Elinden geleni yapıcağına eminim suçlu değilsin ama böyle hissetmen çok normal, çok ağladığımı hatırlıyorum ben de yetemiyorum diye ama üzülmek daha çok olumsuzluk getirir hep pozitif olmak önemliŞu an bırakamam sanırım elimden geldiğince denemeye devam edecem çünkü ne yaparsam yapayım kendimi suçlu hissediyorum,
Gazını ben çok zor çıkartıyorum ama eşim kucağına alsa çıkarıyor hemenİlk 3 ay fizyolojik reflü olabilir. Ona bağlı beslenme fazlasını atabilir. Emzirme sonrası gazını iyi çıkarabiliyor mu? Kusma miktarı çok çok olursa daha üstünde düşünülebilir bana göre, alerji olabilir örneğin.
Oyy maşallahHanımlar kontrolden geldim, son durumu bildiriyorum
Açılma devam, ağrı görüldü ama ağrı hissiyatı yok. Doktor ağrınız var mı dediğinde var ama beni kitleyecek kadar yok, geziniyorum hala dedim. Siz bu gidişle takside doğuracaksınız dediBebeğin yeri, suyu, durumu her şeyi normal, o sebeple doğal sürece müdahale etmeyeceğim dedi. Pazartesiye kadar akışta kalalım, doğmamış olursa Pazartesi günü güzel bir muayene yaparız, hafta içi de doğum gerçekleşir zaten dedi Hızlandırmak için egzersizler yapılıyor, belli başlı besinler tüketiliyor, ben pek yapmıyorum ama uygun görürseniz yapabilirim dedim. Hiç gerek yok dedi
Durumlar böyle. Akışta kalalım hanımlar
Böyle bir sürü tavsiyeler yazdığıma bakmayın, aynen dediğiniz gibi Allah hepimizin yardımcısı olsun. Sırf önceden bebeğim oldu diye benim şimdiki yeni bebeğimin çok rahat emeceğinin ne garantisi var. 1-2 hafta sonra aynı ağlamaları muhtemelen ben de yaşayacağım. Buraya yazdıklarım kendime de bir hatırlatma oluyor. Ben de yaşadığım günleri hatırlıyorum, hiç yalnız değilsiniz hepimiz aynı günlerden geçtik aynı korkuları yaşadık ve yine yaşayacağız. Bir şekilde geçip unutuluyor o günler de… sonra kendinizi böyle tavsiyeler verirken buluyorsunuz işte.Uyku hak getire 3 4 gündür bu emzirme durumları yüzünden, iki saat arayla uyandır uyanmiyor ona uğraş, emzir emmez ona ugraş, derken bi emzirme süremiz zaten 1-1buçuk saat gece gündüz bu şekilde. O kadar uğraştık, bende bebekte hem yorulduk hem strese girdik hiç faydası olmamış, su diyor herkes suyu ben günde en az 4,5 5 lt içerim. Yapım öyle su çok içen bir insanım. Kayısı incir dut üzüm kurularından hoşaf yapıp çok içtim, annem et yemekleri ve et suyuna çorba yaptı kaç gündür, yok olmayınca olmuyor demekki. Şimdi bu kadar stresin üzerine eds yöntemini yapmaya çalışmak o kadar zor ki. Ona uğraşıyoruz bir saat, üzerine birde 20 30 dk sağma benim zaten uyumaya vaktim yokağlayıp durdum bgn, bebek etkilenecek diye kendimi suçlu da hissediyorum ama duygularıma engel de olamıyorum. Bgn çok korktum hastanede alıp götürecekler yoğun bakıma diye. Çok zormuş bu emzirme durumu Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.
Ben de bir iki kez biberonla verdim ama ten tene teması bırakmadığımız için meme reddi yapmadı çok şükür. Solgarın bir takviyesi vardı süt artırmada herkes çok memnun. Ben kullanmadım. Ara sıra komposto da içiyorum ama en çok etkisini gördüklerim tahin helvası ve alkolsüz biralar. Tahin helvası yedikten 5-6 saat kadar sonra göğüslerimin şiştiğini hissediyorum daha çok süt geliyor. Alkolsüz bira içince de 2-3 saat kadar sonra aynı şey oluyor. Ama uyku da çok önemli iki saat kesintisiz uyku çoğu sıkıntıyı çözüyor gibi geliyor bana. Ama her şeyden önemlisi motivasyon çünkü bebeklerimiz enerjimizi hissediyor ve o enerjide oluyorlarmışKızlar yardım edin lütfen! ben fena lohusa depresyonuna girdimsütü yetersiz gelip, sütünü arttırabilen var mı ? nasıl artar? Bana sanki artmazmış gibi geliyor olumsuz düşünmemeye çalışıyorum ama bilemiyorum yaa. Bgn kontrolümüz vardı, çok kilo vermiş, hemen bir sürü test yaptılar, çok şükür testleri iyi çıktı sıkıntı yok, emzirme danışmanına yönlendirdi doktor hemen. Gittik tahmin ettiğim gibi sütüm yetersiz geliyor, hemen eds yöntemini ve şırınga yöntemini gösterdi, eds yöntemiyle orada gayet güzel emdi mamayı ama evde biz yapamadık sanırım. Yarısını anca verebildik ben çok gergin ve stresliyim zaten sabredemiyorum. Aventin yenidoğan biberonuyla versem olmaz mı diye sormuştum emzirme hemşiresine olmaz demişti ama verdik evde kalan yarısını biberonla, çevremde herkes hem emzirip hemde aventin bu biberonuyla mama veriyor benm kardesim anne sütünü de çok vermişti biberonla memeyi hiç reddetmedi. Siz nasıl yapıyorsunuz verdiniz mi hiç avent biberonla ne yapmam lazım çok arada kaldım yaaaa çok zormuş bu emzirme işi
Pat pat vurmak gerekiyor ona da biz kıyamıyoruz tabi :)Gazını ben çok zor çıkartıyorum ama eşim kucağına alsa çıkarıyor hemenhaftaya kontrole gideceğiz o zaman doktora danışacağım artık
Nefesler tutuldu, beklemedeyizOyy maşallahO da zamanını bekliyor demek ki sağlıkla mutlulukla gelsin güzel haberlerini bekliyoruz
Off yazdım yazdım sildimBugün yine misafir geldi gelir gelmez uyardım dokunmak öpmek yok diye. misler gibi uyuttuğum çocuğu iki sevelim diye ısırıp uyandırdılar kaşla göz arası. Çay koyarken gördüm müdahale edene kadar kalmadı sıçradı evladım yerinden. Öyle uyanınca da tam 2 saat kesintisiz ağladı yavrum korkudan. Yukarı çıkardım kapı kapalı emzirdim yanıma geldiler bir de sütün mü yetmiyor acaba falan dediler. Yoo dedim gayet yetiyor ama çocuk korkudan ne olduğunu şaşırdı ondan memeyi bırakmıyor dedim yok anlamıyorlar. Bir de neymiş kamyon çarpmış gibiymişim acaba neden ya
Allah hepimizi böyle insanlardan korusun sakınsın inşallah kimse böyle bir şey yaşamasın
Ne diyeceğimi bilmiyorum hala sinirlerim çok bozuk.
Yazıp motivasyon düşürmeyeyim dedim dedim duramadım yazdım artık kusuruma bakmayın nolur hakkınızı helal edin dayanamadımOff yazdım yazdım sildimNeyse, mutlu anne mutlu bebek diyoruz, Allah'a havale ediyoruz
Olur mu hiç öyle şey? Siz yazacaksınız, biz körüklemeyeceğiz. Ben klasik yükseldim misafir olayına. Size yansıtmak istemedim sadeceYazıp motivasyon düşürmeyeyim dedim dedim duramadım yazdım artık kusuruma bakmayın nolur hakkınızı helal edin dayanamadım
İyi olacağız değil mi
Ay ne terbiyesiz bunlar ya şaka gibi. Boşver sinirini bozma bi de hizmet ediosun akıl alır gibi değil. Gelmeyin abi ya böyle yorum yapvaksanız gelmeyin zaten boş muhabbet çok zavallıca bi lohusa yı üzmekBugün yine misafir geldi gelir gelmez uyardım dokunmak öpmek yok diye. misler gibi uyuttuğum çocuğu iki sevelim diye ısırıp uyandırdılar kaşla göz arası. Çay koyarken gördüm müdahale edene kadar kalmadı sıçradı evladım yerinden. Öyle uyanınca da tam 2 saat kesintisiz ağladı yavrum korkudan. Yukarı çıkardım kapı kapalı emzirdim yanıma geldiler bir de sütün mü yetmiyor acaba falan dediler. Yoo dedim gayet yetiyor ama çocuk korkudan ne olduğunu şaşırdı ondan memeyi bırakmıyor dedim yok anlamıyorlar. Bir de neymiş kamyon çarpmış gibiymişim acaba neden ya
Allah hepimizi böyle insanlardan korusun sakınsın inşallah kimse böyle bir şey yaşamasın
Ay ne terbiyesiz bunlar ya şaka gibi. Boşver sinirini bozma bi de hizmet ediosun akıl alır gibi değil. Gelmeyin abi ya böyle yorum yapvaksanız gelmeyin zaten boş muhabbet çok zavallıca bi lohusa yı üzmekBugün yine misafir geldi gelir gelmez uyardım dokunmak öpmek yok diye. misler gibi uyuttuğum çocuğu iki sevelim diye ısırıp uyandırdılar kaşla göz arası. Çay koyarken gördüm müdahale edene kadar kalmadı sıçradı evladım yerinden. Öyle uyanınca da tam 2 saat kesintisiz ağladı yavrum korkudan. Yukarı çıkardım kapı kapalı emzirdim yanıma geldiler bir de sütün mü yetmiyor acaba falan dediler. Yoo dedim gayet yetiyor ama çocuk korkudan ne olduğunu şaşırdı ondan memeyi bırakmıyor dedim yok anlamıyorlar. Bir de neymiş kamyon çarpmış gibiymişim acaba neden ya
Allah aşkına lütfen kendinize yüklenmeyin benim de doğumdan sonraki 3.gunumdu sezaryen oldum ilk 3 gün sütüm gelmedi bizim oğlumla aramızda kan uyuşmazlığı olduğu için sarılık daha büyük riskti benim için önemli olan aç kalmamasi ve sarilik olmamasıydı elimden geleni yaptım emzirmeye çalıştım süt gelmedikce tiksindi memeden ilk 3 gün mamayla besledim ama elimden geleni fazlasıyla yaptığım için hiç vicdan azabı duymuyorum mama verirken sürekli ten teması kurdum göğsüme yatırdım kokusunu alsın diye her beslenmede emzirmeye çalıştım şükür bugün sütüm geldi ama mumkunati yok benim de oğlum almıyor bogulcak gibi yapıyor kendini bende saat başı pompayla sağıp veriyorum ve kendimi yetersiz hissetmek yerine aksine kendimle gurur duyuyorum inanin sırf ağız sütünün 1 damlası boşa gitmesin diye gelen damlayı çay kaşığıyla ağzına verdim şifa olsun diye kan uyusmazligimiz olmasina ragmen bugün kontrolde sariligimjz normal seviyede çıktı ve bu benim tatmin olmam için yeterliydi oğlumun aç kalmamasi ve hasta olmaması için mama vermek zorundaydım kendimi kötü hissetmiyorum ve şu anda da emmese bile sagdigim zaman süt geldiği için sukrediyorum elinizden gelmeyen şeyler için kendinizi yipratmayin lütfen pozitife tutunursaniz pozitifler size gelecekHerkesin bu süreçte bambaşka sıkıntıları oluyor maalesef. Benimde sütüm fazla ama bebek emmiyor. Keşke az olsaydı da yeterki emseydi diyorum bir süre sonra düzene girerdi diyorum .
Sizde üzülmeyin illaki düzene girecektir . Bak mesela sanırım emziremeyen bir tek ben varmışım. Bende yetersiz hissediyorum bu durumda . Ben mi beceremedim ben mi bi yerde hata yaptım diyip duruyorum üstüne gidiyorum düzelmesi için ama hiçbir sonuç alamıyorum
Sakinleştim biraz daha iyiyim sanırım bir daha geliyoruz derlerse evde değiliz diyeceğimAy ne terbiyesiz bunlar ya şaka gibi. Boşver sinirini bozma bi de hizmet ediosun akıl alır gibi değil. Gelmeyin abi ya böyle yorum yapvaksanız gelmeyin zaten boş muhabbet çok zavallıca bi lohusa yı üzmek
İnşallah bakalım neler olacakBen de bir iki kez biberonla verdim ama ten tene teması bırakmadığımız için meme reddi yapmadı çok şükür. Solgarın bir takviyesi vardı süt artırmada herkes çok memnun. Ben kullanmadım. Ara sıra komposto da içiyorum ama en çok etkisini gördüklerim tahin helvası ve alkolsüz biralar. Tahin helvası yedikten 5-6 saat kadar sonra göğüslerimin şiştiğini hissediyorum daha çok süt geliyor. Alkolsüz bira içince de 2-3 saat kadar sonra aynı şey oluyor. Ama uyku da çok önemli iki saat kesintisiz uyku çoğu sıkıntıyı çözüyor gibi geliyor bana. Ama her şeyden önemlisi motivasyon çünkü bebeklerimiz enerjimizi hissediyor ve o enerjide oluyorlarmışçok zor biliyorum ama pozitif olmaya çalışın iyi düşenelim ki iyi olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?