Hakikaten oyle. Vücudum yeniden bana ait olsun istiyorum ben de. Hareketim falan kisitlanmadi ama ben de artik zaman hizlica akip gecsin, hamilelik bitsin istiyorum. gece uykulari ve kasilmalari, hasta olduğunda rahst ilaç alamamak, doya diya kahve icememek bunlar da beni zorluyorŞu sıralar nasılsın diye soranlara sadece çok zor çok zor diyesim geliyorki normalde öyle çok nazlı değilimdir 8. Ayıma kadar hep çok güzel geçiyor dedim . Hatta hamilelik çok kolaymış falan diyordum kendi kendime . Ama cidden şuan zorluyor arkadaşlrın yazdığı gibi ağlamak istiyorum artık
Perşembe kontrolüm var unutmazsam sorayım doktora hemen takılabilir mi diyeKızlar peki ilk çocuğu olmasına rağmen spiral taktıran var mı? Ben 2. Çocığu düşünmüyorum, olur da düşünürsem bile 4 seneden önce düşünmem . Düşündüğüm zaman geri çıkartsam mantıklı mı? Ödüm kopuyor bu bebişten sonra bir daha hamile kalmaktan . Zaten ailelerimiz uzakta ücretsiz izin vs alcam sonra kreşe vereceğiz . 2. Çocuk için maddi maneviuzunca bir süre hazır olmayacsğıs ve bir sürpriz bizi üzer gibi. Bu konu benimde kafamı kurcalıyor
Emzirirken peki normal şekilde içebiliyor muyuz kahveyi acabaHakikaten oyle. Vücudum yeniden bana ait olsun istiyorum ben de. Hareketim falan kisitlanmadi ama ben de artik zaman hizlica akip gecsin, hamilelik bitsin istiyorum. gece uykulari ve kasilmalari, hasta olduğunda rahst ilaç alamamak, doya diya kahve icememek bunlar da beni zorluyor
Evet imza karşılığıymis ama sanırım belli bir yaştan sonra eşe sormadan da yapılabiliyor Muş dediğim gibi bende tam bilgi sahibi değilim okuduklarim doktora gidince sorucam inşallah. evet çok geç ben doktora da dedim ben o zamana ya dogurursam dedim doğur dedi :/ben o kadar beklemem zaten 38 oluyorum 4 hafta sonra bencede çok geç çağırdı.Ben neredeyse 38'im zaten :) koşullar olsa da imza karşılığı yapmayı kabul etmeleri gerekmiyor mu ? Benim dogurganligim, benim kararım neticede. Benim de şurada bir kaç gündür bilgi edinmeye çalıştığım bir konu ancak eşin ve kadının imzasi olursa her koşulda yapılıyor diye biliyorum.
Konudan bağımsız 4 hafta sonra çağırması normal mi ? Doğum zamanı gelmis oluyor neredeyse.
Bende ikinciyi hemen istemiyorum ne yapabilirim demiştim gebe okulunda normal doğumdan 40 gün sonra sezeryandan 60 gün sonra devlet hastanelerinde aile planlama servisi varmış oraya gelip istediğin doğum kontrol yönteminden ücretsiz yararlanabilirsin demişti spiral kordon baglama hap prezervatif cipli spiral ne istersen ücretsiz temin edilip uygulanıyor demiştiKızlar peki ilk çocuğu olmasına rağmen spiral taktıran var mı? Ben 2. Çocığu düşünmüyorum, olur da düşünürsem bile 4 seneden önce düşünmem . Düşündüğüm zaman geri çıkartsam mantıklı mı? Ödüm kopuyor bu bebişten sonra bir daha hamile kalmaktan . Zaten ailelerimiz uzakta ücretsiz izin vs alcam sonra kreşe vereceğiz . 2. Çocuk için maddi maneviuzunca bir süre hazır olmayacsğıs ve bir sürpriz bizi üzer gibi. Bu konu benimde kafamı kurcalıyor
Siz hangi yöntemi tercih edeceksiniz acaba. Ben asla karar veremiyorumBende ikinciyi hemen istemiyorum ne yapabilirim demiştim gebe okulunda normal doğumdan 40 gün sonra sezeryandan 60 gün sonra devlet hastanelerinde aile planlama servisi varmış oraya gelip istediğin doğum kontrol yönteminden ücretsiz yararlanabilirsin demişti spiral kordon baglama hap prezervatif cipli spiral ne istersen ücretsiz temin edilip uygulanıyor demişti
Tüplerini/ kordonlarını bağlatmak isteyen arkadaşlar ben 4 yıl önce sıvı birikmesinden dolayı ameliyat oldum laparoskopik ve üniversite hastanesinde ücretsizdi 2 yıl önce de Diyarbakır da rahim ameliyatı olduğumda sordum ücretli olduğunu ama 5 6 bin gibi uygun fiyatlar olduğunu söylediler temizlenmeseydi bağlanıp tüp bebek deneyecektik baglatanlarla aynı işlemi gördüm sadece alınmadı tüpler ve bildiğim kadarıyla sezeryan olanlar anında baglayabiliyor normal doğumda ise belli bı süre sonra olabiliyorlar ameliyatı ve çok kolay bisey göbek deliginde 1 her iki kasıkta 1 dikis oluyor ameliyatın ikinci günü Erzurum'dan Ağrı ya gittim ben ve hemen ayaklandım kesi olmadığı için
Çok geçmiş olsun. Ameliyatınızın iyi geçmesine ve güzel atlatmanıza çok secindim . Bebişlerde bir an önce yanınıza gelir inşallah . Süt için doktor bol su demişti en önemlisi su demişti. Ama incir kayısı gibi kuru meyvelerde süt yapıyormuş. Anne çayı var o etki ediyor mu bilmiyorum. Ama siz baş ucunuza mutlaka su bırakıp sürekli içinKızlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ben iyiyim spinal anestezi ile sezeryan oldum ve çok rahat geçti. Doğumdan sonra ilk yürüyüş de gaz çıkama da sorun olmadı.
Benim tek problemin süt ile alakalı. Sürekli sağım yapıp bebeklere göndermem lazım. Ancak sadece ilk sütüm geldi o da çok az. Ondan sonrakiler damla damla geldi. Ve artıl o da gelmiyor. Daha önce konuşuldu hatırlıyorum ama bulamadım süt artırmak için tavsiyeleriniz var mı?
Gerçekten anne olmak, evlat sahibi olmak dünyanın en güzel hislerinden bir his. Ama hayatın her evresi gibi çok kötü zamanları da oluyor. Evlilik de öyle oldu mesela benim için, iyi ki evlenmişim dediğim mutluluktan havalara uçtuğum çok zamanlar oldu, ama ara ara kavga ettiğimizde, huzurumuz kaçtığında evlendiğime çok pişman olduğum anlar da olduİş yerinde son haftammmm. Hem mutlu hem hüzünlüyüm . Ücretsiz izinle beraber 27 ay işten uzaklaşacağım. Eminim ki çok özleyeceğim . Ama aynı zamanda da işten uzaklaşmak için bir fırsat benim için çünkğ çalışmakta çok zor geliyordu
Zaman su gibi geldi geçtiinşallah bebek doğunca “eski hayatım çok güzeldi, ama şuan mükemmel” derim . Derim herhalde di mi kızlar yoksa bunca insan 1-2 hatta 3 çocuk yapmazdı. Eminim ki bahsedildiği gibi dünyanın en güzel şeyidir
Ilk zamanlar biraz dikkat ettim, uyumayinca vs ama aylar gectikce daha da esnektim. Her kosulda hamilelik gibi degildiEmzirirken peki normal şekilde içebiliyor muyuz kahveyi acabaşu saatte evet standart gebelik korkularım dışında tek düşündüğüm bu
Canım komposto, bir de eczaneden hurmana tea ler vardı kızımda epey işe yaramıştı. İnşallah çoğalır sütün stres yapma sadece .Kızlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ben iyiyim spinal anestezi ile sezeryan oldum ve çok rahat geçti. Doğumdan sonra ilk yürüyüş de gaz çıkama da sorun olmadı.
Benim tek problemin süt ile alakalı. Sürekli sağım yapıp bebeklere göndermem lazım. Ancak sadece ilk sütüm geldi o da çok az. Ondan sonrakiler damla damla geldi. Ve artıl o da gelmiyor. Daha önce konuşuldu hatırlıyorum ama bulamadım süt artırmak için tavsiyeleriniz var mı?
Bebeginin ilk zamanlarinda yaninda olmak buyuk bir sans. Ben yillarca calisip, sonra kurumsal duzenden bezip tamamen birakan biri olarak zaman zaman ozledigim noktalar oluyor, ozellikle sosyallik olarak. Her seyin artisi eksisi oluyor, yeni düzende zaman zaman bocalasan bile dedigim gibi donup baktiginda iyi ki bebegimin yaninda olmusum en kritik zamanlarinda dersin diye düşünüyorum. Tabi kisisel bisey, bu Benim gorusumİş yerinde son haftammmm. Hem mutlu hem hüzünlüyüm . Ücretsiz izinle beraber 27 ay işten uzaklaşacağım. Eminim ki çok özleyeceğim . Ama aynı zamanda da işten uzaklaşmak için bir fırsat benim için çünkğ çalışmakta çok zor geliyordu
Zaman su gibi geldi geçtiinşallah bebek doğunca “eski hayatım çok güzeldi, ama şuan mükemmel” derim . Derim herhalde di mi kızlar yoksa bunca insan 1-2 hatta 3 çocuk yapmazdı. Eminim ki bahsedildiği gibi dünyanın en güzel şeyidir
Sicak bir dus alsaniz doktor izin verirse? Ikinci gun aksam dus almistim, cok Iyi gelmişti, sute de yaradi bence. Emzirme doneminde hurma ve kuru incir bana cok fayda etti sut anlaminda. Saginca gelmeybilir bu arada, gercek sut miktarini yansitmaysbilir. Benim de sagdiklarinda hic yoktu, gunde sadece bir sefer mama vermistik. Sonra yeterli oldu hep. Bu konuda pozitif olmaya calisin. He olmazsa da saglik ilsun alternatif mama var, onemli olan bebisler iyi olsun.Kızlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ben iyiyim spinal anestezi ile sezeryan oldum ve çok rahat geçti. Doğumdan sonra ilk yürüyüş de gaz çıkama da sorun olmadı.
O 2. 3. Çocuğa karar vermek bizde hep şöyle oldu. O kadar güzel bir şey yapıyor ki çocuk, öyle güzel bir anıma denk geliyor ki, içim huzurla doluyor resmen o anın büyüsüne kapılıp hayran oluyorum, diyorum ya niye 1 çocuğumuz var ki, aynısından bir tane daha niye olmasın, o zaman bu mutluluk hiç bitmezİş yerinde son haftammmm. Hem mutlu hem hüzünlüyüm . Ücretsiz izinle beraber 27 ay işten uzaklaşacağım. Eminim ki çok özleyeceğim . Ama aynı zamanda da işten uzaklaşmak için bir fırsat benim için çünkğ çalışmakta çok zor geliyordu
Yaa bu seferde bebişin uykusunu etkilediği için içmek sıkıntı olabiliyorEmzirirken peki normal şekilde içebiliyor muyuz kahveyi acabaşu saatte evet standart gebelik korkularım dışında tek düşündüğüm bu
Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydınKızlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ben iyiyim spinal anestezi ile sezeryan oldum ve çok rahat geçti. Doğumdan sonra ilk yürüyüş de gaz çıkama da sorun olmadı.
Ben ikinci çocuğa birinciye hamileyken karar vermiştim.O 2. 3. Çocuğa karar vermek bizde hep şöyle oldu. O kadar güzel bir şey yapıyor ki çocuk, öyle güzel bir anıma denk geliyor ki, içim huzurla doluyor resmen o anın büyüsüne kapılıp hayran oluyorum, diyorum ya niye 1 çocuğumuz var ki, aynısından bir tane daha niye olmasın, o zaman bu mutluluk hiç bitmezhooop bir bakmışsın Allaaaah geliyor 2inci. Tabi arada keçileri kaçırma seansları filan derken…. Bir bakıyorsun büyümüşler, iki kardeş öyle güzel oynuyorlar ki, onları izlerken öyle güzel bir anıma denk geliyor ki, kalbim huzurdan dört köşe, ya diyorum niye 3üncü olmasın ki, o zaman bu mutluluk hiç bitmez hooop yine sar başa eyvaaah ben naptım demiyor muyum, çok, ama gerçekten güzel anları o kadar fazla ki, çok şükür, diğerlerini göz ardı edebiliyorum. Tabii benim gibi duygularıyla hareket etmeyen, biraz mantığı öne geçmiş kişiler hemen o çok güzel anı baskılayıp tamam bu kadarı yeter çok şükür elhamdülillah diyebiliyorlar. Ben son 2 hamileliğimde de erken doğum riski yaşamasaydım, kendimden eminim ki 4üncüyü de düşünürdüm, ama artık benim de duygularımı baskılama zamanım geldi galiba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?