• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    198
Kızlar bir şey daha soracağom. Gece bebeği besledikten sonra gazını çıkarıyor musunhz yoksa direkt yatağına mo bırakıyorsunuz? Ben bir siredir uyanmasın diye emzirdikten sonra yatağına borakıyprum. Fakat bu durumun tehlikeli olabileceğini okudum bir yerde . Ne zamana kadar emzirme sonrası gaz çıkarmamoz lazım? Sizinde bebeğinizin uykusu kaçıyor mu
Bende genelde çıkarmıyorum. Biriken gaz bağırsaklara iner karın ağrısı yapabilir deniliyor ama aşağıdan pırtlamada sorun yaşamıyorsa arada es geçilebilir bence. sabah uyanınca çıkartıyor bazen benimkş alttan. Bazen içim rahat etmeyip çıkarttığım da oluyor. Yorgunluk durumuma göre sanırım 🙈

Kızlar benim bebek artık gündüz beni emmek istemiyor. Aslında biliyorum karnı aç, ağlıyor ama memeye kafasını çeviriyor, iki emiyor bırakıyor, tekrar açlıktan ağlıyor emmek istemiyor. Sadece uykudayken emzirebildiğimi farkettim. O yüzden artık ağlaya ağlaya bir şekilde uyutup sonra iyice dalınca memeyi verme çaresini düşündüm o şekilde deneyeceğim. Tabi ağlaya ağlaya uyutmak da bir çile. Ama başka çare bilmiyorum. Gündüz mesela hiç doğru dürüst emziremedim. Sizde böyle oluyor mu?

Kızlar bir şey daha soracağom. Gece bebeği besledikten sonra gazını çıkarıyor musunhz yoksa direkt yatağına mo bırakıyorsunuz? Ben bir siredir uyanmasın diye emzirdikten sonra yatağına borakıyprum. Fakat bu durumun tehlikeli olabileceğini okudum bir yerde . Ne zamana kadar emzirme sonrası gaz çıkarmamoz lazım? Sizinde bebeğinizin uykusu kaçıyor mu
Ben çıkarmıyorum sabah baya gaz birikmiş oluyor ama emerken yapıyor
Çıkarsak daha iyi ama tabi o sürece girersem uzun süre uyanık olmam gerekir geri uyumaya çalış vs bu işlemler 1,5 saat sürer

Bebekleri düz zeminde yatırıyor musunuz? Ben reflü yatağına bağımlı oldum kusacak korkumu bir türlü yenemedim

Kızlar benim bebek artık gündüz beni emmek istemiyor. Aslında biliyorum karnı aç, ağlıyor ama memeye kafasını çeviriyor, iki emiyor bırakıyor, tekrar açlıktan ağlıyor emmek istemiyor. Sadece uykudayken emzirebildiğimi farkettim. O yüzden artık ağlaya ağlaya bir şekilde uyutup sonra iyice dalınca memeyi verme çaresini düşündüm o şekilde deneyeceğim. Tabi ağlaya ağlaya uyutmak da bir çile. Ama başka çare bilmiyorum. Gündüz mesela hiç doğru dürüst emziremedim. Sizde böyle oluyor mu?
Benim bir ara oldu öyle emmek istemiyordu ağlıyordu yan yatarak emziriyordum alıyordu farklı bir şey veriyormuşum gibi. Bir iki gün böyle oldu gündüz sonra geçti.
Bebekleri düz zeminde yatırıyor musunuz? Ben reflü yatağına bağımlı oldum kusacak korkumu bir türlü yenemedim
Ben hiç reflü yatağı kullanmadım düz yatırıyorum hep. Bir kere ben uyurken birden sıçradım saniyeler sonra bebeğim kustu çok şaşırdım nasıl hissedipte uyandığıma. Ama soğukkanlı yaklaştım direkt çevirdim eşim de şaşırdı çok hızlı hareket etmeme. Alışıyor insan

Benim bir ara oldu öyle emmek istemiyordu ağlıyordu yan yatarak emziriyordum alıyordu farklı bir şey veriyormuşum gibi. Bir iki gün böyle oldu gündüz sonra geçti.

Ben hiç reflü yatağı kullanmadım düz yatırıyorum hep. Bir kere ben uyurken birden sıçradım saniyeler sonra bebeğim kustu çok şaşırdım nasıl hissedipte uyandığıma. Ama soğukkanlı yaklaştım direkt çevirdim eşim de şaşırdı çok hızlı hareket etmeme. Alışıyor insan
Benim uykum ağır 😔😔 reflü yatağında olduğu halde bazen kusmuş oluyor ağız kenarında görüyorum
Emdikten sonra bir süre dik tutuyor musun direkt düz mü yatırıyorsun?

Bir ara yapmıştı baya da uzun sürmüştü. Hatta aynı dönem burda bir kaç kişi daha yazmıştı benzer şeyi yasadığını. Şu an çevreye ilgisinden emmiyor olabilşr mi 4. Ayda başlar normalde ama belki erken başlamıştır. Ya da sütün tadını değiştirecek acı falan tükettiniz mi? Aklıma başka bi şey gelmiyor

Benim uykum ağır 😔😔 reflü yatağında olduğu halde bazen kusmuş oluyor ağız kenarında görüyorum
Ben reflü yatağına gündüzleri yatırıyorum gecelerş düz yatıyoruz. Gündüz kusuyor benimki genelde ve dik tuttuğumda karnına basınç olduğunda üstüme kusuyor genelde.
İlk zamanlar biraz kucağımda dik tutup öyle yatırıyordum ben ama artık yapmıyorum çünkü uyanıyor öyle.

Benim bebeğim de uykusu geldiğinde asla emmiyor. Ama dün yeni uyandığında da emmek istemedi, hiç emmek istemiyordu. Altını açıp çıplak biraktim, cok seviyor öyle olmayi. Yatakta yatıyordu, o neşeli neşeli tepinirken ben de üstüne eğilip emzirdim. 3 aylikken zaten oluyordu sanki meme reddi, yanlış mi hatirliyorum ? Çoğu insan der hatta 3 ay emzirebildim diye

Ben direkt geceleri yatarak emziriyorum ama bazen sabahları kusuyor yeni uyandığında onu ona bağlıyorum. Gündüz emerken kucağımda oluyor zaten dik olmuş oluyor.

Ben direkt geceleri yatarak emziriyorum ama bazen sabahları kusuyor yeni uyandığında onu ona bağlıyorum. Gündüz emerken kucağımda oluyor zaten dik olmuş oluyor.
Aslında kucağımızda emerken de bebek yatar pozisyonda oluyor. Onlar için farkeden bi şey yok 😄 derin uykuya geçtiğinde uykunun non-rem evresinde kaslar gevşiyor, sabah ondan kusuyorlar bence.

Pazar sabahından günaydın hanımlar. Okullar açıldı daha ilk haftadan benim kız hasta. Bağışıklığı iyidir normalde kolay hasta olmazdı ama bu sefer böyle oldu. Bende boğazımda hafif bir ağrıyla uyandım. Tüm tuşlara basıyorum bakalım inş gelmeden gider 😂 propolis emziren anneler kullanamaz demiş chatgbt ben geçen hafta çok az tek seferlik almıştım. Polende hergün tüketiyorum ama bu konuda bilginiz var mı?
Birde benim bebiş doğduğundan beri hapşuruyor sık sık. Sizde de var mı?

Aslında kucağımızda emerken de bebek yatar pozisyonda oluyor. Onlar için farkeden bi şey yok 😄 derin uykuya geçtiğinde uykunun non-rem evresinde kaslar gevşiyor, sabah ondan kusuyorlar bence.
Gündüzü yanlış anlatmışım hep kucakta ya dik tutuyorum istesemse istemesemde😂 Sabah kustuğu da uyanınca yani bir süre sonra kusuyor yutmamış gibi😬

Pazar sabahından günaydın hanımlar. Okullar açıldı daha ilk haftadan benim kız hasta. Bağışıklığı iyidir normalde kolay hasta olmazdı ama bu sefer böyle oldu. Bende boğazımda hafif bir ağrıyla uyandım. Tüm tuşlara basıyorum bakalım inş gelmeden gider 😂 propolis emziren anneler kullanamaz demiş chatgbt ben geçen hafta çok az tek seferlik almıştım. Polende hergün tüketiyorum ama bu konuda bilginiz var mı?
Birde benim bebiş doğduğundan beri hapşuruyor sık sık. Sizde de var mı?
Benimde hep hapşırıyor doğduğundan beri ve halen devam

Arkadaşlar selam! Umarım iyisinizdir. Biz memlekete gidip geldik. Normalde 6 saatlik olan yolu 9-10 saatte anca tamamlayabildik. Çocuğum maalesef uyumadığı saatlerde hiçbir şeyle avunmadı. Sakinleştirmenin tek yolu kucağıma almamdı, onu da otobanda yapmaya cesaret edemedim. Allah muhafaza... Mola yerlerinde bazen emdi, bazen dikkati aşırı dağınık olduğu için etrafına dalıp gitti. Kısacası yolculuk pek kolay olmadı. Memlekette de herkes bebek bakmayı değil bebek sevmeyi tercih ettiği için yeni ortamı yadırgayıp anormalleşen çocuğumu avutup sakinleştirmek, emzirmek için adeta savaşmak, uyku saatlerinde kırk takla atmak bana ve eşime düştü. Nasıl avuttun derseniz, sık sık ailemden uzak tutup dışarı çıkardım 🤷‍♀️ Velhasılı, biz uzun bir süre evimizin konforundan ve monoton hayatımızın sakinliğinden uzak kalmak istemeyeceğiz.

Mesajlara bakamadım henüz ama sizde de aynı durum var mı merak ediyorum. Benim oğlan bir tuhaf eşikten geçti gibi. Emme süreleri kısaldı (5-10 dk max), emme sayısı azaldı. Emerken oyun oynamaya başlıyor, memeyi ağzına alıp alıp bırakıyor, sonra da bana gülüyor ki ben de onun oyununa karşılık vereyim 😍 Böyle anlatınca çok tatlı geldi benim de kulağıma ama doğru düzgün beslenememesinden korkuyorum çünkü son günlerde bezinde turuncu kristallenmeler oldu yine. Yeni doktorumuz 4. ayda günde 3-4 kere beslense öpüp başımıza koyacağımızı söyleyip panik olmamam için baştan uyarmıştı aslında ama ben yine de sizin tecrübelerinizi merak ediyorum. Bu arada yeterli sayıda çişli bez çıkarıyor, günde 1 kere kaka yapıyor (bu hafta 2 gün yapmadığı da oldu). Kilo artışını ise Çarşamba günkü kontrolde öğreneceğiz.

Ben uzun süredir genelde uykuluyken emziriyorum uykuya dalarken ve uykudan kalkınca, böylece açlık krizine çok girmeden önüne geçiyorum çünkü sık uyuyup uyanıyor. Uzanarak emzirmeyi denediniz mi?

Back
X