• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Yarın bizimde asimiz var kızlar umarım sorunsuz atlatırız birçok kişi uyku gerilemesinin bu aşıdan sonra olduğunu söylemiş oğlumun sınav haftası umarım verilemez😂

Kızlar KANZ Xflop kabin boy bebek arabası kullanan var mı? Civilim de 8 bine düşmüşte her yerde 15 bin görünüyor .

Yarın bizimde asimiz var kızlar umarım sorunsuz atlatırız birçok kişi uyku gerilemesinin bu aşıdan sonra olduğunu söylemiş oğlumun sınav haftası umarım verilemez😂
Biz cuma günü olduk. Sıfır sıkıntı ile atlattık çok şükür . Ne ateş ne uykusuzluk 🥰 🧿
Bizi sadece bexero yıkıp geçmişti şimdiye kadar omun dışında hiçbir aşıda sıkıntı yaşamadık çok şükür. Bexsero nun 2. Dozunu 10 gün sonra olacaz ben şimdiden onun stresindeyim ilk dozunda perişan etmişti 🙁

3 gün kuralı kalktı deniyor, takip ettiğim bir doktorda da gördüm. Kendi çocuk doktorumuz ne dicek bilmiyorum. Yine de yoğurt, peynir, yumurta gibi alerjenleri denerim gibi geliyor ya🤷🏻‍♀️
Bende onları denerim sanırımm.
Ayyy bunu sorduğun çok iyi oldu bende diyorum eski usül direkt girsem mi yoksa yeni usu tadımlarla mı bakalım ne yapacak arkadaşlar ona göre bizde biseye karar verelim 😃 hepimizin aynı gün aynı teknikle başlamamız yok mu
Zaten yaklaşık aynı zamanlarda başlayacağız😅
Ben hergüne yeni bişey denetmeyi sonrada birleştirmeyi düşünüyorum, ilk kızımda da yapmadım üç güne tam tamına uymadım yani. 7. Ayla et kıyma girer hayatımıza da sonrası akar gider Allahın izniyle 🤗
Et-kıyma dana etimi olcak yoksa kuzu mu ben kuzu biliyorum ama🫣
Biz dün 5 aylık olduk kontrolümüz vardı doktorumuz tadımlara başlayabiliriz dedi. 3 gün kuralı ile ilerleyelim önce sebze yoğurt en son meyveler dedi. Ama benim takip ettiğim çoğu doktor ve sayfalarda artık 3 gün kuralına gerek yok sadece alerjen gıdalarda yoğurt yumurta vs 3 gün kuralı yapıyoruz diyor. Mesela doktorumuz bana püre kıvamına getir pütürlü olmasın dedi ama o da kafama yatmadı ben çatalla ezip veririm diye düşünüyorum. Bana tadımlara başlayalım dedi ama henüz başlamayacağım 2 hafta daha bekleyeceğim bence bebeklerim hazır değil henüz ek gıdaya. Düzeltilmiş 3.5 aylıklar daha.
Küçükmüş bebişlerr bende 6 da başlamayı düşünüyorum ya da 5 buçukken daha bugün 4 aylık olduk🥰

Bizimde alerji diyeti beni çok zorlamaya başladı yediğim tek et tavuk ve balık ben tavuk sevmem bide 😂 artık tiksindirici geliyor iyice doktorları zamanında ikna edebilseydim alerji olduğuna kan gelene kadar zorladılar çocuğu şimdi ishali geçmiyor :( 3 hafta bitti 4 haftaya gidiyor diyet mukusta azalma oldu kaka sayısında 1 e dustu çok şükür ama ishal hâlâ devam ediyor karnı guruldamiyor ama ishal anlamıyorum :( buna şükür diyelim tabi en zor kısmı sütünün etkilenmesi oldu 1 haftaya ancak düzeltmebildim sürekli sagarak takviye alarak dereotu ağacı bitecek midemde 🤣
Bakliyat da yemiypr musunuz? Sebzeler. Bunlar benim kurtarıcımdı😩

Kızlar bugün bizde aşı olduk ben eve gelir gelmez korkumdan ağrı kesici verdim. Şuan ateş yok ama 4 saat sonra uyutabildim o yordu umarım çıkmaz ateşi. Kilosu 450 gram felan geldi 27 günde bu kadar almış doktor normal dedi bende takmadım boyu uzun diğer şeyleri normal fit bi erkek olcak herhalde😅 Vegaferon diye demir damlası verdiler yan etkisi düşükmüş bakalım nasıl olcak🫣

O kadar tanıdık şeyler anlatıyorsunuz ki 🤗 Çok büyük bir nörolojik gelişim sürecindeler, muazzam büyüyorlar. Çok normal bu saçmalamaları. İnanın hepimizin çocuğu üç aşağı beş yukarı aynı. Bir iki ay içinde hepsi yavaş yavaş sakinleşme ritüellerini oturtmuş olacaklar, en azından öyle umuyorum 🙏🏻

Veee İkizler burcu olmaları 💗 Ben de İkizler'im (yükselen Akrep), valla aşırı kuduruk bir çocuktum yalan yok 🙈 İki teyzem, kuzenlerim, kuzenlerimin kızları, ben, hepimiz İkizler'iz ve birimiz bile ağır, yavaş, tembel, sessiz sakin değiliz 😁 Şimdi oğlum da İkizler, yükseleni de Aslan 🤣
Evet sanıyorum öyle ama etraftan “Benim bebeğim çok uslu, gece boyu uyuyor” tarzı söylemler duyunca hayatımda ilk kez kıskançlık yaşıyorum sanırım 😅 Nörolojik gelişim sürecindense öpüp başıma koyarım tabii ki ama biraz da mizaç kesinlikle😶

İkizler -Aslan da fena bi kombinasyon olmuş zira Aslan da biraz ilgi arsızı oluyor diye biliyorum 🥲

Sinirden gülüyorum 😄
Canım yaa benim kızım 21.30 gibi gece uykusuna geçiyor 💅🏻

Ve sonra her saat kalkıyor, ama her saat. 10,11,12,1,2,3,4,5,6,7 7 tamamen kalkış.saat başı uyanmaktan beynim pirinç lapasına döndü 😄 ve tabii lohusa olan iç sesim aynı türküyü söylüyor "bu çocuk aç"
Hoş geldiniz efendim, hoş geldiniz sizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duydum çünkü itiraf ediyorum tek atak geçiren benim bebeğimse aşırı haset duyardım 🤪😅 Şaka bir yana, geçici bir şey diye düşünmeye başladım gerçekten çünkü hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Bence son düzlükteyiz, ha gayret 👌

Hoş geldiniz efendim, hoş geldiniz sizi de aramızda görmekten büyük mutluluk duydum çünkü itiraf ediyorum tek atak geçiren benim bebeğimse aşırı haset duyardım 🤪😅 Şaka bir yana, geçici bir şey diye düşünmeye başladım gerçekten çünkü hepimiz benzer şeyler yaşıyoruz. Bence son düzlükteyiz, ha gayret 👌
Bu sabah 5.30 da uyandik 🥸

Bizimde alerji diyeti beni çok zorlamaya başladı yediğim tek et tavuk ve balık ben tavuk sevmem bide 😂 artık tiksindirici geliyor iyice doktorları zamanında ikna edebilseydim alerji olduğuna kan gelene kadar zorladılar çocuğu şimdi ishali geçmiyor :( 3 hafta bitti 4 haftaya gidiyor diyet mukusta azalma oldu kaka sayısında 1 e dustu çok şükür ama ishal hâlâ devam ediyor karnı guruldamiyor ama ishal anlamıyorum :( buna şükür diyelim tabi en zor kısmı sütünün etkilenmesi oldu 1 haftaya ancak düzeltmebildim sürekli sagarak takviye alarak dereotu ağacı bitecek midemde 🤣
Çok geçmiş olsun.
Prebiyotik olarak ne kullaniyorsunuZ?

Sab simplex, lactocol, nurse harveys, colinex, neocolic, dr colic grape water
Denediklerim bunlar, alle viendo ya bakmıştım benzer içerikteydi ondan denemedim
Peki bebisin kaka yapma durumu nasil? Dokuntusu fln var mi? Ben alerjiyle kafayi bozmus biri olarak alerji de huysuzluk yapiyor olabilir diye bir beyin firtinasi yaptim diyelim

Bende onları denerim sanırımm.

Zaten yaklaşık aynı zamanlarda başlayacağız😅

Et-kıyma dana etimi olcak yoksa kuzu mu ben kuzu biliyorum ama🫣

Küçükmüş bebişlerr bende 6 da başlamayı düşünüyorum ya da 5 buçukken daha bugün 4 aylık olduk🥰
Yes kuzu eti 🤗

Peki bebisin kaka yapma durumu nasil? Dokuntusu fln var mi? Ben alerjiyle kafayi bozmus biri olarak alerji de huysuzluk yapiyor olabilir diye bir beyin firtinasi yaptim diyelim
Ondan ben de çok şüphelendim ama hardal sarısı, susam gibi beyaz pütürler var onun dışında sıvımsı. Sanırım bu tarifim normal kaka oluyor.. Döküntü çok şükür hiç yaşamadık. Babasının bağırsakları çok hassas, yağlı, fazla şekerli, laktozlu şeyler yese hemen bozulur. Laktoz intöleransı geldi aklıma fakat kakası bununla da uyumlu değil

Ondan ben de çok şüphelendim ama hardal sarısı, susam gibi beyaz pütürler var onun dışında sıvımsı. Sanırım bu tarifim normal kaka oluyor.. Döküntü çok şükür hiç yaşamadık. Babasının bağırsakları çok hassas, yağlı, fazla şekerli, laktozlu şeyler yese hemen bozulur. Laktoz intöleransı geldi aklıma fakat kakası bununla da uyumlu değil
Evet tarifinize gore sorun yok gozukuyor🤗

Back
X