• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Hepiniz çok sağ olun, umarım kolay ilerler sürecim 🙏🏻

Evdeyim. Son bir toparladım etrafı, eşyalarımı. Eşimle eve çekidüzen verdik. İnatla her şey yolundaymış gibi bir tepsi börek de yaptım ama ağrım var 🙄

Aslında ağrım iki gündür vardı ama bu sabahki çatı muayenesinden sonra arttı. Zaten muayeneyle birlikte kanama/lekelenme de oldu. Tam olarak regl ağrısı şeklinde tarif edebilirim. 3-4 cm açıklığa gelene kadar çok üstüne düşmemiştim ağrının ama bundan sonrasını size sorayım. Ben ağrının şiddetini ölçmede iyi bir kıstas olmayabilirim. 3-4 cm'e kadar ağrıya dayandım farkında olmadan. Sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum. Ne kadar sürede ilerler sizce? Yani yeniden hastaneye gitmemi gerektirecek açıklığa ve sancıya ne zaman ulaşırım acaba? Doktor gece 3-5 arası gelebilirsiniz dedi ama çok belirsiz ve afaki konuşuyordu açıkçası. Yarın da gelebilirsiniz dedi. Ne bileyim fazla bilinmez geldi bana söyledikleri...

Evdeyim. Son bir toparladım etrafı, eşyalarımı. Eşimle eve çekidüzen verdik. İnatla her şey yolundaymış gibi bir tepsi börek de yaptım ama ağrım var 🙄

Aslında ağrım iki gündür vardı ama bu sabahki çatı muayenesinden sonra arttı. Zaten muayeneyle birlikte kanama/lekelenme de oldu. Tam olarak regl ağrısı şeklinde tarif edebilirim. 3-4 cm açıklığa gelene kadar çok üstüne düşmemiştim ağrının ama bundan sonrasını size sorayım. Ben ağrının şiddetini ölçmede iyi bir kıstas olmayabilirim. 3-4 cm'e kadar ağrıya dayandım farkında olmadan. Sizin fikirlerinizi çok önemsiyorum. Ne kadar sürede ilerler sizce? Yani yeniden hastaneye gitmemi gerektirecek açıklığa ve sancıya ne zaman ulaşırım acaba? Doktor gece 3-5 arası gelebilirsiniz dedi ama çok belirsiz ve afaki konuşuyordu açıkçası. Yarın da gelebilirsiniz dedi. Ne bileyim fazla bilinmez geldi bana söyledikleri...
Hiç belli olmuyor açılma.. Öğlen doktora gittim 1 santim açıklığın var yarın kasılman olursa gel ama 1-2 güne doğurursun dedi. O günün akşamı kasılmalarım başladı. Tüm gece dayandım artık 6.30 gibi aralık çok sıklaştı ve ağrı şiddetide arttı. 7.30 gibi hastaneye geldik sanırım. Orda Hemşire baktı 4,5 santim açıklık çıktı. Doktora haber edildi. Yatışım yapıldı. 20 dk NST vs başka odaya aldılar tekrar kontrol edildi. bir süre sonra tuvaletim geldi dedim. Büyük mü küçük mü dediler. Büyük deyince ebeyi çağırdılar hemen.. Ebe kontrol etti tam açıklık deyip apar topar doğumhaneye götürüldüm 🙈 Süreç hastaneden sonra biraz hızlı geçti. Ama hiç belli olmaz riske atmayın bence..

Hiç belli olmuyor açılma.. Öğlen doktora gittim 1 santim açıklığın var yarın kasılman olursa gel ama 1-2 güne doğurursun dedi. O günün akşamı kasılmalarım başladı. Tüm gece dayandım artık 6.30 gibi aralık çok sıklaştı ve ağrı şiddetide arttı. 7.30 gibi hastaneye geldik sanırım. Orda Hemşire baktı 4,5 santim açıklık çıktı. Doktora haber edildi. Yatışım yapıldı. 20 dk NST vs başka odaya aldılar tekrar kontrol edildi. bir süre sonra tuvaletim geldi dedim. Büyük mü küçük mü dediler. Büyük deyince ebeyi çağırdılar hemen.. Ebe kontrol etti tam açıklık deyip apar topar doğumhaneye götürüldüm 🙈 Süreç hastaneden sonra biraz hızlı geçti. Ama hiç belli olmaz riske atmayın bence..
Öğlenden bir sonraki sabaha kadar 3 cm civarı açılmış o zaman. Ama sonrası hızlı ilerlemiş. İyi misiniz şimdi?

Doktorun da bana söylediği tek net şey, 'yürüyemeyecek gibi olduğunuzda gelin' oldu. O raddeye nasıl, ne zaman gelinir kısmını açıklamadı. O yüzden çok kararsız kaldım ne yapmam gerektiği konusunda.

İnşallah doğumunuz kolay olur sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize. Benim ilk doğumumda çatı muayenesinden sonra düzenli ağrılarım çoğaldı açıklık vardı sizin gibi.Geceydi Eve geldim sabah oldu tüm gün ağrım devam etti regl ağrısı gibi belden karına vuran ağrı. Akşam üstü duştan sonra ağrım geçti bende artık doğurmam bu gün yalancı sancıymış diye düşündüm ailemin israrıyla o gece tekrar hastaneye gittim 2 saat sonra doğum yaptım. Ağrım yoktu yalnız bebeğin doğmasına 15 dakika kala ıkınma hissiyle ağrım tekrar başlamıştı. Her keste aynı olmuyor doğum ağrısıda sürecide bünyeden bünyeye değişiyor.

İnşallah doğumunuz kolay olur sağlıkla kavuşursunuz bebeğinize. Benim ilk doğumumda çatı muayenesinden sonra düzenli ağrılarım çoğaldı açıklık vardı sizin gibi.Geceydi Eve geldim sabah oldu tüm gün ağrım devam etti regl ağrısı gibi belden karına vuran ağrı. Akşam üstü duştan sonra ağrım geçti bende artık doğurmam bu gün yalancı sancıymış diye düşündüm ailemin israrıyla o gece tekrar hastaneye gittim 2 saat sonra doğum yaptım. Ağrım yoktu yalnız bebeğin doğmasına 15 dakika kala ıkınma hissiyle ağrım tekrar başlamıştı. Her keste aynı olmuyor doğum ağrısıda sürecide bünyeden bünyeye değişiyor.
Totalde 24 saatlik bir süreç olmuş o zaman yanlış anlamadıysam? Dediğiniz gibi kadından kadına değişiyor. Ben yine de sizlerin tecrübelerini duymak istiyorum 🙏🏻

Totalde 24 saatlik bir süreç olmuş o zaman yanlış anlamadıysam? Dediğiniz gibi kadından kadına değişiyor. Ben yine de sizlerin tecrübelerini duymak istiyorum 🙏🏻
Aynen ilk doğumsa hızlı gelişmiyor mesela ikinci doğumumda ağrım vardı hastaneye gittiğimde doktor açılman yok dedi. Kısa bir sürede açılma hızlı ilerledi 2 saat olmadan kızım doğdu

Ay siz böyle konuşunca çok doğurasım geldi benim de 😅 ben de iki gün önce gittiğimde 38+5 hafif sancı hissederek gittim nst de 10 dk da bir sancı çıktı hiç açılma yokmuş ben de çok heyecanlanmıştım 😂 doktor birkaç güne bekliyorum dedi ama aksi gibi olan sancı da gitti artık hissetmiyorum hiç alıştım mı yalancı mıydı alışılıyor mu anlamadım 😂

Bu sizin ağrılarınızla alakalı bir durum, 10 dk da bir 5 dk da bir ağrı gelene kadar hastaneye gitmenize gerek yok.

Mesela benim ilk doğumumda ilk ağrım geldiğinden itibaren hesap yaparsam 19-20 saat sürmüş diyebiliriz. Ama ben sorduklarında hastaneye yatışım yapıldığından itibaren söylüyorum bu da 8 saat olmuş oluyor. Ama bu demek değil ki 20 saat boyunca ayıldım bayıldım, hayır tabii ki. Ağrı yarım dk sürüyor bitiyor sonra bekle ki gelsin 2. ağrı, taa 1 saat sonra. Sonraki taa 45 dk sonra, vs vs, derken böyle en son 20 dk 10 dk 5 dk düşünce hastaneye gidiyorsunuz. O yüzden süreç de çok uzamış oluyor. 2. doğumun hızlı oluşunu size şöyle söyleyeyim ilk ağrılar geldikten itibaren 2 saat içinde doğum oldu 😂 aradaki farkı varın siz düşünün. Tabi bu benim doğumlarım. Herkesin aynı hızda ya da yavaşlıkta olacak diye bir şeyi yok. Ama geneli ilk doğumlar yavaş ilerler, sonrakiler daha hızlı olur.

Ay siz böyle konuşunca çok doğurasım geldi benim de 😅 ben de iki gün önce gittiğimde 38+5 hafif sancı hissederek gittim nst de 10 dk da bir sancı çıktı hiç açılma yokmuş ben de çok heyecanlanmıştım 😂 doktor birkaç güne bekliyorum dedi ama aksi gibi olan sancı da gitti artık hissetmiyorum hiç alıştım mı yalancı mıydı alışılıyor mu anlamadım 😂
Bazen stresten sancıların durduğu oluyor. Ben yaşadım bu durumu. Hatta çok sık ağrım var diye gittim hemen Nst ye bağladılar, baktılar hiç öyle abartılı bir durum yok, var ama sancı gücü zayıf, hemşireler dedi ki sizin ağrı eşiğiniz galiba çok düşük, en ufak sancıyı çok hissediyorsunuz. Doktor dedi ki eve git 2 gün sonra anca olur bu doğum. Meğer benim sancılar stresten geri gitmiş. Haydiiii, döndüm eve. Evde tekrar başlaması ve hastaneye tekrar gidişim 5 saat sonra oldu gece. Hemşireler yan yan bakıyor yine mi geldi diye 😂 dedim ne derseniz diyin bu sefer dönmüyorum burda kalacağım. Sonra yatışım yapıldı filan derken ağrılarım devam etti, sabaha karşı doğum oldu.

Kızlarrrr lütfen bana şu emzirme konusunda yardımxı olun :( bugün bebek 6 günlük oldu. Meme ucum içe çökük hiçbir şekilde bebek alamıyor ebeler hemşirelerde çok uğraştı bu şekilde alamicağını söylediler bende öok denedim . Silikon uç aldık aslında onu kolaylıkla alı dediler ama bebeğim onu da almıyor. Yandan mama süt damlatıp kandırarak arada tutturuyorum memeyi . Sarılık değeri sınırda o yüzden kilo vermemesi lazım, mama takviyesine başladık kaşık biberon ile mecburen. Sütüm fazla çok şükür. Sağıp veriyorum ara ara en azından çocuk anne sütü alsın diye.
Sürekli emzirme denemesi yapıyoruz bütün gün tüm işim bebişi emzirmeye çalışmak.
Ama çok yoruldum ve artık moralim çok bozuldu .
Aynı durumu yaşayanlar bana bir fikir verin lürfen :(((

Canım normal pozisyonlar dısında emzirme pozisyonları var koltuk altından tutup tersten gibi onları da dene bazen işe yarıyor 🤗 stres yapma inşallah rahatlarsınız 🤲
Teşekkür ederim canım bir de öyle deneyeyim. Bugün ayakta sallanarak falan denemeye çalıştım başarısız

Kızlar bana sürekli birileri doktorların söylediği doğum tarihi yanlış diyor ona bir iki hafta ekle sen diyor sizce bu doğru mu böyle olursa ben Haziranın sonuna kadar doğuramam ki 😐

Kızlarrrr lütfen bana şu emzirme konusunda yardımxı olun :( bugün bebek 6 günlük oldu. Meme ucum içe çökük hiçbir şekilde bebek alamıyor ebeler hemşirelerde çok uğraştı bu şekilde alamicağını söylediler bende öok denedim . Silikon uç aldık aslında onu kolaylıkla alı dediler ama bebeğim onu da almıyor. Yandan mama süt damlatıp kandırarak arada tutturuyorum memeyi . Sarılık değeri sınırda o yüzden kilo vermemesi lazım, mama takviyesine başladık kaşık biberon ile mecburen. Sütüm fazla çok şükür. Sağıp veriyorum ara ara en azından çocuk anne sütü alsın diye.
Sürekli emzirme denemesi yapıyoruz bütün gün tüm işim bebişi emzirmeye çalışmak.
Ama çok yoruldum ve artık moralim çok bozuldu .
Aynı durumu yaşayanlar bana bir fikir verin lürfen :(((
Bir şekilde kandırıp memeyi tutturuyorum dediniz ya, onu tutturduktan sonra biraz emiyor mu, yoksa hemen çıkarıyor mu? Eğer biraz emip sonra çıkarıyorsa, siz ayakta iken bebeğiniz kucağınızda yukarı aşağı yukarı aşağı sallayarak, hatta bir nevi hoplatarak, ve bu her hoplama anında bebeğin ağzından meme çıkacakmış gibi olup ama çıkmasına izin vermeden tekrar hoplatarak emmesini desteklemeyi deneyin. Bilmiyorum anlatabildim mi ama ben bu şekilde bebeğimi emzirmiştim ilk zamanlar. Çünkü bebek biraz emip memeyi ağzından ittiriyor, ama eğer biz ondan önce davranıp memeyi ağzından çekermiş gibi yaptığımızda bebekte tam ters bir duygu oluşuyor ve memeyi önceden istemezken bu sefer tam tersi kaybetmemek için daha çok yapışıyor ve emiyor. İnşaallah sizde de işe yarar.

Kızlar bana sürekli birileri doktorların söylediği doğum tarihi yanlış diyor ona bir iki hafta ekle sen diyor sizce bu doğru mu böyle olursa ben Haziranın sonuna kadar doğuramam ki 😐
Son adetin başlangıç tarihinden itibaren 40 hafta ile hesaplanıyor. Bunun üzerine 2 hafta daha uzaması demek 42 hafta dolması demek, ki bu çok nadir olan bir durum. Sizin hesaplamanız ne şekilde yapıldı?

Back
X