2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Merhaba, bu durum ilk haftalarda bende de birkaç kere oldu. Bunun bir çok nedeni olabilir. Kan basıncındaki değişimler, kan şekeri düşüklüğü, stres, anksiyete gibi. Bana doktorum normal demişti. Sık tekrarlarsa doktoruna mutlaka bahset. Geçmiş olsun

Bugün bizimde Fetal DNA sonucumuz geldi genetik hiçbir sıkıntı yok şükür cinsiyetimizde kızmış öğrenmiş olduk
Hayırlı olsun. Bizimde bugün geldi. Sağlıklı bir kız bebekmiş şükür. Nisan- mayıs annelerinin olduğu gruplarda bebeğin cinsiyeti tahmini doğum tarihi sat gibi bilgiler tablo yapılmış. Bu grupta öyle bir tablo yok mu?

Ben de su ile içince çok kötü mide ağrısı çekmiştim. Su yerine yarım bardak greyfurt suyu ile denedim öyle bir sorun yaşamadım. Greyfurt ya da portakal suyu ile bi dene bence.
Demir ilacını yemekten üç saat sonra içebilirsin dedi doktorum bugün. Çünkü sabah aç troid ilacı içiyorum

Merhaba arkadaşlar. Bugün doktor kontrolüm vardı. Progestana devam dedi. Hala ufak bir kanama alanı duruyor. Onun dışında çok şükür her şey yolunda DNA testi yaptırmak ister misin dedi. İkili tarama testi yaştan dolayı çok doğru çıkmaz dedi. Siz kaça yaptırdınız? Bir de cinsiyeti yüzde 80-90 oranında erkek gözüküyor dedi. bir oğlum olduğu için bir kız belki demiştim ama önemli olan hayırlı ve sağlıklı olsun inşallah. Oylama da erkekler öne geçti şuan.

Eurofins firması 415 Euro, panorama 440 ve 480 dolar diye paketler sundu. Bir tane de Türk firması vardı. En uygunu oydu. Ama hatalı sonuç verebiliyormuş diye okumuştum. Ondan onu direk eledim ve fiyatı da aklımda tutamadım.

Bugun bana a&d 450usd, panorama 490usd dedi basic paket icin. Doktordon doktora degisiyormus fiyatlar.

Olsun istediği kadar kalsın 2 yaşından sonra oda yaparım ama tabiki onlara doyum olmaz ki kendi istediği zaman geçer odasına geçinceye kadar oyun odası olarak kullanır.

Ay bi gülümsedim ben de oğlumu 2 yaşına kadar yanımda yatırırım diyordum, işte 5 yaşında hala bizimle yatıyor sen onu 2 olarak sınırlandırma

Kızlar naçizane tavsiyem, sınırlar yapabildiğimiz kadar anne baba olarak bizim elimizde olmalı, basit görmemeliyiz, önemli bir mevzu. Kendi istediği zaman odasına geçer dersek, çocuk bu, 10 yaşında bile yanımızda yatmak ister. En geç 4 yaşında anne-baba odasından ayırmak gerekiyor. Arada gelip yanımıza yatması bir problem yaşatmaz tabii ki ama 2 yaşından sonra hala kendine ait bir yatağı yoksa, hala çoğunlukla bizimle yatıyorsa sıkıntılı bir durum açıkçası. Ayrıca Allah korusun aynı yatakta yatınca özellikle küçük bebekken üstüne yatma, ezilme vakaları da olabiliyor, ya da yataktan düşme çok oluyor, çok dikkat etmek lazım.

Kızlar, maşaallaaaah grubumuzda üçüz bekleyen mi var? (Yanlış anlaşılma değildir inşaallah)
Anket oylama kısmında gördüm M mygil çok çok tebrik ederim. Nasılsınız? Kaç haftalıksınız? İlk gebeliğiniz mi?

Ben ilk hamilelikte kalin tabaka tereyağı gibi kakao yağı sürüyordum yine catladim :) insan catlayacaksa da catliyor sanki
Simdi de duş bitince islakken yaglanip biraz bekliyorum sonra kurulaniyorum. Yapış yapış his vermiyor ama kuru da olmuyor tenim

Tabi ki sınırlar kurallar olacak canım ama bebekken de ayırmak içimden gelmiyor Allah korusun kusma durumu falan olursa öksürünce görmezsem bişey olursa diye yanıma beşik alırım uzun süre kullanabileceğim ve gün içerisinde hep odasında vakit geçirir öğle uykularında odasında uyur beşik yaşı geçince direk çocuk odası olarak kurduğum odaya geçer hiç bebek odası olarak kurmam diye düşünüyorum zaten yanıma yatırma aramızda yatma yada göğüste uyutma gibi şeylere hiç cesaretim olmaz

Bende cikinti gordum aslinda ama int baktigimda bu haftalarda cinsiyet degil ureme orrgani yeni olustugunden her iki cinsiyettede cikinti oluyormus. Kizinki asagi erkegin yukari bakiyormus. Ay ne olursa sevinicem ama insan sabirsizlaniyor
Benim oğlum 11+5te belli olmuştu

Oğlum da 13.5 aylık gebeliğim korunurken sürpriz oldu aslında bende 3 yaş istiyordum ama aralarında 20-21 ay olacak nasip artık

Gebelikte sık sık kan basıncın ve kan şekerinde düşme oluyor az az sık sık yemekte fayda var benim de 2-3 saat aç kalınca öyle oluyor hatta hamileliğimi tansiyonum 8.5/5 e düşünce öğrendim

Bebekken değilde dönmeye başlayıp biraz büyüdüğü zaman odası ayrılabilir tabi anne isterse.Dönmeye başladıklarında aspirasyon riski de azalıyor çünkü kusunca kendini kurtarabilir refleks olarak.
Oğlum anne yanında 9 ay uyudu daha sonra odasını ayırdım ilk zamanlar uyanınca yatakta beni bekliyordu emmek için şimdi 13 aylık yatağa inip çıkıyor baya alıştı ama yatağı büyük gece sık sık emmeye kalkıyor diye 4 aydır beraber uyuyoruz resmen
Doğumdan önce bu duruma bir çözüm bulmalıyım

Valla 2 yasına kadar sınırlarla büyüdü hiç esnemedim yemek saati banyo saati uyku saati herşey saatliydi disari cikmiodum uyku saati bozulmasin diye bi taşındık hop düzen sınır gitti şu an çok mutlu hiçte bozmuyorum babasıyla yatmayı sevio alıştı, bebek olunca ağlarsa vs ayrı odada yatsak beni aramaz büyük olan babasıyla yatar gibi planlar oluyo işte. Tabi on yas falan cok gelio bana da insallah oyle olmaz, illa bir zamani vardir Her ailenin dinamiği başka oluyo bi doğru bilinenler var bi mizaçlar var bi de içgüdüler var. En iyisi kişinin kendi tecrübe etmesi, ne kolay ne zor kendi öğrenmesi oluyo bu da benim nacizane dusuncem

Canım kimseden ses çıkmadı mutlutablo bence sen ol bizimde tablomuz olsun artık :)

Ay evet yaaa cok yeni gebelerin bile tablosu var

Merhaba, 14.haftanin ortasindayim ve yavas yavas hamile giysileri almak istiyorum ama internette hep polyester/viskon kumastan yapilan elbiseler var, normal zamanda giymiyorum bu tip kumaşları, hamileyken ne giyecegim sasirdim, giysilerimden de göbeğim cikmaya basladi yavas yavas :) Temiz içerikli(pamuklu, muslin vs.) hamile giyim markaları bilen var mı acaba? İstanbul için mağaza tavsiyesi de olabilir.

Lc Waikiki internetten bakabilirsin, filtreden kumaşın malzemesini içeriğini seçebiliyorsun, %100 pamuklu yap, ya da yüksek pamuklu diye de seçenek oluyor, o şekilde bir sürü seçenek çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…