• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    197
Ahhh ahhhh bu bebelerrrr.. Eskiden mantığı seviyordu pratik oluyordu. Ama internetten aldığım bir yer vardı artık o mantıyı yapmıyorlar. Alacak bir yer bulamadım. Hazır mı alıyorsunuz mantıyı? Benimki yoğurt peynir yiyor, meyve, meyveli yoğurt, balık, bakliyat ay hiçbir şey yemiyor.. Bu çocuğa ek gıda zamanı kabak vs yedirdim bide hep 😕 Doktora söyledim seçici beslenmeye geçmiş çocuk psikolog ya da psikiyatri ile görüşün dedi.
Yemek yapmayı normalde bende çok severim ama çocuklardan sonra extra iş yükü gibi olmaya başladı yorgunluktan heleee ne pişirsem düşüncesi beni bitiriyor. 😑
Bizde kayınvalidem yapıp buzluğa koydu biraz, şimdi de annem gelmişti ona yaptırdım biraz. Sadece oğluma yediriyoruz biz yemiyoruz, öyle olunca yetiyor.
İstanbulda oturuyorsan önerebileceğim biri var, Sivas'ta oturuyorsan da var 😄😄😄

Ya çocuklarımız hep aynı da bacım sen hangi ara yemek yapıyosun ya, dün hazır bamya yapacaktım dolapta olan, bi soğanı doğrayıp tencereye hazırlayana kadar bile durmadı benim kız. Yemek yapmak bi yana, onun bulaşığı ayrı, yedik bitirdik onun bulaşığı ayrı 😃

Benim oğlum da uzun zamandır kilo almıyor, gram aldıramadım. Yoğurt ve kaşar peynir yemesine rağmen. Çocuklar sever mesela lavaştan kolay pizza yapıyorum onu bile yemiyor
Bizimki ana kucagina alisti, yaparsam cok hizli pratik yemekler yaoiyorum. Mesela tum nohutu hasladim difrize attim, sogan kavurur domates ekler arada pisiririm. Bizde yardimci abla var o yuzden kotu hissetme yani. Yoksa ev nanay.

Buyuk kac yasindaydi sizin? Kilo almamasi olurmus da boy uzamasi icin de iyi beslenmek gerek. Bizim dr uzamasini az bulmustu ama baska doktorlarda uzamis gibi cikti. Iyice takinti yaptim konuyu😬

Bastan isi sıkı tutup alıştoracaktılk heralde ya. 😔 gerçi ek gıdaya ilk geçtiğimide her şeyi yerdi, sonra birden bıraktı.

Bizimki ana kucagina alisti, yaparsam cok hizli pratik yemekler yaoiyorum. Mesela tum nohutu hasladim difrize attim, sogan kavurur domates ekler arada pisiririm. Bizde yardimci abla var o yuzden kotu hissetme yani. Yoksa ev nanay.

Buyuk kac yasindaydi sizin? Kilo almamasi olurmus da boy uzamasi icin de iyi beslenmek gerek. Bizim dr uzamasini az bulmustu ama baska doktorlarda uzamis gibi cikti. Iyice takinti yaptim konuyu😬

Bastan isi sıkı tutup alıştoracaktılk heralde ya. 😔 gerçi ek gıdaya ilk geçtiğimide her şeyi yerdi, sonra birden bıraktı.
6 yaşında oğlum. Aynısı canım aynısı. Bebekken her şeyi yerdi, iştahlıydı da. Sonra özellikle 3 yaşından sonra kesildi çocuğum. Boyu iyi ama sağlığı bence iyi değil. Egzaması çok, çok kolay hasta olur vs.

Biz de öyleyiz, eşimi bekliyorum ben de yemek için, çoğu zaman malzemesini hazırlarım o yapar hatta ama yazık o da çalışıyor yoruluyor. Ben de evde yoruluyorum, her yerim ağrıyor iyice yaşlı oldum.

Kız sen değil miydin 3 asgari verecek 😃😃 yanlış mı hatırlıyorum. Naptın yardımcı işini

6 yaşında oğlum. Aynısı canım aynısı. Bebekken her şeyi yerdi, iştahlıydı da. Sonra özellikle 3 yaşından sonra kesildi çocuğum. Boyu iyi ama sağlığı bence iyi değil. Egzaması çok, çok kolay hasta olur vs.

Biz de öyleyiz, eşimi bekliyorum ben de yemek için, çoğu zaman malzemesini hazırlarım o yapar hatta ama yazık o da çalışıyor yoruluyor. Ben de evde yoruluyorum, her yerim ağrıyor iyice yaşlı oldum.

Kız sen değil miydin 3 asgari verecek 😃😃 yanlış mı hatırlıyorum. Naptın yardımcı işini
Ah doğru unuttum yaşını biliyordum. Belki vitamin takviyesi yapılabilir bi değerlerine baktırıp 😬

Ya yaşlı oldum diyip duruyorsun, kaç yaşındasın ki deme öyle şeyler 🙈 evde oturmak da öyle hissettiriyor olabilir :(

Sırf elimizdekini değerlendirleim diye verecektik ama abla için para önemli değildi 😀😀 abla mesaiye kalırsa o kadar tutacaktı, o kadar dünyadan bir haber ki burun kıvırdı ve ayrıldı. Sevgilisi ben sana veririm ne kazanıyorsan demiş, sanıyorum çocuktan da ayrıldı. Oh oldu ona yani bunu kolay kolau demem de. Asında kurtulmuşuz ya kaprislerinden. Bizi hiç sahiplenmemiş bile yıllardır. Bulduk şimdi birini, daha tam güvenemiyorum ama yardımı oluyor şimdilik 1 sene idare etsek yeter bile🥲

Mucver ailemizin temel yemegi gibi, cok kolayima geliyor. Yayas yavas bakliyat tuketmeye basladim. Bezelyeyi de az yedim baya, sorun olmadi cok sukur. Firinda ispanak makarna tamamen uydurmasyon 😁😁 makarnayi hasladim, uzerine sotelenen ispanagi koydum, uzerine besamel sos ve kasar koyup firina surdum.
Bende yapıyorum ıspanaklı fırın makarna çok hoşuma gidiyor hamileyken de çok seviyordum. Afiyet olsun🥰

Gece uykuları bozulanların düzeldi mi bizim gittikçe kötüye gidiyor neredeyse gece hiç uyumuyor sürekli uykulu halde ya mızmız ya emmek istiyor oda boş emiyor yani. Gündüz uyuyor ama yani uğraşıyorum yine ama uyutuyorum en sonunda 30-40 dk

.
Hani bi söz var evlat os.ruk gibidir sadece kendininkine tahammül edebilirsin diye 😂 bu arkadaş ona da tahammül edememiş. 2 oğlan zordur elbet ama evlat sonuçta ya ne bilim. Kadına zor en çok, tek başına ebeveynlil yapıyor çok yıpratıcı 😢
Sonra yaşam koçu gibi bir şey oldu zaten 😅

Kızlar merhaba,
Tarafınızdan bir yönlendirme rica edeceğim.
2 Haziranda fıstığımız doğdu çok şükür.Çevremde tanıdık bebekli kimse yok.Olmayan kiyafetleri nasıl kimle değerlendirelim burda yada başka bir site de var mıdır ihtiyaç sahibi falan düzenli büyüdükçe veririz.
Giysi kumbaraları oluyor ya hani geri dönüşüm konteynırlarının yanında, benim arkadaşlarım hep oraya bırakırlardı ama kendim daha oğlumunkileri hiç vermedim 🤨

Gece uykuları bozulanların düzeldi mi bizim gittikçe kötüye gidiyor neredeyse gece hiç uyumuyor sürekli uykulu halde ya mızmız ya emmek istiyor oda boş emiyor yani. Gündüz uyuyor ama yani uğraşıyorum yine ama uyutuyorum en sonunda 30-40 dk
Bizim düzelmedi. Çok şükür uyuyor ama max 1 saat sonra uyanıyor. Sanaha kadar saatte 1 uyanıyoruz süt verip geri uyutabilşyorum genelde . Ama gül gibi uyku rutini alt üst oldu. Normalde 5 saate kadar yatardı geceleri

Giysi kumbaraları oluyor ya hani geri dönüşüm konteynırlarının yanında, benim arkadaşlarım hep oraya bırakırlardı ama kendim daha oğlumunkileri hiç vermedim 🤨
Bizim de sitenin önünde belediyenin giysi kumbarası var geçem gün indirdim bırakmak için. Bırakmadan ömce güvenlikteki ablaya sordum ihtiyaç sahibi kimse var mı diye , bir komşumuz var dedi. Ona verdim artık düzenli sana vereceğim verirsin dedim . Denk gelmesine sevindim

Bizim düzelmedi. Çok şükür uyuyor ama max 1 saat sonra uyanıyor. Sanaha kadar saatte 1 uyanıyoruz süt verip geri uyutabilşyorum genelde . Ama gül gibi uyku rutini alt üst oldu. Normalde 5 saate kadar yatardı geceleri
Benimki de ilk uyuyunca 4 saat felan uyuyordu bana o kadar iyi geliyorduki hem bana vakit kalıyordu hem uyuyabiliyordum. Şimdi oda yok çok zor geliyor uykusuzluk 🥺

Ne güzel kadın doğumcularınız.. Benimki hiçbir şey vermedi bana extra.. Ben kendim geçen magnezyum kullanabilir miyim dedim saçım başım dökülüyor dedim. Anca 1 devit yazdı.
Kadın doğumcumdan ziyade aslında oğlumun çocuk doktoru çok iyi. Bahsettiğim takviyeleri o önerdi. Elenatal 3 tek başına asla yetmez diyen oydu. Allah razı olsun kendisinden 😇

Arkadaşlar maşallah size ya, 3.çocuğu düşünmeler, akşama dolmalar, üç çeşit yemekler .. 😂 Biz kahvaltı zor yapıyoruz, ütüler dağ oldu giyecek kıyafetimiz kalmadı, psikolojimiz bozuldu adamla boşanma aşamasına geldik sanırım bir tek benim bebeğim durmaksınız huysuz ve ağlıyor 😪
Aahaha çok haklı bir serzeniş olmuş 😂 Biz daha yeni yeni eşimle aynı anda sofraya oturabilmeye başladık. Yine de bazen yaşım daha genç olsaydı, kendimde fiziksel olarak o gücü bulsaydım oğluma bir kardeş düşünürdüm herhalde diyorum. Beni tanıyanlar da senin şu hayatta hangi işin herkes gibi sıradan oldu ki, sen şimdi 42'inde de ikinciyi yaparsın diyorlar ama yok bu sefer gözüm yemez herhalde 😅 Öte yandan fikrine çok saygı duyduğum biriyle bunları konuşurken her kardeşin gerçekten kardeş olmadığını hatırlattı. Korkma, oğlun senin ona kazandıracağın güzel çevre ile de çok sıcak insan ilişkileri kurabilir diye içime su serpti. Sonra kendimi düşündüm; 12 sene tek çocuktum ben ve inanın bunun zorluğunu hiç çekmedim. Aksine etrafım hep çok kalabalıktı ve mutluydum. Bir de o zamanlar ve benim büyüdüğüm o muhitte tek çocuklu aile yok gibi bir şeydi, her evde en az 2-3 çocuk olurdu. O zaman oğluma neden kardeş yapmak gibi bir fikrin aklımdan ara ara geçtiğini düşünüyorum şimdi. Herhalde çevresel baskı 🤨 (Günlüğüme yazmışım gibi oldu, sorry)

Kızlar akşam yemeklerinde döktürüyor musunuz yoksa 1 çeşit alel acele yemek mi yapıyorsunuz. Sosyal medyada bizim gibi bebeleri olup akşam yemeklerini paylaşanlar psikolojimş bozuyor. Çeşit çeşit yemek. Bunların bebeleri ağlamıyor mu yahu. Ben yemeğin yanına çorba bile yetiştiremiyorum salata yetiştiremiyorum bırak çeşitliliği. Bir tabak yemek önümüze alıp yiyoeuz onu da sıra sıra yiyoruz🤦
Büyük tencerelerle 2-3 günlük yaparsam çeşit oluyor. Günlük yapmaya kalkarsam tek çeşit anca. Ve evet, daha yeni yeni organize olup aynı anda sofraya oturmaya başladık. O da her zaman değil yani şanslı günümüzdeysek anca 😭

Arkadaşlar yalnız değilsiniz 😢 her anlamda benzer şeyler yaşıyoruz. Hatta en son dün esim benim her hareketim sana batıyor mu diye sorunca evet dedim dosdoğru yüzüne. Bebegim uyumuyor ve son 1 haftadır her türlü beslenmeyi reddediyor. Neredeyse 4 aydır saçlarım tepemde, temizlik topuzu ile geziyorum. Aldığım kilo cabası. Giyebildiğim 3-5 kiyafet var sadece. Sosyal hayata karismayi cok özledim. Evde genel olarak yemek yok. Tum bunlarin yaninda dun herseyi birakip kayiplara karisabilecegimi soyleyince annem lohusa depresyonu teshisi koydu bana 😢
Aaa bu kimmiş? Benmişim 🙃 Bugün ilk defa kot pantolon giydim. Bir dönem saçma sapan şişmiştim, o ara büyük bedenimsi bir kot almışım kendime. Onu buldum dolabın derinliklerinde. Giydim onu. Salaş lohusa pantolonları dışında ilk defa eskisi gibi bir şey giyince kalkıp oynayasım geldi. Dar bir badi, üstüne de bosbol bir gömlek (kamuflaj) 😉 Sevdiğim birkaç takıyı da taktım. Makyaja maalesef vakit yoktu, bıyığımın uzamamış olmasına şükrettim. Yıkanmaya da vakit yoktu, tarayıp derli toplu bir topuz yaptım. Manikür filan zaten artık hak getire, ama en azından ödemlerin indiği için tektaşımı takabildim. Aldım oğlanı, kan ter içinde de olsa gittim kahveciye. Şansıma yolda uyudu iki gözümün çiçeği 🧿 Türk kahvemi söyledim (diğerlerine vakit yetmeyebiliyor). Bacak bacak üstüne oturup biraz etrafı izledim. Hiç yoktan bir sosyalleşmiş oldum. Bir deneyin, belki sizin bebiş de anneye yardımcı olur ve yavaş yavaş bir şeyler değişir hayatlarımızda 🙏🏻

Bugün dedim eşime dolmalık biber al diye unutmuş. Bazen biz hazır somonlardan alıyoruz, bugün de onu yaptık yedik. Patates, biber ve bezelyeyle pilav tenceresinde pişiriyoruz güzel oluyor. Valla insan alternatif yemek arıyor her gün.
Dün de bamya ve bulgur pilavı vardı. Fikir olsun diye söylüyorum. Ama mesela bizim kafamızda bitti menü 😄
Uzuuun bir zaman önce içli köfte yemiştim (hamileliğimde)🙄🤣 canım inanılmaz istiyor ama imkansız gibi bişey yapmam ama onun dışında karnıyarık sebze türlüsü tavuklu fırın yemekleri iç pilav falan pratik oluyor (çocuk her fırsat verdiğinde bır parçasını pişirerek pratik tabi )😅😅

Benim oğlum da yemiyor, etli patates de yemez, kıymalıyı belki yiyebilir emin değilim. Yarına benim de mercimek çorbası yapmam lazım öğlen içsin sıcak sıcak.
Dolapta tavuk var, dedim tavuklu kremalı makarna yapsak, yanında çorba. Yeter ama sanki bi şey daha istiyo bu yemek.

Yeşil fasulyeden de gına geldi bana, çünkü bi tek ben yiyorum ama aslında biraz fasulye olsa güzel olur
Salata yakışır bence menüye yeterli ya da haşlanmış sebzeler görünce atladım 😁😁

Aaa bu kimmiş? Benmişim 🙃 Bugün ilk defa kot pantolon giydim. Bir dönem saçma sapan şişmiştim, o ara büyük bedenimsi bir kot almışım kendime. Onu buldum dolabın derinliklerinde. Giydim onu. Salaş lohusa pantolonları dışında ilk defa eskisi gibi bir şey giyince kalkıp oynayasım geldi. Dar bir badi, üstüne de bosbol bir gömlek (kamuflaj) 😉 Sevdiğim birkaç takıyı da taktım. Makyaja maalesef vakit yoktu, bıyığımın uzamamış olmasına şükrettim. Yıkanmaya da vakit yoktu, tarayıp derli toplu bir topuz yaptım. Manikür filan zaten artık hak getire, ama en azından ödemlerin indiği için tektaşımı takabildim. Aldım oğlanı, kan ter içinde de olsa gittim kahveciye. Şansıma yolda uyudu iki gözümün çiçeği 🧿 Türk kahvemi söyledim (diğerlerine vakit yetmeyebiliyor). Bacak bacak üstüne oturup biraz etrafı izledim. Hiç yoktan bir sosyalleşmiş oldum. Bir deneyin, belki sizin bebiş de anneye yardımcı olur ve yavaş yavaş bir şeyler değişir hayatlarımızda 🙏🏻
Şu kilo problemi bende yok hemen eski bedenime döndüm fakat şu çatlaklar doğum çizgisi kararmalar canımı çok sıkıyor 🙁 az kilo almama rağmen nasıl çatlaklar oluştu hala anlamadım ama nasıl hallolcaklar bilmiyorun

Yaaa niye böyle olduk ki biz benim kadar etkilenen olmamıştı etrafımda 😥 cidden bebeklerde çok zor artık yaaa bu kadar beslenme zorluğu beden mesela bende hala uğraşiyorum doyurmak için bugün yine çok uğraştırdi sinirlerim bozuldu 😥
2 gündür akşam uykusundan once oyun oynayarak veriyoruz içmesi 40 dkyi buluyor ama içiyor da. Bir de once birkaç kez kaşıkla verip sonra biberona geçiyoruz. Belki sizde de ise yarar🙏

Back
X