Ömür Akkor’un Ramazan yemek programlarına bayılıyorum. Yemeklerin sadece tarifi değil tarihleri de çok ilgi çekici oluyor. Bu da çoook değişik bir tarifmiş, ilk defa ete su dışında bir şey koyulduğunu duyuyorum. Değişik tariflere açığımdır aslında ama tadını hiç hayal edemedim, bir gün denemek isterim bakalım nasıl olacak. Teşekkür ederim tarif için. Kavurma benim de kolay yaptığım bir yemek, kendi kendine pişiyor uğraştırıcı bir yanı yok ama gözün üstünde olması lazım.Çok güzel oluyor ekşisi kurban kavurmayı anımsatıyor bayağı soslu farklı bir tarif kime yaptıysan çok sevdivaktiyle Ömür Akkor da benzeri bir tarif vermişti hatta.
Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı etle yapıyorum 2 kişiyiz çok yiyoruz ama bu tam geliyor bize.
Eti önce karabiber tuzla oyalayıp dolaba atıyorum min 1 saat bekliyor. Sonra tencerenin ortasına tereyağı koyup etleri etrafına koyuyorum yağın erimesiyle bir bardak ayran koyup kaynadığında orta ateşe alıp kapatıyorum kapağını. Suyu çekip özlenince bir bardak daha Ayran veriyorum. Bu aşamada ikinci bardak ayranı eklemeden soğan sarımsak ekleyip biraz kavurarak da devam edebilirsiniz.
İkinci ayranı da çekince tadına bakıyorum genelde yumuşacık oluyor (olmamışsa bir bardak daha ayran ekliyorum aynı şekilde bir tur daha) olmuşsa 2 3 dk susuz kavurup yarım bardak sıcak su ekliyorum 2 dk sonra da kapatıyorum.
50 dk civarı sürüyor ama karıştırıp ayran eklemek dışında bir zahmeti de yokarada da pilav yapıp mutfağı topluyorum hatta
Selam. Neden eller serbest ile süt arttırılmıyor ki? Ben en çoo verimi eller serbest pompada yakaladım . Sütümü o çok arttırmıştıBen de deneyeceğim inşallah sağımı da başında oturulmuyor, eller serbestle de süt arttırılmıyor :/ Aklınızda bulunsun, gece saatlerinde çok daha etkili oluyormuşİlikli kemik suyunu da deneyeyim bir ölçüsü var mı en az bir bardak gibi
Ben paraya kiydim Kissbobo aldim hastane tipi cekis gucunde guya. Baska marka da denedim, gogsu tam bosaltmiyor elektrikliyle cok daha fazla sagiyorum bu yuzden bosalan gogus daha cok sut uretiyor emzirme danismani da sutunuzu korumak istiyorsaniz manuel, arttirmak istiyorsaniz elektrikli kullabin demistiSelam. Neden eller serbest ile süt arttırılmıyor ki? Ben en çoo verimi eller serbest pompada yakaladım . Sütümü o çok arttırmıştı
Ömür Akkor’un Ramazan yemek programlarına bayılıyorum. Yemeklerin sadece tarifi değil tarihleri de çok ilgi çekici oluyor. Bu da çoook değişik bir tarifmiş, ilk defa ete su dışında bir şey koyulduğunu duyuyorum. Değişik tariflere açığımdır aslında ama tadını hiç hayal edemedim, bir gün denemek isterim bakalım nasıl olacak. Teşekkür ederim tarif için. Kavurma benim de kolay yaptığım bir yemek, kendi kendine pişiyor uğraştırıcı bir yanı yok ama gözün üstünde olması lazım.
Omur akkor un restauranti var burda gittik inanilmaz yemekleri var efsane severim o tarzi ama hic denemedim yapmayiÇok güzel oluyor ekşisi kurban kavurmayı anımsatıyor bayağı soslu farklı bir tarif kime yaptıysan çok sevdivaktiyle Ömür Akkor da benzeri bir tarif vermişti hatta.
Yarım kilo yağsız dana kuşbaşı etle yapıyorum 2 kişiyiz çok yiyoruz ama bu tam geliyor bize.
Eti önce karabiber tuzla oyalayıp dolaba atıyorum min 1 saat bekliyor. Sonra tencerenin ortasına tereyağı koyup etleri etrafına koyuyorum yağın erimesiyle bir bardak ayran koyup kaynadığında orta ateşe alıp kapatıyorum kapağını. Suyu çekip özlenince bir bardak daha Ayran veriyorum. Bu aşamada ikinci bardak ayranı eklemeden soğan sarımsak ekleyip biraz kavurarak da devam edebilirsiniz.
İkinci ayranı da çekince tadına bakıyorum genelde yumuşacık oluyor (olmamışsa bir bardak daha ayran ekliyorum aynı şekilde bir tur daha) olmuşsa 2 3 dk susuz kavurup yarım bardak sıcak su ekliyorum 2 dk sonra da kapatıyorum.
50 dk civarı sürüyor ama karıştırıp ayran eklemek dışında bir zahmeti de yokarada da pilav yapıp mutfağı topluyorum hatta
Tam sizinki nasıl bilmiyorum tabi ama benim büyük oğlumun mordu. Normal dedi her gören doktor. Sonra zamanla rengi düzeldi.Kızlar bebeği sünnet olanlara bir şey sormak istiyorum. Bebeğim 1 ay oldu sünnet olalı. Aslında iyileşme sürexi çok hızlı oldu ama pipisinin uç kısmı( derisinin sıyrıldıpı kısım) mor görübüyor bu akşam eşimle fark ettik . Öyle bir durum yaşayan oldu mu? Doktorumuza fotoğraf attım henüz cevap vermedi ama endişelendim
Hafif morumsu . Sünnetin ilk zamanları öyle değildi sanki ya da biz fark etmedik. Ne zaman düzeldi peki?Tam sizinki nasıl bilmiyorum tabi ama benim büyük oğlumun mordu. Normal dedi her gören doktor. Sonra zamanla rengi düzeldi.
Tam ne zaman düzeldi farkında değilim şu an 4,5 yaşında normal. Bizimkinin de morluğu sanki üşümüş de morarmış gibiydi.Hafif morumsu . Sünnetin ilk zamanları öyle değildi sanki ya da biz fark etmedik. Ne zaman düzeldi peki?
Gözümde canlandı benim deBir taraftan pompaya bağlıyım bir taraftan sütü mayalayıyorum falan
Buzluktan kışlıkları atmışsın full anne sütü doluYok canım olur mu mayın döşedik yatağına nasıl uyusun
Ben de vejetaryene yakinim, eti zorla yiyorum menuler tam benlik :)
Ilave olarak, mucver, kisir, nohut yemegi, yesil mercimek koftesi*, patatesli omlet, karisik kizartma geldi aklima.
Yesil mercimek koftesi; mercimegi hasliyoruz hafif diri kaliyor, yumurta ve galeta unu ekleyip, yuvarlayip, kizartiyoeuz.
Ömür Akkor’un Ramazan yemek programlarına bayılıyorum. Yemeklerin sadece tarifi değil tarihleri de çok ilgi çekici oluyor. Bu da çoook değişik bir tarifmiş, ilk defa ete su dışında bir şey koyulduğunu duyuyorum. Değişik tariflere açığımdır aslında ama tadını hiç hayal edemedim, bir gün denemek isterim bakalım nasıl olacak. Teşekkür ederim tarif için. Kavurma benim de kolay yaptığım bir yemek, kendi kendine pişiyor uğraştırıcı bir yanı yok ama gözün üstünde olması lazım.
Once yuksek ateste cok kisa bir cevirip, sonra kisik ateste yavas yavas pisirince yumusak oluyor. Baska taktikler varsa ben de dinlemedeyim:)Ben hiç yapamıyorum kavurmayi, cok sert oluyor lastik gibi. Son zamanlarda suyunu saldiktan sonra biraz sirke dökmeye başladım. Oylelikle biraz catal saplanip yenebilir oldu.
Nasil böyle çatal saplaninca dağılan kavurma yapiyorsunuz ? Düdüklü tencere kullanmiyorum o yüzden mi olmuyor
Müthiş oluyor. Pişman etmez kesinlikle. Bu arada Ömür Akkor değil Yunus Emre Akkormuş tarifi paylaşan hoş bana fark eden bir şey yok ikisinin de yemeklerine bayılıyorumÖmür Akkor’un Ramazan yemek programlarına bayılıyorum. Yemeklerin sadece tarifi değil tarihleri de çok ilgi çekici oluyor. Bu da çoook değişik bir tarifmiş, ilk defa ete su dışında bir şey koyulduğunu duyuyorum. Değişik tariflere açığımdır aslında ama tadını hiç hayal edemedim, bir gün denemek isterim bakalım nasıl olacak. Teşekkür ederim tarif için. Kavurma benim de kolay yaptığım bir yemek, kendi kendine pişiyor uğraştırıcı bir yanı yok ama gözün üstünde olması lazım.
Ortaklıktan ayrılmadan önce biz de Zennup'a gitmiştik aklım hala yiyemediklerimdeOmur akkor un restauranti var burda gittik inanilmaz yemekleri var efsane severim o tarzi ama hic denemedim yapmayi
Ben hiç yapamıyorum kavurmayi, cok sert oluyor lastik gibi. Son zamanlarda suyunu saldiktan sonra biraz sirke dökmeye başladım. Oylelikle biraz catal saplanip yenebilir oldu.
Nasil böyle çatal saplaninca dağılan kavurma yapiyorsunuz ? Düdüklü tencere kullanmiyorum o yüzden mi olmuyor
Allah da seni güldürsünBuzluktan kışlıkları atmışsın full anne sütü dolukocana söyle haftasonu bir beyran patlatsın madem kemik sulu
Şuan kendisi komple serseri mayın beni yine pert etti uyutamadım babasına pasladım
Bende de sadece eller serbest varBen de deneyeceğim inşallah sağımı da başında oturulmuyor, eller serbestle de süt arttırılmıyor :/ Aklınızda bulunsun, gece saatlerinde çok daha etkili oluyormuşİlikli kemik suyunu da deneyeyim bir ölçüsü var mı en az bir bardak gibi
Acı yiyor musun ben sütüm acır diye korkuyorumAllah da seni güldürsün
Söylerim de o iyice ağır yapıyor ben yiyemem bu defaBeyranı ben yaparım o çocuğa baksın bir gece yeter
Kötü bir haber yok anlaşılan çok şükürBugun doktira gittik. Oturma 6. Ayda, 90 derece oturtmayin dedi. Sezlongta uzanir gibi olabilir sadece dedi. Demire de 6. Ayda baslayacagiz. Bahsetmedi su an icin, 6. Ay oldugunu oglumdan biliyorum. Karma asilar bittikten sonra menenjit asilarina baslayacagiz.
Yunus emrenin ki baska kiz onun da tatlilarini ve bes cayini cok ovuyolar ona gitmedim ama cocuklarimiz ayni siniftaydi oyun grubundaMüthiş oluyor. Pişman etmez kesinlikle. Bu arada Ömür Akkor değil Yunus Emre Akkormuş tarifi paylaşan hoş bana fark eden bir şey yok ikisinin de yemeklerine bayılıyorum
Ortaklıktan ayrılmadan önce biz de Zennup'a gitmiştik aklım hala yiyemediklerimde
Bence bu mutlaka denenmesi gereken tarihlerden kesinlikle denenmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?