2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
İmkanım varsa uyuyorum, bana göre uyku çoğu şeyin ilacı. İmkan yoksa çikolata yiyorum ama böyle beni mutlu edecek dozda.
Birde kendime telkin veriyorum geçecek diye.

El gerçekten çok tehlikeli yaaa ben eşime bile diyorum ellerinden öpme sakın diye ben kendim bile yüzü hassas diye ensesinden kafasından ayaklarından öpüyorum genelde

Çok teşekkür ederim, 7-8 ay da biraz gelişmeye bile razıyım. Hem uyku kötü, hem sosyal hayat kötü, hepsi birden kötü çok çok zor, bari birinde kolaylık sağla ama değil mi? iki aya iyice hareketlenir, oyuncak oynamaya başlar diye umut ediyorum. Annem yürüteçe koyarız hepiniz + 5 yeğenin öyle büyüdü diyor. Bilemiyorum süreç öyle bir süreç ki hiç başta planladığın gibi gitmiyor bazı şeyler. Nasıl uyumak istediğine asla ben değil o karar veriyor mesela 3 gün anakucağında sorunsuz uyudu, dün bundan da vazgeçti. Aylarca pilates topunda uyudu, ondan da vazgeçti. Ayakta zaten hiç uyumadı, kucakta pışpış seçenek bile olmadı. Bebeğimin uyuma şekli yok.. Ay neyse içimi döktüm baya, kusura bakmayın arkadaşlar İnşallah dönüp bu mesajlarımı “Ne günlerdi ya, geçmeyecek sanıyordum” diye okurum

Kızlar evim baya kirlendi düşünüyorum temizletsem mi diye sonra diyorum temizlikçi evi mi böyle görmesin çok saçma ikileme düştüm Sanki temizlikçi bile beni ayıplayacak gibi hissediyorum
Kız ne olcak ne evler görüyordur onlar boşver sen bebekli kadınsın temizleyememen çok normal çağır gitsin, ben kız kardeşim burdayken baya detay temizlik yaptık çok iyi oldu,dolaplarının içi bile kalk gidelim diyordu

Baba devreye giriyor. Ben de o arada ya bir iş yapip aklimi dağıtıyorum ya da bir kahve içiyorum. Yarim saat sonrasında zaten sakinleşmiş , bebişi özlemiş oluyorum.
Baba işte ise dışarı çıkıyoruz. Bizimki ağaçları izlemeyi çok seviyor, ormana gidiyoruz. Rüzgardan yapraklar sallandikca şaşkın şaşkın bakıyor. Ben de hayran hayran onu izliyorum tüm kötü düşünceler gidiyor.

Benim büyük oğlum çok cok zor bir bebekti. Ama şimdi 8 yaşında, sabahları "kardeşim gece çok ağladı anne, duydum. Yorgunsundur, sana kahve yaptım" diyor, kahve getiriyor bana tontişim :) sanki hiç susmadan ağlayan günleri daha dündü. Şimdi sevgi pıtırcığı koca bir çocuk oldu

Motive olamıyorum ben şahsen, geçip gitmesini bekliyorum

Nasıl uyuyor peki?
İnşallah bu arada cidden öyle oluyor. zaman hızlı geçiyor. Rabbim dayanma gücü versin

Babada sakinleşmesi benim için ancak imrenilecek bir hayal şu an.. Zira ben bile zor sakinleştiriyorum şu sıralar. Yalnızken dışarı çıkmak mantıklı geldi ama, kapıya insek bile biraz nefes aldırır belki. Deneyeceğim, teşekkür ederim.
Ne zaman gelişme gösterdi peki oğlunuz?

Nasıl uyuyor peki?
İnşallah bu arada cidden öyle oluyor. zaman hızlı geçiyor. Rabbim dayanma gücü versin
Bugüm şansa dışarı çıktık arabada uyudu iki kez. Bir kez de emerken sızdı artık 3 saat yorgunluğa dayanamayıp. O ana kadar bu alternatiflerin hepsini denedim sonuç kendini atarak ağlama krizi. Amin, gerçekten bolca sabra ihtiyacımız var

Kızlar evim baya kirlendi düşünüyorum temizletsem mi diye sonra diyorum temizlikçi evi mi böyle görmesin çok saçma ikileme düştüm Sanki temizlikçi bile beni ayıplayacak gibi hissediyorum
Ev temiz olsa zaten çağırmazsın ki. Kirli eve gelecekler işleri o

Ben temas sevmiyorum çok fazla, yani hatta hiç sevmiyorum desem yeri genellikle de beni tanıyanlar öyle şapur şupur öpüşmeyede kalkmaz benimle. Çok değişik tiklerim de var mesela çıplak sırta dokunamam , ayagıma çıplak ayak dokunursa çılgına dönerim bayaaa ama tekme tokat girecek kadar kötü olurum, ıslak bi yere basamam.

Kendime benzettim, ama benimki o kadar uçlarda değil. Törpülüyorum kendimi

Uyku bizimde çok zor. 20.30 dan beri uğraşıuorum mesela. Yoruluyorum çok

Kızlar ek gıdaya başlayınca nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz yani kafaya göre mi yoksa 3 gün kuralı felan filan onlara uyarak mı?
Ayyy bunu sorduğun çok iyi oldu bende diyorum eski usül direkt girsem mi yoksa yeni usu tadımlarla mı bakalım ne yapacak arkadaşlar ona göre bizde biseye karar verelim hepimizin aynı gün aynı teknikle başlamamız yok mu

İnşallah yoktur canım yaaa

3 gün kuralı kalktı deniyor, takip ettiğim bir doktorda da gördüm. Kendi çocuk doktorumuz ne dicek bilmiyorum. Yine de yoğurt, peynir, yumurta gibi alerjenleri denerim gibi geliyor ya
Bir gün deneyen de varmış ama Instagram da denk gelen anneler hep 3 gün denetiyor dikkat ettiniz mi

Uyku bizimde çok zor. 20.30 dan beri uğraşıuorum mesela. Yoruluyorum çok
Ben denemiyorum şahsen, 3 saati aştı uyanık bu onun için çok fazla normalde ama çarşafta sallamak bile çare etmedi. Dayanamayacak kadar uykusunun gelmesini bekliyorum zorlayığ yatırsam da 10-15 dk zaten

Kızlar bi şey sorcam bebişinize hiç süt/mama hariç bi şey tattırdınız mı? Yani yedirmek gibi değil de, yalatmak gibi tadını alsın diye. Ben hiç yapmadım ama tepkisini çok merak ediyorum

Kızlar bi şey sorcam bebişinize hiç süt/mama hariç bi şey tattırdınız mı? Yani yedirmek gibi değil de, yalatmak gibi tadını alsın diye. Ben hiç yapmadım ama tepkisini çok merak ediyorum
Beeennn korka korka niye o kadar korktuğumuda bilmiyorum da çay kaşığının ucuyla yoğurt denettom ben kendim mayaların zaten yogurdumu yeni açmıştım kavanozu dedim bi vereyim bakayım sevdi gibi geldi bana , ben ek gıdadan çok korkuyorum iştahı yine kötü olursa diye o yüzden tepkisini merak ettim açıkçası yedi ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…