- 3 Eylül 2024

- 439

- 521

- 23

Kızlar bu arada dün 5.ay kontrolüne gittik. Çocuğum 200 gr almış 20 günde ama doktor pek problem etmedi bu defa geçen aylardaki gibi. Ben de bir sebepten doktora gitmiştim d vitaminim çok düşük çıkmış yoğun içerikli bir d vitamini verdiği için bebeğin d vitaminini keselim doktoruna da sorun demişti o da aynı şeyi söyledi ben kullanırken bebeğim kullanmayacakmış.
Onun dışında ek gıdaya 15-20 gün sonra başlayalım önceliğimiz sebze ve yoğurt sonra yavaş yavaş meyve ekleyelim, dedi. Portakal mandalina vermiyoruz, erkenmiş. Günde 5-6 tatlı kaşığı ile başlayacağız fazlası yok, ısrar edip peşinde koşmak yok, hazır kavanoz mamalar yok. Emzirme azalmasın da dedi. Hipp 5 tahıllı bir karışımı mı ne varmış kağıda yazdım ama bulamıyorum. Onu da verebilirmişiz.
3 kaşık kuralını sordum şart değil ama alerji takibi için aynı besini 2-3 gün verirsiniz dedi. Bir de robottan geçirmek yok buharda pişirip çatalla ezerek verelim, dedi.
Önemli olan alışkanlık kazandırmak o sebeple sizin yemek saatlerinizde günde sadece iki öğün yiyecek, mutlaka o da masada otursun izlesin, dedi.
Sünnet için 5-12 ay aralığını uygun görüyorum yine de size kalmış dedi. Biz de 1 ay içinde yaptıracağız sanırım. Dizlerim titriyor korkudan, resmen sünnet korkusu oldu, niye böyle oldum bilemedim![]()
Hadi geçmiş olsun, ön bilgilendirmeyi yapmışsınızBen de haftaya 5. ay kontrolümüzde ek gıdayı uzun uzun konuşabilmeyi umuyorum doktorumuzla. Veee sünnet
Çok geriliyorum, şu an karnıma ağrılar girdi mesela şunu yazarken. Ve fakat bu Cuma’ya randevu aldık sünnet için. Cücem pek kıpır kıpır, durmak bilmiyor. Olur da erkenden emekleyiverirse sünnet işi zora girer diye hemen halledelim dedik ama şu 4. ay tamamen bitse de öyle mi yaptırsak diye de bir ses konuşup duruyor kafamda
![]()
Sünnet nasil bir yöntemle olacak, anestezi nasıl olacak onları da paylaşırsanız çok sevinirim. Benim ne yazık ki iyi bir doktora erişimim zor. Ne kadar bilgi sahibi olursam o kadar iyi olacak
Benim bebeğimin de derisinde darlık var epey. Aralıkta üroloji termini var. Muhtemelen sünnet önerecek.