- 4 Mart 2025
- 1.062
- 1.494
- 48
Aynı mantıkla ben taktırmayı düşünüyorumKızlar peki ilk çocuğu olmasına rağmen spiral taktıran var mı? Ben 2. Çocığu düşünmüyorum, olur da düşünürsem bile 4 seneden önce düşünmem . Düşündüğüm zaman geri çıkartsam mantıklı mı? Ödüm kopuyor bu bebişten sonra bir daha hamile kalmaktan . Zaten ailelerimiz uzakta ücretsiz izin vs alcam sonra kreşe vereceğiz . 2. Çocuk için maddi maneviuzunca bir süre hazır olmayacsğıs ve bir sürpriz bizi üzer gibi. Bu konu benimde kafamı kurcalıyor
Ben papatya buharı yapmıştım geçici de olsa biraz rahatlamıştı evin nemi 50 bin üzerinde olsun özellikle uyurken bide tuzlu karbonatlı su ile sabah öğle akşam yikamistim.hatta bazı geceler nane yağı burun kenarlarima sürmüştüm.Nane yağını kimseye sormadım doktora yani kendi başıma kullandım onu sorun isterseniz bide papatya buharını sormadım doktora.Ama evin nemi ve tuzlu su doktor tavsiyesiydi.Gecmis olsun.Kızlar selam benim hamilelik öncesinde de burun etlerimde şişkinlik vardı geceleri burun tıkanıklığı çok yaşıyordum doktor özellikle 3.trimesterde ödemden daha çok şişer zorlanabilirsin demişti geçen hafta eşim sağolsun grip bulaştırdı ve nerdeyse 4 günü geçti iyileşmeme rağmen burunlarım açılmıyor baş ağrısından delirmek üzereyim bildiğim kadarıyla sprey kullanamıyoruz var mı çözümü olan
Spiral i neden düşünmüyosunuz hiçbişeyin tabi ki yüzde yüz koruyuculuğu yok ama çevremde herkes bu şekilde korunuyor bir sıkıntı yaşayan olmadı henüzKızlar peki ilk çocuğu olmasına rağmen spiral taktıran var mı? Ben 2. Çocığu düşünmüyorum, olur da düşünürsem bile 4 seneden önce düşünmem . Düşündüğüm zaman geri çıkartsam mantıklı mı? Ödüm kopuyor bu bebişten sonra bir daha hamile kalmaktan . Zaten ailelerimiz uzakta ücretsiz izin vs alcam sonra kreşe vereceğiz . 2. Çocuk için maddi maneviuzunca bir süre hazır olmayacsğıs ve bir sürpriz bizi üzer gibi. Bu konu benimde kafamı kurcalıyor
Bana da en yakın seçenek spiral geldi . Acaba işlem acılı bir işlem mi sonrasında hissediliyor mu vsSpiral i neden düşünmüyosunuz hiçbişeyin tabi ki yüzde yüz koruyuculuğu yok ama çevremde herkes bu şekilde korunuyor bir sıkıntı yaşayan olmadı henüzyani ihtimalleri düşürüyor en azından en yakın örneğim 2 ablam bu arada çok şükür bir sıkıntı yaşamadılar, istediğinz zamanda çıkartır denersiniz çocuk için hormonlu spiralde var ekstra koruyuculu ama ne kadar sağlıjlı olduğu tartışılır onu da yaptıran arkadaşım hiç mutlu değildi sonra normalle değiştirdi
Günde 1 defa alıyolar yoğun bakıma görüş için 1 kere emzirebiliyorum. Zaten 1 bebişim anne yanıydı emme refleksi gelişemediği ve beslenemediği için aldılar kuveze. Sadece birini emzirmeyi deniyorum hergün 1 kere. İnşallah diğerinin de solunum problemi geçtiğinde onu da emzirmeye başlayacağım umarım çoğalır o zamana. Mamaya da bugün başlayacağız sanırım.Sicak bir dus alsaniz doktor izin verirse? Ikinci gun aksam dus almistim, cok Iyi gelmişti, sute de yaradi bence. Emzirme doneminde hurma ve kuru incir bana cok fayda etti sut anlaminda. Saginca gelmeybilir bu arada, gercek sut miktarini yansitmaysbilir. Benim de sagdiklarinda hic yoktu, gunde sadece bir sefer mama vermistik. Sonra yeterli oldu hep. Bu konuda pozitif olmaya calisin. He olmazsa da saglik ilsun alternatif mama var, onemli olan bebisler iyi olsun.
Dip not: ameliyat sonrasi gaz problemini hizlica çözenleri gordukce seviniyorum, darisi basima
Teşekkür ederim yazdıklarınızı deneyeceğimAllah analı babalı büyütsün gözünüz aydın2 saatte bir sağman lazım demişti bana hemsire süt gelmese bile gece gündüz sağım yaptım. Bebekle ilk zaman temasım olmadıgı için daha zor gelir demişlerdi. Sağım yaptıkça geliyor merak etme . Sıcak duş öneririm. Gögüslerine duşta masaj yapabilirsin. Su harici ,boza ,yulaf-kuru incir-kuru kayısı-kuru dut olan komposto bende çok işe yaradı. Her sabah yapıyorum . Birde geçen yazmıştım solgar süt yapan bir hapı var . Bende inanılmaz etki etti. İnşallah sendede etki eder.
Kompostoyu artık eve çıkınca deneyeceğim bugün akşam taburcu edecekler sanırım. Ama eczaneden bahsettiğiniz çaylardan alayım teşekkür ederimCanım komposto, bir de eczaneden hurmana tea ler vardı kızımda epey işe yaramıştı. İnşallah çoğalır sütün stres yapma sadece .
Geliyor kocadan anadan görümceden kv den sağolsunlarKızlarr doğum hediyesi geliyo mu kocalardannnn
Oh maşallahh ne mutlu sizeGeliyor kocadan anadan görümceden kv den sağolsunlarbu kadar uzun süre bekleyince hepsi kolları sıvadı
sanki kayar falan sorun olur gibi geliyor, tamamen kulak dolması duyduğum şeylere göre.Spiral i neden düşünmüyosunuz hiçbişeyin tabi ki yüzde yüz koruyuculuğu yok ama çevremde herkes bu şekilde korunuyor bir sıkıntı yaşayan olmadı henüzyani ihtimalleri düşürüyor en azından en yakın örneğim 2 ablam bu arada çok şükür bir sıkıntı yaşamadılar, istediğinz zamanda çıkartır denersiniz çocuk için hormonlu spiralde var ekstra koruyuculu ama ne kadar sağlıjlı olduğu tartışılır onu da yaptıran arkadaşım hiç mutlu değildi sonra normalle değiştirdi
Ben de spiral taktıracağım büyük ihtimalle. Haplar bende müthiş baş ağrısı yapıyor, yıllarca doğru düzgün kullanamadım. Spiral zahmetsiz. Çıkarttırmak da kolay. Gerçi bir arkadaşımın annesi boşandıktan sonra unutmuş o işleri, çıkarttırmamış. 20 sene durmuş spiral. Sonra epey uğraştırmıştı kadınıSpiral i neden düşünmüyosunuz hiçbişeyin tabi ki yüzde yüz koruyuculuğu yok ama çevremde herkes bu şekilde korunuyor bir sıkıntı yaşayan olmadı henüzyani ihtimalleri düşürüyor en azından en yakın örneğim 2 ablam bu arada çok şükür bir sıkıntı yaşamadılar, istediğinz zamanda çıkartır denersiniz çocuk için hormonlu spiralde var ekstra koruyuculu ama ne kadar sağlıjlı olduğu tartışılır onu da yaptıran arkadaşım hiç mutlu değildi sonra normalle değiştirdi
Yaa bu seferde bebişin uykusunu etkilediği için içmek sıkıntı olabiliyorsizde bi test edip görürsünüz duruma göre. Mesela benim yediğim domates kızımda pişik yapıyordu bla bla…
Yediklerimiz bebişlerin uyku pişik gaz gibi durumlarını etkileyebiliyor. Duruma göre dikkat etmek gerekebilir. Mesela bi ara laktözü kesmişti dr bende. Bebeğe iyi gelmişti bu.
Yani emzirdiğimiz müddetçe özellikle ilk 6-12 ay yine dikkat etmelere devam
Geliyor, geliyorKızlarr doğum hediyesi geliyo mu kocalardannnn
Kocanin 6 yıldır beynini kemirip bebeğimiz olursa o altın kolyeyi istiyorum diye cingenelik ettiğim için hem bilezik hem kolye geliyorKızlarr doğum hediyesi geliyo mu kocalardannnn
Ablam yıllardır ilaç kullanıyor olan ona oldu hormonlar adetler alt üst oldular ilacı kesin istemiyorum spiral kaydı olayları ailede yaşandığı için ondan da bı tık korkuyorum eşime sen korun dedim şimdilik kabul etti ama bakarsam kurnazlık yapıyor hemen spiral takarım tüp baglatmadan en korunaklı yöntem o gibi duruyorSiz hangi yöntemi tercih edeceksiniz acaba. Ben asla karar veremiyorumilaç kullanma taraftarı değilim pek. Diğer yöntemler de garanti değil .
Benim iki haftadır geçmiyor burun tıkanıklığım ikisi birden tıkanıyor asla nefes alamıyorum daha önce bi hasta olduğunda illiadin burun spreyi kullanabilirsin demişti doktorum ben onu kullanıyorum ama 2 hafta oldu çok kullanmak da iyi değil diyorlar ama öyle kötü oluyorum ki nefes alamayıp kalıyorum öylece ağızdan aldığım da yetmiyor zaten hala kullanıyorum illiadinKızlar selam benim hamilelik öncesinde de burun etlerimde şişkinlik vardı geceleri burun tıkanıklığı çok yaşıyordum doktor özellikle 3.trimesterde ödemden daha çok şişer zorlanabilirsin demişti geçen hafta eşim sağolsun grip bulaştırdı ve nerdeyse 4 günü geçti iyileşmeme rağmen burunlarım açılmıyor baş ağrısından delirmek üzereyim bildiğim kadarıyla sprey kullanamıyoruz var mı çözümü olan
Aaa kv muhabbetleri açılmış yine, lütfen cahillik yapmayalımKocanin 6 yıldır beynini kemirip bebeğimiz olursa o altın kolyeyi istiyorum diye cingenelik ettiğim için hem bilezik hem kolye geliyor
Annem ablam abimler çocuğa hazırlık yapmışlar bana yok
Kaynana gillerden de sadece huzur ve hayatımdan uzaklık istiyorum henüz çorap alma teklifi bile gelmedi ve ben bundan çok memnunum
Pardon elimden kaçtıAaa kv muhabbetleri açılmış yine, lütfen cahillik yapmayalım
Bana kbb sana trimester dasın sana şu an sadece bebek gibi muamele edebiliriz deyip , sadece nazal yıkama önermişti,5 kez olur birkaç saatte bir olur diye eklemişti.Kızlar selam benim hamilelik öncesinde de burun etlerimde şişkinlik vardı geceleri burun tıkanıklığı çok yaşıyordum doktor özellikle 3.trimesterde ödemden daha çok şişer zorlanabilirsin demişti geçen hafta eşim sağolsun grip bulaştırdı ve nerdeyse 4 günü geçti iyileşmeme rağmen burunlarım açılmıyor baş ağrısından delirmek üzereyim bildiğim kadarıyla sprey kullanamıyoruz var mı çözümü olan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?