2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Kızlar yardım edin lütfen! ben fena lohusa depresyonuna girdim sütü yetersiz gelip, sütünü arttırabilen var mı ? nasıl artar? Bana sanki artmazmış gibi geliyor olumsuz düşünmemeye çalışıyorum ama bilemiyorum yaa. Bgn kontrolümüz vardı, çok kilo vermiş, hemen bir sürü test yaptılar, çok şükür testleri iyi çıktı sıkıntı yok, emzirme danışmanına yönlendirdi doktor hemen. Gittik tahmin ettiğim gibi sütüm yetersiz geliyor, hemen eds yöntemini ve şırınga yöntemini gösterdi, eds yöntemiyle orada gayet güzel emdi mamayı ama evde biz yapamadık sanırım. Yarısını anca verebildik ben çok gergin ve stresliyim zaten sabredemiyorum. Aventin yenidoğan biberonuyla versem olmaz mı diye sormuştum emzirme hemşiresine olmaz demişti ama verdik evde kalan yarısını biberonla, çevremde herkes hem emzirip hemde aventin bu biberonuyla mama veriyor benm kardesim anne sütünü de çok vermişti biberonla memeyi hiç reddetmedi. Siz nasıl yapıyorsunuz verdiniz mi hiç avent biberonla ne yapmam lazım çok arada kaldım yaaaa çok zormuş bu emzirme işi

40'a girmişsiniz. Hiç acele etmeyin. Eğer çocuğun suyu iyiyse demek ki vaktini doldurmayı bekliyor. Bu hiç üzüleceğiniz bir şey değil, aksine sizinle vaktini dolu dolu geçirmek istediğini gösterir
Hayır 40 hafta tamamlanmış, yani 9 ay 10 günlük miadı doldurmuş, şu an 41. Haftadan gün almaya başlamış. Benim de bugün 39+2 mesela 40 haftadan 2 günü bitirdim, benim miadımın dolmasına da 5 gün var yok. 41 haftayı da bekleyip hala gelmezse 42. haftanın içinde artık ya suni sancı verilip doğum başlatılıyor, ya da kaka yutmuş vs denilip sezaryene yönlendiriliyor. Geneli böyle.

Evet bir kç arkadaş daha önerdi bende denemek istiyorum. Ama bebek 13 günlük. Zor olmaz mı birlikte duş almamız
Evde küvet imkanı varsa suyun derecesini ayarlayıp girerseniz hiç sıkıntı olmaz. Duş şeklinde yapılacaksa suyun ısısının sabitlenmesi gerekiyor, bir anda soğuk sıcak olmaması lazım. O biraz sıkıntılı olur. Evet yaz ayındayız ama yine de bebek üşütebilir.

Çok özür dilerim. Telaş içindeki bir anneye ileride yaşanabilecek kaka yutma ihtimalinden bahsetmek yerine her şeyin yolunda olduğu mesajını vermeye çalışırken hafta hesabında hata etmişim. Kusura bakmayın.

Burada ilk doğum yapanlardan bir arkadaş süt artırmak için Solgar’ın bir takviyesinden bahsetmişti, çok memnundu, ben bakmadım ama siz hiç incelediniz mi? Belki çok yararı olur size de. Benim hatırladıklarımdan mesela bana pirinç pilavı çok iyi geliyordu, kimisine de bulgur pilavı çok iyi gelir, kişiden kişiye biraz değişiyor süt artma durumu. Proteinli beslenin. Isırgan otu çayı da iyi geliyordu. Et sulu çorbalar içebilirsiniz. Sabah yulaflı sütlü smoothie yapabilirsiniz, yulaf da sütü artırıyor. Bol kayısılı, kuru incirli, üzümlü hoşaf içebilirsiniz. Taze naneden kesinlikle uzak durun, sütten keserken tavsiye ediliyor o, şu an size dereotu çok iyi gelir, hatta sanki İbrahim saraçoğlu’nun dereotu kürü vardı. Bulursam paylaşırım. Bir de gıdadan ziyade, uyku çoooook önemli. Güzel uyuduğum zaman sütümün çok arttığını çok iyi biliyorum.

M melekinsan Bakın bu videoda anne sütünü azaltan besinler var, turşu vs gibi çok tuzlu şeyler, acılı gıdalar, maydonoz ve taze nane.
Artıranlar için dereotunu söylüyor, maden suyu, incir, üzüm.

Haklısınız hem sizden hem arkadaştan özür dilerim, bende hata oldu. Ben direkt bilgileri sıraladım sanki söylemem çok gerekliymiş gibi. Gereksiz yerde gereksiz bilgi oldu. Tekrar özür dilerim

Çok net üslupta yazıosunuz tek bir doğru bilgi varmış gibi her seferinde ama herkesin bilgisi doğrusu başka biraz daha yumuşak yazsak daha iyi olmaz mı

Solgarın takviyesini ben aldım henüz kullanmadım ama genelde yorumları iyiydi bira mayası içeriyor süt artırmada bilinen bir besin
Bulgur ve yulafı çok kişiden duydum katkısı olur bencede
Birde tiktokta görüyorum süt artırma serileri powerpump filan diye paylaşıyorlar 20dkk sağ 10 dkk dinlendir 10 dakika sağ 10 dakika dinlendir şeklinde
Bir günde olacak birşey değil sabırla hedefe ulaşıyor çoğu kişi umudu kaybetmemek lazım

Uyku hak getire 3 4 gündür bu emzirme durumları yüzünden, iki saat arayla uyandır uyanmiyor ona uğraş, emzir emmez ona ugraş, derken bi emzirme süremiz zaten 1-1buçuk saat gece gündüz bu şekilde. O kadar uğraştık, bende bebekte hem yorulduk hem strese girdik hiç faydası olmamış, su diyor herkes suyu ben günde en az 4,5 5 lt içerim. Yapım öyle su çok içen bir insanım. Kayısı incir dut üzüm kurularından hoşaf yapıp çok içtim, annem et yemekleri ve et suyuna çorba yaptı kaç gündür, yok olmayınca olmuyor demekki. Şimdi bu kadar stresin üzerine eds yöntemini yapmaya çalışmak o kadar zor ki. Ona uğraşıyoruz bir saat, üzerine birde 20 30 dk sağma benim zaten uyumaya vaktim yok ağlayıp durdum bgn, bebek etkilenecek diye kendimi suçlu da hissediyorum ama duygularıma engel de olamıyorum. Bgn çok korktum hastanede alıp götürecekler yoğun bakıma diye. Çok zormuş bu emzirme durumu Allah'ım hepimizin yardımcısı olsun.

Canım stres olma öncelikle eds gerçekten faydalı bi yöntem ama seni çok zorluyorsa bırak kendini yıpratma. Ben de denedim ama uğraşamadım en azından denedim dedim, geldiği kadar meme emdi üstüne mama içti iki gram sütümle 2,5 yıl emzirdim sen kendine güven bana emzirme danışmanı lansinoh önermişti 3 yıl önce bu arada çok az meme reddi yaşadım o süreçte.

Şu an bırakamam sanırım elimden geldiğince denemeye devam edecem çünkü ne yaparsam yapayım kendimi suçlu hissediyorum,

Haklısınız hem sizden hem arkadaştan özür dilerim, bende hata oldu. Ben direkt bilgileri sıraladım sanki söylemem çok gerekliymiş gibi. Gereksiz yerde gereksiz bilgi oldu. Tekrar özür dilerim
Estağfurullah. Yine de paylaştığımız içeriğe ve kullandığımız üsluba birazcık daha dikkat edelim biz. Hep beraber bugüne geldik, ağız tadıyla tamamlayalım Allah'ın izniyle

Estağfurullah. Yine de paylaştığımız içeriğe ve kullandığımız üsluba birazcık daha dikkat edelim biz. Hep beraber bugüne geldik, ağız tadıyla tamamlayalım Allah'ın izniyle
Teşekkür ederim uyardığınız için daha dikkatli olacağım. Ben yazdıklarımın etkisinin farkında olamadım.

Ben de iyice günlük gibi buraya yazmaya başladım. 39+2 bugün, ilk bebeğimi 39+3 te kucağıma almıştım. O zaman hiç bu kadar telaşa girmemiştim doğum ne zaman olacak diye. Gayet rahat ve sabırlıydım. Şu an her geçen dakika stres olmaya başladı bana. Hem sonraki bebekler erken doğuyor genellemesinden ötürü niye hala doğmuyor stresi, hem de 2 ay erken doğum riskiyle yatmışım, doktor serbestlik verdikten kısa bir süre sonra doğumun hemen başlayacağını hayal ettiğim için tahminler gerçekleşmeyince strese girdim. Çünkü önceki riskli gebeliğimde öyle olmuştu, serbest kaldıktan 1,5 hafta sonra doğum olmuştu, şimdi 3 haftayı geçti gelişme yok. Acaba gereksiz fazla mı yüklenme yaptılar bu sefer gerçekten? Bugün doktor da zaten, açıkça söylemek gerekirse doğumu durdurmak demek rahmin doğal ayarını bozmak demek oluyor, o yüzden böyle gelmesini istediğimizde de hala gelmeyebiliyor rahmin ayarı bozuldu bir kere dedi. neyse ne yapalım, her şeyde vardır bir hayır. Belki de şu an dışarıda olması benim için daha kötü olurdu.

Neyse, bugünkü aktivitelerimin özetini geçeyim, uyanır uyanmaz sabah Activating Labor videosunu yaptım, sonra ananas ve hurma yedim güne öyle başladım, öğlen yürüyüş yaptım 1 saate yakın, bugün başka squat ya da video yapmadım ama yatmadan önce bir set daha yapmayı planlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…