2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Aç olsa yıkar ortalığı zaten
Ayrıca her ay çok kilo alırsa toparlak olurlar :) bir süre sonra düşecek alımlar
İlk oğlum ilk iki ay 1500 kg almisti sonra birden yarıya dusmeye baslamisti
Sen doktoruna sor bir sikinti yok diyorsa rahatlat kendini
Yapay zekâ genel bebeklere göre yorumluyor her çocuğun bünyesi, yapısı aynı değil
Benim iki oğlum bile birbirinden farklı
Evet işte her bebek farklı bunu kabullenmem lazım ya

Kırk yılın başı erken uyudu soğuk kahve yapıp TV karşısına geçtim ki sıpa benden önce izlemeye başlamış kapattım hemen tvyi benim mesai başladı saat 2 ye kadar size de kolaylıklar diliyorum 🥰☺️

Kızlar bazılarınız gece bebği uyandırıp süt içirdiğini yazmış bnm kızım 12 de faln uyuyor sabah 5 veya 6 da uyanıror o zmn verşyorum kendim uyandırmıyorum yanlış mı yapıyıruz 2 aylık bebeklerde 8 saate kadr uyuyabilir yazıyır

1.değer 2.2
2.değer 2.1
3.değer çok şükür ikinin altına düştü rahat nefes aldık 1.7 cıktı
Benim 2 den 2.4 de çıkmış o yüzden korkuyorum açıkcası sizin ki zaten ikinci ilkten yüksek sonra düşmüş bizede dua edin inşaAllah
İlk değer dediğiniz hastanede alınan mı? Yoksa sağlık ocağında mı 3 kez alındı?

Biz de yeni guncelleme agzindan kopukler cikarmaca, azicik salyalanma var bir de hep eller agiza gidiyor ikisini birden goturmeye calisio 😅 dr iki gun once soyledi bugun yasiyoruz hepsini. Siz de durumlar nasil ? Yuzustu kafa kaldirip tutmalar falan basladi mi 🤗

Oğlumda da var bunlar. Neden oluyormuş, söyledi mi doktor peki sebebini ?

.
Düzeltmeye çalıştım kendimi yaaa 6 saat hiç beslenmeyince tedirgin oldum bide yapay zeka 4 saat bile bebekler için uzun bir aç kalma süresi sıvı kaybı olur hemen doktora görünmek gerekir demez mi zaten anksiyetem tutmuş beni iyice deliye çevirdi 6. Aya kafama huni takmadan gelebilseydim iyiydi
Bize doktor gece uyurken 8 saat bile uyusa uyandırıp beslemenize gerek yok dedi. Demek ki 8 saat bile aç durabiliyor bebekler. ChatGPT ye bakmayın siz.

Kızlar bazılarınız gece bebği uyandırıp süt içirdiğini yazmış bnm kızım 12 de faln uyuyor sabah 5 veya 6 da uyanıror o zmn verşyorum kendim uyandırmıyorum yanlış mı yapıyıruz 2 aylık bebeklerde 8 saate kadr uyuyabilir yazıyır
Evet bizim doktor da 8 Saat bile uyusa asla uyandırıp emzirmeyin dedi. Korkmayın hiç bir şey olmaz. Uyandırdıkça bebek uyanmaya alışır, bu sefer o güzel uzun uykularını kısaltmaya başlar. Böyle hazır uzun uyuyorken keyfini çıkarın o uyudukça siz de uyuyun oh ne güzel ❤️ B brcubrcu0101

Aynen aç olsalar ağlıyorlar minnoslar da bgn başka bisey vardı sanırım aşı sonrası olabiliyormus çünkü 6 saat ne meme ne mama hiç bişey veremedik zorla verdigimi de kustu işte, her bebekte farklı işte bunu kabullenmek gerek benim kız çok iştahlı bi bebek dedildi hiç bir zman bana çekmiş sanırım bende iştahlı birisi değilim acıktığımı bilmem mesela ben acıktım da yemek yiyeyim yok ben de yemek yemem gerektiği için yiyorum 😃
Sende bizim gibi bi an daralıyorsun sonra toparlanıp geliyorsun onu farkettim. Allah hepimizin yardımcısı olsun bebek bakmak çok zormuş gerçekten 😬🌸

Maşallah ya böyle olması için bir şey yapıyor musun benimki hiç uyumuyor gece hatta banyo yaptırsam bile hiç geceye etki etmiyor 🥹

Sende bizim gibi bi an daralıyorsun sonra toparlanıp geliyorsun onu farkettim. Allah hepimizin yardımcısı olsun bebek bakmak çok zormuş gerçekten 😬🌸
Yani toparlanıyor muyuz yoksa öyle bi kafa dagitip gelip en ufak bişey de yine mi tetikleniyoruz bilmiyorum ama sağlık olsun , inşallah hunileri takmadan 6. Aya geliriz 😃

Kırk yılın başı erken uyudu soğuk kahve yapıp TV karşısına geçtim ki sıpa benden önce izlemeye başlamış kapattım hemen tvyi benim mesai başladı saat 2 ye kadar size de kolaylıklar diliyorum 🥰☺️
TV yi açık yakalasin benimkide bakıyor yaaa kapatıyoruz hemen

Kızlar sizde ne olur ne olmaz diye gece beslenmeleri için alarm kuruyor musunuz? Yoksa ben takıntılı bir manyak mıyım. Mesela şimdi uyuyacağım ama saatimi 2 ye kurdum, olur da o saate kadar kendi uyanmazsa diye ( hakbuki max 3 saatte bie kalkıyor). Olurda 5-6 saat aç kalacak olursa haberim olsun diye her gece böyle alarmlar kuruyorum saçma sapan kaygılarım yüzünden😭 bir de bebeklerinizi koltukta uyutuyoe musunhz? Doktorumuz bayadır uyardı hareketlendiği için bırakmayın diye . Bizim koltuk L koltuk ben tam köşe kosmına koyuyorjm yani sağa da sola da dönse koltuğun devamo var aslında ama yine de gözüm sürekli üzerinde (sanki uçarak diğer taraftan düşecekmiş gibi yere koltuğun kenarına da minder seriyorum. Uçar da milyonda bir ihtimalle düşerse diye 😂) sizin var mı öyle takıntılarınjz?
Ben enteresan bi şekilde öyle bırakma falan konularında birqz rahatım ama tabiki önlemimi alıp bırakıyorum. Gece alarm konusuna gelince ben de beslenmesini çok takinti yaptım mesela ama doktorumuz ne kadar uyursa uyusun gece uyandırma dediği için uyandırmıyorum

Kızlar klimalı oda da yarım kundak nasıl yapıyosunuz ben zıbınla yapıyorum çocuk sırılsıklam oluyor ee çıplakta olmaz ki klimada 🤦🏻‍♀️
Bende zıbınla yapıyorum ebebekten hazır yarım kundaklardan aldım o biraz daha az terletiyor cırt cırtlı açamıyorda kollarını

gün boyu huzursuzdu uykusuzluğa bağladım ama süt alerjiside buna sebep oluyormuş 😞 deride kaşıntı var mıydı sizde?
Bizde bağırsak tepkiliydi sadece, alerji de huzursuz eder. Rota vurulmuş muydu? Artik çok yaygın maalesef, ama geçiyor büyük çoğunlukla, bi takip edin bakalım

Kaçta açıyorsunuzz klimayı
İlk gönderide yazacaktım bunu gördüm. Üst kat 2 klima 16-18 alt kat iki klima 20-22 ev anca 25-26 derece oluyor bu koşullarda. Biz de sadece zıbınla yatırıyoruz. Bazen meteorolojiden bakıyorum geceyi ortalamaya göre daha serin gösterirse hava soğuduğunda üşümesin nolur nolmaz uyanmayız falan diye ince tulum giydiriyorum

Şu bebeler büyüsün artık valla bugünlerin tadını çıkarayim diyorum yok olmuyor, arakadas her gün bişey.
Beni az çok bilenleriniz var, sütüm az ve çoğaltmak için git şey ye deseler yiyecek moddaydim. Sağımlar, bilmem neler olmadı olmuyor yani. Neyse bi ara kızım da memeyi istemedi atak haftasında, iyi dedim bırakayım anne sütü durumunu tamamen mamaya geçeyim ama yapamadım. Sağdım verdim, arada meme teklif ettim iki üç gündür alıyordu ama iştahında azalma var bu arada iki haftadır nedense mamayı az içiyordu bende demekki sütüm daha iyi falan diye kendimi kandırdım bi tartıldı 17 günde 500 Gr almış ondan önceki tartılmasında 15 günde 900 Gr almıştı , neyse ben zaten kaç gündür buna çok üzüldüm biraz fazla yesin diye uğraşıyorum yok istemiyor yani mamayı azıcık içip bırakıyor memeyi de aynı şekilde. Bu sabah en son 5 buçuk da meme verdim, üzerine biraz da mama. 8 de kalktı meme verdim almıyor, mama veriyorum yok ağzını açmıyor, tam saat 11 e kadar uğraştım biraz da takıntı yaptım kilo meselesine zayıflayacak diye. Yapay zeka da 2 aylık bebek 4 saatten fazla aç kalması sıvı kaybı ciddi bi durum doktora görünmesi gerek demez mi iyice delirdim, ağla ağla zorluyorum kızı en sonunda 30 CC kadar mamayı zorla verdim ama öğürdü bi kustu daha fazla kusmuştur , neyse rahatlasın dedim yıkadım egzersiz yaptık, ben kendime gelmeye çalışıyorum çünkü yine çok gerildim ve çok ağladım bidaha verdim zorla biraz sağılmış anne sütü biraz mama saat 11 de, şimdi uyuyor uyandırıp vereyim çok aç kaldı diyorum ama yine aynısını yapacak diye çok gerginim ve ben niye bu kadar süt meselesini kendime takıntı yaptım bilmiyorum, zaten az sütüm abi yok emsin yok sağayım dışarı çıkınca bile kendime eziyet ediyorum eve gidip sağmam lazım olanı da kesilecek diye . Offf delircem bitmedi gitti bu süt meselesi.
Öncelikle derin bir nefes almalısın. Doktor 2.ay 600 gr alması yeterli demişti. Kilo konusunda doktorun değerlendirmesi öncelikli. İlk ay aldıkları kadar almayabiliyorlarmış, normalmiş yani. Kız çocuklar daha yavaş kilo alıyorlar ek olarak. Endişe etme kızın doymasa bunu sana belli ederdi mutlaka 🙏
Bak çok güzel bir annesin. Her detayı düşünüp uğraşıyorsun kocaman sarılıyorum sana lütfen kendine yüklenme. sen sakin ve mutlu olacaksın ki kızın da rahat ve mutlu büyüsün 🙏

Biz de yeni guncelleme agzindan kopukler cikarmaca, azicik salyalanma var bir de hep eller agiza gidiyor ikisini birden goturmeye calisio 😅 dr iki gun once soyledi bugun yasiyoruz hepsini. Siz de durumlar nasil ? Yuzustu kafa kaldirip tutmalar falan basladi mi 🤗
Ya bu köpükler ve salyalanma normal mi ? Doktora götürmeli miyim? Bizde de yeni başladı eşim diş çıkarıyor diyor ama öyle olmadığına eminim çok erken 😅

Back
X