• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    205
Kızlar bebeğime kan ilacı ferrum kullanıyorum, burada anne sütüyle kayıp olmayacağını yazanlar olmuştu. Doktor onun Fermix için olduğunu söyledi, Ferrumda mutlaka öncesinde ve sonrasında aç olması lazım dedi. Ben hiç önemsemiyordum. Gerçi bugün de unuttum emzirdikten sonra verdim ama aklımızda bulunsun Ferrum verenler dikkat edelim açken vermeye.

Emeklemeye başlayan bebiş var mi ?
Bizimkinde epey çaba var. Elleriyle, ayaklarıyla kendi ittire ittire, yuvarlana yuvarlana mat üstünde dolaşıyor. Bakalım tam anlamıyla emekleme ne zaman olacak
benimki matın üstünde kendini gayet ilerletiyor sürünerek pervane gibi dönüyor güzel yer değiştiriyor alttan destek verince ittiriyor ama emekleme modunda değil daha

benimki matın üstünde kendini gayet ilerletiyor sürünerek pervane gibi dönüyor güzel yer değiştiriyor alttan destek verince ittiriyor ama emekleme modunda değil daha

Aynen emeklemeden ziyade sürünme, yuvarlanma 🥰 ama artik kendi kendini eğlendirebiliyor en azindan bu sayede. Matın farkli alanlarina oyuncaklarini koyuyorum, istediğine gidiyor

Aynen emeklemeden ziyade sürünme, yuvarlanma 🥰 ama artik kendi kendini eğlendirebiliyor en azindan bu sayede. Matın farkli alanlarina oyuncaklarini koyuyorum, istediğine gidiyor
Aynen benim için çok iyi oldu kendi kendine oyalanıyor matın üstündeki resimleri almaya çalışıyor hehehe yalıyor filan pek hijyenik durumlar değil ama yaapacak birsey yok

Bizim geçiyor gibi bir kaç gündür gece uykuları daha normale bindi , dün menenjit 2.dozu oldu o yüzden ateşlendi ama normalde o huzursuz halleri çok kalmadı. Ama genel olarakta sakin bir bebek o yüzden belki bir referans olmaz sizin için :)) 16 Haziran doğumlu bu arada
Bizim oğluşlar aynı gün doğmuş 🤓tam komando benimki bı düz duvara tırmananmadi yakında onu da yapacak uykularimiz da hala ataktan kalma darmaduman gerçekten hepsinin mizacıyla alakalı ay gün atak değil bence🤣

Menenjit aşılarının ilk dozlarını olduk bu sabah, panikle bekleme halindeyim. Sizlerde yan etkileri kaçıncı saat başlamıştı?

Menenjit aşılarının ilk dozlarını olduk bu sabah, panikle bekleme halindeyim. Sizlerde yan etkileri kaçıncı saat başlamıştı?
Eve gelip uyuyup uyandıktan sonra başlamıştı. Ağlayarak uyanmıştı, sonrasinda hiç susmadan yarim saat kadar çığlık çığlığa ağlamaya devam edince fitil yaptim. 15 dakika sonra susmustu

Bizim oğluşlar aynı gün doğmuş 🤓tam komando benimki bı düz duvara tırmananmadi yakında onu da yapacak uykularimiz da hala ataktan kalma darmaduman gerçekten hepsinin mizacıyla alakalı ay gün atak değil bence🤣
Yaaa ne güzel aynı gün 🤍 bencede her çocuk bambaşka, bizimde bu ay biraz zorladı ama genel olarak doğduğu andan itibaren uykuyu sevdi bence 😂 çok atak takip eden ve her şeyden stres olan biri de değilim , ki çocuk özellikle annenin stresinden çok etkileniyor buna inanıyorum . öyle yada böyle zaman çok hızlı geçiyor yetişemiyorum artık büyüme hızına. Sağlıkla büyüsünler inşallah 🙏🏻

Eve gelip uyuyup uyandıktan sonra başlamıştı. Ağlayarak uyanmıştı, sonrasinda hiç susmadan yarim saat kadar çığlık çığlığa ağlamaya devam edince fitil yaptim. 15 dakika sonra susmustu
Kıyamam ya, dilleri de yok ki anlatsınlar nasıl ağrıyor, ne derece ağrıyor. Benimki normalde de çok mızmız ve ağlak bir bebek o yüzden ayırt edebilir miyim emin değilim ateş takibine göre calpol vereceğim artık 🥲 Yanıt için teşekkür ederim 🙏🏼

Yaaa 🥰 kangurunun markasi neydi ? Vücut yapısı / boy ile de alakalı olabilir mi acaba ?
Büyüğü de 1 buçuk yaşına kadar taşımıştım kanguruda
Aslinda bel desteği ile bence ağırlığı eşit dağıtıyor, bebeği kucakta gezdirmekten çok daha rahat. Ben de alışığım tabii biraz. Hele dışarda önde kanguru sirtta çanta fittir fittir geziyorum.
Babybjörndü. O benim saftirikliğim oldu 😔 biraz da ufak tefegim. Aslinda 2-3 aylıkken havaalanında çok rahat olmuştu. Şimdi hiç taşınmaz gibi geldi, ne güzel size 🥰

O şekilde şartlamayın kendinizi. Yan etki olmayabilir belki. Ya da hafif atlatırsınız. Bizim aşıdan 6 saat kadar sonra çok az ateşi artmaya başladı ama 37,5 u geçmedi, doktor 38den önce vermeyin dedi diye ateş düşürücü vermedim. Gece ateşi daha fazla artmasın diye tek kat giydirdim. Gece uyandığı zamanlarda uykuya geri dönmesi zor oldu biraz ama karnını doyurduktan sonra beyaz gürültü ve ayakta sallamayla iyi atlattık. Sabahına çok neşeli uyandı. Hiçbir şeyi kalmamıştı. İnşaallah sizin de zorlu geçmez.

Kızlar bebeğime kan ilacı ferrum kullanıyorum, burada anne sütüyle kayıp olmayacağını yazanlar olmuştu. Doktor onun Fermix için olduğunu söyledi, Ferrumda mutlaka öncesinde ve sonrasında aç olması lazım dedi. Ben hiç önemsemiyordum. Gerçi bugün de unuttum emzirdikten sonra verdim ama aklımızda bulunsun Ferrum verenler dikkat edelim açken vermeye.
Biz konusmustuk, hatta bir doktorun paylasimi vardi. Gelecek ay demire baslayinca soracagim kendi doktorumuza da🤔

Kabak güvenli sanırım 👍🏻

Osman Gönülal da aslında ya hep ya hiç yaklaşımına karşı. Bireyselleştirilmeli diyor sizin yaptığınız gibi 👍🏻

Çok faydalı bilgiler, çok teşekkür ederim ☺️ Nereden nasıl başlayayım bilemedim. Aslında milyon tane içerik var, kitaplar, videolar vs. Ama ben insan tecrübesine daha çok önem veriyorum sanırım. Kabak ve havuç şu an aklıma yattı. Brokoliyi ben doktorun verdiği örnekler sebebiyle öne çektim galiba. Yoksa haklısınız, tek parça sebzeler daha güvenli başlangıç için.

Bal kabağı da iyi fikirmiş 👍🏻 Havuç, tatlı patates, kabak, bunlarla başlansa fena olmaz gibi 👍🏻

Havuç 🥕 candır diyoruz sanırım sonuç olarak ☺️ Fazla sayı da yere atarsa diye herhalde 😅

Kaşığı mı sevdi minnoş acaba ☺️
Daha becwremwdi elinde yemeyi elinden kayıyor ağzına götürene kadar , götürse de ısıramıyo yalıyor falan 😀 ne yaptın cnm başladın mı tadımlara

Daha becwremwdi elinde yemeyi elinden kayıyor ağzına götürene kadar , götürse de ısıramıyo yalıyor falan 😀 ne yaptın cnm başladın mı tadımlara
Dokunsa bile yeter yemesi şart değil dediler bana tadım sadece ben Geçtim tadımlardan çorbalara doğru geçiş yaptım sonra da sabahları irmik yulaf pekmez falan deniyeceğim 😇

Kızlar bugun mustela pisik önleyici krem aldım
Çocuğumun poposunda hicbir sey yoktu kakadan sonra bir sureyim dedim
Perisan etmis yavrumun poposunu kıpkırmızı pütürlü.. böyle bir sey yasayan var mı

Merhaba kızlar 😍 Bugün 5. Ay kontrolümüz vardı. Ben önceki ayda menenjit aşılarını yaptırmamıştım, bugün hem Bexsero hem Nimenrix ikisini de yaptırdık. Ve Rotarix 2. Doz. Menenjitlerin 2. dozu bir sonraki ay diye anladım, doğru mudur? Bir de 40 gün lafı geçti de, dozlar arasını 40 günü geçirmeyin gibi bir şey dedi sanki doktor. O sırada tam anlayamadım bir daha da teyit ettirmedim. Nasıl yapıldı sizin dozlar? Kaç gün arayla? Bakalım huzursuzluk evresini nasıl atlatacağız… Zaten tam 5. Ayı bitirdikten sonra 3 gündür bir ayrı açıldı gözleri, yaramazlık tavan. Asla ne pusette yatmak istiyor ne oturarak kucağımda olmak ona yetiyor, illa ayakta gezerken omzumda olacak küçük bey. Ek gıda için bir sonraki ay başlayacağımızı söyledi doktor. Kilo alması ne az ne çok ortalama, boyu iyi uzamış. Bizde durumlar bu şekilde.
Bu konuşuldu mu bilmiyorum ama Rota 2.dozu 5.ayda yaptırmalısınız, ilk dozu muhtemelen 3.ayda oldunuz değil mi? İki doz arası 2 ay oluyor

Kızlar bugun mustela pisik önleyici krem aldım
Çocuğumun poposunda hicbir sey yoktu kakadan sonra bir sureyim dedim
Perisan etmis yavrumun poposunu kıpkırmızı pütürlü.. böyle bir sey yasayan var mı
Çok üzüldüm. Sırf yıkayın hiçbir şey sürmeyin bence. O tür bütün kremlerin 3 çocuğumda da hiçbir faydasını görmedim. Su en güzeli.

Sırf yıkayın hiçbir şey sürmeyin bence. O tür bütün kremlerin 3 çocuğumda da hiçbir faydasını görmedim. Su en güzeli.

Ay şok oldum ya tertemizdi bebeğimin poposunda hiçbir şey yoktu
Resmen kremden sonra oldu.
Allah beni kahretmesin durduk yere çocuğu pişik ettim hem de öyle böyle değil pütürlü oldu
Yarın pamukla da silmem sadece yıkarım

Back
X