2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Bende nasıl yapacağıma karar veremedim. Doktorlar günde bi kal kez mutlaka o şekilde temizleyin diyor. Annem diyor ki viz o kadar çocuk büyüttük burun açma falan yoktu minixik bebej hapşurdı mu çıkardı diyoe. Bende çekmeye korktum hep😭😭
Bir tıkanıklık yoksa çekmeye gerek yok diye düşünüyorum.

Sabahtan beri uyumadı kucakta emerken uyumaları hariç, ailemin yanına geldik, çok mu uyaran oldu acaba. Evi fln mi inceliyor da uyumuyor 🤷🏻‍♀️

Biraz baktım bugün. Çok kesik oluyormuş ya... Senin durumunda sezaryenden sonra insan biraz tereddüt edebilir, haklısın. Ameliyatsız da yapılıyormuş, küçük bir kesi açıp yağları eritiyorlarmış. Olmadı ondan yaptıralım biz 😅
Öyle bişey varsa Süper olur kesiklerden dolayı cesaret edemiyorum ben🤭

Sabahtan beri uyumadı kucakta emerken uyumaları hariç, ailemin yanına geldik, çok mu uyaran oldu acaba. Evi fln mi inceliyor da uyumuyor 🤷🏻‍♀️
Bugün retro dolunay gibi bişe mi var bizde aynı durumdayız kollarım koptu resmen sırtı düz zemin gördüğü anda çığlığı basıyor

Kızlar bebekleriniz her iki memeden de mı emiyor benim oğlum tek memeden en fazla 5 dk içip ya uyuyakaliyor yada savaşıp itiyor 2 3 saat meme istemiyor kilo alımı iyiydi ama illa 20 dk ve her iki memeyi mı içmeli bı memeyi bile boşaltmıyor bı sonraki emzirmede son sütü alsın diye tekrar içtiği memeyi verip 1 saat sonra aranirsa diğerini veriyorum

Kızlar bebekleriniz her iki memeden de mı emiyor benim oğlum tek memeden en fazla 5 dk içip ya uyuyakaliyor yada savaşıp itiyor 2 3 saat meme istemiyor kilo alımı iyiydi ama illa 20 dk ve her iki memeyi mı içmeli bı memeyi bile boşaltmıyor bı sonraki emzirmede son sütü alsın diye tekrar içtiği memeyi verip 1 saat sonra aranirsa diğerini veriyorum
Bir de bugün emmek istemiyor memeye alınca ciyaklayip itiyor asla ağzına almıyor ama emziği sanki süt değilde bal akıyorcasına emiyor 🤦🏻‍♀️erken mi verdim emziği memeyi reddetmese bari

Kızlar hepiniz bebeğinizin burnunu serum fizyolojik sıkıp burun aspiratörü ile çekiyor musunuz? Ben doğduğundan beri sadece serum sıkıyorum o kadar. Hata mı ediyorum scaba ? Burun aspiratörüne nedense cesarer edemedim bir türlü
Ben günde en az iki kez serum fizyolojik sıkıp aspiratörle temizliyorum yoksa zor nefes alıyor yavrum

Kızlar 2 ay özel aşılarını cumartesi yapacağız . Öncesinde belli bir süre aç vs olması gerekiyor mu ? İlk bebeğim ve yanımda hiç kimse yok . Nelere dikkat etmem gerekiyor o gün ? 3 adet aşı yapılacak . Ateş için vs ne yapmam gerekiyor .
Canım biz de ikinci ay aşıları olduk sabah dokuz gibi cuma günü sonra üç gibi fitil attım hafif ateşi vardı makattan 38,5 sonra bir daha çıkmadı şükür bugün daha iyi üçüncü gün
Benimki de beş 10 dakika emiyor sonra doyuyor 1 saat sonra tekrar ağlıyor veriyorum öyle ama kesinlikle memeyi boşaltmıyor her seferinde memeyi sağıyorum

Kızlar gece vesaire emzirme pozisyonunuza dikkat edin ben dün gece sırtımı incitmişim neler yaptıysak geçmedi şuan bebeği emzirmek çok zor uyumuyor da karnı tok olduğu halde kendimize en azından dikkat etmeliyiz 🤦🏻‍♀️

Benimki de beş 10 dakika emiyor sonra doyuyor 1 saat sonra tekrar ağlıyor veriyorum öyle ama kesinlikle memeyi boşaltmıyor her seferinde memeyi sağıyorum
Sabah yine idare ediliyor da gece sık uyanmaktan başı çatlıyor insanın ve sersemliyor sürekli uyanmak çok zor mamaya da aynı muameleyi yapıyor 30 cc yapıyorum yarısında uyuyor hiç bitmedi şimdiye kadar niye az ve sık istiyorlar çözemedim 😅

Sadece memeden mi emiyor mama veriyor musunuz? 5 dkda yeterli değil gibi görünüyor ayları küçük olduğu için belki midesine yetiyordur ama ilk 5 dkda genelde ön süt içtikleri için kolay hazmeder çabuk acıkması gerekir ama emme refleksi çok iyi full aktif emiyorsa doyuyordur. Reflü problemi varsa da kendisi çok emmek istemiyor olabilir.

Kızlar hem meme hem mama beslemesi yapanlar nasıl beceriyorsunuz bu işi? En çok korktuğum şey meme reddi ne zaman biberon versem memeyi istememeye başlıyor ne denediysem olmadı var mı fikir verebilecek olan? Zaten 3. Ayına girince iş yüzünden bu meme meselesi yalan olacak gibi bari o zamana kadar idare etseydik :(

Sadece memeden mi emiyor mama veriyor musunuz? 5 dkda yeterli değil gibi görünüyor ayları küçük olduğu için belki midesine yetiyordur ama ilk 5 dkda genelde ön süt içtikleri için kolay hazmeder çabuk acıkması gerekir ama emme refleksi çok iyi full aktif emiyorsa doyuyordur. Reflü problemi varsa da kendisi çok emmek istemiyor olabilir.
Refluden şüpheleniyorum çünkü sık hıçkırık kusma memede ağlama itme krizleri oluyor mama da veriyorum ama aynı şekilde onu da içmiyor uyuyakaliyor hemen

Gece mesaisinde bol şanslar hepimize
Huniler kafalarda bebişler kucaklarda :rapci::silah::rolleyes:

Meme küçültme konusu geçmiş ben çalışıyorken küçültme de büyütme de çok geliyordu ve hep çok acılı bir süreç olduğunu duydum olupta ağrım olmadı diyen duymadım. Gerçekleri göz önüne alalım😅Benimde çok büyük önceden de büyüktü eşimde sevmez ama umrumda değil napayım o kadar derdim var onu düşünemem😁

Back
X