2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Haklısınız. Bende neredeyse sadece sağarak verdiğim süt ile 1 haftada 250 gram aldırmışım bebeğe. Çok şükür sağlıklı ve iyi . Aslında beni yıpratan tamamen çevre . Ben memnunum sağarak veririm en kötü önemli olan bebeğin anne sütü alması diyorum. Ki süt olmasa mama da zehir değil . Ama her arayan her gören “biz hiç meme emmeyen çocuk görmedik” diyor. “Ee nasıl olcak böyle de olmaz mecbur bi şekilde alıştırcaksın memeye “ vs ve acıyan gözlerle bakıuorlarmış gibi hissediyorum. O kadar devlet meselesi haline geldi ki ben kendi kendime “ almalı, zorunda , almazsa mahvoluruz “ psikolojisine girdim. Çocuk doktorum bile evet iyiliğim için uğraşıyor ama o kadar çok taktı ki emme işine her kontrolde 5 dk diğer muayeneler ise 1 saat emzirme muhabbeti ve uğraşları oluyor . Önüm arkam sağım solum “emmeli başka yolu yok” söylemleri ile doldu. Neredeyse gizliden sağıp vereceğim artık kimse yorum yapmasın diye .

Ayy çok zor o göğüs yaraları gerçekten. Yok yok elenmedin canım, alışma sürecindesin sadece.
Ne yapıyorsun göğsün için?
Gümüş kapak kullanıyorum. Birde lansinoh krem ve kantoron yağı sürüyorum. Krem sürdüğümde göğüs kalkanı takıyorum. Sürmediğimde gümüş kapakları boş takıyorum. Sanırım gümüş kapağın faydası oluyor ama ben 2-3 gün sonra aldırıp başladım oluşmuştu zaten. İlerlemedi ama gerilemiyor da. Aslında çok büyük bir yara değil. Ama ağrılı emziriyorum. Birde sütüm akmaya başlıyor heryerim ıslak ıslak. Sürekli üst değiştiriyorum. İzin vermezsem bu sefer şişip kalıyor göğsüm çok ağrıyor şişince de. Mastite çevirecek diye korkumdan baya uğraşıyorum günlerdir emsin aksın diye.

Başını sonunu okumadım umarım yanlış anlayıp saçma bi şey yazmıyordumdur. Ama herşeyi denediniz ve sütünüz yoksa veya azsa, ne yapıp edip uyumayı deneyin. İlk 3 gün bende hiç uyumadım. Bebek memeden ayrılmıyordu muhtemelen sütüm de doyurmuyordu. Hem ben uykusuz kaldım, hem bebek doymadı, hem sütüm artmadı ki aşırı aşırı beslendim onu da ye bunu da ye, 3. Gün eşime emzik aldırdım ve emzirdikten sonra emzikle uyumasını sağladım. Beni emzik olarak kullanıyordu çünkü saatlerce memede. Ben o ara uyuma fırsatı buldum. Birkaç güne sütüm baya düzeldi ve emziği bıraktım. Şimdi memede doyuyor uyuyor çok şükür. Emzik verin diye yazmadım kesinlikle. Bu benim çözümündü. Sizin de yapabileceğiniz bir şey vardır. Uyku dinlenme çok önemli. Birde stres yapmamak.

Kızlar geçen doktor kontrolümüz vardı. Hiç muayene bile etmedi. Sadece kilosuna baktı ve doğum kilosundan 10 gr eksik bu çocuk aç kalmıl sütün var mı diye sordu. Var dedim. Vardır ama fışkırıyor mu çok mu diye sordu. Sonra yetmiyor demek ki kilo kaybetmiş. Sarılığı da başlamış zaten dedi tekrar çağırdı 3 gün sonra. Ben şok oldum. Çünkü daha bir hafta olmamıştı doğalı, ilk hafta kilo kaybı bile olabilir diye biliyorum. Bir haftalıkken doğum kilosuna ulaşsa yeter diye biliyorum ama doktor diyor ki kilo almamış. Ben etkilenmedin ama eşimin yüzü düştü direk. Sen anlamıyor musun bunu bilmem ne o kadar canı sıkıldı ki. Haliyle doğrusunı bilsem de dolaylı yoldan etkilendim. Sarılığı da bence yok bu arada.
2-3 gün sonra kontrole götürdüm ama dedim bu sefer başka doktora götürcem. Ama nasıl korkuyorım çünkü aynı şryleri söyler bunlar aynı kafada olur diye düşündüm. Hastanede yenidpğan uzmanı varmış doçent ona gitmemizi önerdi orda bi sekteter. Neyse hoca muayene etti. Ona da anlattım durumu. Kilo verebilir ilk hafta normal ama almış zaten dedi sarılığı yok olsa da sorun değil yenidoğanda görüyoruz dedi. Gayet iyi 1 aylıkken getir dedi. Yani ilk bakan kadın doktordu ikincisi erkek. Heryerde yazar bu literatür bilgisidir ilk hafta kilo kaybı normaldir. Ama işte bilmeyen biri olsa strese girse mama verse hem stres yüzünden hem mama yüzünden sütü azalır. Çok kızgınım böyle doktorlara. İlk çocuğumda da yaşamıştım benzer bir durumu. Bu çocuk aç kalmış doymuyor herhalde demişti. Sütüm vardı güzel emiyordu çişli kakalı bez sayımız çoktu. Mamaya başlamıştım yine de eşim çok kaygılanmıştı.
Ay öyle bi içimi döktüm biraz da benzer durumda kalırsanız diye yazmak istedim. panik yapmamak doğru bilgiye sahipsek iç güdülerimize güvenmek lazım.

Günaydın kızlar benim gibi hamileliyin son döneminde kabızıık çeken varmı? Karnımda sertlik oluyor ve ıkınma hissi oluyor acaba basurdanmı bu? Kasılma geldiğinde sırtımda ağırlık hiss ediyorum

Kızlar çarşamba(39+0) doğumum olacak daha önce yazmıştım
2-3 gündür çok hareketli özellikle sevdiğim şeyler yersem resmen karnımı yaracak çıkacak gibi oluyor. Demekki suyunda azalma yok diye düşünüyorum. Ağrım sancım vs zaten yok
Acaba acele mi ediyoruz doğum zamanından önce mi olacak doktorda zamanı normal 39 haftan bitiyor daha ne zaman olsun dedi
Normal doğum yapanlar bebek gelmeden öncede bu kadar hareketli oldu mu?
Eşime bahsettim oda öyle düşünmüş takıntı yapma diye söylemedim dedi
Bir yandan sıcak beni mahvetti gerçekten zor duruyorum artık doğurmak istiyorum bir yandan erken mi olacak tedirginliği başladı. Kilo vs sizin yazdığınız verilere göre normal ama doktor kızıma uzun boylu ve zayıf diyor güçsüz doğup ememez memeyi tutamaz diye tedirgin oldum (38+0da 51,6 cm 3065 gram geldi)
Ben her konuda rahat bir insandım aslında bu bebek beni çok değiştirdi

Aman 1 gün giremedim doğum mu oldu o arada hayırlı uğurlu olsun. Ben bi geçmiş sayfalara bakayım

Merhaba. Bende EDS sistemi ile devam ediyorum . Denediklerim arasında en işe yarayan o oldu şimdiye kadar . Ama benim bebeğim eds den süt gönderdiğim kadar emiyor. Süt göndermeyi bıraktığımds duruyor ve uyuyor. Bir de açken yine almıyor. Yarı tok hale getirip öyle tutturabiliyorum. Bana da zor geliyor o sebeple gece deneyemedim . Sanırım sürekli denemek lazım . Bende yoruldum ama inşallah düzeleceğiz

Yazışmaları okuyunca doğumun henüz olmadığını anladım
Benim erken doğum riski olmamasına rağmen burada herkes doğum yapınca dediğiniz hissiyat oluştu gerçekten. Sonra normalleştim. Dr da 40ı bulur diyince iyice saldım.

Acelemizde yok ana-kız hala hareketlerini hissediyor olabilmek müthiş bişey. Bide hatimden 2-3 cüzü kaldı onlar bitsin öyle doğum olsun diyorum ağırdan alıyorum böyle. Tabi sizlere nispeten benim daha var 38+2 . Şöyle 39dan sonra inş gelsin diyorum. Kendimce takvimden günlere bakıp şu şu günler olabilir falan diye

Kızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
Bu sefer doğru yazıyorum komik oldu. Hayırlı mübarek olsun canım. Yeni sürecin de dertsiz tasasız keyifle geçsin inşaAllah

Kızlar normal doğum sonrası kuyruk sokumunda ağrı yaşayan var mı? Oturup kalkamıyorum resmen doktora gittim bugün röntgen çekildi normal gözüküyor kas gevşetici jel verdi.

İyi yazdın buraya. Ben senin ilk gittiğin doktora gitsem direk herhalde inanır mamaya başlayabilirdim. Bazı doktorlar gerçekten olmamalı. Bende dün göğüs kafesimdeki ağrı için gittim. Geç gidince başka kadın doğum doktoruna göründüm. Adam muayene etmek yerine bir saat fırça attı resmen. Niye bu saate kaldın, ben sana şimdi ne yapayım bilmem ne. Halbuki iki dk muayene etti neremin ağrıdığına bile bakmadı sadece bebeği kontrol edip gönderdi Nst çeken hemşire daha çok ilgilendi benimle. Soğuk almışsın eve gidince sıcak havlu koy yarına geçer dedi. Sağolsun 2 gündür geçmeyen ağrım için işe yaradı da

Kızlar normal doğum sonrası kuyruk sokumunda ağrı yaşayan var mı? Oturup kalkamıyorum resmen doktora gittim bugün röntgen çekildi normal gözüküyor kas gevşetici jel verdi.
Hamilelikte de bu ağrın var mıydı acaba? Ben hamilelik boyunca en çok bu ağrıyı çektim o yüzden çok zorlandım ve zorlanıyorum. Doğumdan sonra geçer diye avutuyorum kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…