• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Kızlar Elenatal 3 hala kullanıyor musunuz? Ben 3 aylıktan sonra kullanmadım daha, zaten bitmişti 2-3 haftadır yenisini almadım yani. Ama aşırı saç dökülmelerim geri başladı. Tekrar kullansam mı diyorum ama sanki bu vitamin ilk 3 ayda değil miydi? Kullanmaya devam etsem ne olur? Kullanırken iyiydim çünkü bence. Bir de sırf saç dökülmesi de değil, unutkanlıklarım ne söylediğimi bilmemelerim, akşam erkenden uyku gelmesi filan çok başladı. Bayağı vitamin eksikliğim var bence.
Selam 🤗 Benim kadın doğumcum 6 ay kullanacaksın demişti Elenatal 3'ü. Şimdi oğlumun çocuk doktoru da buna omega-3, magnezyum ve D3K2 vitamini ekledi. Tavsiye ederim, fayda gördüm ben sizin de bahsettiğiniz konularda. Yakında bir de demir baktıracağım, malum 4. ayda demir depolarımızın tükenme ihtimali yüksek oluyor.

Öksürük de var 😭😭 üşüyünce kakada mukus da oluyor bu arada. Çok kızgınım kendime. Bi çocuğa bakamadım. İlk kızımda daha tecrübesiz olmama rağmen hiç böyle bi şey yaşamadım. Bunda ayarlayamadım bi türlü. Birde sanki kıza göre daha çok üşüyor gibi.
Tulum azıcık büyük gibi ama böyle olması daha iyi sanki. Lcw nin. Tog değerini bilmiyorum ama baya baya kalın ve bizde gerekiyor artık onu anladım. İçinde de pamuklu normal tulum var bu arada
kalın tulumla yatırsanız bu sefer terleyebilirdi, bilemiyoruz işte. mevsim geçişleri çok zormuş meğer günde bir sürü kıyafet değiştiriyoruz. Bizimkisinfen de burnundan ıslık sesi geliyor, geniz akıntısı var duyuyorum. Yüklenmeyin kendinize, hemen toparlar bebelerimiz inşallah 🙏
Kızlar Elenatal 3 hala kullanıyor musunuz? Ben 3 aylıktan sonra kullanmadım daha, zaten bitmişti 2-3 haftadır yenisini almadım yani. Ama aşırı saç dökülmelerim geri başladı. Tekrar kullansam mı diyorum ama sanki bu vitamin ilk 3 ayda değil miydi? Kullanmaya devam etsem ne olur? Kullanırken iyiydim çünkü bence. Bir de sırf saç dökülmesi de değil, unutkanlıklarım ne söylediğimi bilmemelerim, akşam erkenden uyku gelmesi filan çok başladı. Bayağı vitamin eksikliğim var bence.
ben hala kullanıyorum benim doktorum da çocuk ek gıdaya geçene kadar kullanmamı önerdi. yoğunluktan içmeyi unutmuştum ben de birkaç gün. unutkanlık aşırı yorgunluk sürekli uyku hali yaptı ilk ne olduğumu şaşırdım sonra aklıma geldi içmeyi unuttuğum

Emzirme danışmanı söylemişti bana da. Teyit edelim yine de 🤗
Halk Sağlığı-Anne Sütü

SAĞILMIŞ SÜT NASIL SAKLANIR ?
Temizliğe dikkat edilerek sağılan anne sütü;
• Oda sıcaklığında (16-29 derecede serin, loş ortamda) 4 saat,
• Buzdolabı rafında (+4 derecede) 4 gün,

• Dern dondurucuda (-18 derecenin altında) 6 aya kadar saklanabilir.

Selam,
Bugün kontrol vardi, doktor evde okula giden abi olduğu için rsv aşısı önerdi.
Sizin doktorlarınız bahsetti mi ? Yaptirmali mi yaptirmamali mi ?

Selam,
Bugün kontrol vardi, doktor evde okula giden abi olduğu için rsv aşısı önerdi.
Sizin doktorlarınız bahsetti mi ? Yaptirmali mi yaptirmamali mi ?
Bahsetmedi ama sorayım kıl bir hastalık diye biliyorum😬 alerji doktorumuz da abiye grip aşısı önerdi. Büyükler için size öneren oldu mu?

Kızlar merhaba,
Tarafınızdan bir yönlendirme rica edeceğim.
2 Haziranda fıstığımız doğdu çok şükür.Çevremde tanıdık bebekli kimse yok.Olmayan kiyafetleri nasıl kimle değerlendirelim burda yada başka bir site de var mıdır ihtiyaç sahibi falan düzenli büyüdükçe veririz.

Bahsetmedi ama sorayım kıl bir hastalık diye biliyorum😬 alerji doktorumuz da abiye grip aşısı önerdi. Büyükler için size öneren oldu mu?

Aslında abiye yaptirmakta mantıklı. Geçen kış cok hasta olduk biz. Büyük oğlum okuldan getiriyor her türlü mikrobu, biz de siramizi bekliyoruz sonrasinda. Ben de sorayim doktora büyük oğlum için de 👍🏻

Aslında abiye yaptirmakta mantıklı. Geçen kış cok hasta olduk biz. Büyük oğlum okuldan getiriyor her türlü mikrobu, biz de siramizi bekliyoruz sonrasinda. Ben de sorayim doktora büyük oğlum için de 👍🏻
Tamamen aynı süreç. Geçen kış oğlumdan bana, benden babaya. Pinpon topu gibi. Aylarca sürdü hem de ve alerjik çocuğum 😔 bu sene umarım daha rahat ederiz.

Kızlar merhaba,
2 Haziranda fıstığımız doğdu çok şükür.Çevremde tanıdık bebekli kimse yok.Olmayan kiyafetleri nasıl kimle değerlendirelim burda yada başka bir site de var mıdır ihtiyaç sahibi falan düzenli büyüdükçe veririz.
Ağustos ya da Eylül annelerine yazabilirsin bence ya da Ekim bile olabilir

Kendileri de hala çocuklar da ondan 😅 Benim 40 yaşında ve 3 aylık olmak üzere iki oğlum var şu an evde 😂 Neyse çok şükrettiğim bir şey bu aslında, bakmayın. Arkadaşımın eşi iki erkek çocuğu büyütüyorlarken çocukların sesinden çok rahatsız oluyordu, sinirlenip kendini çalışma odasına kapatıyordu adam. Kadın en sonunda adama evden gidebileceğini söyledi. Çocuklarımı ben bakıcıyla büyütürüm, sen onlar biraz büyüyünce dönersin eve dedi. Adam çevreden utandığı için gitmedi. Yoksa can attı bence...
.
Hani bi söz var evlat os.ruk gibidir sadece kendininkine tahammül edebilirsin diye 😂 bu arkadaş ona da tahammül edememiş. 2 oğlan zordur elbet ama evlat sonuçta ya ne bilim. Kadına zor en çok, tek başına ebeveynlil yapıyor çok yıpratıcı 😢

Kızlar merhaba,
Bulunduğunuz şehirde giysi kumbaraları varsa oraya atabilirsiniz ben öyle yapıyorum. Veya h&m ye götürüp verirseniz poşet başına %15 indirim yapıyorlar alışverişinize. Aslında belediyeler böyle şeylere ön ayak olmalı.

Bence çok fark etmiyor. Birde bebekten bebeğe rahatlık değişiyor. Bende 2side var ikisinide kullandım oğlumda.. kızda da devam.. İkisinde de terlediği oldu.. Çift panzen mi Müslin mi öyle de var sanırım. Ondan da aldım oğluma 2,5 yaşındayken. Giydiremedim kullanmak istemedi 😂 Boş kalabilirsem ne tarzlar var görüntülerini atarım sitelerden..
Bizim bulunduğumuz şehir kışları soğuk oluyor. İllaki üstüne bir şey örtülecek. Bir tane sipariş ettim gelsin bakacağım. Teşekkür ederim 🙏

Kızlar başıma bi şey gelmeyecekse size bir şey danışacağım 😂😂 37 yaşındayım, akademik kariyer yapıcam diye ikinci çocuğu bu zamana kadar ertelemiştim. Kızım yalnız büyüdü şimdi bana vicdan yaptırıyor keşke yaşımız daha az olsaydı diye (9yaşında). Birde bu oğlan, bi tane daha yap kız olsun diyor 😁 eşimde istiyor bu bari yalnız büyümesin diyor. Ben ikinciye bile çok zor ikna oldum, gebeliğim zor geçmişti ve ilk numara çok zor bi bebekti. Ancak şu an bebeği ne kadar özlediğimi fark ettim ve ilki kadar da zor olmadı. Birde ilerde destek olurlar birbirlerine kardeş iyidir diye düşünüyorum. Eşim düğünde bayramda senin tezlerin gelmeyecek el öpmeye diyor. O da haklı 😂 biz 3 kardeşiz en yakın arkadaşım benden 8 yaş küçük kız kardeşim. Kızkardeş çok başka bir şey.
Diyorum ki yani acaba 3. Yü yapsam mı (tabiki hemen değil daha çok küçük en az 3 yıl beklemek lazım bence). 40 yaşında olcam belki o zamana fikrim de değişir ama siz ne düşünüyorsunuz? Çok zorlandığım günler oldu ama tüm bu zorluklara değiyor günün sonunda.
Kariyer ya da iş diyeyim, noktasında üstümde bir baskı hissediyorum ancak bunun aileme yansımasını da istemiyorum.
Bana söylenince çok kızıyordum ama haklılarmış sanırım kızlar ikinci için arayı çok açmayın. 3 yaş bence ideal. Emzirme ve tuvalet eğitimi de bitmiş oluyor. Çok ara vermek annenin ruh sağlığı için çok iyi ama arkadaş olamıyorlar oynayamıyorlar. Vicdan azabı olarak dönüyor. Sonra her çocuk farklı. İkincide daha rahat oluyorsun. Biliyorum bunları konuşmak için çok erken ama günlerdir kafamın içinde dönüyordu paylaşmak istedim 🌸

Back
X