Kızımı öyle büyüttüm inş bunda da yapabilirim. Hemen bende vermiyorum ateş düşürücüyü. Bakalım inş rahat geçiririz geceyi. Dediğiniz gibi arafta kalıyoruzBiz de dün aşı olduk ve alnı sıcaktı. Dün biraz ağladı, ağrısı olduğunu tahmin ettim, o yüzden calpol verecektim ama verirken genzine kaçtı, devam etmedim. Üzerini çok örtmeden, çok kalın giydirmeden takip edebilirsiniz. ben hemen ateş düşürücüye yönelmiyorum, biraz vücut da savaşsın diye. Huzursuzluğu, ağrısı varsa yine verebilirsiniz. İki arada bir durum oluyor böyle geceler
Evet zaten dişlerim de teker teker gidiyor. Kemiklerimizde de sıkıntı oluşuyor. Var mı kullandığınız bir kalsiyum, ben de alayım. Doktora mı sorup yazdırmak lazım.Beyin sisiyle ilgisi yok ama emziriyorsanız kalsiyumuda eklemenizi öneririm kemik sağlığımız için.
Bende o kadar unutkan oldum ki anlatamam. Geçen anahtar kayboldu ama o kadar eminim ki ben kaybetmedim eşimi suçluyorumcebimden çıktı üstelik bu ikinci aynı vaka yapılacak işler konusunda da çözümü herşeyi hemen yazmakla alarmlar kurup eşime mesaj atıp mesajı da başa tuttur yapmakta buldum
Çok şükür huzursuzluğu yok. Teşekkür ederim cevabınız için. Demek ki herkes yaşamış benzer şekilde.Şifa olsun kuzuya. Ben bu soruyu doktora sordum. Kafası inanılmaz sıcak ama ateş var çıkmıyor neden kafası sıcak dedim. Normal bizlere göre bebeklerin kafası vücuduna oranla hep daha sıcak olur dedi. Telaş etme dedi. Ama bariz ses çıkarıyor huzursuzluğu var ateşi de normalden fazla geliyorsa elinizle baktığınızda o halde verirdim ben. Hem rahat uyur. İnce giydirip tüm gece baktım.
Ya olabilir aslında goguslerimi ısırıyor ağzı acayip akıyor dış için erken diye düşündüm ama olabilr yok vermedim Ağrı kesiciBelki onunda diştir ağrı kesici denedin mi hiç
Hamileyken kadın doğum doktorum calcipera vermişti kalsiyum magnezyum d vit falan var. Elimde var onu kullanıyorum aklıma geldikçeEvet zaten dişlerim de teker teker gidiyor. Kemiklerimizde de sıkıntı oluşuyor. Var mı kullandığınız bir kalsiyum, ben de alayım. Doktora mı sorup yazdırmak lazım.
Bizimde bir gün çok fenaydı. Doktor kökten gelmeye başlıyorlar onun ağrısı dedi yani diş aylar sonra da çıkabilir.Ya olabilir aslında goguslerimi ısırıyor ağzı acayip akıyor dış için erken diye düşündüm ama olabilr yok vermedim Ağrı kesicibugün o kadar huysuzlanmadi
Osteocare kullanırdım alerji diyeti yaparken. Günde 2 tane. Ezbere alınır mı bilmiyorumEvet zaten dişlerim de teker teker gidiyor. Kemiklerimizde de sıkıntı oluşuyor. Var mı kullandığınız bir kalsiyum, ben de alayım. Doktora mı sorup yazdırmak lazım.
Aksam uykuya geçiş bizde de büyük problem. Sinek vızıltısı olsa uyanıyor. Uyutmam çok uzun sürüyor. Gece de çok uyanmaya başladı. Gündüz de zor uyutuyoruzYa kızlar bir tek benim bebeğim mi böyle. 8de yatırdım elli kere sallaya sallaya anca 9:30 edebildik sonra tamamen uyandı uyumuyor. E böyle gece uykusuna 8de yatmış olmadı ki. Gece boyu da el kol durmuyor yanımda uyumasına rağmen beşiğe bırakmak zaten hayal benim için bir yere bıraktığım saniye uyanıyor. Gece boyu meme ağzında uyuyakalıp meme düştüğünde bile sinirleniyor ben geri koyuyorum böyle böyle sabah ediyoruz
Evet bide ben şey şey diye anlatmaya çalışırken karşı tarafın anlayamamasina sinir oluyorum bideMadara olduk bu yaştan sonra yaBenim de konuşmalarım devamlı şu şekilde: Şey var ya hani... Adını sen getir... Sen söyle...
Aslında mommy brain bu. Bir yazı vardı, onu buldum linkliyorum: Ebeveynlik ve nörolojik dönüşümler: Anne beyni (mommy brain) nedir?
Aslında beynimiz bebeklerin ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebilmek için gereksiz ne varsa siliyor ya da hatırlanmasını zorlaştırıyor. Benim işim temelde kelimeler olduğu için konuşurken bir şeyleri doğru telaffuz edememek ya da hatırlayamamak bir tık canımı sıkmıyor değil. Matematikçi bir arkadaşım da becerilerinin dört işlem seviyesine düşmesinden muzdaripti lohusalığında. Bir başka arkadaşım üniversite anılarımızdan bahsedilirken sanki o anıların bir parçası değilmiş gibi dinlerdi lohusayken. Yani çok şükür sezgisel yanımız, empati kabiliyetimiz ve kriz yönetimimiz güçlenirken bir süreliğine bazı anılar ve verilerle vedalaşıyoruz. Bakalım ne zaman geri geleceklerAma sezgilerimiz de güzel coştu şimdi, şahsen uçuyor benimkiler. Bunu da kaybetmek istemem
Kızlar bebiklerin odasını ayıracağınız zaman nasıl bir yatak tercih edeceksiniz ? Ben 1 yaşında ayırmak istiyorum ve şuan taşınma durumumuz olabilir eğer olursa taşınırken erkenden odasını yapmak istiyorum.
Montessori yatak almak istiyorum boyutlar genelde 100x200 görünüyor ve genelde de herkes o boyutlarda alıyor. Odası çok büyük olan için bir ley diyemem de gerek var mı o boyuta yahu? Çocuk askere gidene kadar o yatakta yatmicaktır herhalde max 10 yaşıba kadar kullansın yani80X160 civarı bir boyutta yaptırsam nasıl olur sizce?
Benim kızın odası bu, Montessori ama normal baza ölçüsünde ben de büyük istemedim oda küçük, oyun alanı kalsın istediğim için, bide bu ev gibi falan aşırı abartı şeyler de istemedim öyle 9 10 yaşına kadar kullanabilen diye hemde ben sevmem öyle kalabalık görüntüKızlar bebiklerin odasını ayıracağınız zaman nasıl bir yatak tercih edeceksiniz ? Ben 1 yaşında ayırmak istiyorum ve şuan taşınma durumumuz olabilir eğer olursa taşınırken erkenden odasını yapmak istiyorum.
Montessori yatak almak istiyorum boyutlar genelde 100x200 görünüyor ve genelde de herkes o boyutlarda alıyor. Odası çok büyük olan için bir ley diyemem de gerek var mı o boyuta yahu? Çocuk askere gidene kadar o yatakta yatmicaktır herhalde max 10 yaşıba kadar kullansın yani80X160 civarı bir boyutta yaptırsam nasıl olur sizce?
Tabiki değil gece uykusuna 9 gibi yatiririm 8 buçuk gibi yıkar masaj , karnını doyur falan derken 9 gibi uyuturum bgn misafirde vardi 8 de uykusu geldi hiç durmadı ağladı gittim uyuttum uyuyor ben salona misafirlerin yanına gelip oturmadan ağladı öyle belki 5 kez gittim yanına güzel dalardi genelde gece uykusuna ama 3 gündür benim kızda geceleri dalmakta zorlanıyor atak bitti diye seviniyordum ama tekrar gösteriyor gibi kendini dün gece de resmen yine yarım saatte bir uyanıp ağladıYa kızlar bir tek benim bebeğim mi böyle. 8de yatırdım elli kere sallaya sallaya anca 9:30 edebildik sonra tamamen uyandı uyumuyor. E böyle gece uykusuna 8de yatmış olmadı ki. Gece boyu da el kol durmuyor yanımda uyumasına rağmen beşiğe bırakmak zaten hayal benim için bir yere bıraktığım saniye uyanıyor. Gece boyu meme ağzında uyuyakalıp meme düştüğünde bile sinirleniyor ben geri koyuyorum böyle böyle sabah ediyoruz
Şifa olsun kuzuya .Kızlar bugün aşı olduk. Ateşini ölçtüğümde 36.9 ateşi yok ama kafası aşırı sıcak. Sanki ateşi varmış gibi çok sıcak. Uyku tulumunu giydirdim uyutacağım şimdi ama bilemedim ne yapsam. Ateş ölçerde ateşi çıkmadığı için ilaç vermiyorum. genel olarak uykuya meyilliydi bugün. Normalde gündüz max yarım saat uyutabildiğim bebem 2 defa 1 saat uyudu. Onun haricinde de şekerlemeler yaptı.
Kafası çok sıcak olunca da biraz endişe ettim, bi fikrinizi almak istedim. Uyku tulumunu giydirdim üşümesin diye ama bilemedim ne yapsam ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?