• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Her doktor ne kadar farklı konuşuyor 🤦 bizim doktorumuz büyüme atağından ya da dişten dedi . Ek gıda konusunda ise ilk 6 ay kesinlikle tattırma olmayacak netiz bu konuda dedi
Allah Allah cidden bu kadar doktordan doktora fark etmesi cok ilginç. Bu arada yine doktorumuzun yonlendirmesi ile 3 aylik olduğundan beri destekli de oturuyoruz.

Kızlar berbat bir gece geçirdim. galiba anneliği beceremedim.
Saat gece 03.00 olduğunda bebeğim bininci kez uyandı. Saatte bir e bile razı gelmişken dün yarım saatte bire düştü. En son saat 3 te uyandığında çok fazla gerildim. O an kakasını yaptı. Altını açtığımda bir daha kakasını yaparak bizim nevresim kendi nevresimi ve perdeye kadar sıçradı, zaten gergindim o manzarayı görünce sinirlerüm iyice boşaldı ağlama krizine girdim içeri gittim. Eşim bebeği toparladı nevresimleri falan halletmeye çalıştı bende sabaha kadar odada ağladım. Şuan yeni yeni kendime gelebiliyorun .
Zaten çok uykusuz yorgun ve doluydum . Kaka hamlesi bebde son damlayı yarattı resmen .
Ben artık gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Böyle yaptıkça sütüm azalıyor sütüm azaldıkça daha da geriliyorum .
Ne olacak böyle…
Sakin olmaya çalışın diyeceğim ama söylemesi kolay uygulaması cok zor kendimden biliyorum. Bu süreçte beni en cok rahatlatan şey sizlerin tecrübelerini okuyup bu süreçte herkesin benimle benzer yollardan geçtiğini görmek oluyor. Siz bebeğiniz icin en iyisisiniz ama bu süreç zorlu olduğundan hepimizin sinirleri dönem dönem zorlaniyor.
Bu arada dünkü doktor kontrolünde doktorumuz bizi de bundan sonraki süreçte anneden ayri kalmak istemedigi icin gece daha sık uyanabilir diye uyardı. Belki bu süreci yasiyorsunuzdur.

Mantıklı insansın bacım 😃 ya aslında evet aynı şeyi söyleyecek.ama ben serum yapıp hüüüp diye içime çekmeme rağmen pek sümük çıkmıyor

Yine de gideyim yaa unutmasın bizi 😃 menenjitleri falan konuşayım. Onu da konuşamıyorum gerçi, benim kız ağlama krizine giriyor. İyice soğudum giymekten 😃
Ay bizim bebeler aynı ya, benimki de hem üst dudağını hem alt dudağını emmeyi / yalamayı öğrenmiş çok komik. Genelde ağlamaya başlarken öyle yapıyor.
Bu arada seninki dönüyor mu? Benimkinde bi istek bi çaba var ama olay vuku bulmadı 😃
Ben şok oluyorum küçücük burun nası bu kadar sümük var diye 🤣 hırıltı var mı doktorda bir dinlesin sümük çıkmıyorsa
Bizim günlerimiz aynı geçiyor seninle. Benimki çok uyuşuk biraz zor döner 🤣🤣🤣tummy time bile 3.dakikada ağlamaya başlıyor. Anca kucakta gezsin hanımefendi

Benim bebiş de gece 11 e kadar direniyor. 8.30 ta yatırma serüvenimiz başlıyor ama yerine koyduğumuz an çığlık kıyamet. Bu böyle 11 e kadar gidiyor sonra mecbur bşz de yatıyoruz. Eşimle bir bardak çaya, iki muhabbete hasret kaldık:/ canı sağ olsun. Benimkinin tek sorunu hala gaz/kaka. Gaz istasyonu adeta (öyle bir şey var mı emin değilim) 4 ay oldu bitmiyor. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama neyi.. Bu düşünce beni çıldırtacak gerçekten

Kızlar benim bebeğim pusette asla rahat etmiyor eğri büğrü duruyor çocuk. Bebek arabasının diğer koltuğunu takmak için de erken diyorlar. Benzer problemi yaşayan var mı?

Ben şok oluyorum küçücük burun nası bu kadar sümük var diye 🤣 hırıltı var mı doktorda bir dinlesin sümük çıkmıyorsa
Bizim günlerimiz aynı geçiyor seninle. Benimki çok uyuşuk biraz zor döner 🤣🤣🤣tummy time bile 3.dakikada ağlamaya başlıyor. Anca kucakta gezsin hanımefendi
Evet evet bizim kızlar aynı. Benimki yüzüstü dururken hemen ağlamıyor ama ben de 5 dk falan tutuyorum max. Kıyamıyorum yorulmasın 😃
Göğsünde hırıltı yok da burnunda var. Buhar makinesi aldım o biraz rahatlatıyor. Gece de ara ara 1 dklık pencereyi açıyorum bi hava girince iyi geliyor ona.

Dünden beri çok zorlanıyorum, fena uykum var

Kızlar bizim dun doktor kontrolumuz vardi. Doktor bombayı patlattı 😃 Ozellikle gece uykusu öncesi yaşadığımız aglama krizleri atak haftasi ile ilgili degilmis 😪 bebegin mizacı bu biraz zor bir çocuk Allah kolaylık versin dedi 😄
Rota virüsü aşısının 3.ve son dozunu yapti.
Sevindirici tarafi ise yemeklere artık sizinle otursun. Yoğurt ve sarı sebzelerden (patates, havuç, kabak...) kucuk bir parça elinizle tattirin dedi. İlk günden beri sut az oldugu icin problem yasadigimizdan bu tadım isi beni sevindirdi ne yalan söyleyeyim. 😛
Rota 2 doz değil mi? Neden 3 yapıldı?

Bi de ben de 6 aydan önce tadım olmaz diye biliyorum ama her doktor farklı. Bizim doktorumuz tattır dese de tattırmam sanırım. 3. Aydan itibaren kısa süreli destekli oturtmayı duydum ben de, hiç yapmıyorum ama 😃

Benim bebiş de gece 11 e kadar direniyor. 8.30 ta yatırma serüvenimiz başlıyor ama yerine koyduğumuz an çığlık kıyamet. Bu böyle 11 e kadar gidiyor sonra mecbur bşz de yatıyoruz. Eşimle bir bardak çaya, iki muhabbete hasret kaldık:/ canı sağ olsun. Benimkinin tek sorunu hala gaz/kaka. Gaz istasyonu adeta (öyle bir şey var mı emin değilim) 4 ay oldu bitmiyor. Bir şeyleri yanlış yapıyorum ama neyi.. Bu düşünce beni çıldırtacak gerçekten
Beslenmene dikkat ediyor musun? Paketli gıda/basit şeker tüketiyor musun? Ben protein ağırlıklı beslenmeye başladım. Hergün sabah 2 yumurta akşam et/tavuk/balık yiyorum. Gaz baya azaldı asıl mukus için başladım ama gaz içinde fayda gördüm. Bağırsak mikrobiyotasının gelişmesi için bir çay kaşığı Hindistan cevizi yağı yiyorum. İnstagramda hastalanmayancocuk sayfası var vaktin olduğunda biraz incele 🥰 umarım sorununu hızlıca çözersin 🙏🏻🥰
Eşle ilişkiye gelince valla bizimde öyle 10da yorgunluktan uyuyakalıyorum sadece haftasonu görüşebiliyoruz 😅

Ben uyutmaya çalıştıkça dudağını yalıyor sinir bozucu 🤣🤣
Baya bir beceri olsa bari 🤣 hiçbir şey bilmemeleri hala çok komiğime gidiyor
Benim kızda üst dudağını emiyor hemde cok cok ses çıkararak 😃 yani biberonu öyle iştahla almıyor hem komikler hem çok zorlayıcılar bu minik insanlar 😃

Bu bebelerin aynılığı peki , benim kız tummy time dan nefret ediyor biraz oyuncak moyuncakla kandırmaya çalışıyorum falan işte dönmeye çabası bile yok ben döndürmeye çalışıyorum ona bile kızıyor 😃 beni kucağına al demeyi öğrendi kollarını kaldırıp gotunu kaldıriyor hanımefendi al beni gezdir diyor 😃

Evet evet bizim kızlar aynı. Benimki yüzüstü dururken hemen ağlamıyor ama ben de 5 dk falan tutuyorum max. Kıyamıyorum yorulmasın 😃
Göğsünde hırıltı yok da burnunda var. Buhar makinesi aldım o biraz rahatlatıyor. Gece de ara ara 1 dklık pencereyi açıyorum bi hava girince iyi geliyor ona.

Dünden beri çok zorlanıyorum, fena uykum var
Beslendikten sonra kusmasın diye hemen yaptırmıyorum midesi oturana kadar uykusu geliyor tummy timea geçince işte hemen ağlıyor 😂 uyuşuk valla bu kız iki yaşına gelmeden yürür mü düşünmeye başladım 😂 buhar mantıklı aslında bu gece bende deneyeyim

Kızlar benim bebeğim pusette asla rahat etmiyor eğri büğrü duruyor çocuk. Bebek arabasının diğer koltuğunu takmak için de erken diyorlar. Benzer problemi yaşayan var mı?
Artık sığmıyorlar pusetlere ben arabada koyuyorum sadece normaldr geçtim bebek arabasına erken değil bence ama emniyet kemerlerini çok iyi takmak gerek

Benim kızda üst dudağını emiyor hemde cok cok ses çıkararak 😃 yani biberonu öyle iştahla almıyor hem komikler hem çok zorlayıcılar bu minik insanlar 😃
Uykumdan uyanıyorum cork cork sesine 😂😂 dün markette yanımdaki kişi sese döndü baktı 🤣
Bu bebelerin aynılığı peki , benim kız tummy time dan nefret ediyor biraz oyuncak moyuncakla kandırmaya çalışıyorum falan işte dönmeye çabası bile yok ben döndürmeye çalışıyorum ona bile kızıyor 😃 beni kucağına al demeyi öğrendi kollarını kaldırıp gotunu kaldıriyor hanımefendi al beni gezdir diyor 😃
Yooook yok hiçbir şekilde mutlu olmuyor tummy timeda 😂
Dönme çalışmasını bıraktım dediğin gibi sinirleniyor kendisi sürpriz yapsın bir gün aniden dönsün napayım 😂

Kızlar berbat bir gece geçirdim. galiba anneliği beceremedim.
Saat gece 03.00 olduğunda bebeğim bininci kez uyandı. Saatte bir e bile razı gelmişken dün yarım saatte bire düştü. En son saat 3 te uyandığında çok fazla gerildim. O an kakasını yaptı. Altını açtığımda bir daha kakasını yaparak bizim nevresim kendi nevresimi ve perdeye kadar sıçradı, zaten gergindim o manzarayı görünce sinirlerüm iyice boşaldı ağlama krizine girdim içeri gittim. Eşim bebeği toparladı nevresimleri falan halletmeye çalıştı bende sabaha kadar odada ağladım. Şuan yeni yeni kendime gelebiliyorun .
Zaten çok uykusuz yorgun ve doluydum . Kaka hamlesi bebde son damlayı yarattı resmen .
Ben artık gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum. Böyle yaptıkça sütüm azalıyor sütüm azaldıkça daha da geriliyorum .
Ne olacak böyle…
Canım, bende geçen gün yazdım buraya yapamıyorum doğurmasaydim keşke diye hüngür hüngür ağladım, bence biz anneliği beceriyoruz ya da en azından yapmaya çalışıyoruz ama bizim bebeklerimiz zor, cidden bu 2025 bebekleri zor sanırım, buraya girip okuyorum hepimizin genel olarak problemleri aynı ve bebeklerimiz zor yani. İkizler burcuna denk geldik o yüzden midir yoksa yeni nesil mi desek ne yapsak bu bebeklere bilemedim.
Valla ben ikinci çocuğu hemen yaparım ikisi büyür diyordum, hem hamilelikte yaşadıklarım hem Miray hanımın zorluğu beni tövbe ettirdi ciddi ciddi tövbe ettim, yemin ettim eşime bidaha çocuk yapmam diye. Doğurup bakıyorsan sen doğur bak dedim 😃 yani çok zor ben bu kadar zorlanacağımı tahmin etmiyordum 😥

Uykumdan uyanıyorum cork cork sesine 😂😂 dün markette yanımdaki kişi sese döndü baktı 🤣

Yooook yok hiçbir şekilde mutlu olmuyor tummy timeda 😂
Dönme çalışmasını bıraktım dediğin gibi sinirleniyor kendisi sürpriz yapsın bir gün aniden dönsün napayım 😂
Aynen bende öyle dedim bizi Allah aşkına bu kadar uğraşmışlar mi annelerimiz aman tummy time yapalım aman döndürmeye çalışalım diye dönmüşüz işte rastgele, şimdi bu Instagram bizleri mükemmel anne olmaya çalıştırıyor, bunları yapmazsak çocuklarımiz eksik olacakmış gibi hissediyoruz ama yaparlar yani zamanı gelince çok şükür sağlıklılar gerisi hallolur

Bende bu aralar diğer koltuğa geçmeyi planlıyorum çünkü pusette rahat etmediği için asla durmuyor süs olarak yanımızda taşıyoruz ı da kucağımızda oluyor

Canım, bende geçen gün yazdım buraya yapamıyorum doğurmasaydim keşke diye hüngür hüngür ağladım, bence biz anneliği beceriyoruz ya da en azından yapmaya çalışıyoruz ama bizim bebeklerimiz zor, cidden bu 2025 bebekleri zor sanırım, buraya girip okuyorum hepimizin genel olarak problemleri aynı ve bebeklerimiz zor yani. İkizler burcuna denk geldik o yüzden midir yoksa yeni nesil mi desek ne yapsak bu bebeklere bilemedim.
Valla ben ikinci çocuğu hemen yaparım ikisi büyür diyordum, hem hamilelikte yaşadıklarım hem Miray hanımın zorluğu beni tövbe ettirdi ciddi ciddi tövbe ettim, yemin ettim eşime bidaha çocuk yapmam diye. Doğurup bakıyorsan sen doğur bak dedim 😃 yani çok zor ben bu kadar zorlanacağımı tahmin etmiyordum 😥
Gece bazem rüyamda hamile olduğumu görüyorum ter içinde uyanıyorum Allah isteyenlere versin . Bir arkadaşım bebeği 5 aylıkken hamile olduğunu öğrendi . İyice korkmaya başladım

Back
X