Yemek soruma cevap veren arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim.

Herbirinizin mesajlarından harmanlayıp dün babası çocukları dışarda oyalarken ben de bebeği uyutup hemen koştum mutfağa, bayağı vakit geçirdim

Önce hemen bir kıymalı yeşil mercimek yemeği yaptım, özlemişim onu. Bir yandan da kemik sulu domates çorbası yaptım en büyük tencerede. Benim pratik bir domates çorbası tarifim var, sadece tereyağında unu kavurup üstüne domates salçasıyla bir tur tekrar kavurup sonra soğuk su, sonra blenderdan bızt, tuz karabiber bitti. Hiç domatessiz, sırf salçayla çok güzel oluyor. Ama market salçası değil köyden alıyorum. Çorbadan dün akşam içtik, 1 küçük tencere de bu akşam için ayırdım. Geri kalanı kavanozladım. Kaynar doldurunca kapaklarını tutuyormuş. Sanırım ben de becerdim.

Bir de domatesli sebzeli bir bulgur pilavı yaptım ama bu sefer de ayarını fazla kaçırmışım, 5 günlük kadar oldu

buzluğa atılır mı bulgur pilavı sizce?
Bir de buzluk için düdüklüye kuşbaşı et attım, pişince yemeklik bölüp buzluğa kaldırdım. Bir de nohut ve börülce varmış onları suya koydum. Bugün biraz haşlayıp buzluğa kaldıracağım inşaallah. Börülce aslında hiç yapmadım hayatımda, taa ne zaman markette aktüel ürün görüp almıştım

ne yapılıyor bundan piyaz gibi salatalara mı konuyor bilen var mı?
Kısacası verimli bir gün oldu teşekkür ederim hepinize. Bir gün de vakit bulursam hamur işine el atıp buzluğa stok yapmayı düşünüyorum, kurabiye poğaça, yufkadan börek. Ben eskiden ıspanaklı börek yapardım. Çok pratik oluyor. File marketten ayıklanmış dondurulmuş ıspanak alıyorum, hiç kumlarından arındıracağım diye 5 su yıkamakla uğraşmıyorum. Hem de çok pahalı değil, 1 kg ıspanaktan ayıklanarak yapılmıştır yazıyor üstünde, zaten tazesinin kilo fiyatıyla aynı oluyor. Yıkarken ayıracağım zaman ve su israfı da cabası. Aklınızda olsun.