• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    196
Reflü benimde kızım ileri derece de 🙄 çok geçmiş olsun size de şifa olsun, teşekkür ederim 🥰
Size de çok geçmiş olsun. Benim kızlarımda da aynı şekilde reflü ileri derecede çok yıpratıcı oluyor sürekli kusmaları 😔

Kızlar yapı kredide hem videolu dersler var 0-1 0-3 3-6 yaş aralığı için hemde 60 ders tamamlarsaniz kitap seti gönderiyorlar bı paylaşımda link buldum sizde yararlanin belki dersleri faydalı olur 🥰

Havalar soğudukça gece uyanmak daha da zorlaştı yahu🙁 bebeğimde inat gibi yarım saat-1 saatte bir uyanıp duruyor . Hava yağmurlu karanlık soğuk tam battaniye sarılıp yatmalık. Ama tam sarılıyorsun ki ordan bir ağlama sesi😂😂

Havalar soğudukça gece uyanmak daha da zorlaştı yahu🙁 bebeğimde inat gibi yarım saat-1 saatte bir uyanıp duruyor . Hava yağmurlu karanlık soğuk tam battaniye sarılıp yatmalık. Ama tam sarılıyorsun ki ordan bir ağlama sesi😂😂
6da uyandık 🥹🥹 birinci uykusu bitmek üzere. Bazen uzaklara dalıp bu kadar rahatını bozacak ne vardı diye düşünüyorum 😂😂

Evet canım ben de çok panik oldum okula fırladım hemen çoook hissettik kızı alınca rahatladım dediğin gibi bahçede takıldık. Amin valla büyük olmasın inşallah tetikte olmak çok zor sürekli. Biz de iyiyiz bebiş aşı olcak öyle böyle 4 aylık olduk 😀 ek gıda yaklaşıyor sen erken mi başlicaz demiştin yanlış hatırlamıosam
Geçmiş olsun Allah yaşatmasın bir daha. Maşaallah öyle böyle büyüyor bebişler. Bizim 14ünde bitiyor 4 ay, korkuyorum kaç gr alacak bakalım, bu ay 600 gr alması lazım demişti doktor. Geçen ay 400 aldı, bu ay 600 alabilir mi emin değilim hiç. Evde de tartımız bozuldu, sürekli 3 günde bir pili bitiyordu. Eşim de gitmiş mekanik eski zamane tartısı almış pil derdi olmasın diye. Ama onda da sadece kg var, gr hesabı yok 🤣 kendi kilomu bile zor görüyorum eğilip çubukları saymam gerekiyor. Bebek hele hiç anlaşılmıyor 300 gr mı almış 400 gr mı. 10 gün sonra anlaşılacak yani. Eğer geçen ayki doktora götürürsem muhtemelen ek gıdaya başlatacak. Önce bir sağlık ocağına götürürüm aşıları için. Sonra bakarım duruma göre doktora götürürüm diye düşünüyorum. Ek gıdada da heralde çay kaşığıyla yoğurt filan verir diye tahmin ediyorum. Daha su bile içmeden ek gıdaya geçmek de bir değişik geliyor. Herhalde ek gıdaya başlarsam su da vermem gerekir.

Size de çok geçmiş olsun. Benim kızlarımda da aynı şekilde reflü ileri derecede çok yıpratıcı oluyor sürekli kusmaları 😔
Ay kıyamam ikisi birden bi de 😢 siz mama kullanıosanız reflü mamaları çok iyi oluyor ya da thickener mamalar oluyo dr a sorabilirsiniz. Bana da ilaç falan verdi kullanmadım kg problem olmadıgı için. İlk kızım da böyleydi 9.ay falandı kesildi komple reflü maması kullanıoduk bi de ona rağmen

Geçmiş olsun Allah yaşatmasın bir daha. Maşaallah öyle böyle büyüyor bebişler. Bizim 14ünde bitiyor 4 ay, korkuyorum kaç gr alacak bakalım, bu ay 600 gr alması lazım demişti doktor. Geçen ay 400 aldı, bu ay 600 alabilir mi emin değilim hiç. Evde de tartımız bozuldu, sürekli 3 günde bir pili bitiyordu. Eşim de gitmiş mekanik eski zamane tartısı almış pil derdi olmasın diye. Ama onda da sadece kg var, gr hesabı yok 🤣 kendi kilomu bile zor görüyorum eğilip çubukları saymam gerekiyor. Bebek hele hiç anlaşılmıyor 300 gr mı almış 400 gr mı. 10 gün sonra anlaşılacak yani. Eğer geçen ayki doktora götürürsem muhtemelen ek gıdaya başlatacak. Önce bir sağlık ocağına götürürüm aşıları için. Sonra bakarım duruma göre doktora götürürüm diye düşünüyorum. Ek gıdada da heralde çay kaşığıyla yoğurt filan verir diye tahmin ediyorum. Daha su bile içmeden ek gıdaya geçmek de bir değişik geliyor. Herhalde ek gıdaya başlarsam su da vermem gerekir.
Almıştır kg ya stres olmayın inşallah kuzucuklar sağlıklılar 🌸 Bana da 4 ay cok erken gelio yemek ve su için de bilemiyorum hiç siz de tecrubelisiniz aslında bildiğiniz gibi yapın en iyiyi anneler bilir bence de 😀

Kızlar bir şey danışacağım. Bebeğim 4 aylık oldu . Normalde gündüzleri 5 uyku yapıyordu . Uykuları kısa olduğu için artık uyku sayılarını azaltmaya karar verdim. Takip ettiğim bir uyku eğitmeni var , 4 aylıkken 4 uyku, 5-6 aylıkken ise 3 uyku yapar bebekler diyor.
Ama yorumlarda biri 4 aylıktan kastının ne olduğunu sormuş o da 90-120 gün arası demiş🤦o zaman bu durumda vizim bebeğimiz 3 uyku mu yapmalı? Çok az değil mi?

Kızlar bir şey danışacağım. Bebeğim 4 aylık oldu . Normalde gündüzleri 5 uyku yapıyordu . Uykuları kısa olduğu için artık uyku sayılarını azaltmaya karar verdim. Takip ettiğim bir uyku eğitmeni var , 4 aylıkken 4 uyku, 5-6 aylıkken ise 3 uyku yapar bebekler diyor.
Ama yorumlarda biri 4 aylıktan kastının ne olduğunu sormuş o da 90-120 gün arası demiş🤦o zaman bu durumda vizim bebeğimiz 3 uyku mu yapmalı? Çok az değil mi?
Şöyle bırakıyorum sizlere de belki yardımcı olur.

Eklentiler

• IMG_1876.webp
    IMG_1876.webp
    44,1 KB · Görüntüleme: 53
O zaman bu durumda 4 ay uyku gerilemesi 90-120 gün arası oluyor kızlar😂 yani bizim bitirmiş olmamız lazım😂 benim kafa çorba oldu

Kızlar bir de bebeğim 2 gündür kendini sırt üstü iken yüz üstüne çevirmeyi keşfetti . Zorlayıp zorlayıp pat diye yüz üstü dönüyor.
Gündüz hep yanındayım da gece için biraz korkmaya başladım. Yüz üstü dönünce artık düzeltemiyor kendini öylece kalıyor.
Aynı durumu yaşayan var mı? Gece kendi beşiğinde kalıyor hemen yatağımın yanında ama ne biliyim :(

4 aylikken 4 uyku yaptirirdim ben, kisa kisa da olursa zaten ancak yetiyor. Zamani geldi mi bebekler uyku sayisini kendi kendilerine dusuruyorlar :)

6da uyandık 🥹🥹 birinci uykusu bitmek üzere. Bazen uzaklara dalıp bu kadar rahatını bozacak ne vardı diye düşünüyorum 😂😂
Ben dün baya ağladım yine bebeğimi çok seviyorum ama keşke çocuk yapmasaydim diye çünkü benim kız dün yine hiç bişey iciremedim bu iştahsızlıgi beni çok yordu artık yaaa 😥 7 buçuk saat oldu 40 CC sütle duruyor delircem 😥

Kızlar ben cidden artık bunalımdan çıkamıyorum hala ağlama krizlerine giriyor musunuz sizde dün ben yine çok büyük bi ağlama krizi yaşadım 🤦‍♀️ bu kriz esnasında kaçıp gidesim bile geliyor tabi sinra bebeğimin yüzüne bakınca geçiyor ama öyle hissettiğim için sonra da aşırı vicdan yapıyorum, ben anneliği beceremiyorum 😥😥😥

Ben dün baya ağladım yine bebeğimi çok seviyorum ama keşke çocuk yapmasaydim diye çünkü benim kız dün yine hiç bişey iciremedim bu iştahsızlıgi beni çok yordu artık yaaa 😥 7 buçuk saat oldu 40 CC sütle duruyor delircem 😥
Benimde 2 gündür sütüm çok az, bebeğin doymadığı bariz belli boş memeyi emip duruyor baya moralim bozuldu. Yemediğim içmediğin şey kalmadı ama artış olmjyor . Mamada yok evde hangisi verilir ne kadar verilie hiç bilmiyorum yarın doktor kontrolümüz car o zamana kadar bekleueceğim. Ama şuan aç gibi ve sütüm damla damla🙁

Back
X