- 29 Haziran 2022
- 3.762
- 2.131
- 83
- 32
Haklısınız. Bende neredeyse sadece sağarak verdiğim süt ile 1 haftada 250 gram aldırmışım bebeğe. Çok şükür sağlıklı ve iyi . Aslında beni yıpratan tamamen çevre . Ben memnunum sağarak veririm en kötü önemli olan bebeğin anne sütü alması diyorum. Ki süt olmasa mama da zehir değil . Ama her arayan her gören “biz hiç meme emmeyen çocuk görmedik” diyor. “Ee nasıl olcak böyle de olmaz mecbur bi şekilde alıştırcaksın memeye “ vs ve acıyan gözlerle bakıuorlarmış gibi hissediyorum. O kadar devlet meselesi haline geldi ki ben kendi kendime “ almalı, zorunda , almazsa mahvoluruz “ psikolojisine girdim. Çocuk doktorum bile evet iyiliğim için uğraşıyor ama o kadar çok taktı ki emme işine her kontrolde 5 dk diğer muayeneler ise 1 saat emzirme muhabbeti ve uğraşları oluyor . Önüm arkam sağım solum “emmeli başka yolu yok” söylemleri ile doldu. Neredeyse gizliden sağıp vereceğim artık kimse yorum yapmasın diye .Allah aşkına lütfen kendinize yüklenmeyin benim de doğumdan sonraki 3.gunumdu sezaryen oldum ilk 3 gün sütüm gelmedi bizim oğlumla aramızda kan uyuşmazlığı olduğu için sarılık daha büyük riskti benim için önemli olan aç kalmamasi ve sarilik olmamasıydı elimden geleni yaptım emzirmeye çalıştım süt gelmedikce tiksindi memeden ilk 3 gün mamayla besledim ama elimden geleni fazlasıyla yaptığım için hiç vicdan azabı duymuyorum mama verirken sürekli ten teması kurdum göğsüme yatırdım kokusunu alsın diye her beslenmede emzirmeye çalıştım şükür bugün sütüm geldi ama mumkunati yok benim de oğlum almıyor bogulcak gibi yapıyor kendini bende saat başı pompayla sağıp veriyorum ve kendimi yetersiz hissetmek yerine aksine kendimle gurur duyuyorum inanin sırf ağız sütünün 1 damlası boşa gitmesin diye gelen damlayı çay kaşığıyla ağzına verdim şifa olsun diye kan uyusmazligimiz olmasina ragmen bugün kontrolde sariligimjz normal seviyede çıktı ve bu benim tatmin olmam için yeterliydi oğlumun aç kalmamasi ve hasta olmaması için mama vermek zorundaydım kendimi kötü hissetmiyorum ve şu anda da emmese bile sagdigim zaman süt geldiği için sukrediyorum elinizden gelmeyen şeyler için kendinizi yipratmayin lütfen pozitife tutunursaniz pozitifler size gelecek
Gümüş kapak kullanıyorum. Birde lansinoh krem ve kantoron yağı sürüyorum. Krem sürdüğümde göğüs kalkanı takıyorum. Sürmediğimde gümüş kapakları boş takıyorum. Sanırım gümüş kapağın faydası oluyor ama ben 2-3 gün sonra aldırıp başladım oluşmuştu zaten. İlerlemedi ama gerilemiyor da. Aslında çok büyük bir yara değil. Ama ağrılı emziriyorum. Birde sütüm akmaya başlıyor heryerim ıslak ıslak. Sürekli üst değiştiriyorum. İzin vermezsem bu sefer şişip kalıyor göğsüm çok ağrıyor şişince de. Mastite çevirecek diye korkumdan baya uğraşıyorum günlerdir emsin aksın diye.Ayy çok zor o göğüs yaraları gerçekten. Yok yok elenmedin canım, alışma sürecindesin sadece.
Ne yapıyorsun göğsün için?
Başını sonunu okumadım umarım yanlış anlayıp saçma bi şey yazmıyordumdur. Ama herşeyi denediniz ve sütünüz yoksa veya azsa, ne yapıp edip uyumayı deneyin. İlk 3 gün bende hiç uyumadım. Bebek memeden ayrılmıyordu muhtemelen sütüm de doyurmuyordu. Hem ben uykusuz kaldım, hem bebek doymadı, hem sütüm artmadı ki aşırı aşırı beslendim onu da ye bunu da ye, 3. Gün eşime emzik aldırdım ve emzirdikten sonra emzikle uyumasını sağladım. Beni emzik olarak kullanıyordu çünkü saatlerce memede. Ben o ara uyuma fırsatı buldum. Birkaç güne sütüm baya düzeldi ve emziği bıraktım. Şimdi memede doyuyor uyuyor çok şükür. Emzik verin diye yazmadım kesinlikle. Bu benim çözümündü. Sizin de yapabileceğiniz bir şey vardır. Uyku dinlenme çok önemli. Birde stres yapmamak.Uyku hak getire 3 4 gündür bu emzirme durumları yüzünden, iki saat arayla uyandır uyanmiyor ona uğraş, emzir emmez ona ugraş, derken bi emzirme süremiz zaten 1-1buçuk saat gece gündüz bu şekilde. O kadar uğraştık, bende bebekte hem yorulduk hem strese girdik hiç faydası olmamış, su diyor herkes suyu ben günde en az 4,5 5 lt içerim. Yapım öyle su çok içen bir insanım. Kayısı incir dut üzüm kurularından hoşaf yapıp çok içtim, annem et yemekleri ve et suyuna çorba yaptı kaç gündür, yok olmayınca olmuyor demekki. Şimdi bu kadar stresin üzerine eds yöntemini yapmaya çalışmak o kadar zor ki. Ona uğraşıyoruz bir saat, üzerine birde 20 30 dk sağma benim zaten uyumaya vaktim yokağlayıp durdum bgn, bebek etkilenecek diye kendimi suçlu da hissediyorum ama duygularıma engel de olamıyorum. Bgn çok korktum hastanede alıp götürecekler yoğun bakıma diye. Çok zormuş bu emzirme durumu Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.
Tebrik ederim bebeğinizi sağlıkla büyütünKızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
Hayırlı olsun sağlıklı mutlu bir ömrü olsun bebikonunKızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
Gözünüz aydınKızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
Aman 1 gün giremedim doğum mu oldu o aradaHmm anladım o zaman doktor sadece fikir amaçlı ebeye yönlendirmiş sizi. Benim açıklığım vardı zaten, Nst de biraz sancı çıkmıştı ama ben hissetmiyordum, doktor ebe hareketleri göstersin biraz uygula tekrar Nst ye alalım, akşama doğru doğum başlar diye tahmin ediyorum demişti ama daha hızlı oldu hareketlerle bir anda sancılarım arttı öğlen doğum oldu.
Merhaba. Bende EDS sistemi ile devam ediyorum . Denediklerim arasında en işe yarayan o oldu şimdiye kadar . Ama benim bebeğim eds den süt gönderdiğim kadar emiyor. Süt göndermeyi bıraktığımds duruyor ve uyuyor. Bir de açken yine almıyor. Yarı tok hale getirip öyle tutturabiliyorum. Bana da zor geliyor o sebeple gece deneyemedim . Sanırım sürekli denemek lazım . Bende yoruldum ama inşallah düzeleceğizUyku hak getire 3 4 gündür bu emzirme durumları yüzünden, iki saat arayla uyandır uyanmiyor ona uğraş, emzir emmez ona ugraş, derken bi emzirme süremiz zaten 1-1buçuk saat gece gündüz bu şekilde. O kadar uğraştık, bende bebekte hem yorulduk hem strese girdik hiç faydası olmamış, su diyor herkes suyu ben günde en az 4,5 5 lt içerim. Yapım öyle su çok içen bir insanım. Kayısı incir dut üzüm kurularından hoşaf yapıp çok içtim, annem et yemekleri ve et suyuna çorba yaptı kaç gündür, yok olmayınca olmuyor demekki. Şimdi bu kadar stresin üzerine eds yöntemini yapmaya çalışmak o kadar zor ki. Ona uğraşıyoruz bir saat, üzerine birde 20 30 dk sağma benim zaten uyumaya vaktim yokağlayıp durdum bgn, bebek etkilenecek diye kendimi suçlu da hissediyorum ama duygularıma engel de olamıyorum. Bgn çok korktum hastanede alıp götürecekler yoğun bakıma diye. Çok zormuş bu emzirme durumu Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.
Yazışmaları okuyunca doğumun henüz olmadığını anladımBen de iyice günlük gibi buraya yazmaya başladım.39+2 bugün, ilk bebeğimi 39+3 te kucağıma almıştım. O zaman hiç bu kadar telaşa girmemiştim doğum ne zaman olacak diye. Gayet rahat ve sabırlıydım. Şu an her geçen dakika stres olmaya başladı bana. Hem sonraki bebekler erken doğuyor genellemesinden ötürü niye hala doğmuyor stresi, hem de 2 ay erken doğum riskiyle yatmışım, doktor serbestlik verdikten kısa bir süre sonra doğumun hemen başlayacağını hayal ettiğim için tahminler gerçekleşmeyince strese girdim. Çünkü önceki riskli gebeliğimde öyle olmuştu, serbest kaldıktan 1,5 hafta sonra doğum olmuştu, şimdi 3 haftayı geçti gelişme yok. Acaba gereksiz fazla mı yüklenme yaptılar bu sefer gerçekten? Bugün doktor da zaten, açıkça söylemek gerekirse doğumu durdurmak demek rahmin doğal ayarını bozmak demek oluyor, o yüzden böyle gelmesini istediğimizde de hala gelmeyebiliyor rahmin ayarı bozuldu bir kere dedi. neyse ne yapalım, her şeyde vardır bir hayır. Belki de şu an dışarıda olması benim için daha kötü olurdu.
Neyse, bugünkü aktivitelerimin özetini geçeyim, uyanır uyanmaz sabah Activating Labor videosunu yaptım, sonra ananas ve hurma yedim güne öyle başladım, öğlen yürüyüş yaptım 1 saate yakın, bugün başka squat ya da video yapmadım ama yatmadan önce bir set daha yapmayı planlıyorum.
Hayırlı olsunn kavuştun bebişineKızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
Bu sefer doğru yazıyorum komik oldu. Hayırlı mübarek olsun canım. Yeni sürecin de dertsiz tasasız keyifle geçsin inşaAllahKızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsünKızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
İyi yazdın buraya. Ben senin ilk gittiğin doktora gitsem direk herhalde inanır mamaya başlayabilirdim. Bazı doktorlar gerçekten olmamalı. Bende dün göğüs kafesimdeki ağrı için gittim. Geç gidince başka kadın doğum doktoruna göründüm. Adam muayene etmek yerine bir saat fırça attı resmen. Niye bu saate kaldın, ben sana şimdi ne yapayım bilmem ne. Halbuki iki dk muayene etti neremin ağrıdığına bile bakmadı sadece bebeği kontrol edip gönderdiKızlar geçen doktor kontrolümüz vardı. Hiç muayene bile etmedi. Sadece kilosuna baktı ve doğum kilosundan 10 gr eksik bu çocuk aç kalmıl sütün var mı diye sordu. Var dedim. Vardır ama fışkırıyor mu çok mu diye sordu. Sonra yetmiyor demek ki kilo kaybetmiş. Sarılığı da başlamış zaten dedi tekrar çağırdı 3 gün sonra. Ben şok oldum. Çünkü daha bir hafta olmamıştı doğalı, ilk hafta kilo kaybı bile olabilir diye biliyorum. Bir haftalıkken doğum kilosuna ulaşsa yeter diye biliyorum ama doktor diyor ki kilo almamış. Ben etkilenmedin ama eşimin yüzü düştü direk. Sen anlamıyor musun bunu bilmem ne o kadar canı sıkıldı ki. Haliyle doğrusunı bilsem de dolaylı yoldan etkilendim. Sarılığı da bence yok bu arada.
2-3 gün sonra kontrole götürdüm ama dedim bu sefer başka doktora götürcem. Ama nasıl korkuyorım çünkü aynı şryleri söyler bunlar aynı kafada olur diye düşündüm. Hastanede yenidpğan uzmanı varmış doçent ona gitmemizi önerdi orda bi sekteter. Neyse hoca muayene etti. Ona da anlattım durumu. Kilo verebilir ilk hafta normal ama almış zaten dedisarılığı yok olsa da sorun değil yenidoğanda görüyoruz dedi. Gayet iyi 1 aylıkken getir dedi. Yani ilk bakan kadın doktordu ikincisi erkek. Heryerde yazar bu literatür bilgisidir ilk hafta kilo kaybı normaldir. Ama işte bilmeyen biri olsa strese girse mama verse hem stres yüzünden hem mama yüzünden sütü azalır. Çok kızgınım böyle doktorlara. İlk çocuğumda da yaşamıştım benzer bir durumu. Bu çocuk aç kalmış doymuyor herhalde demişti. Sütüm vardı güzel emiyordu çişli kakalı bez sayımız çoktu. Mamaya başlamıştım yine de eşim çok kaygılanmıştı.
Ay öyle bi içimi döktüm biraz da benzer durumda kalırsanız diye yazmak istedim. panik yapmamak doğru bilgiye sahipsek iç güdülerimize güvenmek lazım.
Hamilelikte de bu ağrın var mıydı acaba? Ben hamilelik boyunca en çok bu ağrıyı çektim o yüzden çok zorlandım ve zorlanıyorum. Doğumdan sonra geçer diye avutuyorum kendimiKızlar normal doğum sonrası kuyruk sokumunda ağrı yaşayan var mı? Oturup kalkamıyorum resmen doktora gittim bugün röntgen çekildi normal gözüküyor kas gevşetici jel verdi.
Gözünüz aydınKızlar çok şükür sağlıkla bebeğime kavuştum bu sabaha karşı. Bekleyen herkese Rabbim en sağlıklı şekilde gönlündeki doğumu nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?