2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    200
Yatak en küçük 80*180 yeterli, çünkü yanına bir kıvrılayım dersiniz filan, daha küçük olmaması lazım. Bizim çocukların öyleydi büyüdükçe daralmaya başladı, bir tık büyüğüne geçtik 90*190. Ama yeriniz varsa 100*200 bile olabiliyor oooh ferah ferah yatılır

Yatak mevzusu hakkında, biz ilk çocuğumuz olduğunda zamanla büyütülen yataklardan almıştık. Benzer bir yatağın resmini koydum aşağıya. 1 yaştan sonra bu yatakta yatmaya başladı. Ebatı 80*140 tı sanırım. Yeni kardeş geldikten sonra bu yanındaki korkulukları kaldırıp çekmeceleri çıkarttık, komidin şeklinde oldular, normal tek kişilik yatak oldu, ebatı 80*180. Kardeşi de 2 yaşından itibaren altından çekilen yavru yatakta yatmaya başladı. Sonra ortanca ben niye çekmecede yatıyorum isyanlarına başladı o yatağı söktük depoya kaldırdık, çocuklara ranza aldık ebatını da büyüttük yatağı 90*190. Bakalım bu yeni bebeğin akıbeti ne olacak… abisiyle bir odada bu ranzada yatırıp ablayı önceki 80*180 yatakla başla odaya ayırmamız lazım, ama zamanla bakalım hayırlısı… ev de büyük değil, fazla oda yok. Şimdilik böyle idare ediliyor.

Eklentiler

• IMG_4474.webp
    9,9 KB · Görüntüleme: 36
90.190 bizim montesori, 100x200 lik almadım nevresim kolay buluyim die acıkcası bir de yaptırdıktan sonra da tasındım problem olmadı yeni eve de uydu. Ben çok memnundum 6 aylık geçirdim ben yatağına yanına yatıp kalkıodum sadece emzirme için yatağın yüksekliğini de ayarlayabiliodum büyüyünce düşmesin die ahşap kenarlıklar var. Şimdi de yanlarını kestirip açık yatak yapnak istiyorum mesela ben ce rahat 10-15 yasına kadar kullanır tek cocuk genc kız odası isterse de bazalı bi yatak tercih ederim o zaman da yani baslıklı falan şimdi iki kardes ranza dusunuyorum ama ya da L gibi montesorri parçası ekletebilirim yanına. Özet ben çok memnundum sıkıntı yasamadım kendi inip cıkıodu falan ama kisisine ve cocuguna göre değişir bu memnuniyet

Ayyy biz üç kardeşiz ortanca ablamla iKimiz ranza da yatardık büyük ablamın tek yatağı vardı üçümüz aynı odadaydık sonra o tek kişilik odaya geçti ( babamın çalışma odasıydı ondan oda yapamıoduk ) evlendi, diğer ablam o odaya geçti o evlendi sonra ben geçtim o odaya üç kardeş çok güzel bişi ama cinsiyet farkı var siz kızı ayırcaksınız mecburen

Kızlar lipofix demir damlası hakkında duyumları olan var mı? Devletin verdiği demir konusundaki konuştuklarınız çok aklıma yattı fakat bebeğimin sindirim sistemi zaten çok hassas ve hala gaz ve kaka sorunlarını aşamadık. İnşallah kurtulursak ilerleyen aylarda ferruma geçmeyi düşünüyorum şu anlık kabız yapmayan bir alternatif denemem gerekiyor

Yani dolaşabilecek kadar büyümüşse başka yataklardan da çıkar diye düşünüyorum ama tabi siz beşiği kastediyorsanız olabilir . 2-3 yaşına kadar beşik tarzı her tarafı kapalı yatakta mı yatmalılar ? Şuan bende tırstım

Ayyy hemde nasıl , ben şey diyorum çoğu zman ayyyy konusabilsem neler anlatacam diyorum gülüyorlar
Madara olduk bu yaştan sonra ya Benim de konuşmalarım devamlı şu şekilde: Şey var ya hani... Adını sen getir... Sen söyle...
Aslında mommy brain bu. Bir yazı vardı, onu buldum linkliyorum: Ebeveynlik ve nörolojik dönüşümler: Anne beyni (mommy brain) nedir?
Aslında beynimiz bebeklerin ihtiyaçlarına daha iyi karşılık verebilmek için gereksiz ne varsa siliyor ya da hatırlanmasını zorlaştırıyor. Benim işim temelde kelimeler olduğu için konuşurken bir şeyleri doğru telaffuz edememek ya da hatırlayamamak bir tık canımı sıkmıyor değil. Matematikçi bir arkadaşım da becerilerinin dört işlem seviyesine düşmesinden muzdaripti lohusalığında. Bir başka arkadaşım üniversite anılarımızdan bahsedilirken sanki o anıların bir parçası değilmiş gibi dinlerdi lohusayken. Yani çok şükür sezgisel yanımız, empati kabiliyetimiz ve kriz yönetimimiz güçlenirken bir süreliğine bazı anılar ve verilerle vedalaşıyoruz. Bakalım ne zaman geri gelecekler Ama sezgilerimiz de güzel coştu şimdi, şahsen uçuyor benimkiler. Bunu da kaybetmek istemem

Oda küçük maalesef komşu 100X200 koymuş odanın yarısı yok

Ben geçen hafta aldım yatağını. 90*190 onu alıştırana kadar birlikte yatarız diye düşündüm. Bir de kendisi de uzun zaman yatsın istiyorum. Aynı markanın yatağını aldım. Yarı ortopedik orta sert.

Sevindim siz nereden almıştınız acaba ?

Güle güle kullansın bebişko. Nerden aldınız acaba ?
Meltem kidsten aldım. Çok araştırdım. O bilindik markalara da baktım asla içime sinmedi. Aşırı bebek bebek olsun istemiyordum. İş yerinden bir arkadaşımda da aldığım markadan vardı. Çok memnunlardı direkt gidip baktım baya sağlam aldım bende. teşekkür ederiz.

Ben ilk ogluma buyuyen besik aldim
Oglum direkt besikten bazaya gecti
Onu da evden cikardim
Simdi ikisine de yeni baza aldim
Bebisim de besikten direkt bazaya gececek kenarına koruma aldım

Ben 200 luk aldim valla cok deli yatıyor ilk oglum anca rahat ediyor

Eklentiler

• 1000265075.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 32
Şimdi siz söyleyince bende baktımda beğendim kaliteli duruyorlar cidden. Şu modeli beğendim ben sade istiyorum da şu altındaki çekmeceyi ek olarak mı alacağız ?

Eklentiler

• IMG_2179.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 30
Aynı sebepten doktor ocean microfer önerdi dişte leke de yapmıyormuş 10 gündür falan kullanıyoruz. Gaz ve kakada bir değişiklik olmadı ne ölçüde işe yarıyor bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…