2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Hakikaten oyle. Vücudum yeniden bana ait olsun istiyorum ben de. Hareketim falan kisitlanmadi ama ben de artik zaman hizlica akip gecsin, hamilelik bitsin istiyorum. gece uykulari ve kasilmalari, hasta olduğunda rahst ilaç alamamak, doya diya kahve icememek bunlar da beni zorluyor

Perşembe kontrolüm var unutmazsam sorayım doktora hemen takılabilir mi diye sadece ekonomik değil psikolojik olarak da çok zor ya tam şu süreç bitti derken yeniden aynı şeyleri çok kısa aralıklarla tekrar yaşamak ister miyim zannetmiyorum

Emzirirken peki normal şekilde içebiliyor muyuz kahveyi acaba şu saatte evet standart gebelik korkularım dışında tek düşündüğüm bu

Kızlar iyi dilekleriniz için hepinize teşekkür ederim. Ben iyiyim spinal anestezi ile sezeryan oldum ve çok rahat geçti. Doğumdan sonra ilk yürüyüş de gaz çıkama da sorun olmadı.
Benim tek problemin süt ile alakalı. Sürekli sağım yapıp bebeklere göndermem lazım. Ancak sadece ilk sütüm geldi o da çok az. Ondan sonrakiler damla damla geldi. Ve artıl o da gelmiyor. Daha önce konuşuldu hatırlıyorum ama bulamadım süt artırmak için tavsiyeleriniz var mı?

Evet imza karşılığıymis ama sanırım belli bir yaştan sonra eşe sormadan da yapılabiliyor Muş dediğim gibi bende tam bilgi sahibi değilim okuduklarim doktora gidince sorucam inşallah. evet çok geç ben doktora da dedim ben o zamana ya dogurursam dedim doğur dedi :/ben o kadar beklemem zaten 38 oluyorum 4 hafta sonra bencede çok geç çağırdı.

Bende ikinciyi hemen istemiyorum ne yapabilirim demiştim gebe okulunda normal doğumdan 40 gün sonra sezeryandan 60 gün sonra devlet hastanelerinde aile planlama servisi varmış oraya gelip istediğin doğum kontrol yönteminden ücretsiz yararlanabilirsin demişti spiral kordon baglama hap prezervatif cipli spiral ne istersen ücretsiz temin edilip uygulanıyor demişti
Tüplerini/ kordonlarını bağlatmak isteyen arkadaşlar ben 4 yıl önce sıvı birikmesinden dolayı ameliyat oldum laparoskopik ve üniversite hastanesinde ücretsizdi 2 yıl önce de Diyarbakır da rahim ameliyatı olduğumda sordum ücretli olduğunu ama 5 6 bin gibi uygun fiyatlar olduğunu söylediler temizlenmeseydi bağlanıp tüp bebek deneyecektik baglatanlarla aynı işlemi gördüm sadece alınmadı tüpler ve bildiğim kadarıyla sezeryan olanlar anında baglayabiliyor normal doğumda ise belli bı süre sonra olabiliyorlar ameliyatı ve çok kolay bisey göbek deliginde 1 her iki kasıkta 1 dikis oluyor ameliyatın ikinci günü Erzurum'dan Ağrı ya gittim ben ve hemen ayaklandım kesi olmadığı için

Siz hangi yöntemi tercih edeceksiniz acaba. Ben asla karar veremiyorum ilaç kullanma taraftarı değilim pek. Diğer yöntemler de garanti değil .

Çok geçmiş olsun. Ameliyatınızın iyi geçmesine ve güzel atlatmanıza çok secindim . Bebişlerde bir an önce yanınıza gelir inşallah . Süt için doktor bol su demişti en önemlisi su demişti. Ama incir kayısı gibi kuru meyvelerde süt yapıyormuş. Anne çayı var o etki ediyor mu bilmiyorum. Ama siz baş ucunuza mutlaka su bırakıp sürekli için

İş yerinde son haftammmm. Hem mutlu hem hüzünlüyüm . Ücretsiz izinle beraber 27 ay işten uzaklaşacağım. Eminim ki çok özleyeceğim . Ama aynı zamanda da işten uzaklaşmak için bir fırsat benim için çünkğ çalışmakta çok zor geliyordu
Zaman su gibi geldi geçti inşallah bebek doğunca “eski hayatım çok güzeldi, ama şuan mükemmel” derim . Derim herhalde di mi kızlar yoksa bunca insan 1-2 hatta 3 çocuk yapmazdı. Eminim ki bahsedildiği gibi dünyanın en güzel şeyidir

Gerçekten anne olmak, evlat sahibi olmak dünyanın en güzel hislerinden bir his. Ama hayatın her evresi gibi çok kötü zamanları da oluyor. Evlilik de öyle oldu mesela benim için, iyi ki evlenmişim dediğim mutluluktan havalara uçtuğum çok zamanlar oldu, ama ara ara kavga ettiğimizde, huzurumuz kaçtığında evlendiğime çok pişman olduğum anlar da oldu benzer bence. Yeni bir hayat, yeni bir kişi hayatımıza giriyor ve duygu durumlarımız haliyle inişli çıkışlı olabiliyor.

Emzirirken peki normal şekilde içebiliyor muyuz kahveyi acaba şu saatte evet standart gebelik korkularım dışında tek düşündüğüm bu
Ilk zamanlar biraz dikkat ettim, uyumayinca vs ama aylar gectikce daha da esnektim. Her kosulda hamilelik gibi degildi

Canım komposto, bir de eczaneden hurmana tea ler vardı kızımda epey işe yaramıştı. İnşallah çoğalır sütün stres yapma sadece .

Bebeginin ilk zamanlarinda yaninda olmak buyuk bir sans. Ben yillarca calisip, sonra kurumsal duzenden bezip tamamen birakan biri olarak zaman zaman ozledigim noktalar oluyor, ozellikle sosyallik olarak. Her seyin artisi eksisi oluyor, yeni düzende zaman zaman bocalasan bile dedigim gibi donup baktiginda iyi ki bebegimin yaninda olmusum en kritik zamanlarinda dersin diye düşünüyorum. Tabi kisisel bisey, bu Benim gorusum . Bakalim senin nasil olacak

Sicak bir dus alsaniz doktor izin verirse? Ikinci gun aksam dus almistim, cok Iyi gelmişti, sute de yaradi bence. Emzirme doneminde hurma ve kuru incir bana cok fayda etti sut anlaminda. Saginca gelmeybilir bu arada, gercek sut miktarini yansitmaysbilir. Benim de sagdiklarinda hic yoktu, gunde sadece bir sefer mama vermistik. Sonra yeterli oldu hep. Bu konuda pozitif olmaya calisin. He olmazsa da saglik ilsun alternatif mama var, onemli olan bebisler iyi olsun.

Dip not: ameliyat sonrasi gaz problemini hizlica çözenleri gordukce seviniyorum, darisi basima

O 2. 3. Çocuğa karar vermek bizde hep şöyle oldu. O kadar güzel bir şey yapıyor ki çocuk, öyle güzel bir anıma denk geliyor ki, içim huzurla doluyor resmen o anın büyüsüne kapılıp hayran oluyorum, diyorum ya niye 1 çocuğumuz var ki, aynısından bir tane daha niye olmasın, o zaman bu mutluluk hiç bitmez hooop bir bakmışsın Allaaaah geliyor 2inci. Tabi arada keçileri kaçırma seansları filan derken…. Bir bakıyorsun büyümüşler, iki kardeş öyle güzel oynuyorlar ki, onları izlerken öyle güzel bir anıma denk geliyor ki, kalbim huzurdan dört köşe, ya diyorum niye 3üncü olmasın ki, o zaman bu mutluluk hiç bitmez hooop yine sar başa eyvaaah ben naptım demiyor muyum, çok, ama gerçekten güzel anları o kadar fazla ki, çok şükür, diğerlerini göz ardı edebiliyorum. Tabii benim gibi duygularıyla hareket etmeyen, biraz mantığı öne geçmiş kişiler hemen o çok güzel anı baskılayıp tamam bu kadarı yeter çok şükür elhamdülillah diyebiliyorlar. Ben son 2 hamileliğimde de erken doğum riski yaşamasaydım, kendimden eminim ki 4üncüyü de düşünürdüm, ama artık benim de duygularımı baskılama zamanım geldi galiba.

Yaa bu seferde bebişin uykusunu etkilediği için içmek sıkıntı olabiliyor sizde bi test edip görürsünüz duruma göre. Mesela benim yediğim domates kızımda pişik yapıyordu bla bla…

Yediklerimiz bebişlerin uyku pişik gaz gibi durumlarını etkileyebiliyor. Duruma göre dikkat etmek gerekebilir. Mesela bi ara laktözü kesmişti dr bende. Bebeğe iyi gelmişti bu.

Yani emzirdiğimiz müddetçe özellikle ilk 6-12 ay yine dikkat etmelere devam

Allah analı babalı büyütsün gözünüz aydın 2 saatte bir sağman lazım demişti bana hemsire süt gelmese bile gece gündüz sağım yaptım. Bebekle ilk zaman temasım olmadıgı için daha zor gelir demişlerdi. Sağım yaptıkça geliyor merak etme . Sıcak duş öneririm. Gögüslerine duşta masaj yapabilirsin. Su harici ,boza ,yulaf-kuru incir-kuru kayısı-kuru dut olan komposto bende çok işe yaradı. Her sabah yapıyorum . Birde geçen yazmıştım solgar süt yapan bir hapı var . Bende inanılmaz etki etti. İnşallah sendede etki eder.

Eklentiler

• IMG_0902.webp
    19,6 KB · Görüntüleme: 13
Ben ikinci çocuğa birinciye hamileyken karar vermiştim. hatta eşimle yürüyüş yapıyorduk dedim doğsun hemen ikinciyide yapalım

3.ye ikna etmek biraz zaman aldı. Yoksa kaç senedir bunuda istiyordum. Hayalim 4’tü ama artık yeter diyorum yaş ve zaman geçmişliğin faktörü var. Yeter gariii

Kızlar günaydın size garip bir ağrıdan bahsedeceğim ben geceleri uyandığımda ayağımın alt kısmı ağrıyor ama topuk değil parmak kısmına doğru. Ağrısı da tam olarak şöyle hani alışık olmadığınızda topuklu ayakkabıyla gün geçirirsiniz ayak altınız ağrır ya tam o ağrı. Ayaklarımda ödem de yok çok garibime gitti biraz yürüdükten sonra geçiyor

Kızlar selam benim hamilelik öncesinde de burun etlerimde şişkinlik vardı geceleri burun tıkanıklığı çok yaşıyordum doktor özellikle 3.trimesterde ödemden daha çok şişer zorlanabilirsin demişti geçen hafta eşim sağolsun grip bulaştırdı ve nerdeyse 4 günü geçti iyileşmeme rağmen burunlarım açılmıyor baş ağrısından delirmek üzereyim bildiğim kadarıyla sprey kullanamıyoruz var mı çözümü olan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…