• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    202
Kusmanız da oluyor mu? Bizde döküntü kızarıklık vs yok deride ama aşırı kusma var. Hepsi kusma yapıyor
Kusma arada var sık değil ama doktor yüzünden ve yememesinden alerjik reflü dedi 🤷🏻‍♀️

Kızlar menenjite 5.ayda başlayacak olan var mı? Doktorunuz nasıl planladı ikisi aynı gün mü vurulacak?
Yaptırmış olanlar ikisini aynı gün mü ayrı günlerde mi yaptırmayı tavsiye ediyor merak ediyorum 🙏🏼
Biz de 3. Ay hepsini aynı anda olduk çarşamba 5.ay kontrolünde yine üçünü yapcak ben de istemedim ama sorun yok dedi. Pek bi zorluk olmadı max1 gün sürdü herhalde 🤗

Kızlar menenjite 5.ayda başlayacak olan var mı? Doktorunuz nasıl planladı ikisi aynı gün mü vurulacak?
Yaptırmış olanlar ikisini aynı gün mü ayrı günlerde mi yaptırmayı tavsiye ediyor merak ediyorum 🙏🏼
5-7-13 şeklinde ilk dozları yaptık bile :)

Bir arkadaşın de bebesinin böyle alerjisi varmış bizimki gibi. Raporlu mamayı almayınca doktor starıylaın vanilya özlü şurubundan ekle demiş öyle kullanmışlar mamayı alışınca da yavaş yavaş azaltmışlar. Fırsat bulsam bugün ben de alacağım. Kahve dünyasında da varmış galiba o şuruptan burda okudum.

Hamileliğimin 12. Haftasında göbeğim bacak aram bu şekilde olmuştu. Gittiğim cildiye steroid içerikli Advantan krem verdi. Alıp kullandım 3gün de baya azaldı 7 günde tamamen bitti. 7 gün kullan demişti doktor. Bir de o kremi dene istersen reçetesiz satılıyor 150 tl falan galiba. Hamileyken kullanılmasında çok sakınca yoksa bebeğe de kullanılır.
Bizde istedik ama pekmez koyun dediler 🤦🏻‍♀️
İlaç önerisi için teşekkür ederim Çarşamba doktora gidecez sorayım kullanılır mı diye bı şurupta var onu da soracak 🤗

Zamanla azalma egilimi olmali yoksa diyeti gozden geçirmek gerekebilir 😔
Meyve püresi kaşık mama verdim ve pekmezli mama hangisi ne yaptı bilmediğim için ikisini de kestim ama hala aynı maalesef 🫤

Zaten ya vanilya şurubu ya pekmezle tatlandiriyorduk.Bu tür mamalarda inek sütü proteini parcalandigi için hiç böyle yan etkisini duymadim.Gaz yapar kusma yapar belki ama tepkiye devam etmez .ya başka bir yerden kaçak var .mesela bizim 15 gündür kaka da kan yoktu.kirmizi et yemiştim çapraz reaksiyon gelişti.soya içinde aynı şey geçerli.
Hazir paketler de dikkat edilmesi gerekiyor.Tabi an sütü alıyorsa arada.
Biodermanin duş yağını öneririm.bizi biraz toparladı.
Ben diyeti kesinlikle kaçak yapmıyorum çünkü geçen tavuktan sonra böyle olunca zeytin ekmek dışında hiçbir şey yemedim hala da süt süt ürünleri yumurta paketli gıda tavuk et hiçbir şey tuketmiyorum ıspanak domates salatalık zeytin gibi şeyler yiyorum bı tek
Bioderma atoderm önerdi doktorumuz ama yağı da alabilir teşekkür ederim 🤗 🌸

Şimdi aklıma geldi.ilk kızımda sağlık ocagijjn verdiği demir damlası egzamayi arttırmıştı.icinde alerjen bir madde vardı.Baska marka ile devam etmiştim o zaman.Onu da bir gözden geçirebilirsin.
Demiri henüz başlamadık 1 gün kullandik kabız yaptı bestiron alacam hastane dönüşü doktora da sormak istiyorum çünkü 😇🤗

Geçmiş olsun, aynı gün mü yapıldı iki türü de? Yan etki nasıldı
Aynı gün yapıldı valla oğlumda 3 gün ateş oldu 38 derece calpol verdik duş aldırdık 3 gün sonunda birley kalmadı üstüne bi baktık ki dişi çıkmış aşı ve diş aynı zamana denk gelmiş ondan kötü geçirdi biraz huzursuz ateşli

Ben aslında 1 yaşından sonra düşünüyordum menenjit aşısını o yüzden 3 aylıkken yaptırmadım. Ama doktor 5. ayda yaptırmamı tavsiye etti ve 7 aylıkken bir yurtdışına çıkma durumumuz olabilir, o yüzden erkene aldık. Diğer çocuklarıma Nimerix yaptırmıştım, onlarda yan etki olmamıştı. Sanırım Bexero daha fazla yan etkisi olan bir aşı. Bakalım doktorun tavsiyesine göre ilerleriz, hangisini yapacak tam onu konuşmadık önceki randevuda, aynı gün ya da farklı günler doktor ne derse ona uyarım. Daha 10 gün var bizim 5 ay dolmasına.

Bizim de bexero+nimenrix 3-5-15.ayda
Nimenrix 6.aydan sonra yapılırsa 2 dozmuş zaten yaptırmamışsınız bence bekleyip 2 doz yaptırın. Ben bunu geç öğrendiğime pişman oldum ☺️

Günaydın kızlar, bugün mutfakta biraz ön hazırlık yapmak istiyorum yine. 2 hafta evvel size sormuştum, tavsiyelerinizle çok şey yaptım, 2 hafta onları çok güzel kullandım. Hala bile var. 4 kavanoz domates çorbası ve 2 kavanoz nohut yemeği yapmıştım. Çorbadan hala var, nohut yemekleri bitti. Kuşbaşı et pişirip buzluğa atmıştım, onlarla yemek yaptım aşırı pratik oldu. Dün akşam sonuncusunu da kullandım. Nohut haşlayıp buzluğa atmıştım duruyor. Fasulye de haşlamıştım, ondan piyaz salata yaptım. Ispanaklı börek yapıp atmıştım buzluğa o da çok güzel oldu. Ispanakları daha önceden de dediğim gibi market buzluğundan yıkanmış olarak alıyorum. Önce soğan kıyma kavurdum sonra hemen üstüne ıspanakları attım. Soğuyunca yufkalara rulo şeklinde sardım, yuvarlak tepsiye kol böreği gibi yapıp, sonra tepsisiyle çiğ olarak buzluğa attım. Misafire hemen buzluktan çıkardım buzlu buzlu üstüne yumurta sarısı sürüp pişirdim. Çok güzel oldu. Yanına marketten aldığım kavanozda köz patlıcan, yoğurtlayıp hop bir salata oldu. Sadece tatlıyı aynı gün yapmış oldum, o da nefis yemek tariflerinde 5 kaşık tatlısı var, biliyorsunuzdur belki. Hiç zor değil. Hem bereketli oluyor, hem de revani seviyorsanız çok güzel, ama sütlü şerbetli olduğu için revani kadar ağır değil daha hafif daha hoş. Buzluğa ayrıca maydonoz da yıkayıp atmıştım, o da çok pratik oldu. Normalde olsa hem hızlı sararıp pörsüyorlar dolapta, hem de yıkayıp buzluğa koyunca aşırı pratik oldu, yemeğe atarken çıtır çıtır elde hemen ufalanıyor kesmeye bile gerek olmadı hatta. Bugün de planım var bakayım yazarım size yapınca.

Meyve püresi kaşık mama verdim ve pekmezli mama hangisi ne yaptı bilmediğim için ikisini de kestim ama hala aynı maalesef 🫤
Ek gidada da cok dikkalti gitmek gerek, alerji konusu hep sikinti, ne alerji yapti yapmadi anlamak zor. Ona gore ayarlama yapmak gerek, yeni gidalaei ayni gun tattirmamak vs 🙏 hatta onxe dudak kenarına dokundurup deneyebilirsinuz

Günaydın kızlar, bugün mutfakta biraz ön hazırlık yapmak istiyorum yine. 2 hafta evvel size sormuştum, tavsiyelerinizle çok şey yaptım, 2 hafta onları çok güzel kullandım. Hala bile var. 4 kavanoz domates çorbası ve 2 kavanoz nohut yemeği yapmıştım. Çorbadan hala var, nohut yemekleri bitti. Kuşbaşı et pişirip buzluğa atmıştım, onlarla yemek yaptım aşırı pratik oldu. Dün akşam sonuncusunu da kullandım. Nohut haşlayıp buzluğa atmıştım duruyor. Fasulye de haşlamıştım, ondan piyaz salata yaptım. Ispanaklı börek yapıp atmıştım buzluğa o da çok güzel oldu. Ispanakları daha önceden de dediğim gibi market buzluğundan yıkanmış olarak alıyorum. Önce soğan kıyma kavurdum sonra hemen üstüne ıspanakları attım. Soğuyunca yufkalara rulo şeklinde sardım, yuvarlak tepsiye kol böreği gibi yapıp, sonra tepsisiyle çiğ olarak buzluğa attım. Misafire hemen buzluktan çıkardım buzlu buzlu üstüne yumurta sarısı sürüp pişirdim. Çok güzel oldu. Yanına marketten aldığım kavanozda köz patlıcan, yoğurtlayıp hop bir salata oldu. Sadece tatlıyı aynı gün yapmış oldum, o da nefis yemek tariflerinde 5 kaşık tatlısı var, biliyorsunuzdur belki. Hiç zor değil. Hem bereketli oluyor, hem de revani seviyorsanız çok güzel, ama sütlü şerbetli olduğu için revani kadar ağır değil daha hafif daha hoş. Buzluğa ayrıca maydonoz da yıkayıp atmıştım, o da çok pratik oldu. Normalde olsa hem hızlı sararıp pörsüyorlar dolapta, hem de yıkayıp buzluğa koyunca aşırı pratik oldu, yemeğe atarken çıtır çıtır elde hemen ufalanıyor kesmeye bile gerek olmadı hatta. Bugün de planım var bakayım yazarım size yapınca.
Yine yemek konusı gelmiş ❤️
Buzluğa soslu tavuk şiş atınca o da hazır ve süper bir yemek oluyor. Tavukları şişe geçicek şekilde kuşbaşından büyük kesip soslayıp dolapta birkaç saat demlendiriyoruz. Sosun içine; süzme yoğurt, salça, sarımsak mutlaka koyuyoruz gerisi tamamen damak zevkimize göre. Sonra şişleyip düz bir tabakta buzluğa. Şişe geçirirken aralara kapya biber sarımsak soğan da eklenebilir. Daha sonra yer kaplamasın diye derin dondurucu kaplarına alıyorum ben ama şart değil tabii ki. Yemeksiz kalınca çıkarıp bir saat bekletip hemen fırına atıyorum çok iyi oluyor.

Yine yemek konusı gelmiş ❤️
Buzluğa soslu tavuk şiş atınca o da hazır ve süper bir yemek oluyor. Tavukları şişe geçicek şekilde kuşbaşından büyük kesip soslayıp dolapta birkaç saat demlendiriyoruz. Sosun içine; süzme yoğurt, salça, sarımsak mutlaka koyuyoruz gerisi tamamen damak zevkimize göre. Sonra şişleyip düz bir tabakta buzluğa. Şişe geçirirken aralara kapya biber sarımsak soğan da eklenebilir. Daha sonra yer kaplamasın diye derin dondurucu kaplarına alıyorum ben ama şart değil tabii ki. Yemeksiz kalınca çıkarıp bir saat bekletip hemen fırına atıyorum çok iyi oluyor.
Aaaa çok iyi fikir gerçekten, şiş gibi yapmak oyalayıcı olur belki o şekilde yapamam ama soslayarak atmak bile çok iyi fikir. Deneyeceğim teşekkür ederim 🤩

Kızlar bu arada dün 5.ay kontrolüne gittik. Çocuğum 200 gr almış 20 günde ama doktor pek problem etmedi bu defa geçen aylardaki gibi. Ben de bir sebepten doktora gitmiştim d vitaminim çok düşük çıkmış yoğun içerikli bir d vitamini verdiği için bebeğin d vitaminini keselim doktoruna da sorun demişti o da aynı şeyi söyledi ben kullanırken bebeğim kullanmayacakmış.

Onun dışında ek gıdaya 15-20 gün sonra başlayalım önceliğimiz sebze ve yoğurt sonra yavaş yavaş meyve ekleyelim, dedi. Portakal mandalina vermiyoruz, erkenmiş. Günde 5-6 tatlı kaşığı ile başlayacağız fazlası yok, ısrar edip peşinde koşmak yok, hazır kavanoz mamalar yok. Emzirme azalmasın da dedi. Hipp 5 tahıllı bir karışımı mı ne varmış kağıda yazdım ama bulamıyorum. Onu da verebilirmişiz.
3 kaşık kuralını sordum şart değil ama alerji takibi için aynı besini 2-3 gün verirsiniz dedi. Bir de robottan geçirmek yok buharda pişirip çatalla ezerek verelim, dedi.

Önemli olan alışkanlık kazandırmak o sebeple sizin yemek saatlerinizde günde sadece iki öğün yiyecek, mutlaka o da masada otursun izlesin, dedi.

Sünnet için 5-12 ay aralığını uygun görüyorum yine de size kalmış dedi. Biz de 1 ay içinde yaptıracağız sanırım. Dizlerim titriyor korkudan, resmen sünnet korkusu oldu, niye böyle oldum bilemedim 😅

Aaaa çok iyi fikir gerçekten, şiş gibi yapmak oyalayıcı olur belki o şekilde yapamam ama soslayarak atmak bile çok iyi fikir. Deneyeceğim teşekkür ederim 🤩

Siz tabii 4 kişilik yapacaksınız onu düşünemedim 😅 yanına da bir pilav bir cacık ❤️ çocuklar bayılıyor

Kızlar bu arada dün 5.ay kontrolüne gittik. Çocuğum 200 gr almış 20 günde ama doktor pek problem etmedi bu defa geçen aylardaki gibi. Ben de bir sebepten doktora gitmiştim d vitaminim çok düşük çıkmış yoğun içerikli bir d vitamini verdiği için bebeğin d vitaminini keselim doktoruna da sorun demişti o da aynı şeyi söyledi ben kullanırken bebeğim kullanmayacakmış.

Onun dışında ek gıdaya 15-20 gün sonra başlayalım önceliğimiz sebze ve yoğurt sonra yavaş yavaş meyve ekleyelim, dedi. Portakal mandalina vermiyoruz, erkenmiş. Günde 5-6 tatlı kaşığı ile başlayacağız fazlası yok, ısrar edip peşinde koşmak yok, hazır kavanoz mamalar yok. Emzirme azalmasın da dedi. Hipp 5 tahıllı bir karışımı mı ne varmış kağıda yazdım ama bulamıyorum. Onu da verebilirmişiz.
3 kaşık kuralını sordum şart değil ama alerji takibi için aynı besini 2-3 gün verirsiniz dedi. Bir de robottan geçirmek yok buharda pişirip çatalla ezerek verelim, dedi.

Önemli olan alışkanlık kazandırmak o sebeple sizin yemek saatlerinizde günde sadece iki öğün yiyecek, mutlaka o da masada otursun izlesin, dedi.

Sünnet için 5-12 ay aralığını uygun görüyorum yine de size kalmış dedi. Biz de 1 ay içinde yaptıracağız sanırım. Dizlerim titriyor korkudan, resmen sünnet korkusu oldu, niye böyle oldum bilemedim 😅
Hadi geçmiş olsun, ön bilgilendirmeyi yapmışsınız 🥰 Ben de haftaya 5. ay kontrolümüzde ek gıdayı uzun uzun konuşabilmeyi umuyorum doktorumuzla. Veee sünnet 🙈 Çok geriliyorum, şu an karnıma ağrılar girdi mesela şunu yazarken. Ve fakat bu Cuma’ya randevu aldık sünnet için. Cücem pek kıpır kıpır, durmak bilmiyor. Olur da erkenden emekleyiverirse sünnet işi zora girer diye hemen halledelim dedik ama şu 4. ay tamamen bitse de öyle mi yaptırsak diye de bir ses konuşup duruyor kafamda 🐣

Back
X