Teyzeleri, pek hevesli olmamakla birlikte biz ek gıdaya Çarşamba havuç ile başladık biliyorsunuz. Vücudunda hafif kızarıklıklar oldu. Perşembe elim gitmedi bir şey vermeye, o günü atladım. Nimenrix'in 2. dozunu yaptırmaya gidecektik zaten. Gitmişken doktora göğsünde ve sırtındaki kızarıklıkları gösterdim. Atopik dermatit dedi. Yavrum annesi gibi alerjik ve egzamalıymış

Genetik yatkınlık, kuru hava ve havuç kombosunun sonucu

Dün kızarıklıklar aşırı derecede arttı. Göğsü, sırtı, kol ve bacaklarının eklem yerleri kuru kuru kızarıklıklarla doldu... Ben ara ara stresli zamanlarda gelen egzama ataklarında ufacık bir yerim bile kaşınsa zorlanıyorum, yavrumun vücudu cayır cayır yanıyordur diye düşündükçe çok üzüldüm. Anneliğimin başından beri inatla dik duruyorum ama bu sefer dayanamadım. O ağladı, ben ağladım. Allah dermansız dert vermesin, bu kadarla kalsın elbette. Doktora ne yapacağız dediğimde bu şehirden gideceksiniz dedi. Gülümsedik tabii ama bu durum beni 20 yıl önce Ankara'ya ilk geldiğim günlere götürdü. Gayet nemli, ılıman bir yerden kalkıp bozkırın ortasına gelince aynı benim de egzamam coşmuştu. Benzer durumlarda olanlar için paylaşıyorum; kızarıklıkların üzerine sürmek için bitkisel içerikli Ovadline krem verdi doktor. Kantaron ve kudret narı var içinde. Bir de nemlendirici olarak devamlı kullanmamız için Ya Da'nın atopi serisini aldırdı (krem, banyo köpüğü vs). Ve duş başlığımıza filtre taktırmamızı önerdi. Filtre siparişi verdik hemen, az önce geldi, takacağız bakalım nasıl sonuçlanacak. Ha bir de banyo suyuna yulaf suyu eklememizi istedi. Yulafı kaynatıp suyunu tülbentle süzdüm ve son banyo suyuna ekledim. Böyle işte. Allah çocuklarımızı kazadan beladan hastalıktan korusun