimizi sevmeyiz yani, kayınvalidemler yazları köyde kışları burdalar ve hafta sonu maalesef dönüyorlar aynı mahallede yaşıyoruz 😀 ve ben ona birdaha konusmayacam seninle dediğimde, bana o ev oğlumun evi ben oğlumun evine gelirim diye bağırıyor 😀 ev ne alaka yani ben kızıma üzülürken yaşananlar yüzünden konuşmayalım bir daha diyorum o ev diyor, çünkü istediği gibi Cat kapı gelemeyecek gerçi o kadar yüzsüz bir kadın ki gerçekten gelir 🤦‍♀️ bu ayın 9 unda eşimin kuzeninin kızının düğünü var bizde samimiyiz yani öyle özel günlerde düğün dernek falan zamanlarında samimiyiz sadece , şimdi kaynanam düğüne bizimle gelir ve ben görmek, aynı arabada bulunmak istemiyorum yüz bulmasın diye düğüne gitmek istiyordum ama sırf bu nedenle asla gitmek istemiyorum sizce ne yapayım zaten bu aralar hastalıklar yüzünden fazla kalabalık bi ortama da girmek istemiyorum, zaten gece olacağı için uyku saati gürültülü ortam Miray uyumaz orada eziyet edecek ve kendide yorulcak aslında bebeğim için eşimle konuştum ama ayıp olur diyor çünkü onlar bizim her şeyimiz de yanimizdaydi gerçekten ay ne yapacam yaaa

Simdi kalorifer daha acmadik ya hakikaten 24-25 usutuyor. Gece ben de 1 tog tulum giydirdim, cis tasmis gece yarisi degistim. Tu lumun da zor tarafi bu 😩
Ya işte yazın olan 24-25 ile şuan olan 24/25 aynı değil diyorum😂😂 evet ben 2 tulum almıştım dönüşümlü giydiriyorum. Kışında 1 tog yeterli olur diye düşündüm

Ailene yakın olsan belki olabilir büyük konuşmamak lazım ama gurbette olduğum sürece istemiyorum 😔 bunca zaman erteleme sebebim buydu biliyordum zor olacağını ama tahminimden dahada zormuş
Evet gurbette çok zor şu an annem yanımda pazartesi günü gidiyor beni şimdiden telaş aldı nasıl yapacam diye, bende ikinciyi düşünmüyorum eşim istiyor da sen doğur bak dedim adama 😀 bı tane yeter yaaa Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin yavrularımızı 😍

Kızlar yaaaa size bebek dışı azıcık dedikodulu bişey sormak istiyorum, benim kız bi ara resmen baya mama reddi yaşadık buraya da yazmıştım ve tam o sırada kayınvalidemlerin yanına köye gitmiştik, kayınvalidem resmen ben ağlarken karşımda güldü neyse biseyler yaşandı ve biz apar topar İstanbul'a evimize döndük ve kayınvalidemle de birdaha konuşmama kararı aldım zaten birbirimizi sevmeyiz yani, kayınvalidemler yazları köyde kışları burdalar ve hafta sonu maalesef dönüyorlar aynı mahallede yaşıyoruz 😀 ve ben ona birdaha konusmayacam seninle dediğimde, bana o ev oğlumun evi ben oğlumun evine gelirim diye bağırıyor 😀 ev ne alaka yani ben kızıma üzülürken yaşananlar yüzünden konuşmayalım bir daha diyorum o ev diyor, çünkü istediği gibi Cat kapı gelemeyecek gerçi o kadar yüzsüz bir kadın ki gerçekten gelir 🤦‍♀️ bu ayın 9 unda eşimin kuzeninin kızının düğünü var bizde samimiyiz yani öyle özel günlerde düğün dernek falan zamanlarında samimiyiz sadece , şimdi kaynanam düğüne bizimle gelir ve ben görmek, aynı arabada bulunmak istemiyorum yüz bulmasın diye düğüne gitmek istiyordum ama sırf bu nedenle asla gitmek istemiyorum sizce ne yapayım zaten bu aralar hastalıklar yüzünden fazla kalabalık bi ortama da girmek istemiyorum, zaten gece olacağı için uyku saati gürültülü ortam Miray uyumaz orada eziyet edecek ve kendide yorulcak aslında bebeğim için eşimle konuştum ama ayıp olur diyor çünkü onlar bizim her şeyimiz de yanimizdaydi gerçekten ay ne yapacam yaaa
2 ihtimal var. Ya bi şey uydurup gitmeyecekseniz ki bu geçerli bi bahane olmalı. Ya da gidip ona göre davranacaksınız. Tavrınızı koyarsınız ama bu kavga etmek demek değil. Soğuk durursunuz.

Kızlar ya hazır evdeyim şöyle çeşit çeşit yemekler falan döktüreyim hergün temizlik yapayım mis gibi olsun evim diye hayal ederken 😂😂 aman neysee yine de tadını çıkarıyorum da. Ev hanımlığı da hem çok güzel hem çok zor bilemedim. Kadının çalışıp çalışmaması iki ucu .. değnek çok afedersiniz 😂

Back
X