• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Bugün oğluşum ben ve babası neredeyse tüm gün gezdik. Yemek yedik kahve içtik. Uyudu uyandı. Emdi. Hiç sesi çıkmadı. Evde olsak mızmızlanır sürekli kucak isterdi eminim. Gayet bizimle uyumlu takıldı. Şükür diyeyim nazar değmesin 🤣
Benimkide dışarıyı çok seviyor camdan baktırınca bile şaşırmış gibi sesler çıkarıyor ama öyle kötü bir yerde yaşıyoruz ki ben bile çıkmak istemiyorum artık babasıyla ilçe ya da şehir değişip bir yerlere gidersek ancak😅

Benimkide dışarıyı çok seviyor camdan baktırınca bile şaşırmış gibi sesler çıkarıyor ama öyle kötü bir yerde yaşıyoruz ki ben bile çıkmak istemiyorum artık babasıyla ilçe ya da şehir değişip bir yerlere gidersek ancak😅
Bizimkide öyle camdan bakınca bile heyecan yapıyor. Küçük bir şehirde hareketli bir yerde oturuyoruz. Bunaldığı anda saat kaç olursa olsun dışarı çıkabiliyoruz o konu da şanslıyız. Sizde fırsat buldukça gidersiniz :)

Kızlar ek gıdaya başlayınca nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz yani kafaya göre mi yoksa 3 gün kuralı felan filan onlara uyarak mı?

Kızlar oğlumun alerji testi çıkmış inek sütü ve yumurta 0.16 yazıyor ama normal referans aralığı yazmıyor acaba var mı alerjisi yok mu anlayan var mı ki yarın doktora gidecez çok heyecan yaptım inşallah yoktur ama öyleyse IgE degeri neden çok yüksek :KK17:

Kızlar oğlumun alerji testi çıkmış inek sütü ve yumurta 0.16 yazıyor ama normal referans aralığı yazmıyor acaba var mı alerjisi yok mu anlayan var mı ki yarın doktora gidecez çok heyecan yaptım inşallah yoktur ama öyleyse IgE degeri neden çok yüksek :KK17:
Sonuçları at chatgbt ye her şeyini açıklıyor😅 İnşallah🥰

Bir şey sormak istiyorum, aşırı demoralize olduğunuzda, yorgunluktan “Tamam, tükendim artık yapamıyorum” dediğinizde nasıl motive oluyorsunuz? Öyle günlerden biri de bugün. Yatağa girip çıkmayasım geliyor
Ağlıyorum 🙈😁 dışarıda bir aktivite de iyi geliyor ya da bir şeyler izlemek

Kızlar konularımızla alakasız ama ev duvarları için boya önerisi verebilecek olan var mı🫠🫠 açık renk ferah göstersin ama böyle sıcak alt tonlu kaliteli dursun . 🥰
Biz galiba filli boyada kırık beyaz seçtik, kum beji de hoşumuza gitmişti diye aklımda kalmış. Yeni eviniz için sanırım, salona çıta yaptırmak da hoş duruyor

Aslında benim gönderdiğim tarif de bir nevi salata. Piyaza da haşlayıp koyacaksınız, sallamaya da haşlayıp koyacaksınız. Ama sanki böyle maş fasulyesi gibi salatalarda kullansanız daha güzel olur gibi geldi bana da 🤗
Aaa maş fasulyesi de vardı bir paket ama onu hiç açmadım da suya da koymadım. Onu da aktüel ürün olarak almıştım. Bilmem etmem merak işte 😅 O nasıl oluyor suya koymak gerekiyor mu onu da, ya da mercimek gibi direkt haşlamak yeterli geliyor mu?

Yemek soruma cevap veren arkadaşlarım hepinize çok teşekkür ederim.❤️ Herbirinizin mesajlarından harmanlayıp dün babası çocukları dışarda oyalarken ben de bebeği uyutup hemen koştum mutfağa, bayağı vakit geçirdim 😅
Önce hemen bir kıymalı yeşil mercimek yemeği yaptım, özlemişim onu. Bir yandan da kemik sulu domates çorbası yaptım en büyük tencerede. Benim pratik bir domates çorbası tarifim var, sadece tereyağında unu kavurup üstüne domates salçasıyla bir tur tekrar kavurup sonra soğuk su, sonra blenderdan bızt, tuz karabiber bitti. Hiç domatessiz, sırf salçayla çok güzel oluyor. Ama market salçası değil köyden alıyorum. Çorbadan dün akşam içtik, 1 küçük tencere de bu akşam için ayırdım. Geri kalanı kavanozladım. Kaynar doldurunca kapaklarını tutuyormuş. Sanırım ben de becerdim. ☺️ Bir de domatesli sebzeli bir bulgur pilavı yaptım ama bu sefer de ayarını fazla kaçırmışım, 5 günlük kadar oldu 🤣 buzluğa atılır mı bulgur pilavı sizce?
Bir de buzluk için düdüklüye kuşbaşı et attım, pişince yemeklik bölüp buzluğa kaldırdım. Bir de nohut ve börülce varmış onları suya koydum. Bugün biraz haşlayıp buzluğa kaldıracağım inşaallah. Börülce aslında hiç yapmadım hayatımda, taa ne zaman markette aktüel ürün görüp almıştım 🤣 ne yapılıyor bundan piyaz gibi salatalara mı konuyor bilen var mı?
Kısacası verimli bir gün oldu teşekkür ederim hepinize. Bir gün de vakit bulursam hamur işine el atıp buzluğa stok yapmayı düşünüyorum, kurabiye poğaça, yufkadan börek. Ben eskiden ıspanaklı börek yapardım. Çok pratik oluyor. File marketten ayıklanmış dondurulmuş ıspanak alıyorum, hiç kumlarından arındıracağım diye 5 su yıkamakla uğraşmıyorum. Hem de çok pahalı değil, 1 kg ıspanaktan ayıklanarak yapılmıştır yazıyor üstünde, zaten tazesinin kilo fiyatıyla aynı oluyor. Yıkarken ayıracağım zaman ve su israfı da cabası. Aklınızda olsun.
Fazla bulgır pilavını difrize atmıştım ama çıkartınca salataya falan ekledim bulgur olarak. Aifyet olsun bir sürü şey yapmışsınız 😊

Ağlıyorum 🙈😁 dışarıda bir aktivite de iyi geliyor ya da bir şeyler izlemek
Ben de ağlıyorum valla durup durup, teselli de edemiyorum kendimi Çünkü düzeleceğine olan inancımı kaybettim, motivasyonumu kaybettim. Bugün dışardaydık, orda da ağladı ağlayacak diken üstü.. Kimsede durmuyor bırakamıyorum zaten. Gerçekten iddia ediyorum grupta en zor bebek benim, şok olursunuz 🥲 Ben kendimi 4-5 yaşa odakladım. Susup uyumazsa poposuna şaplak atmayı düşünüyorum, o zaman anlar bence 🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃

Çok ilginç değil mi niye bu kadar ayıp karşılanıyor ki, biri beni mevlute cagirsa, bebek mevlütü ve malum hastalık zamanı, salgın var öyle bi durum olursa sizinle sonra görüşürüz yine falan dese, ben alınmam derim ne güzel bebeği düşünüyor ki aslında bunu söylemeye bile gerek olmasa herkes bu konuda anlayışlı olsa ne güzel olur. Gecen hafta kına gecesine gittim, eşimin ailesi herkesle görüşme gafletine tutuldum baya şapur şupur öpüyoruz 😃 eşimin halası bana dedi ki kızım senin bebeğin küçük herkesi öpme öyle uzaktan görüş merhaba de geç dedi, herkes böyle anlayışlı olsa keşke bende öyle öpüşmeyi seven bi insan değilim ama uzun süredir görüşülmeyen akrabalar olunca bi düşünemedik 😃
Şöyle düşünceli insanların hastasıyım ya helal olsun

Kızlar ek gıdaya başlayınca nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz yani kafaya göre mi yoksa 3 gün kuralı felan filan onlara uyarak mı?
3 gün kuralı kalktı deniyor, takip ettiğim bir doktorda da gördüm. Kendi çocuk doktorumuz ne dicek bilmiyorum. Yine de yoğurt, peynir, yumurta gibi alerjenleri denerim gibi geliyor ya🤷🏻‍♀️

Çok hatırlamıyorum ama sanırım 0.16 alerji yok demek.bizim 0 değil 1 .gibi birşeydi 10 sene once.
Birde siz test yaptırırken 10 gün öncesi ne kadar antibiyotik veya soğuk algınlığı için bir ilaç kullanmismiydiniz?Çünkü bunların kullanımı sonucu etkiler.

Ben söylüyorum kayınpederim bebeğin ellerini öpüp duruyordu köye gittiğimizde bir öptü iki öptü yıkadım ellerini bida ölmez zannediyordum bahçeye gidiyor iş yapio gelip çocuğu ellerinden öpüyor baba Miray ellerini çok ağzına alıyor da dedim öpmesi bida söylemek gerek bence
Birde bu el öpme var. Ayar oluyorum. İyi bi şey yaptıklarını sanıyorlar. Etrafımdaki herkes yüzünü öpmüyoruz biz, elini öpüyoruz, elinden öpelim. Geçen dedim artık nolur öpecekseniz yanağından öpün eli sürekli ağzında

Ben de ağlıyorum valla durup durup, teselli de edemiyorum kendimi Çünkü düzeleceğine olan inancımı kaybettim, motivasyonumu kaybettim. Bugün dışardaydık, orda da ağladı ağlayacak diken üstü.. Kimsede durmuyor bırakamıyorum zaten. Gerçekten iddia ediyorum grupta en zor bebek benim, şok olursunuz 🥲 Ben kendimi 4-5 yaşa odakladım. Susup uyumazsa poposuna şaplak atmayı düşünüyorum, o zaman anlar bence 🙃🙃🙃🙃🙃🙃🙃
Benim iki numara Allaha şükür daha sakin ama büyükte yaşadıklarımızı düşününce sizi çok iyi anlıyorum. Mesela dışaro çıkardık bebek arabasında gerçek manada 5 dk durmazdı. Hemen ağlardı, hemen meme isterdi. Gece kaç defa kalktığımı hatırlamıyorum. Yaygaracıydı hala da öyle 😁😁 eşimle Allah acıdı da ikincide biraz daha sakin bir bebek verdi diyoruz 🙈 ne zaman biraz saha iyi hissetmiştim? 7-8 aylık olmuştu, bahar gelmişti, artık bebek arabasında duruyordu. Günde 2-3 sefer turlardık. Uykularını hayatta arabada yapmazdı bu arada. Aman uyusun uzun diye koşar eve gelirdim. 2 yaşında memeyi de bırakınca el ele tutuşup gezdiğimiz bir düzene girdik. Bebiş doğana kadar da edi ile büdü gibiydik. Yine beni çok sınadığı/zorladığı zamanlar elbette olurdu. Ne zamam bebiş doğdu, bizim abi çıldırdı ve ben yıllardır tuttuğum tüm sabrımı tükettim sanki 😩😩 size moral vermek istersen konuyu çok dağıttım ama şunu demek istiyorum. Bebek arabasına alıştırmaya çalışın, şimdi alışmazsa 3-4 aya alışır, ettafı izler. Bol bol gezin arabayla. Yaza da yürür daha motive bir düzen olur. En zoru 0-1 yaş. İyice yürüdü mü ve memeyi de bıraktı mı rahatız.

Bende derim anneme mesela doğumda geldi yaz günü hava sıcak annem de dikkat eder her gün girer dusuna ama insanlik halin azen terkar girmek gerekebilir ter kokmussun demem de anne duşa girsen sende sonra da ben girerim falan derim 😃 anlar ama cidden yaz günü bazen iki kez giriyorsun yine de ter kokulabiliyor
Önemli bir ayrıntıyı söylemeyi unutmuşum annemin burnu koku almıyor 😂😂 PaxosAurora PaxosAurora

Back
X