2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    191
Sizede çok geçmiş olsun, evet hep koldan aldılar. Bebeğime baktığımda gözlerinin sarı olması içimi acıtıyor. Sizin bebeğinizin gözlerinde varmı sarılık var mı? En son gözlerden gidiyormuş sarılık
Canım tekrar geçmiş olsun bakıldı mı değere? Benim kızımda da uzamış sarılık var. 19 haziran, dediğin gibi 2 ayı bitiricez. 52-53 gün gibi bitti bizimki de. Evet en son gözden çıktı. Kenarlarından yavaş yavaş her gün azaldığını görüyordum. Burnu ve iki kaşının ortasından anlıyordum sarılığı. Üzülme inşallah geçer. Niye koldan bakıyorlar acaba, başka değerlere de mi bakılıyor. Bizim doktorumuz sadece topuktan istemişti. 30 günlükken 9,6 çıkmıştı değeri

Burada yazan herkesi çok merak ediyorum ya hepimizin yaşı yaşantısı farklı ama ortak bir paydamız var 🤗
Bende inanki. Bayadır yazışıyoruz iyice bağlandım buraya. Bu kadar girip yazacağımı düşünmezdim. Ama şimdi kopamıyorum.
[/QUOTE]
Banada artık whatsapp grubu gibi geliyor 😅

Yukarda da yazdım diyetle gaz sancısı azaldı buda alerji ihtimalini artırdı tabii. Kabullenince sütüm düzelmeye başladı ilk günler ne yiyeceğimi bilemedim. Şuan hemen yemeğe kendime alternatif bir şey üretebiliyorum. 2 senede olsa çok uzun bir süre değil sabrederim bebiko iyi olsun 🙏🏻 olası kalsiyum eksikliğine çözüm araştırıyorum
Belirti sadece gaz mıydı yoksa farklı şeylerde var mıydı?

Keçi sütünde inek sütüne %90 benzerlik varmış 🥲 dana etinden çapraz bulaş oluyormuş. Paketli ürünlerin neredeyse hepsinde süt tozu var. Yiyecek bişe pek yok 😂 vegan tarzı beslenmem gerekiyor. Umarım alerji kesinleşmez çünkü zor olacak
Evet..
ilk kızımda alerjik bir bebekti. Dana eti ve keçi eti de tüketemiyorduk..secenek çok fazla yok maalesef .Iceriginde eser miktar olanlari bile tuketemjyordum.Cok sükur ki 3 yasinda gecti.Alerjiyi de en iyi anne anlıyor deneme yanılma yoluyla.
Belki de değildir .inşallah olmasın.
Zor olsa da belli bir yaştan sonra geçiyor.

Keçi sütünde inek sütüne %90 benzerlik varmış 🥲 dana etinden çapraz bulaş oluyormuş. Paketli ürünlerin neredeyse hepsinde süt tozu var. Yiyecek bişe pek yok 😂 vegan tarzı beslenmem gerekiyor. Umarım alerji kesinleşmez çünkü zor olacak
Evet..
ilk kızımda alerjik bir bebekti. Dana eti ve keçi eti de tüketemiyorduk..secenek çok fazla yok maalesef .Iceriginde eser miktar olanlari bile tuketemjyordum.Cok sükur ki 3 yasinda gecti.Alerjiyi de en iyi anne anlıyor deneme yanılma yoluyla.

Kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Kızım bugün 2 aylık oldu, normalde aşıları cuma günüydü sağlık ocağı 29 ağustosa aldı Verem aşısı topluca yapılacağı için. Ben de diğerlerini cuma olsak, sadece veremi 29unda olsak olur mu dedim çünkü tatil planımız vardı ve ben şartlanmış şekilde aşıları olmadwn gitmek istemiyorum. Sizce sorun olur mu bu şekilde iki ayrı gün yaptırmak?

Canım tekrar geçmiş olsun bakıldı mı değere? Benim kızımda da uzamış sarılık var. 19 haziran, dediğin gibi 2 ayı bitiricez. 52-53 gün gibi bitti bizimki de. Evet en son gözden çıktı. Kenarlarından yavaş yavaş her gün azaldığını görüyordum. Burnu ve iki kaşının ortasından anlıyordum sarılığı. Üzülme inşallah geçer. Niye koldan bakıyorlar acaba, başka değerlere de mi bakılıyor. Bizim doktorumuz sadece topuktan istemişti. 30 günlükken 9,6 çıkmıştı değeri
Teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun. doktordan geldik kan almadı doktor sarılığın tam bitmediğini ama değerin muhtemelen yüksek olmadığını söyledi zaten 3 aya kadar bitmesini bekliyoruz boşuna kan alıp incitmeyelim sonuç ne olursa tedaviye 3 ay bitene kadar devam edeceğiz. Ultrason yapılmadı ( ilk doğduğunda yapıldı) 3 ay bitimine erteledi sadece eliyle karaciğerine baktı normal olduğunu söyledi.

Kızlar bebeğimi evde el tartısı ile ölçüyordum doktorun tartısıyla baya fark var. El tartısı hastahane tartısından 500 gr fazla hangisine inanayım. Ben mi yanlış yaptım el tartısıyla ölçerek

Belirti sadece gaz mıydı yoksa farklı şeylerde var mıydı?
Kakasında kan ve mukus vardı canım tek sefer oldu ama görür görmez araştırıp diyete başladım o yüzden mi devamı gelmedi yoksa alerji yok ben mi paranoya yapıyorum bilemedim açıkçası 🤷🏼‍♀️ o gün aşırı süt ürünü tüketmiştim. Hala mukus devam ediyor. Huzursuzluk, kanlı mukuslu kaka, aşırı kusma, aşırı gaz (iki farklı gaz damlası işe yaramadı) gibi belirtiler vardı bizde. Gaz ve huzursuzluk azaldı bide hatırlarsanız kızım gülmüyor yazmıştım 🫠 artık modu biraz daha yüksek

Evet..
Kan testinde çıkmayabiliyormuş küçük oldukları için kan değeri çok oynuyormuş. Doktora henüz götürmedim randevu almaya çalıştım ama alerji ileri alan olduğu için önce çocuk hastalıklarına gitmeniz gerek vs yazdı bu sıcakta bebikoyu ordan oraya sürüklemek istemiyorum. Birçok annenin deneyimini okudum iş annede bitiyor dediğiniz gibi kendim çözmeye çalışcam 🙏🏻
Umarım değildir allah daha büyük sıkıntından korusun yavrularımızı 🙏🏻

Kızlar bir konuda fikrinizi almak istiyorum. Kızım bugün 2 aylık oldu, normalde aşıları cuma günüydü sağlık ocağı 29 ağustosa aldı Verem aşısı topluca yapılacağı için. Ben de diğerlerini cuma olsak, sadece veremi 29unda olsak olur mu dedim çünkü tatil planımız vardı ve ben şartlanmış şekilde aşıları olmadwn gitmek istemiyorum. Sizce sorun olur mu bu şekilde iki ayrı gün yaptırmak?
Ben de 2 ayrı gün yaptıracağım ve benim de tatile çıkacağımız için sağlık ocağımızın verdiği güne uymadı, bize başka bir sağlık ocağından gün ayarladı sağ olsun ebe. Çevredeki bütün sağlık ocaklarını aramış bana haber verdi. Perşembe kendi sağlık ocağımızda 2 aşı, cuma da öteki sağlık ocağında verem aşısını olacağız. Aynı gün ya da başka gün olabilir farketmez dedi ebe.

Kan testinde çıkmayabiliyormuş küçük oldukları için kan değeri çok oynuyormuş. Doktora henüz götürmedim randevu almaya çalıştım ama alerji ileri alan olduğu için önce çocuk hastalıklarına gitmeniz gerek vs yazdı bu sıcakta bebikoyu ordan oraya sürüklemek istemiyorum. Birçok annenin deneyimini okudum iş annede bitiyor dediğiniz gibi kendim çözmeye çalışcam 🙏🏻
Umarım değildir allah daha büyük sıkıntından korusun yavrularımızı 🙏🏻
Amin canım.
Evet oncelikle sen takipte ol biraz buyuyune kadar .Biz 3 aylıkken kanli kakayla anladık.Ama oyle üc bes kan topakcigi degildi.bildigin bez kipkirmizi oluyordu.aninda tum vucudu kaplayan bir kizariklik , atopik ve kupkuru ve yaraya dönen bir cilt.28 ay emzirdim. 28 ay boyunca bende sut ürünlerine dair hicbirsey tuketemedim.ig değerimiz çok yüksekti bizim.İğne ile geziyordum ben. anafilaksiye karşı.Alerji profesörü Bülent Şekerel var Ankara'da. kapısında mutluluktan ağladığımızı bilirim bittiğinde.
Böyle değil sizin sanırım.
Rabbim korusun
Varsa da Basit bir diyetle atlatılır sizin.

Kızlar bebeğimi evde el tartısı ile ölçüyordum doktorun tartısıyla baya fark var. El tartısı hastahane tartısından 500 gr fazla hangisine inanayım. Ben mi yanlış yaptım el tartısıyla ölçerek
Bende xiominin hassas tartısı var doktorla aynı ölçüyor. Tartıdan tartıya fark edebilir bence

Amin canım.
Evet oncelikle sen takipte ol biraz buyuyune kadar .Biz 3 aylıkken kanli kakayla anladık.Ama oyle üc bes kan topakcigi degildi.bildigin bez kipkirmizi oluyordu.aninda tum vucudu kaplayan bir kizariklik , atopik ve kupkuru ve yaraya dönen bir cilt.28 ay emzirdim. 28 ay boyunca bende sut ürünlerine dair hicbirsey tuketemedim.ig değerimiz çok yüksekti bizim.İğne ile geziyordum ben. anafilaksiye karşı.Alerji profesörü Bülent Şekerel var Ankara'da. kapısında mutluluktan ağladığımızı bilirim bittiğinde.
Böyle değil sizin sanırım.
Rabbim korusun
Varsa da Basit bir diyetle atlatılır sizin.
Bizimkinde o kadar kan yoktu bilmiyorum belki erken fark ettim belkide yok ben evham yapıyorum risk almak istemedim 🙏🏻 her bebekte belirti farklı oluyormuş
Sizinki baya riskliymiş çok şükür atlatmışsınız sevindim 🙏🏻💕

Sol mememde sorun yoktu antibiyotik sonrası solda da %70 gibi azaldı. Şimdi daha iyi ama bence antibiyotikten oldu bu. Hemen düzeldi mi sizinki ya da ne kadar sürede düzeldi?
Canımcım bana da mastitten gibi geliyor. Antibiyotiği tamamlasan mı? 🫠

Back
X