• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Çok ilginç değil mi niye bu kadar ayıp karşılanıyor ki, biri beni mevlute cagirsa, bebek mevlütü ve malum hastalık zamanı, salgın var öyle bi durum olursa sizinle sonra görüşürüz yine falan dese, ben alınmam derim ne güzel bebeği düşünüyor ki aslında bunu söylemeye bile gerek olmasa herkes bu konuda anlayışlı olsa ne güzel olur. Gecen hafta kına gecesine gittim, eşimin ailesi herkesle görüşme gafletine tutuldum baya şapur şupur öpüyoruz 😃 eşimin halası bana dedi ki kızım senin bebeğin küçük herkesi öpme öyle uzaktan görüş merhaba de geç dedi, herkes böyle anlayışlı olsa keşke bende öyle öpüşmeyi seven bi insan değilim ama uzun süredir görüşülmeyen akrabalar olunca bi düşünemedik 😃
Ben sarılırım ederim normalde severim yani ama pandemiden sonra ayarlarımızı değiştirdik, bebekle birlikte iyice dikkat eder olduk. Ama düşünceli insan gerçekten başka oluyor. Eşimin bir arkadaşı bebek görmeye geldi. Bekar adam, hediyesini almış gelmiş tek başına. Eve girer girmez banyoyu sordu. Dışarıdan geldim hemen bir elimi yüzümü yıkayayım dedi. Ne kadar ince değil mi? 🍀

Yok bu börülce kuru börülce nohut gibi bakliyat ürünü olarak almışım, sanırım kuru fasulye piyazı gibi kuru soğan yeşillik filan öyle yeriz diye düşündüm.
Aslında benim gönderdiğim tarif de bir nevi salata. Piyaza da haşlayıp koyacaksınız, sallamaya da haşlayıp koyacaksınız. Ama sanki böyle maş fasulyesi gibi salatalarda kullansanız daha güzel olur gibi geldi bana da 🤗

Kızlar evim baya kirlendi düşünüyorum temizletsem mi diye sonra diyorum temizlikçi evi mi böyle görmesin çok saçma ikileme düştüm😅 Sanki temizlikçi bile beni ayıplayacak gibi hissediyorum 😁
Bir zamanlar temizlikçi gelmeden evi kabaca temizleyen ben geldim aklıma 😅 Şimdi valla umrumda olmaz. Bizim abla sağ olsun yaptığı işi göze sokanlardan. Devamlı yanıma gelip temizlediği yerleri rapor ediyor. Bir de 'büyük banyonun giderini açtım da temizledim, ne çok saç birikmiş' gibi spesifik eleştirileri de oluyor. Eskiden saçma bir şekilde utanırdım. Şimdi 'eline sağlık abla' deyip geçiyorum. Bir kere çok damarıma basacak bir şey söylemişti, o zaman 'bana rapor vermene gerek yok, sen işini yapıyorsun zaten olması gereken bu' deyip susturmuştum. Hiç çekinme sen de temizlet evini için ferahlasın 🍀

Bir şey sormak istiyorum, aşırı demoralize olduğunuzda, yorgunluktan “Tamam, tükendim artık yapamıyorum” dediğinizde nasıl motive oluyorsunuz? Öyle günlerden biri de bugün. Yatağa girip çıkmayasım geliyor
Varsa imkan hemen bir banyo yapıyorum, kaynar suda yıkanmak bana hep iyi gelmiştir 😔

Bir şey sormak istiyorum, aşırı demoralize olduğunuzda, yorgunluktan “Tamam, tükendim artık yapamıyorum” dediğinizde nasıl motive oluyorsunuz? Öyle günlerden biri de bugün. Yatağa girip çıkmayasım geliyor
Bugünlerin geçici olduğunu ve sağlığımızın yerinde olduğunu düşünüyorum. Ama tabi her zaman işe yaramıyor bunları düşünmek, bazen tükenebiliyoruz . 🙁

Bugün berbat bir geceyle güne başladım ve eşimde nöbette yani sabaha kadar nefes alma imkanım yok. Bebeğim normalde gündüz uyurdu bugün gündüzde asla uyumadı en son aşırı canım sıkıldı aldım oğlumu ana kucağına bağladım açtım çocuk şarkılarından ağlasada umursamadım mutfağı kabaca temizledim temizlik bana iyi geliyor kafam dağılıyor her canım sıkıldığında öyle yapıyorum çünkü bırakıp kaçma şansım yok😑

Bir zamanlar temizlikçi gelmeden evi kabaca temizleyen ben geldim aklıma 😅 Şimdi valla umrumda olmaz. Bizim abla sağ olsun yaptığı işi göze sokanlardan. Devamlı yanıma gelip temizlediği yerleri rapor ediyor. Bir de 'büyük banyonun giderini açtım da temizledim, ne çok saç birikmiş' gibi spesifik eleştirileri de oluyor. Eskiden saçma bir şekilde utanırdım. Şimdi 'eline sağlık abla' deyip geçiyorum. Bir kere çok damarıma basacak bir şey söylemişti, o zaman 'bana rapor vermene gerek yok, sen işini yapıyorsun zaten olması gereken bu' deyip susturmuştum. Hiç çekinme sen de temizlet evini için ferahlasın 🍀
Bana öyle dese işte bi dahakine banyoyu temizler çağırırım🤣🤣

C creamole123 bilmiyorum kullanıyor musun benim oğlumda abartısız en az 10 kere uyanıyor ve derin uykuya geçmiyor ben akşam magnezyum alıyorum 3 lü olanlardan gece hiç uyuyamasam bile sabah güne aşırı bitik kalkmıyorum önceden ağlıyordum uyuyamadım diye.

C creamole123 bilmiyorum kullanıyor musun benim oğlumda abartısız en az 10 kere uyanıyor ve derin uykuya geçmiyor ben akşam magnezyum alıyorum 3 lü olanlardan gece hiç uyuyamasam bile sabah güne aşırı bitik kalkmıyorum önceden ağlıyordum uyuyamadım diye.
10 kere uyanamıyor çünkü o kadar dalmıyor bile. Benim bu halime 1 kutu magnezyumu yutsam çare etmez sanırım sıfır uyku çünkü. Ama deneyeceğim hamilelikten vardı sanırım teşekkür ederim 🙏🏼

Hemen hemen yaklaşık bebeklerimiz, sizde de uyku gerilemesi var mı?
Evet fazlasıyla hemde gündüz uykuları kısa ama derin gece hep huzursuz ve hareketli battaniyeyi çekiyor itiyor dönüp yüzüstü olunca ağlıyor vücudu sürekli aktif durmuyor bugün derin uykuya gündüz 8 gibi geçti öyle iki saat uyudum bide ayakta gezerek emmeye alıştı oturunca ağlıyor kolum boynum tutulmuş şekilde başladım güne 🫤ara uykuları çok ben onları azaltmak istiyorum belki gece uykusunu etkiliyordur 10,12,14,16,18,20,22 gibi 2 saatte bir uyuyor 20 dakika olarak son uykudan uyanınca gece 2ye kadar uyumuyor mesela gece boyu da huzursuz gibi dönüp duruyor 🤷🏻‍♀️

Kızlar hiç sütünüzün tadına baktınız mı ? Çalıştığım zaman bebek gelmişti dişleri çıkmış ama yaşını doldurmamıştı baya da küçüktü tam hatırlamıyorum bende doktora şaşırdım dedim nasıl çürümüş bu kadarcık bebeğin dişi oda dedi ki anne sütü çok tatlı o çürütüyor. Dün bende avm de önceden sağdığım sütü ısıtıp verdim vermeden önce tadına baktım nolur nolmaz bozuk felan olur diye o kadar tatlıydı ki şerbet gibi ben olsam içemezdim😂
Hayda bir de anne sütü diş çürüğü yapıyor demek. Anamm bir bu eksikti. Ne yapmak lazım engel olmak için ?🥰

Bugün oğluşum ben ve babası neredeyse tüm gün gezdik. Yemek yedik kahve içtik. Uyudu uyandı. Emdi. Hiç sesi çıkmadı. Evde olsak mızmızlanır sürekli kucak isterdi eminim. Gayet bizimle uyumlu takıldı. Şükür diyeyim nazar değmesin 🤣
Maşallah kuzuya bizimkide gezmeyi dışarda olmayı seviyor anası kılıklı halbuki göbek bağı da hala evde😅 dışarda uyuyup oynadığı sakin olduğu kadar hiçbir yerde değil 😃

Maşallah kuzuya bizimkide gezmeyi dışarda olmayı seviyor anası kılıklı halbuki göbek bağı da hala evde😅 dışarda uyuyup oynadığı sakin olduğu kadar hiçbir yerde değil 😃
Aynen ya bizimki de öyle. Oynayan çocukları izliyor. Bir tane sevdiği çıngırak var onu sıkı sıkı tutuyor. Bir de gelen geçene bakıyor. Ona bakan olursa hemen gülücükler atıyor. Maşallah hep böyle olsunlar. Dışarıda bari bunalmayalım.

Sen bihter ziyagilsin kendine gel diyorum 🤣🤣 şaka bi yana gözleriyle sana bakan bir minik işte bi şekilde kalkılıyor ayağa bana muhtac diyosun gecicek bu günler diyorsun… insanoğlu uykusuzluga da yorgunluga da herseye alısıyor merak etmeyin geçicek bu günler uyicaksınız da hepsi olucak 🥰

Sen bihter ziyagilsin kendine gel diyorum 🤣🤣 şaka bi yana gözleriyle sana bakan bir minik işte bi şekilde kalkılıyor ayağa bana muhtac diyosun gecicek bu günler diyorsun… insanoğlu uykusuzluga da yorgunluga da herseye alısıyor merak etmeyin geçicek bu günler uyicaksınız da hepsi olucak 🥰
Allah seni napmasın ya ben de sen bihter ziyagil değilsin kendine gel diyorum😅😅 gerçeklerle de yüzleşmek lazım bir yerde bihter olsam alışverişe çıkardım olmadığım için cam siliyorum 🤣🤣🤣

Back
X