• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    201
Kızlar arada yeşilimsi kaka yapması normal mi bebeklerin ? Yeşil bir şey yemedim bu arada . Yemyeşil değil ama normal her zamanki sarı da değil .
Yeşil kakaya normal deniliyor. Genellikle ön süt fazla almışsa oluyor. Memenin birini boşaltana kadar emmesine müsade edilmesi gerekiyor. En az arka arkaya iki emzirmede aynı memeyi vermen lazım. Bazen üşürsede oluyor sanırım.

Kızlar ocean microfer kullanan varsa kaç damla kullanıyorsunuz?
Ben yeni başladım henüz alıştırma dozlarını veriyorum 4-5 falan. Yavaş yavaş artıracağım. Doktorumuz 8 damla dedi ama burdan birisi instagramdan bir doktorun gönderisimi paylaştı ona göre 16 damla vermem lazım. Bilmiyorum bakalım 🤔

Kızlar bebişleri oturtmaya başladınız mı yavaş yavaş? Hep yatar pozisyonda veya ana kucağındaki gibi yarı oturur. Ama 4 aylık olmamıza çok az kaldı artık Osman Hoca aşamalı oturtabilirsiniz demiş. Önce kucakta tutarken sonra koltuk kanepede ve mama sandalyesinde destekli şekilde sonra desteksiz. Ben dün başladım ama çok az tuttum 1-2 dk kucağımda.
Bizim Burdaki çocuk doktoru 4. Ay kontrolünde oturtmayın daha dedi. Ama biz zaten göbek üstü oturtmaya başlamıştık yavaş yavaş.. Sanırı. Osman gönülalandan bahsediyorsunuz ☺️ 3. Ayı doldurmuş bebişler eğer kafalarını tam tutabiliyorlarsa vs vs destekli oturtmaya başlanabilir diye birkaç şey yazmıştı sanırım.

Kızlar demir ilaçlarını ne zaman veriyorsunuz? Sütle beraber verilmemesi gerekiyor, arada 1 saat olmalı sanırım. Ama olmuyor ki, aaati ayarlayamıyorum beceremiyorum. 10 gün oldu nerdeyse doktorun ilacı vereli ama bir kere bile veremedim, vaktini ayarlayamadığım için. Zaten önceki çocuklarımda da veremiyordum, bir gün versem ertesi gün kalıyordu filan… Ben gündüz saat başı emziriyor gibi bir şeyim. O yüzden ayarlayamıyorum sanırım. Şimdi niye saat başı emziriyorsun diyebilirsiniz. Çünkü şu sıralar aşırı iştahsız, 5 dk bile emmiyor, azıcık aldıktan sonra hemen bırakıyor. E öyle olunca 1 saatte bir ağlıyor acıkıyor mecbur yine veriyorum. 2-3 saatte bir emziriyor olsam, emzirdikten 1 saat sonrasına alarm koyarım içirirm, sonra tekrar 1 saat aç durur sonra emziririm. Sabah yapamadım öğlen yaparım diyorum, yine denk getiremiyorum, akşam yaparım diyorum yine olmuyor. Bir türlü beceremedim gitti.
Buna göre verecek olsak kimse veremez bence denk getirmek çok zor çünkü. Ben bunu doktora sorduğumda gerek yok direk verebilirsin bir şey olmaz dedi. Belki emdikten yarım saat sonra verilebilir sizin durumunuzda. Hiç verememektense

Kızlar demir ilaçlarını ne zaman veriyorsunuz? Sütle beraber verilmemesi gerekiyor, arada 1 saat olmalı sanırım. Ama olmuyor ki, aaati ayarlayamıyorum beceremiyorum. 10 gün oldu nerdeyse doktorun ilacı vereli ama bir kere bile veremedim, vaktini ayarlayamadığım için. Zaten önceki çocuklarımda da veremiyordum, bir gün versem ertesi gün kalıyordu filan… Ben gündüz saat başı emziriyor gibi bir şeyim. O yüzden ayarlayamıyorum sanırım. Şimdi niye saat başı emziriyorsun diyebilirsiniz. Çünkü şu sıralar aşırı iştahsız, 5 dk bile emmiyor, azıcık aldıktan sonra hemen bırakıyor. E öyle olunca 1 saatte bir ağlıyor acıkıyor mecbur yine veriyorum. 2-3 saatte bir emziriyor olsam, emzirdikten 1 saat sonrasına alarm koyarım içirirm, sonra tekrar 1 saat aç durur sonra emziririm. Sabah yapamadım öğlen yaparım diyorum, yine denk getiremiyorum, akşam yaparım diyorum yine olmuyor. Bir türlü beceremedim gitti.
Anne sütüyle sorun olmuyor diye biliyorum.

Benimki ya uyumadan ya uyanınca emiyor. Uyanıp emdikten yarım saat sonra veriyorum bana hemşire emzirmeden yarım saat önce dedi🫠

Günaydın 😇 Ben kusup ziyan etmesin diye akşam banyodan sonra veriyorum. Üstüne de hemen emziriyorum. Zaten gece uykusuna geçiyoruz o şekilde.

B brcubrcu0101 Senin uyku gerilemesi ne kadar sürmüştü bizim 20 gün olcak neredeyse gece kaç kere sinir krizi geçirdim asla uyumuyor kalkmak için ağlıyor bide😑😑

Kan ilaçlarına başladınız mı kızlar? Doktor devletinin tavsiye etmedi. Sağlık ocağından da öyle. Ocean kan damlası iyiymiş bebekler için. Onu önerdiler
oğlumda Bestiron kullanmıştım doktorumuzun önerisi ile dişte boyama vs yapmıyor. Kızda da 4,5 aya yakın aynısını başladık. Ama kanlı kakası olan bebeklerde kan ilacı kanamayı tetikliyormuş. 4-5 gün sonra bıraktım. Şuan kullanmıyorm.

Kızlar son soru. :) bebeğinin üzerine battaniye örtü vs örterek uyutan var mı geceleri ? Uyku tulumlarımızı sabah yıkadım lakin kurumadı . Eşofman giydirdim fakat bu gece şansa hava epey soğuk ve rüzgarlı . Kolunun altından ince battaniyesini örtsem ne olur ?
Ben örtüyorum aynen dediğin gibi kol altlarına sıkıştırır gibi.. Böylelikle yüzüne çekme ihtimali düşüyor. Ama dikkat etmekte fayda var.

Dün günler sonra ilk defa yatağına yatırdığımda ilk uykusunu uzun yaptı, sonra da iki saatte bir uyandı. Umarım biz de eski düzene dönmüşüzdür. Uyanış saati 06.15 ama erken uyumuştu.

Kızlar bebeğime diş kaşıyıcı vermek istiyorum. Aslında daha erken olduğunu düşünüyordum ama bugün ağlayarak elini resmen sürtüyor ağzına. Çok hırslı emiyor sinirli sinirli. Acaba kaşınıyor mu diye düşündüm. Sizce bunu vermeden kaynatmalı mıyım yoksa yıkamak yeterli olur mu?
Aynısını ilk çocuğumda almıştım. Ben genelde bebek için aldığım şeyleri yıkayıp kaynatıyorum. İlk başlarda çok rahat kullanamadı bunu..

Benim bebem seninkinden tam 20 gün büyük görünüyor . Benim biteli 10 gün oldu. Ha gayret az kaldı😂 ve evet benim tam 1 ay sürdü. 3,5-4,5 arası tam olarak.
Ay çok zor biliyorum :(
B brcubrcu0101 Senin uyku gerilemesi ne kadar sürmüştü bizim 20 gün olcak neredeyse gece kaç kere sinir krizi geçirdim asla uyumuyor kalkmak için ağlıyor bide😑😑

Ben kaynattim aynısından almıştım ben de 😍 ama bide ince olanlarından almıştım ebebek amblemi gibi oioi nin onu güzel ısırdı bu bi tık büyük geldi ağzına , ben hem kaynar suda beklettim hemde buharlı temizleyicim var benim onunla buhar tuttum 😃 hatta yaparken de düşündüm acaba ne zmana kadar böyle temizlerim de nerde salarım artık diye 😃
6-7. ayda salarım gibi geliyor. Oğlumda biraz uzun olmuştu bu süre 2.cilerde otomatikman süre düşüyor 😂😂

Back
X