- 4 Mayıs 2023
- 1.182
- 1.085
- 63
- 34
Hiç strese girme sakin ol Allah'ın izniyle başlayınca herşey rayına oturup bitiriyor en azından bebiş hazırlıkları için öyle diyebilirimKızlar günaydın. Ya durdum durdum koca kışı geçirdim 34. Haftada hasta oldumeşimden bulaştı o da hasta. boğazım çok acıyor, başım ağrıyor. Parol bende asla etki etmiyor. Bitki çayı zaten yasak. Ne yapmıştı hasta olanlar nasıl atlatmıştınız??
Ay birde daha hazırlık yapmadım bugünlerde hazırlıklara girişecektim ama hergün bi şey çıkıyor ve kalıyor. Strese girdim. Bir dünya yapılacak iş var, bebek hazırlıkları haricinde iş için de doğumdan önce toparlamam bitirmem gereken önemli işler var. Strese girdim. İnş çabuk iyileşirim.
Evet ateş hem tehlikeli bebek içinde o yüzden hemen gitmek lazım, ben kışın 40 derece ateslendim evde düşürüyoruz yarım saat sonra tekrar 39 40 oluyor, 16 haftalık hamileydim sanırım gece acile gittik ama nöbetçi kadın doğumcu olması lazım hastanede, yoksa serum takmiyorlar, serum resmen 5 dakika da düşürdü 40 derece ateşimi şok oldukGeçmiş olsun canım maalesef yapacak pek bişe yok ıhlamur içebilirsin ılık suya limon sıkıp vitamin o şekilde alabilirsinyine bence en iyi çözüm bol bol su içip enfeksiyonu idrarla terle atmak. ateş vs olursa mutlaka acile git parolu damardan verdiklerinde daha çok etki ediyormuş
Ne güzel işte çok az kaldı bebislerimize kavuşmayaBende bugün 32 oldumbiraz tedirginlik yüklendi 1,5 ay filan kaldı
Gönlümüze göre olsun istediğimiz herşey inşallahEvet işte bnde hem korunmak istemiyorum hemde hemn hamile kalmak nasıl olacak görevez bakalım şimdi dönüp bakıyorumda 3 yıl her ay uğraştım hamile kalmak için en son kendiliğinden oldu zatıflayınca şimdide olmasın diyorum ne garip insanoğlu
Oyyyyy inşallah beklerler, sağlıkla gelsinler dünyaya rabbim sizi korusunKızlar dualarınıza ihtiyacımız var. Sabah kontrolüm vardı 31+4, hastaneye gelirken de ağrım vardı zaten hissediyordum. Nst de düzenli sancılarım çıkıyor rahim ağzım cumartesi gününe göre kısalmış 10 mmSerklaj dikişi hala tutuyor ama hastaneye yatış verdi doktor ciğer geliştirici iğne yapıldı ilaçlarla hastanede gözetim altında tutacak. Ağrıları keserse yarın çıkış verecek. Dua edin lütfen bebeklerim 3-4 hafta daha dursunlar
Ya benim çok şükür ağrım sancım olmuyor ama cidden uyumak çok zor bu hafta özellikle rahat yatamadigim için uyuyamıyorum sanırım, dün gece sinir oldum hatta dedim kendi kendime bu kadar mı rahatina düşkündün be MelekAynen az kaldı çok heyecanlı.Ben doğumu hiç düşünmüyorum çünkü onu alınca kucağına herşey bir anda uçup gidiyorTek düşündüren kalan zamanda yatakta uyumak gün gün sancılar artıyor uyumak zorlaşıyor rabbim hepimizin yardımcısı olsun
Amin canım inşallah. Kolaylık ve güzellikle olsun herşey inşallah.Ne güzel işte çok az kaldı bebislerimize kavuşmayatabiki endişelerimiz çok ama sürece teslim olmak en güzeli bence, zorlanacagimiz çok şey olacak ama yep yeni bir dünyaya uyum sağlayacaz yavrularımızla, bazen isyan edicez belki ama elimizden gelenin en iyisini yapacaz bunu bilmek bile harika rabbim hepimize kolaylıklar versin, çiçekler sersin yollarimiza
Ya teşekkür ederimmaalesef bu ara salgın, ben de zorlandım geçtiğimiz günlerdeparol yine bir deneyin bence. en sonunda doktor bana grip ilacı ve antibiyotik verdi. grip ilacını içmeden idare ettim. yani doktora gidip ilaç alınabilir. hep yazıyorum ama imumax boğaz spreyi üzerinde gebeler de kullanabilir yazıyor. boğaz ağrıma hemen kullanmaya başlarsam iyi geliyor. zencefil, bal, limon, karanfil aklıma gelen doğal takviyeler. çok geçmiş olsun, umarım çabuk geçer.
Yaşamadım ama sanki pelvik bölge ağrılarının kalçada da hissedilebildiğini okumuştum. Teyide muhtaç tabii yine.Kızlar ya otururken kalkarken sağ kalça kemiğimde aşırı bir ağrı hissediyorum. Hatta oturup kalkamıyorum iki gündür. Hamilelikle ilgili bir şey mi yaşayan var mı
Hayır çünkü idrar çıkışı işe ilgili bir yerde olmuyor dikiş. Ama otururken kalkarken 1-2 gün biraz dikkat etmeniz icap ediyor haliyle. Ve doktorunuzun tavsiye ettiği şekilde 1-2 hafta boyunca günde en az bir kez taharetinizi batikonla yapıyorsunuz. O da dikişlerin hızlı iyileşmesini sağlıyor.sorumun cevabını aldım, boş yere sormuş olmayayım diye editliyorum
Bir diğer sorum daha önce normal doğum yapanlara. Doğum sonrası kesi vs olsa da olmasa da idrara çıkarken ağrı/sızı çok oluyor mu? Ordan ameliyat olmak gibi bir şey o sebeple hemen konfor alanına dönemiyoruzdur sanırım ne kadar sürede toparlanılır o anlamda?
Ben de 30. haftaya kadar çatlağım yok sanıyordum. Bir sabah karnımda bir çizgi fark ettim. Eşime gösterdim. Pijama iz yapmıştır filan dedik. Ertesi gün bir çizgi, öbür gün başka bir çizgi derken minik minik çoğaldı maalesef. Halbuki Bioderma kullanıyordum üçüncü aydan bu yana. Doktorum kullanın ama çok etki etmez, çatlayacağı varsa çatlar demişti. Maalesef haklı çıktıKızlarrr göbekte çatlama olayı göbeğin neresinde oluşurrrr? Ben sadece göbeğin üstünü gördüğüm için ne güzel hiç çatlağım olmadı falan diyordum . Meğersem asıl çatlaklar sezaryen in kesi atılacağı bölgedeymiş. Elimde dokunurken fark ettim. Göremediğim için aynadan inceledim ve ben şok .bende göbeğimin koca üst kısmını görüyorum ya maşallah hiçbir çatlak yok diyordum abow
E esraaa07 ChatGPT şöyle bir özet verdi:Yaşamadım ama sanki pelvik bölge ağrılarının kalçada da hissedilebildiğini okumuştum. Teyide muhtaç tabii yine.
Ya çok teşekkür ederim. Bana da duruşumla alakalı gibi geliyor gönderebilirseniz çok sevinirimE esraaa07 ChatGPT şöyle bir özet verdi:
Gebelikte sağ kalça kemiğinde ağrı genellikle hormonlar, rahim baskısı ve kas zorlanmalarıyla ilişkilidir.
Eğer şiddetli, sürekli, bacağa yayılan bir ağrı varsa ya da hareketi ciddi kısıtlıyorsa, doktorunuza danışmanız iyi olur.
Ancak çoğu durumda duruş düzeltmeleri, pozisyon değişimi ve sıcak uygulama ile rahatlama sağlanır.
Daha detaylı anlatımı da var. Dilerseniz gönderebilirim.
GönderdimYa çok teşekkür ederim. Bana da duruşumla alakalı gibi geliyor gönderebilirseniz çok sevinirim
Kaç kez yazdım bende gnital bölgesinde olması normal mi diye çünkü genitali catlayanlardan biride benimBen de 30. haftaya kadar çatlağım yok sanıyordum. Bir sabah karnımda bir çizgi fark ettim. Eşime gösterdim. Pijama iz yapmıştır filan dedik. Ertesi gün bir çizgi, öbür gün başka bir çizgi derken minik minik çoğaldı maalesef. Halbuki Bioderma kullanıyordum üçüncü aydan bu yana. Doktorum kullanın ama çok etki etmez, çatlayacağı varsa çatlar demişti. Maalesef haklı çıktıBölge olarak benimkiler göbek deliği çevresinde az ama aşağıda daha yoğun. Bugün biriyle konuştum, onun da genital bölgesi çok çatlamış. Hiç duymamıştım öylesini Göğüsleri çatlayan tanıdıklarım da var. Benim göğüsler XS beden giydiğim zamanlarda bile kocaman olduğu için sanırım gebelikte fazla gerilmedi, çatlak olmadı. Ama işte karın bölgesi epey çatladı
Doğumdan sonra o çatlakların bir kısmı görünmez olacaktır diye tahmin ediyorum. Kalanlar için de lazere gidersiniz. Ben öyle yapacağım. Onca derdimizin içinde bir de bunu düşünmeyelim. Kiminin memesi, kimin karnı, kiminin bacakları, kimin genitali, hepimiz bir şekilde çatlıyoruzKaç kez yazdım bende gnital bölgesinde olması normal mi diye çünkü genitali catlayanlardan biride benim
Böbrek ustlerimde bir yandan diğer yana komple çizikler var genitale bacaklara kadar uzayan göbek üstü de öyle ama alttakiler daha koyu renkli ve derin mosmor siyahımsı şekilde çatlakların fotosunu çekmeye çalıştım kendim çekemedim atamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?