İmkanım varsa uyuyorum, bana göre uyku çoğu şeyin ilacı. İmkan yoksa çikolata yiyorumBir şey sormak istiyorum, aşırı demoralize olduğunuzda, yorgunluktan “Tamam, tükendim artık yapamıyorum” dediğinizde nasıl motive oluyorsunuz? Öyle günlerden biri de bugün. Yatağa girip çıkmayasım geliyor
El gerçekten çok tehlikeli yaaa ben eşime bile diyorum ellerinden öpme sakın diye ben kendim bile yüzü hassas diye ensesinden kafasından ayaklarından öpüyorum geneldeBirde bu el öpme var. Ayar oluyorum. İyi bi şey yaptıklarını sanıyorlar. Etrafımdaki herkes yüzünü öpmüyoruz biz, elini öpüyoruz, elinden öpelim. Geçen dedim artık nolur öpecekseniz yanağından öpün eli sürekli ağzında
Çok teşekkür ederim, 7-8 ay da biraz gelişmeye bile razıyım. Hem uyku kötü, hem sosyal hayat kötü, hepsi birden kötü çok çok zor, bari birinde kolaylık sağla ama değil mi?Benim iki numara Allaha şükür daha sakin ama büyükte yaşadıklarımızı düşününce sizi çok iyi anlıyorum. Mesela dışaro çıkardık bebek arabasında gerçek manada 5 dk durmazdı. Hemen ağlardı, hemen meme isterdi. Gece kaç defa kalktığımı hatırlamıyorum. Yaygaracıydı hala da öyleeşimle Allah acıdı da ikincide biraz daha sakin bir bebek verdi diyoruz ne zaman biraz saha iyi hissetmiştim? 7-8 aylık olmuştu, bahar gelmişti, artık bebek arabasında duruyordu. Günde 2-3 sefer turlardık. Uykularını hayatta arabada yapmazdı bu arada. Aman uyusun uzun diye koşar eve gelirdim. 2 yaşında memeyi de bırakınca el ele tutuşup gezdiğimiz bir düzene girdik. Bebiş doğana kadar da edi ile büdü gibiydik. Yine beni çok sınadığı/zorladığı zamanlar elbette olurdu. Ne zamam bebiş doğdu, bizim abi çıldırdı ve ben yıllardır tuttuğum tüm sabrımı tükettim sanki size moral vermek istersen konuyu çok dağıttım ama şunu demek istiyorum. Bebek arabasına alıştırmaya çalışın, şimdi alışmazsa 3-4 aya alışır, ettafı izler. Bol bol gezin arabayla. Yaza da yürür daha motive bir düzen olur. En zoru 0-1 yaş. İyice yürüdü mü ve memeyi de bıraktı mı rahatız.
Kız ne olcak ne evler görüyordur onlarKızlar evim baya kirlendi düşünüyorum temizletsem mi diye sonra diyorum temizlikçi evi mi böyle görmesin çok saçma ikileme düştümSanki temizlikçi bile beni ayıplayacak gibi hissediyorum
Bir şey sormak istiyorum, aşırı demoralize olduğunuzda, yorgunluktan “Tamam, tükendim artık yapamıyorum” dediğinizde nasıl motive oluyorsunuz? Öyle günlerden biri de bugün. Yatağa girip çıkmayasım geliyor
Motive olamıyorum ben şahsen, geçip gitmesini bekliyorumBir şey sormak istiyorum, aşırı demoralize olduğunuzda, yorgunluktan “Tamam, tükendim artık yapamıyorum” dediğinizde nasıl motive oluyorsunuz? Öyle günlerden biri de bugün. Yatağa girip çıkmayasım geliyor
Nasıl uyuyor peki?Çok teşekkür ederim, 7-8 ay da biraz gelişmeye bile razıyım. Hem uyku kötü, hem sosyal hayat kötü, hepsi birden kötü çok çok zor, bari birinde kolaylık sağla ama değil mi?iki aya iyice hareketlenir, oyuncak oynamaya başlar diye umut ediyorum. Annem yürüteçe koyarız hepiniz + 5 yeğenin öyle büyüdü diyor. Bilemiyorum süreç öyle bir süreç ki hiç başta planladığın gibi gitmiyor bazı şeyler. Nasıl uyumak istediğine asla ben değil o karar veriyor mesela 3 gün anakucağında sorunsuz uyudu, dün bundan da vazgeçti. Aylarca pilates topunda uyudu, ondan da vazgeçti. Ayakta zaten hiç uyumadı, kucakta pışpış seçenek bile olmadı. Bebeğimin uyuma şekli yok.. Ay neyse içimi döktüm baya, kusura bakmayın arkadaşlar İnşallah dönüp bu mesajlarımı “Ne günlerdi ya, geçmeyecek sanıyordum” diye okurum
Babada sakinleşmesi benim için ancak imrenilecek bir hayal şu an.. Zira ben bile zor sakinleştiriyorum şu sıralar. Yalnızken dışarı çıkmak mantıklı geldi ama, kapıya insek bile biraz nefes aldırır belki. Deneyeceğim, teşekkür ederim.Baba devreye giriyor. Ben de o arada ya bir iş yapip aklimi dağıtıyorum ya da bir kahve içiyorum. Yarim saat sonrasında zaten sakinleşmiş , bebişi özlemiş oluyorum.
Baba işte ise dışarı çıkıyoruz. Bizimki ağaçları izlemeyi çok seviyor, ormana gidiyoruz. Rüzgardan yapraklar sallandikca şaşkın şaşkın bakıyor. Ben de hayran hayran onu izliyorum tüm kötü düşünceler gidiyor.
Benim büyük oğlum çok cok zor bir bebekti. Ama şimdi 8 yaşında, sabahları "kardeşim gece çok ağladı anne, duydum. Yorgunsundur, sana kahve yaptım" diyor, kahve getiriyor bana tontişim :) sanki hiç susmadan ağlayan günleri daha dündü. Şimdi sevgi pıtırcığı koca bir çocuk oldu
Bugüm şansa dışarı çıktık arabada uyudu iki kez. Bir kez de emerken sızdı artık 3 saat yorgunluğa dayanamayıp. O ana kadar bu alternatiflerin hepsini denedim sonuç kendini atarak ağlama krizi. Amin, gerçekten bolca sabra ihtiyacımız varNasıl uyuyor peki?
İnşallah bu arada cidden öyle oluyor. zaman hızlı geçiyor. Rabbim dayanma gücü versin
Ev temiz olsa zaten çağırmazsın ki. Kirli eve gelecekler işleri oKızlar evim baya kirlendi düşünüyorum temizletsem mi diye sonra diyorum temizlikçi evi mi böyle görmesin çok saçma ikileme düştümSanki temizlikçi bile beni ayıplayacak gibi hissediyorum
Ben temas sevmiyorum çok fazla, yani hatta hiç sevmiyorum desem yeriBen sarılırım ederim normalde severim yani ama pandemiden sonra ayarlarımızı değiştirdik, bebekle birlikte iyice dikkat eder olduk. Ama düşünceli insan gerçekten başka oluyor. Eşimin bir arkadaşı bebek görmeye geldi. Bekar adam, hediyesini almış gelmiş tek başına. Eve girer girmez banyoyu sordu. Dışarıdan geldim hemen bir elimi yüzümü yıkayayım dedi. Ne kadar ince değil mi?
Bugüm şansa dışarı çıktık arabada uyudu iki kez. Bir kez de emerken sızdı artık 3 saat yorgunluğa dayanamayıp. O ana kadar bu alternatiflerin hepsini denedim sonuç kendini atarak ağlama krizi. Amin, gerçekten bolca sabra ihtiyacımız var
Kendime benzettim, ama benimki o kadar uçlarda değil. Törpülüyorum kendimiBen temas sevmiyorum çok fazla, yani hatta hiç sevmiyorum desem yerigenellikle de beni tanıyanlar öyle şapur şupur öpüşmeyede kalkmaz benimle. Çok değişik tiklerim de var mesela çıplak sırta dokunamam , ayagıma çıplak ayak dokunursa çılgına dönerim bayaaa ama tekme tokat girecek kadar kötü olurum, ıslak bi yere basamam.
Uyku bizimde çok zor. 20.30 dan beri uğraşıuorum mesela. Yoruluyorum çokBugüm şansa dışarı çıktık arabada uyudu iki kez. Bir kez de emerken sızdı artık 3 saat yorgunluğa dayanamayıp. O ana kadar bu alternatiflerin hepsini denedim sonuç kendini atarak ağlama krizi. Amin, gerçekten bolca sabra ihtiyacımız var
Ayyy bunu sorduğun çok iyi oldu bende diyorum eski usül direkt girsem mi yoksa yeni usu tadımlarla mı bakalım ne yapacak arkadaşlar ona göre bizde biseye karar verelimKızlar ek gıdaya başlayınca nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz yani kafaya göre mi yoksa 3 gün kuralı felan filan onlara uyarak mı?
İnşallah yoktur canım yaaaKızlar oğlumun alerji testi çıkmış inek sütü ve yumurta 0.16 yazıyor ama normal referans aralığı yazmıyor acaba var mı alerjisi yok mu anlayan var mı ki yarın doktora gidecez çok heyecan yaptım inşallah yoktur ama öyleyse IgE degeri neden çok yüksek
Bir gün deneyen de varmış ama Instagram da denk gelen anneler hep 3 gün denetiyor dikkat ettiniz mi3 gün kuralı kalktı deniyor, takip ettiğim bir doktorda da gördüm. Kendi çocuk doktorumuz ne dicek bilmiyorum. Yine de yoğurt, peynir, yumurta gibi alerjenleri denerim gibi geliyor ya
Ben denemiyorum şahsen, 3 saati aştı uyanık bu onun için çok fazla normalde ama çarşafta sallamak bile çare etmedi. Dayanamayacak kadar uykusunun gelmesini bekliyorum zorlayığ yatırsam da 10-15 dk zatenUyku bizimde çok zor. 20.30 dan beri uğraşıuorum mesela. Yoruluyorum çok
Beeennn korka korka niye o kadar korktuğumuda bilmiyorum da çay kaşığının ucuyla yoğurt denettom ben kendim mayaların zaten yogurdumu yeni açmıştım kavanozu dedim bi vereyim bakayım sevdi gibi geldi bana , ben ek gıdadan çok korkuyorum iştahı yine kötü olursa diye o yüzden tepkisini merak ettim açıkçası yedi amaKızlar bi şey sorcam bebişinize hiç süt/mama hariç bi şey tattırdınız mı? Yani yedirmek gibi değil de, yalatmak gibi tadını alsın diye. Ben hiç yapmadım ama tepkisini çok merak ediyorum
Ben biraz ruh hastasıyımKendime benzettim, ama benimki o kadar uçlarda değil. Törpülüyorum kendimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?