• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    205
Merhaba kızlar bestiron kullananlara bi sorun olacaktı demir için sağlık ocağında verilen veganferonu günde 6 damla ver demiştiler ama onu kullanmadim tadı kötüydü diye bestiron aldım bunu da 6 damla mı vereyim yoksa kilo başına mı hesaplayayim gptyle hesaplama yaptırdım 32 damla diyor çok değil mi günlük doz olarak
Bestiron’u ilk hafta 5, ikinci hafta 10, üçüncü hafta ve sonrasında 15 damla verin dedi bizim doktorumuz

Bestiron’u ilk hafta 5, ikinci hafta 10, üçüncü hafta ve sonrasında 15 damla verin dedi bizim doktorumuz
Bu demir damlası sanki kakada aynen çıkmıyor mu 🙈 resmen demir parçaları oluyor. bu takviyeyi vererek iyi mi yapıyoruz bilemedim faydası oluyordur inşallah 😅

Aslına bakarsan doktorumuzdan memnunum. Adamın benim yaşım kadar doktorluk tecrübesi var. Bilgili bir doktor. Bana attığı en son ses kaydında çok şaşkınım nasıl düşer falan demişti. Onun da öngörüsü değildi

İnşallah sizde de tekrar yaşanmaz, böylece geçmiş gitmiş olsun. Meşakkatli süreçler
Bazen doktorların da öncesinde değil de tam ameliyat esnasında net görüş sağladığı durumlar olabiliyor. Mesela bize de bademciklerini tamamen mi alacağım yoksa biraz bırakır mıyım ameliyatta karar veririm demişti. Sizin çocuğunuzun zarının inceliği de hemen anlaşılmayan bir şeydir belki ondan böyle bir sonuç olmuştur. Eğer bir daha ameliyata niyetlenirseniz her şey bu sefer yolunda gider inşaallah. T tipi tüp nasıl oluyormuş acaba? Hiç bilgim yok benim. Belki sizin durumunuzda gerçekten iyi bir yöntemdir.

Ben de bir niyetlendim geçenlerde. Her zaman görüştüğüm bir diyetisyen var, onunla bir randevu ayarladım yine. Bir program hazırladı fakat dedi ki sütün birazcık azalmış gibi gelebilir. Nasıl yani dedim. Sen şu an fazla fazla beslendiğin için sütün iyi geliyordur, beslenmeyi biraz azaltınca normal seviyeye iner, sen de bunu sütüm azaldı gibi değerlendirirsin dedi. Öyle bir şey olabilir mi sizin durumunuz da?Öte yandan ben başladım bu yeni beslenme programını uygulamaya, yok yani emzirirken olmadı. Normalde disiplinle takip ederim, defalarca da sağlam kilo vermişliğim vardır. Fakat lohusalıkta olmadı, tadım tuzum kaçtı ya yemeyince. Bir yandan da bu sütle ilgili yaptığı uyarı kafamın içinde dönüp durdu tabii. Sanırım sütü gözden çıkaramayacağım uzun bir süre 😌
Belki de dediginiz gibi normal beslenmeye baslayinca bana az gorunuyor. Ben programimda kqrbonhidrat cok sinirli olunca acaba dedim. Diyeti biraksam mi diye ben de cok ikilem yasiyrum😔

Ben de diyetisyene gidiyorum. Burada da yazmıştım aylardır süt problemi yaşıyordum şimdi görece daha iyiyim. Belki farklı bir Diyetisyen daha iyi olabilir. Listeyi fikir olsun diye bırakıyorum
Paylasiminiz icin cok tesekkurler 😍 inceledigimde gordugum benim listemde karbonhidrat yok denecek kadar az. Bu ayi tamamlayunca baska biri ile devam edecegim sanirim. 😔

Merhaba kızlar bestiron kullananlara bi sorun olacaktı demir için sağlık ocağında verilen veganferonu günde 6 damla ver demiştiler ama onu kullanmadim tadı kötüydü diye bestiron aldım bunu da 6 damla mı vereyim yoksa kilo başına mı hesaplayayim gptyle hesaplama yaptırdım 32 damla diyor çok değil mi günlük doz olarak
BIz en basindan beridir 14 damla veriyoruz en son ayin 4.de kilomuz 7500 gramdi.

Kizlar bizim 4 gundur yeni bir problemimiz var. Gunduz uykulari duzene girdi uyumaya basladi diye sevinirken 4 gundur gunsuz ya hic uyumuyor ya da kucagimda 10-15 dakika ile sinirli kaliyor ve yerine koyar koymaz uyaniyor. Gunduz bu kadar az uyuyorken aksam artik dayanamadigindan uykuya cok hizli geciyor ancak 30-40 dakika sonra ciglik atarak uyaniyor. Yanina yatip 3-4 saat beraber uyumazsak bu cigliklar ayni periyotta tekrarliyor. Alttan iki dis de ufacik kabarmis. Bu dis mi atak mi? Bu durumu yasayanlar ne yapiyoe allah askina bir yol gostersin😭

Belki de dediginiz gibi normal beslenmeye baslayinca bana az gorunuyor. Ben programimda kqrbonhidrat cok sinirli olunca acaba dedim. Diyeti biraksam mi diye ben de cok ikilem yasiyrum😔
Yine ben kusura bakmayın 🙈 bu sekilde surdurulebilie olmaz ki karniniz doyacak yani. Karbosuz kalinca daha sonra saldirma ihtimali oluyor. Dengeli bir diyet gerek hele ki emzieme doneminde.

4.ay atağını atlatabilen oldu mu biz perşembe 5 aylık oluyoruz halen atlatamadık hatta kabullenmeye başladım😅

Kizlar bizim 4 gundur yeni bir problemimiz var. Gunduz uykulari duzene girdi uyumaya basladi diye sevinirken 4 gundur gunsuz ya hic uyumuyor ya da kucagimda 10-15 dakika ile sinirli kaliyor ve yerine koyar koymaz uyaniyor. Gunduz bu kadar az uyuyorken aksam artik dayanamadigindan uykuya cok hizli geciyor ancak 30-40 dakika sonra ciglik atarak uyaniyor. Yanina yatip 3-4 saat beraber uyumazsak bu cigliklar ayni periyotta tekrarliyor. Alttan iki dis de ufacik kabarmis. Bu dis mi atak mi? Bu durumu yasayanlar ne yapiyoe allah askina bir yol gostersin😭
Uyku duzeni degisiyor olabilir. Belki daha uzun sure dayanabiliyordur artik. Bizim oyle mesela. Yavas yavas 3 uykuya gecis yapiyor hatta. Bence duzen degisikligi yani.

4.ay atağını atlatabilen oldu mu biz perşembe 5 aylık oluyoruz halen atlatamadık hatta kabullenmeye başladım😅
Bizim geçiyor gibi bir kaç gündür gece uykuları daha normale bindi , dün menenjit 2.dozu oldu o yüzden ateşlendi ama normalde o huzursuz halleri çok kalmadı. Ama genel olarakta sakin bir bebek o yüzden belki bir referans olmaz sizin için :)) 16 Haziran doğumlu bu arada

Bizim geçiyor gibi bir kaç gündür gece uykuları daha normale bindi , dün menenjit 2.dozu oldu o yüzden ateşlendi ama normalde o huzursuz halleri çok kalmadı. Ama genel olarakta sakin bir bebek o yüzden belki bir referans olmaz sizin için :)) 16 Haziran doğumlu bu arada
Kız mı 🥲🥲

Benimkine de göndersin sakinliğinden maşallah benimki emerken bile rahat durmuyor ayağı kolumda parmakları burnumda ağzımda 😅😅
Ya hareket olarak evet ayaklar özellikle hiç durmuyor , karnımda da öyleydi 😂 ama uyku konusunda çok şükür beni üzdü diyemem 🧿 gün içinde de sürekli kucak vs. Durumumuz yok.

Back
X