Hayır bebeğe diyet yapılması yaşadığım veya bildiğim bir konu değil. Ama bebeklere de bazı durumlarda yapılması gerektiğini duyuyorum. Bir arkadaşımın sadece emen ama fazla kilo alan bebeği vardı. Doktoru ek gıdaya 1 yaşında geçirdi mesela. 1 yaşına kadar sadece emzirdi ve zaten ek gıda da almadığı halde sütü yeterli geldi. Ek gıda ile çocuğa fazla yük bindirmemiş oldular. Bu onun doktorunun diyet uygulayış şekliydi. Her doktor aynı tavsiyeyi verecek diye bir şey yok tabii ki. Siz kendi doktorunuza güvenin.
Mama takviyesi alan bebekler için tahminim şu yönde: bebek acıktığı için ağlıyor mesela, tamamen doyana kadar emzirmek değil de az verip çekmek. Mama miktarını azaltmak. Sık emzirmek beslemek değil de saat aralıklarını açmak. Gece emzirmesini beslenmesini azaltmak ya da mesela uyuyorsa öylece bırakmak, kaldırmamak. Bu yöntemlerden hepsini aynı anda uygulayıp çocuğu aç bırakmaktan bahsetmiyorum. Diyet denilince maksat bebeğe kilo verdirmek değil tabii ki. Maksat kilo alımını yavaşlatmak. Her ay yarım kg alıyorsa daha az almasını sağlamak gibidir diye düşünüyorum.
Doktorunuz normal demiş zaten, diyete gerek yok demiş, o zaman bir sorun yoktur. İçiniz ferah olsun.