• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Ya gerçekten bebeği gündüz uykularında her bir uykusunda 2 saat uyuyan var mı? Benimki 40-45 dk uyusa muhteşem diyorum😂 ama internetten normali nasıl olmalı diye bakıncs 2 saatlerden bahsediliyor.
Hiçvirimizin bebeği o şekilde uyumuyorsa bu normal kimin normali🤦🤦 hepimizin bebeği kosa kısa az uyuyorsa demekki bebekler böyle yani normali budur😂

Ya gerçekten bebeği gündüz uykularında her bir uykusunda 2 saat uyuyan var mı? Benimki 40-45 dk uyusa muhteşem diyorum😂 ama internetten normali nasıl olmalı diye bakıncs 2 saatlerden bahsediliyor.
Hiçvirimizin bebeği o şekilde uyumuyorsa bu normal kimin normali🤦🤦 hepimizin bebeği kosa kısa az uyuyorsa demekki bebekler böyle yani normali budur😂
Dün kucağımda 2 saat uyudu… ama kucağımda maalesef. Bir de sabahki ilk uykusunda yanında yatarsam bizim yatakta 1 saat 45 dk yı buluyor. Uykum yoksa yatıyorum bazen ama hep yatamıyorum

Şu an kucağımda uyuyor mesela. 36 dakikayı geçti. Yatağına koyunca max 15 dkya uyanıyor. Uykusunu alsın diye böyle tutuyorum

Gündüz bebeği nasıl uyutuyorsunuz? Ben beceremiyorum galiba 😔 6.30da uyandı bu saate kadar iki saat ancak uyumuştur
Uyku aralıklarını takip etmeye başlayınca artık uykuya direnmeden geçirebiliyorum. Huckleberry uygulamasını kullandım 2-3 gün. Orada bir çok şey gibi uyku süresini de takip edebiliyorsunuz. Bu 2-3 günde bebeğim için uygun olan uyku pencerelerini buldum.

Mesela ilk uykusuna, sabah uyandıktan 1 saat 15 dk sonra geçiyor. Min 1 saat uyuyor.
İkinci uyku penceresi 1 saat 20 dk ile 1,5 saat arasında. Yine kolayca geçiyor
Üçüncüsü 1,5 saat vb gibi. Her seferinde +10 dk ekliyorum gibi oluyor

Ama tabi maalesef kucağımda emzirir pozisyonda (emzirirken değil) uyuyor. Emzikle. Eğer iyi günümdeysem yatağına koymayı deniyorum. Eğer dinlenmek istiyorsam kucağımda devam ediyor uykuya. Ben de telefonda takılıyorum…

Bu şekilde uyku aralıklarını takip etmenizi öneririm naçizane. Huckleberry uygulamasına da bir göz atabilirsiniz bu süreçte

Uyku aralıklarını takip etmeye başlayınca artık uykuya direnmeden geçirebiliyorum. Huckleberry uygulamasını kullandım 2-3 gün. Orada bir çok şey gibi uyku süresini de takip edebiliyorsunuz. Bu 2-3 günde bebeğim için uygun olan uyku pencerelerini buldum.

Mesela ilk uykusuna, sabah uyandıktan 1 saat 15 dk sonra geçiyor. Min 1 saat uyuyor.

Ama tabi maalesef kucağımda emzirir pozisyonda (emzirirken değil) uyuyor. Emzikle. Eğer iyi günümdeysem yatağına koymayı deniyorum. Eğer dinlenmek istiyorsam kucağımda devam ediyor uykuya. Ben de telefonda takılıyorum…

Bu şekilde uyku aralıklarını takip etmenizi öneririm naçizane. Huckleberry uygulamasına da bir göz atabilirsiniz bu süreçte
Huckleberryi ilk oglumda çok kullanmıştım ben de. Uyku aralıklarını takip etmek açısından iyi oluyor.

Evet uyku aralıklarını takip edip uyutuncA bende uyutabilşyorum tek sorun kısa uyuması. Bir de bazen mesela 1,5 saat geçti artık uyku vakti geldi ve uykusuda var belli , uyutuyorum güzelce ve tak 5 dk sonra uysndı diyelim. Bir daha uykuya geçirmek çok zor . Uykusunu almadığı içinde iyixe huzursuzlanıyor. Huzursuzlandıkça uyumuyor. Bu olayı sevmiyorum işte az ömce başıma geldi ne yapılır bu durudma bilmiyorum. Son uykusundan 12.00 de uyandı. Normalde 1.30 gibi uyuması lazımdı 1.30a doğru gözlemledim uykusu var . Kolayca da uykuya geçirdim ama ne olduysa 5 dk sonra kalktı. Uykuya devam ettirmeye çalıştım imkansız çok sğladı . Biraz kalkıp oysladım tekrar denedim uykuyu yok uyumadı. Uyumadıpı için de huzursuz . Huzursuz olduğu için de uyumadı .şuan 1 saat geçti uykusunun üzerinden hem uyumadı hem süt içmiyor hem oyun oynamıyor huzursuzca duruyor🤦🤦🤦

Evet uyku aralıklarını takip edip uyutuncA bende uyutabilşyorum tek sorun kısa uyuması. Bir de bazen mesela 1,5 saat geçti artık uyku vakti geldi ve uykusuda var belli , uyutuyorum güzelce ve tak 5 dk sonra uysndı diyelim. Bir daha uykuya geçirmek çok zor . Uykusunu almadığı içinde iyixe huzursuzlanıyor. Huzursuzlandıkça uyumuyor. Bu olayı sevmiyorum işte az ömce başıma geldi ne yapılır bu durudma bilmiyorum. Son uykusundan 12.00 de uyandı. Normalde 1.30 gibi uyuması lazımdı 1.30a doğru gözlemledim uykusu var . Kolayca da uykuya geçirdim ama ne olduysa 5 dk sonra kalktı. Uykuya devam ettirmeye çalıştım imkansız çok sğladı . Biraz kalkıp oysladım tekrar denedim uykuyu yok uyumadı. Uyumadıpı için de huzursuz . Huzursuz olduğu için de uyumadı .şuan 1 saat geçti uykusunun üzerinden hem uyumadı hem süt içmiyor hem oyun oynamıyor huzursuzca duruyor🤦🤦🤦
Dün benimki de yaptı bunu. 1,5 saat olmuştu uyanalı. Uyuttum. 7 dk sonra full enerji kalktı :) Bazen oluyor öyle.

Uyanınca huysuzluk yapıyorsa bir sıkıntısı var ya da atak :)

Bizim doktorumuz da ‘ben atak matak bilmem. bebekler arada huysuzlanabilir. sizin her gününüz bir mi yetişkin olarak?’ diyor. Kendisi açırı cool bir kadın. Eşimle ona ‘spritüel hanım’ diyoruz. Hiçbir şeyi kafaya takmamam konusunda beni sürekli uyarıyor :) Ama bence ataklar vardır :)

Uyku sorunu yaşayan ve benim gibi kucakta uyutan annelere gelsin😅🌸

İyi güzelde nasıl dinleneceğiz 😂 evet bebeklerimizi düşünüyoruz hepimiz ama biz iyi olmalıyız ki bebeklerimize daha verimli vakit ayırabilelim. Benim o şekilde pilim bitiyor. Oyun oynayacak eğitici aktivitlere yapacsk takatim kalmıyor🙁

Benimki 4 saatdır deliksiz uyuyor uyandırsamda uyanmıyor sebebi geceleri uyuyamaması. Gündüzleri hep böyle rahat uyuyor gece olunca gaz sancısı, meme reddiyle uğraşıyorum

Benimki 4 saatdır deliksiz uyuyor uyandırsamda uyanmıyor sebebi geceleri uyuyamaması. Gündüzleri hep böyle rahat uyuyor gece olunca gaz sancısı, meme reddiyle uğraşıyorum
Maşallah miniğe 🧿 4 saat çok değil mi peki? Gece uyumasdığı için muhtemelen dediğiniz gibi. Gündüz uyandırıp oyalasanız dışarı vs çıkarsanız hiç olmuyor mu? Belki gündüz az uyursa gece uyur

Maşallah miniğe 🧿 4 saat çok değil mi peki? Gece uyumasdığı için muhtemelen dediğiniz gibi. Gündüz uyandırıp oyalasanız dışarı vs çıkarsanız hiç olmuyor mu? Belki gündüz az uyursa gece uyur
Teşekkür ederim canım. Dışarı çıkınca ultra uyuyor☺️evet gündüz az uyuduğu zaman gece rahat uyuyor ama ne yapsam uyanmıyor uykusundan çokta bölmeye kıyamıyorum. Ama 2 saatte bir besliyorum

Çok şükür kolik değil bence ilk oğlum kolikti ondan biliyorum kolikin ne olduğunu. Ama dediğin gibi geceyle gündüzü karıştırıyor
Gündüz o kadar uyuması güzel oluyordur ama gece size çok zordur🥹 Umarım düzelir biran önce düzelince gece de öyle uyursa ne güzel olur🥰 Maşallah diyelim geceleri de öyle olur inşallah

Gündüz o kadar uyuması güzel oluyordur ama gece size çok zordur🥹 Umarım düzelir biran önce düzelince gece de öyle uyursa ne güzel olur🥰 Maşallah diyelim geceleri de öyle olur inşallah
Amin teşekkür ederim canım 😘Evet geceler zor oluyor tabiki sabah 3 saat uykumu alıyorum. Gündüz uyuyunca da ev işlerimi yemeğimi hall ediyorum çocuklarımla ilgileniyorum okuluydu ödeviydi zaman geçiyor böyle

Hanımlar bugün öğlen Bexsero aşısını yaptırdık. 4 saat oldu, huzursuzlanma başladı 😔 Ağlıyor, sızlıyor... Bana yapışmış vaziyette. Korkuyor gibi. Boynuma sokuluyor devamlı, kokluyor 🥺 İki elini birden yemeye çalışıyor, kendini sakinleştirme çabası hep 🥺 Ve emmek istemiyor şu an. Doktor yan etkilerle savaşmanın en iyi yolu bol bol emzirmek demişti ama nasıl yapacağız bilmiyorum 🥺 Taktik tavsiyesi olan söylesin lütfen 🙏

Bu arada boy kilo ölçümleri de yapıldı. İyi ki eski doktoru bırakıp bu doktora geçmişim. Beslenme konusunda içgüdülerimle hareket etmemi söylemişti. Ben de bundan destek alarak mama vermemiştim, sağarak takviye de yapmamıştım çünkü artık süt sağmak benim için koca bir travma. Sadece emerek minimumun üzerinde kilo alımı olmuş, boy uzamaya devam etmiş, baş çevresi de genişlemiş 🥹 Allah'a şükür kilo konusunda doğru karar verdiğimi gördüm, içim rahatladı 🤗

Back
X