• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    203
Kızlar bu arada dün 5.ay kontrolüne gittik. Çocuğum 200 gr almış 20 günde ama doktor pek problem etmedi bu defa geçen aylardaki gibi. Ben de bir sebepten doktora gitmiştim d vitaminim çok düşük çıkmış yoğun içerikli bir d vitamini verdiği için bebeğin d vitaminini keselim doktoruna da sorun demişti o da aynı şeyi söyledi ben kullanırken bebeğim kullanmayacakmış.

Onun dışında ek gıdaya 15-20 gün sonra başlayalım önceliğimiz sebze ve yoğurt sonra yavaş yavaş meyve ekleyelim, dedi. Portakal mandalina vermiyoruz, erkenmiş. Günde 5-6 tatlı kaşığı ile başlayacağız fazlası yok, ısrar edip peşinde koşmak yok, hazır kavanoz mamalar yok. Emzirme azalmasın da dedi. Hipp 5 tahıllı bir karışımı mı ne varmış kağıda yazdım ama bulamıyorum. Onu da verebilirmişiz.
3 kaşık kuralını sordum şart değil ama alerji takibi için aynı besini 2-3 gün verirsiniz dedi. Bir de robottan geçirmek yok buharda pişirip çatalla ezerek verelim, dedi.

Önemli olan alışkanlık kazandırmak o sebeple sizin yemek saatlerinizde günde sadece iki öğün yiyecek, mutlaka o da masada otursun izlesin, dedi.

Sünnet için 5-12 ay aralığını uygun görüyorum yine de size kalmış dedi. Biz de 1 ay içinde yaptıracağız sanırım. Dizlerim titriyor korkudan, resmen sünnet korkusu oldu, niye böyle oldum bilemedim 😅

Hadi geçmiş olsun, ön bilgilendirmeyi yapmışsınız 🥰 Ben de haftaya 5. ay kontrolümüzde ek gıdayı uzun uzun konuşabilmeyi umuyorum doktorumuzla. Veee sünnet 🙈 Çok geriliyorum, şu an karnıma ağrılar girdi mesela şunu yazarken. Ve fakat bu Cuma’ya randevu aldık sünnet için. Cücem pek kıpır kıpır, durmak bilmiyor. Olur da erkenden emekleyiverirse sünnet işi zora girer diye hemen halledelim dedik ama şu 4. ay tamamen bitse de öyle mi yaptırsak diye de bir ses konuşup duruyor kafamda 🐣

Sünnet nasil bir yöntemle olacak, anestezi nasıl olacak onları da paylaşırsanız çok sevinirim. Benim ne yazık ki iyi bir doktora erişimim zor. Ne kadar bilgi sahibi olursam o kadar iyi olacak
Benim bebeğimin de derisinde darlık var epey. Aralıkta üroloji termini var. Muhtemelen sünnet önerecek.

Bizim de bexero+nimenrix 3-5-15.ayda
Nimenrix 6.aydan sonra yapılırsa 2 dozmuş zaten yaptırmamışsınız bence bekleyip 2 doz yaptırın. Ben bunu geç öğrendiğime pişman oldum ☺️
Ya ikisi çok karışık, belli aydan sonra planlaması da değişiyor bexeroyla bu ay, nimenrixe 6.ay başlayabiliyor mu acaba doktorla görüşünce net öğrenebileceğim sanırım 🥲

Sünnet nasil bir yöntemle olacak, anestezi nasıl olacak onları da paylaşırsanız çok sevinirim. Benim ne yazık ki iyi bir doktora erişimim zor. Ne kadar bilgi sahibi olursam o kadar iyi olacak
Benim bebeğimin de derisinde darlık var epey. Aralıkta üroloji termini var. Muhtemelen sünnet önerecek.
Ciddi boyutta olmasa da bizde de var aynı problem. Bir üroloji profesörüne gösterdik. Acil olmamakla birlikte bebeğiniz iyice hareketlenmeden sünnet edilirse iyileşme süreci onun açısından daha konforlu geçer diyerek sünnet önerdi. Bu bahsettiğim doktor klempli/klipsli yöntemle yapıyor. Anestezi yok. Dikiş yok. Bu sebeple kliniğinde yapabiliyor, hastane ya da ameliyathane ortamına ihtiyaç duymuyor. Toplamda 5-6 dk süren bir işlemmiş. 5. gün klempi çıkarıyor. Geleneksel dikişli yöntemi de usulen sunuyorum, aileler hangisini tercih ederse onu yapıyorum ama bana sorarsanız klempli yöntem her anlamda daha iyi dedi. Dikiş olmayınca enfeksiyon ve kanama riski yok gibi bir şey. Biz bu yöntemle yaptıracağız gibi görünüyor ama bu Cuma yaptırmak yerine biraz daha ötelesem mi diye düşünüyorum ben de 🐣 Siz Almanya’da nerede yaptırabiliyorsunuz?

Ya ikisi çok karışık, belli aydan sonra planlaması da değişiyor bexeroyla bu ay, nimenrixe 6.ay başlayabiliyor mu acaba doktorla görüşünce net öğrenebileceğim sanırım 🥲
Şimdi prospektüslerine tekrar baktım. Bexsero için fark etmiyor 6 aydan büyükse de 3 dozmuş. Nimenrix yan etkileri ağır değil ama yinede neden fazladan doz yapılsın ki üstelik özel bir aşı fiyatı az değil. Doktorda uygun görürse iki yaptırın derim ☺️

Hadi geçmiş olsun, ön bilgilendirmeyi yapmışsınız 🥰 Ben de haftaya 5. ay kontrolümüzde ek gıdayı uzun uzun konuşabilmeyi umuyorum doktorumuzla. Veee sünnet 🙈 Çok geriliyorum, şu an karnıma ağrılar girdi mesela şunu yazarken. Ve fakat bu Cuma’ya randevu aldık sünnet için. Cücem pek kıpır kıpır, durmak bilmiyor. Olur da erkenden emekleyiverirse sünnet işi zora girer diye hemen halledelim dedik ama şu 4. ay tamamen bitse de öyle mi yaptırsak diye de bir ses konuşup duruyor kafamda 🐣
Yaa 😍 kolaylıkla geçsin inşallah 🙏 deneyimleyince bizimle de paylaşırsanız çok mutlu oluruz 🥹

Benim en ufak bir fikrim yok şu an birkaç arkadaştan görüş bekliyorum. Dönsünler yazarım buradan da

Kızlar bugün 5. Ay kontrolüne gittik. Her şey yolunda şükür. Ek gıdaya eskiden 6. Aydan itibaren geçin derdim ama artık fikrim değişti. Minik minik tadım yaptırmaya başlayabilirsiniz dedi. Çok püre gibi yapmadan minik tadımlar olsun karnı doyacak şekilde değil dedi. Haber etmek istedim.

Ciddi boyutta olmasa da bizde de var aynı problem. Bir üroloji profesörüne gösterdik. Acil olmamakla birlikte bebeğiniz iyice hareketlenmeden sünnet edilirse iyileşme süreci onun açısından daha konforlu geçer diyerek sünnet önerdi. Bu bahsettiğim doktor klempli/klipsli yöntemle yapıyor. Anestezi yok. Dikiş yok. Bu sebeple kliniğinde yapabiliyor, hastane ya da ameliyathane ortamına ihtiyaç duymuyor. Toplamda 5-6 dk süren bir işlemmiş. 5. gün klempi çıkarıyor. Geleneksel dikişli yöntemi de usulen sunuyorum, aileler hangisini tercih ederse onu yapıyorum ama bana sorarsanız klempli yöntem her anlamda daha iyi dedi. Dikiş olmayınca enfeksiyon ve kanama riski yok gibi bir şey. Biz bu yöntemle yaptıracağız gibi görünüyor ama bu Cuma yaptırmak yerine biraz daha ötelesem mi diye düşünüyorum ben de 🐣 Siz Almanya’da nerede yaptırabiliyorsunuz?

Ne kadar detayli bir bilgi, cok teşekkür ederim 💐
Nerede yapıldığına dair hiç bilgim yok. Açıkçası ne kadar tecrübeleri vardir bilemiyorum. Mutlaka burada da yaptıranlar var ama en ufak bir şey olsa keşke burada yaptirmasaydim düşüncesi hep olacak. Belki Türkiye'de yaptiririm. Hiç bilemiyorum. Klempli yöntem yapan doktor araştıracağım bu durumda 👍🏻

Sanki annelik yolunda annelik yolunda bu şekilde sünnet yaptırmıştı gibi aklımda kalmış.
Merhaba biz plastibell (yüzük) yöntemi ile yaptırmıştık aynı şey mi emin değilim ama 2 gün bir ağrımız oldu lokal krem ve ağrı kesici kullandık bir kaç günde çıkmıştı plastik ama tam hatırlamıyorum 3 4 ay kadar oldu yaptıralı

Ne kadar detayli bir bilgi, cok teşekkür ederim 💐
Nerede yapıldığına dair hiç bilgim yok. Açıkçası ne kadar tecrübeleri vardir bilemiyorum. Mutlaka burada da yaptıranlar var ama en ufak bir şey olsa keşke burada yaptirmasaydim düşüncesi hep olacak. Belki Türkiye'de yaptiririm. Hiç bilemiyorum. Klempli yöntem yapan doktor araştıracağım bu durumda 👍🏻
Ne demek, inşallah bir nebze olsun fikir verebilmişimdir 🌸 Bulunduğunuz yerdeki Türk topluluğuyla bağınız varsa onlar da yönlendirir doktor konusunda. Ben de uzun yıllar yurtdışında yaşadım. İlk yaşadığımız şehirde bebeklerle birlikte Türk nüfusu 20 idi, o yüzden hiç topluluk desteği görememiştim ve eksikliğini çok hissetmiştim. Özellikle sağlık alanında çok faydası olurdu diye düşünüyorum.

Merhaba biz plastibell (yüzük) yöntemi ile yaptırmıştık aynı şey mi emin değilim ama 2 gün bir ağrımız oldu lokal krem ve ağrı kesici kullandık bir kaç günde çıkmıştı plastik ama tam hatırlamıyorum 3 4 ay kadar oldu yaptıralı
PaxosAurora PaxosAurora siz sormuştunuz annelik yolunda annelik yolunda arkadaş cevap vermiş, görmediyseniz diye etiket yaptım. 😘

Back
X