Kayınvalidem de öyle. Az yapar sık yapar. Aslında daha sağlıklı ama pratik değil. Bazen yiyor kızınca ama çok çlk nadir. Dediğiniz gibi kokusu değişiyormuş. Çalışırken işe götürüyordum kalanı şimdi de bitene kadar ben yiyorum. Leftover tariflere bakayımBaba maalesef kötü örnek olmuşBenim de var öyle bir önceki günün yemeğini yemeyen tanıdıklarım. Bunun mantığını hiç anlayabilmiş değilim. Kokusu değişiyor diyorlar ama ben bunu da açıkçası doğru bulmuyorum. Şu an öyle sağlam tencerelerimiz, buzdolaplarımız var ki hiçbir şey kolay kolay bozulmuyor ya da eskimiyor. Batıda leftover diye nasıl kıymet veriyorlar artan yemeklere. Leftover yemeklerden yeni bir yemek türetmek için tarifler filan veriyorlar. Halbuki nimetin kıymeti bizim kültürümüzde bilinirdi.
Neyse, sizin durumunuzda her gün her gün yemek yapmak aşırı yorucudur. Öyle bir vakit yok bir kere. Yaratacak mısınız, haşa. Ne yapabilirsiniz... Mecburen kırmızı eti düdüklüde azıcık su ile hızlıca kavurma yaparsınız, tavuğu sotelersiniz. Sebze yemeği pişirmek ete göre daha zahmetli, bir sürü aşaması oluyor malum. Onu da tek seferde çok pişirin de bari kendiniz her gün yiyin az az ısıtıp. Seviyormuşsunuz ya size kıyamadımKavanoz yemeği ben hiç yapmadım
![]()

Eşimin bu konuda tek iyi tarafı kahvaltıyı çok sevmesi