- 4 Mayıs 2023
- 1.398
- 1.188
- 63
- 34
Çok enteresan ama bu bebeklerin böyle olması ben artık çok fazla duyuyorum etrafımda bu durumu yaşayan insanlarNe oldu bu bebiklerimize kızlar bende bilmiyorum ki bende sabahtan bu yana 150 cc içirebildim binbir şaklabanlıkla ama yarosı üzerine döküldü tabimemeyi de emzik gibi emiyor süt çekmiyor çok enteresan olarak . Bakalım ne olcak
Yok canım niye bu kadar açlığa dayansinlar benden iki gün önce doğum yapan tanıdığım var 150 CC veriyormuş 3 4 saatte bir bizim bebisler bi değişik bakalım hayırlısı olsun evlatlarimiz sağlıkla büyüsün inşallah yaaa ben iki aydır böyle olduğumuz için biraz daha panigim belki bu aralar ataktan falan böyledir hepimiz ayniysak demiCanım benim bebeğimde sabahtan beri 3 kere 3-4 dakika emdi sanmıyorum toplam 100 ml yoktur. Geçmişinizi biliyorum ama artık bebeklerimiz çok az besleniyor açlığa dayanıyorlar bunuda aklına getir
Ek gidanin ilerleyen aylarinda vermistim ben deEvet, ben doktora sordum 5. ayda başlaya bilirsin dedi
Yaaa bende sürekli alerjimidir acaba diyorum ama hiç bir belirti yok başka nerden anlayabiliriz ki test yapsak yanıltıcı olabilir diyor doktor ayyy inşallah 4. Ay olduğu için böyledir ve geçecektir inşallah ek gıda da güzel yerBu alerji konusu oyle kil bir konu kibence de alerjiden rahatsiz hissediyor olabilir.
Kucuk oldugu icin testlerde cikmama ihtimali yukssk. Deneme yanilma ile neye alerjisi oldugu tespit edikiyor. Eger tespit edilemezse en alerjikler icin diyet yapılıyor. Tepkiler takip ediliyor.Yaaa bende sürekli alerjimidir acaba diyorum ama hiç bir belirti yok başka nerden anlayabiliriz ki test yapsak yanıltıcı olabilir diyor doktor ayyy inşallah 4. Ay olduğu için böyledir ve geçecektir inşallah ek gıda da güzel yerhepimizin bebisi çok güzel sağlıkla kolaylıkla büyüsün
Doktorumuz günde 6 kez besleyin fazlasını istemiyoruz dedi. Ama pek mümkün gelmedi bana. Acaba dediğiniz gibi sürekli emzirmeye çalıştığımız için mü böyle olduKızlar siz emzirirken 2-3 saat bekliyor musunuz ben her fırsatta emzirmeye çalışıyorum o yüzden mi emmiyor acaba bugün iyice bıraktı sanki
Ben her alışımda veriyorum 2 saat bile sürmüyor yarın deneme yapacağım umarım işe yarar hepimizde yarar umarımDoktorumuz günde 6 kez besleyin fazlasını istemiyoruz dedi. Ama pek mümkün gelmedi bana. Acaba dediğiniz gibi sürekli emzirmeye çalıştığımız için mü böyle olduama sık emzirmezsek süt azalıyor anlamadım . Ama ben genelde 2 saat bekliyorum çünkü süt dolmuyorki dolsa daha erken veririrm
Bu mesajları okumuştum ama cevap verme fırsatı bulamadım. Benim bebeğim sola yatık tutuyordu kafasını bariz. Hatta ablam boynu tutulmuş gibi duruyor demişti. Ara ara düzeltir gibi oluyordu ama ağırlıklı sola yatırıyordu. Sizinki de bunu tek yöne mi yapıyor bu önemli. Eğer iki yöne de yapıyorsa muhtemelen yorulduğu içindir henüz dik tutamıyordur. Biz fizik tedaviye görürdük, ultrasonda kas boyları eşit çıktı şükür kitle de yok. Bazen özellikle normal doğumlarda boynundan çeketken zedeleyebiliyorlarmış kanama alanı da pıhtılaşınca kitle oluşturabiliyormuş. Yine yatırma alışkanlıklarından da bir taraf kısa kalabiliyor. Tortikolis literatürdeki adı.Biz biraz fazla sol kolumuza yatırmıştık mesela. Neyse ki alışkanlığa bağlı olduğu için benim teşviklerim, egzersizlerimle 2 Haftada düzeldi çok şükür veya boyun kasları güçlendi dik tutmaya başladı bilemiyorum. O sıra baya takmıştım ama vaktinde müdahaleyle çok çabuk düzeliyor eğer alışkanlığa bağlıysa sadeceBizimki basmıyor hic acaba kilosundan mı tontiş biraz
Gerci abisi de çok geç basmıştı
Normalde dik tuttu mu tutuyor kafayı da geneli yan hep
Tesekkur ederim kızlar
Deniycem cancağzımBaby steps yapalım, ufak adımlarla başlaBim'e git yarın. Haftanın ürünlerine bak, iki ıvır zıvır al gel
Anlatamamak dahada yoruyor şimdiye kadar takmamaya zorlamaya çalışıyordum ama bugün dış gözle de görülüp çok zayıf olduğu söylenince 3 ay kontrolünde 150 gram 20 gün sonrada 100 gram almış dediğimde de çok şaşırarak tepki verdiklerinden bende çok taktım çok üzüyor beni kimsede anlamıyor tamam mama veriyorum uykulu olmadığı sürece göğsüme gelmiyor ama mamayı da 1 2 ölçeği bile bitirmiyor öğürüp atıyor bugünün zorladım diye 2 kez kustu yediğinden fazlaca off napcaz yaaYok canım ne doktorlar bi çare bulabiliyorlar ne etrafımda derdimi anlayacak biri varkimse anlamıyor,herkes niye bu kadar ağlıyorsun niye kendini bu kadar üzüyorsun demekten başka bi fayda sağlamıyor, yok içmiyo bu hafta iyice kötü oldu bizim de çiş sayımız azaldığı gibi çok az ve çok kokulu çişi artık üzülmekten bişey yiyemez hale geldim eşim bile sürekli ağlamaya başladı koca adam bi çare bulamıyoruz diye ağlıyor acıkınca içer diyen herkesi toplayıp alın acıktı kaç saat oldu ama içmiyo diyesim var ben artık nasıl büyütecem çocuğumu derdine düştüm bugün toplamda 100 CC mama iciremedim çocuğuma ne yapacam bilmiyorum
Alerji doktorumuz tahlil aldı 20 gün sonra çıkacak sonuçlar alerjik mama kullanmiyorum doktor hiç mama verme dedi ama zaten süt icmiyor saginca da az çıkıyor zaten mamayı da kesersem aç kalacak çocuk diye Golden goattan devam ediyorum bı sonuclarimiz çıksın online olana da baktirabilirim farklı görüş iyi olabilirAlerji sebepli olabilir. Diyetle birlikte kilo alimi da duzelir insallah. Alerjik mamayi da sorun doktorunuza. Online danismanlik almak isterseniz alerji doktoru onerebilirim.
Mamayı Bebelac kullandım alerjiyi tetikleyince değiştirip keçi sütlü aldım alerji için iyi geldi ama kilo aldırmıyor yada bizimki içmiyor diye almıyor saglikocagi hemşiresi saat değil her ay aynı almaz diye moral vermeye çalıştı ama 3.ay 150 20 gün sonra 100 gram gerçekten çok az4. Ay 100 gr mı almış? Aslında melek arkadaşımızın kilo alımı çok kötü değildi diye hatırlıyorun doktor o yüzden normal diyor olabilir. Sizin 2 ayda 100-150 gr alıyorsa bir sebebi olabilir mi bilemedim normalde olabilie tabi iştahsı bir bebek olabilir . Mama değişimi vs yaptınız mı? Mama veriş yöntemini değiştirdini mi? Alt sınırın altında kilo alınınca doktorların biraz daha ilgilenmesi gerekir diye biliyoeum . Doktor mu değiştirseniz ?
Beslenme danışmanı vs diye bir şey var mı acaba . Üzülme sıkma canını boyu vs normal ise bir sıkıntı yaşamaz şuan .
Evet evet, normal. Benim bugün sızlanma günümmüşDeğişecek, ilgisi dışarı dönecek, sen de biraz daha fiziksel olarak ayrışacaksın. Hiç anormal bir şey yok ortada, önce onu kabullenelim. Bu işin doğası bu. Minicik bebeklerden bahsediyoruz. Az kaldı, bizden ayrı takılmak isteyecekler
Ay çok yaşaBenimki de öyle, üstümde uyuyor sadece. Ben de önemli olan uyumasi, nasıl uyuduğu değil deyip sürece teslim oldum. Kanguru takılı ve ayakta bir ileri bir geri geçiyor günlerim. Düzelecek elbet. Ama ben ayakta olduğum için kendime cay, kahve yapip icebiliyorum en azindanama sonra wc ye gitmek lazim ona henüz çözüm yok
150 mı ben 2 günde 150 verirsem öpüp başıma koyarım asla 30 veya 50 ccden gram fazla içiremiyorum o da ağzına biberonu sokusturup damlalarla akıtarak kendisi emmiyorYok canım niye bu kadar açlığa dayansinlar benden iki gün önce doğum yapan tanıdığım var 150 CC veriyormuş 3 4 saatte bir bizim bebisler bi değişik bakalım hayırlısı olsun evlatlarimiz sağlıkla büyüsün inşallah yaaa ben iki aydır böyle olduğumuz için biraz daha panigim belki bu aralar ataktan falan böyledir hepimiz ayniysak demi
Bu çabanın çok zor olduğunu biliyorum. Bizimde doktorumuz memeyi az emiyorsa memeyi boşaltamıyorsa emdikten sonra sağıp sağdığınıda içir dediği için 1 haftadır öyle yapıyprum ama sağdığımı verebilmek için bimbir şaklabanlık ağzına damlata damlata saatlerce uğraşarak içirebiliyorum . O yüzden çok zor oldığunu bilşyorum . Ben memeden içiyordur doyuyordur ondan sağdığımı veremihorum diye teselli ediyoruö kendimi ama içmeyen bebeğe içirmek çok zor. Benimki ağzını düğümlüyor. Güldürüyorum gülerken ağzına damlatıyorum onunda yarısını geri çıkarıyor150 mı ben 2 günde 150 verirsem öpüp başıma koyarım asla 30 veya 50 ccden gram fazla içiremiyorum o da ağzına biberonu sokusturup damlalarla akıtarak kendisi emmiyor
Alerjisini arttirdiysa bebelac muhtemelen keci sutu de arttirir sut proteini oldugu icin. Alerjik mama denemeniz gerektigini dusunuyorum ben yazdijlarinizdan yola cikarak. Dr lari da anlayamadim nasil mama verme der anne sutu yetmiyorsa mama verilir yani cocuga cis yapmio diosunuz vs bilemedim cok kokayliklar diliyorumAnlatamamak dahada yoruyor şimdiye kadar takmamaya zorlamaya çalışıyordum ama bugün dış gözle de görülüp çok zayıf olduğu söylenince 3 ay kontrolünde 150 gram 20 gün sonrada 100 gram almış dediğimde de çok şaşırarak tepki verdiklerinden bende çok taktım çok üzüyor beni kimsede anlamıyor tamam mama veriyorum uykulu olmadığı sürece göğsüme gelmiyor ama mamayı da 1 2 ölçeği bile bitirmiyor öğürüp atıyor bugünün zorladım diye 2 kez kustu yediğinden fazlaca off napcaz yaa
Alerji doktorumuz tahlil aldı 20 gün sonra çıkacak sonuçlar alerjik mama kullanmiyorum doktor hiç mama verme dedi ama zaten süt icmiyor saginca da az çıkıyor zaten mamayı da kesersem aç kalacak çocuk diye Golden goattan devam ediyorum bı sonuclarimiz çıksın online olana da baktirabilirim farklı görüş iyi olabilir
Mamayı Bebelac kullandım alerjiyi tetikleyince değiştirip keçi sütlü aldım alerji için iyi geldi ama kilo aldırmıyor yada bizimki içmiyor diye almıyor saglikocagi hemşiresi saat değil her ay aynı almaz diye moral vermeye çalıştı ama 3.ay 150 20 gün sonra 100 gram gerçekten çok az
Canım sakın zorlama daha çok redde sebep oluyor bak bgn Miray hiç içmiyo resmen içmiyor yaaa zorlayamiyorum korkumdanAnlatamamak dahada yoruyor şimdiye kadar takmamaya zorlamaya çalışıyordum ama bugün dış gözle de görülüp çok zayıf olduğu söylenince 3 ay kontrolünde 150 gram 20 gün sonrada 100 gram almış dediğimde de çok şaşırarak tepki verdiklerinden bende çok taktım çok üzüyor beni kimsede anlamıyor tamam mama veriyorum uykulu olmadığı sürece göğsüme gelmiyor ama mamayı da 1 2 ölçeği bile bitirmiyor öğürüp atıyor bugünün zorladım diye 2 kez kustu yediğinden fazlaca off napcaz yaa
Alerji doktorumuz tahlil aldı 20 gün sonra çıkacak sonuçlar alerjik mama kullanmiyorum doktor hiç mama verme dedi ama zaten süt icmiyor saginca da az çıkıyor zaten mamayı da kesersem aç kalacak çocuk diye Golden goattan devam ediyorum bı sonuclarimiz çıksın online olana da baktirabilirim farklı görüş iyi olabilir
Mamayı Bebelac kullandım alerjiyi tetikleyince değiştirip keçi sütlü aldım alerji için iyi geldi ama kilo aldırmıyor yada bizimki içmiyor diye almıyor saglikocagi hemşiresi saat değil her ay aynı almaz diye moral vermeye çalıştı ama 3.ay 150 20 gün sonra 100 gram gerçekten çok az
Aminnn inşallahKucuk oldugu icin testlerde cikmama ihtimali yukssk. Deneme yanilma ile neye alerjisi oldugu tespit edikiyor. Eger tespit edilemezse en alerjikler icin diyet yapılıyor. Tepkiler takip ediliyor.
Insallah her sey en kisa zamanda rayina girer, saglikla buyusunler
Maalesef seni çok iyi anlıyorum canım150 mı ben 2 günde 150 verirsem öpüp başıma koyarım asla 30 veya 50 ccden gram fazla içiremiyorum o da ağzına biberonu sokusturup damlalarla akıtarak kendisi emmiyor
Dışarıda filan bişe yemiyorum süt ürünü yok diyorlar ama güvenmiyorum komşunun verdiğini bile yemiyorumAnliyorum sizi, hic kolay bir surec degil. Ben de 4 ay kati diyet yapmisitm zamanindabelki diyetinizde kacak olmustur. Son gunlerde yediginiz yeni bir besin var mi? Diyet en az 3 ay oneriliyor bu arada. Agir bir alerji degilse ek gida ile gececektir muhtemelen merak etmeyin. doktorumuz mahmut dogru. Gereksi diyet de yaptirmiyor ve her zaman ulasilabilir. Umarim size de sifa olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?