- 18 Ağustos 2024
- 1.685
- 1.227
- 53
Ihlamur bebeğe miek gıda serüveniniz de başarılar
şükür ben kurtuldum alerjik bir durum yaşamadım gıdalarda şuan
ayına göre her şeyi veriyorum
kahvaltıda ıhlamur da başladık
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ihlamur bebeğe miek gıda serüveniniz de başarılar
şükür ben kurtuldum alerjik bir durum yaşamadım gıdalarda şuan
ayına göre her şeyi veriyorum
kahvaltıda ıhlamur da başladık
Nerdeyse 24 saat olacak hiç uyumadım. Eşimde yok evde. O kadar yorgunum ki… neden böyle oldu anlamadım, çok az vermiştim halbukiKızlar merhaba, oğlum gece çok ağladı. Bir yeri ağrıyor belli. Öğürüyor yutkunuyordu. Acile götürdüm. Röntgende çok gazı vardı özellikle makata yakın yerde. Yani bebişim normalde çok gazlıdır ama hep çıkartırdı yenidoğanlen bile gazını kolay çıkarırdı, ağlamazdı öyle fazla. ( ağlamaları uyku yüzündendi). herneyse lavman yapıldı eve geldik ama durumunda en ufak bi değişiklik yok. Ek gıdaya başladık 4. Günümüzdeyiz. Sabah yer elması vermiştim onu çıkardı bezinde gördüm bi sorun yoktu akşam biz yemek yerlen ağzını açınca bende dayanamadım muz verdim ama max. 1 tatlı kaşığı. Şimdi kafama takılıyor acaba muz mu yaptı diye. Ama öyle hemen 1-2 saat içinde yapar mı bu kadar. Ara ara uyanıp çok ağlıuor sonra bi rahatlıyor tekrar uyuyor. Çok üzülüyorum ya. Veya üşüttü veya demir vermiştim yatmadan o yaptı ocean microfer. Veya ben antibiyotik içiyorum o geçiyor sütle ay her ihtimali düşünüyorjm
Çok çok geçmiş olsun. Huzursuzluk devam mı? Belki ek gıdadaki besinlere tepki veriyordur diye düşündüm. Kusma da bir alerji tepkisi. Biz de 3-4 gündür kaka yapamıyoruz, ben de ek gıdaya bağlıyorum.Nerdeyse 24 saat olacak hiç uyumadım. Eşimde yok evde. O kadar yorgunum ki… neden böyle oldu anlamadım, çok az vermiştim halbuki
O tozlara hiç gerek yok diye biliyorum, takip etitğim bir doktor da öyle demiştiCanım kızlar ilk yoğurt mayalamam başarısız oldu. O toz halinde satılan mayalardan aldım. Üstünde 3-5 kg süte diyordu bende 1 kg yapacağım diye daha az attım anam hiçte tutmadı. Nasıl olacak bilmiyorum![]()
Demiri hep akşam mş alıyor? Belki demir ve muz rahatsız etmiş olabilir. Şimdi nasıl bebiş? Cok geçmiş olsunKızlar merhaba, oğlum gece çok ağladı. Bir yeri ağrıyor belli. Öğürüyor yutkunuyordu. Acile götürdüm. Röntgende çok gazı vardı özellikle makata yakın yerde. Yani bebişim normalde çok gazlıdır ama hep çıkartırdı yenidoğanlen bile gazını kolay çıkarırdı, ağlamazdı öyle fazla. ( ağlamaları uyku yüzündendi). herneyse lavman yapıldı eve geldik ama durumunda en ufak bi değişiklik yok. Ek gıdaya başladık 4. Günümüzdeyiz. Sabah yer elması vermiştim onu çıkardı bezinde gördüm bi sorun yoktu akşam biz yemek yerlen ağzını açınca bende dayanamadım muz verdim ama max. 1 tatlı kaşığı. Şimdi kafama takılıyor acaba muz mu yaptı diye. Ama öyle hemen 1-2 saat içinde yapar mı bu kadar. Ara ara uyanıp çok ağlıuor sonra bi rahatlıyor tekrar uyuyor. Çok üzülüyorum ya. Veya üşüttü veya demir vermiştim yatmadan o yaptı ocean microfer. Veya ben antibiyotik içiyorum o geçiyor sütle ay her ihtimali düşünüyorjm
Aktivia dan yapıyorum ben kivinin makinasını aldım onda yapıyorum :) normalde tabiki yoğurt yapıyordum makinasız ama çok alasım geldi kullanıyorum memnunumCanım kızlar ilk yoğurt mayalamam başarısız oldu. O toz halinde satılan mayalardan aldım. Üstünde 3-5 kg süte diyordu bende 1 kg yapacağım diye daha az attım anam hiçte tutmadı. Nasıl olacak bilmiyorum![]()
Canım kızlar ilk yoğurt mayalamam başarısız oldu. O toz halinde satılan mayalardan aldım. Üstünde 3-5 kg süte diyordu bende 1 kg yapacağım diye daha az attım anam hiçte tutmadı. Nasıl olacak bilmiyorum![]()
Kızlar merhaba, oğlum gece çok ağladı. Bir yeri ağrıyor belli. Öğürüyor yutkunuyordu. Acile götürdüm. Röntgende çok gazı vardı özellikle makata yakın yerde. Yani bebişim normalde çok gazlıdır ama hep çıkartırdı yenidoğanlen bile gazını kolay çıkarırdı, ağlamazdı öyle fazla. ( ağlamaları uyku yüzündendi). herneyse lavman yapıldı eve geldik ama durumunda en ufak bi değişiklik yok. Ek gıdaya başladık 4. Günümüzdeyiz. Sabah yer elması vermiştim onu çıkardı bezinde gördüm bi sorun yoktu akşam biz yemek yerlen ağzını açınca bende dayanamadım muz verdim ama max. 1 tatlı kaşığı. Şimdi kafama takılıyor acaba muz mu yaptı diye. Ama öyle hemen 1-2 saat içinde yapar mı bu kadar. Ara ara uyanıp çok ağlıuor sonra bi rahatlıyor tekrar uyuyor. Çok üzülüyorum ya. Veya üşüttü veya demir vermiştim yatmadan o yaptı ocean microfer. Veya ben antibiyotik içiyorum o geçiyor sütle ay her ihtimali düşünüyorjm
4 gibi yine baya ağladı sonra karnına masaj yaptım lavmanın da etkisiyle kaka yaptı biraz rahatladı gibi oldu, uyudu. Böyle olunca dedim demek ki gaz sıkıştırmış. Ama şimdi de burnu tıkalı gibi hırıltılı (ablamızda böyle 2-3 gündür) acaba geniz akıntısı oldu o mu öğürttü kusturdu, uyuyamadım diye ağladı belki. Uyuyamadığında çok sinirli oluyor. Gece de her zaman olan gazı gördü belki doktor, bi anlayabilsem ona göre rahatlatıp devam edicem deÇok çok geçmiş olsun. Huzursuzluk devam mı? Belki ek gıdadaki besinlere tepki veriyordur diye düşündüm. Kusma da bir alerji tepkisi. Biz de 3-4 gündür kaka yapamıyoruz, ben de ek gıdaya bağlıyorum.
24 saat uyumamak… Allah zorunuzu kolaylaştırsın, daha az yorulun dilerimKendim de memeyle uğraşıyorum günlerdir. Acı eşiğim arşa çıktı artık . Emzirirken Allah’ım ne olur acı hissetmeyeyim diye dua ede ede emziriyorum. Şimdi de tıkanıklıkları açmak için pompa başındayım…
O kadar uykuluyum ki inan bende fark etmedim
Evet o mayalarla tek başına mayaladığınızda doğru ölçüde bile yapmış olsanız tam tutma işlemi gerçekleşmeyebiliyor, o yüzden hem o mayayı hem de çevrenizde bir yoğurtçu varsa ondan bir parça mayalık yoğurt isterseniz onu da sütünüze koyarsanız ikisi birlikte güzel oluyor.Canım kızlar ilk yoğurt mayalamam başarısız oldu. O toz halinde satılan mayalardan aldım. Üstünde 3-5 kg süte diyordu bende 1 kg yapacağım diye daha az attım anam hiçte tutmadı. Nasıl olacak bilmiyorum![]()
Bence değil ama birkaç güne anlaşılır öyleyse. Her diş böyle gelecek olursa ayvayı yedik demektir bilemedim olsa mı olmasa mıDiş mi geliyor acaba
Belki doktorlar her zaman olan gazı gördüler
Benim oğlum da bir akşam öyle ağladı 2 gün sonra 2 diş birden çıkardı
Kabak filan verin bugün, daha katı bir şey vermeyin. Bol bol da emsin bence, çaresi o oluyor genelde.4 gibi yine baya ağladı sonra karnına masaj yaptım lavmanın da etkisiyle kaka yaptı biraz rahatladı gibi oldu, uyudu. Böyle olunca dedim demek ki gaz sıkıştırmış. Ama şimdi de burnu tıkalı gibi hırıltılı (ablamızda böyle 2-3 gündür) acaba geniz akıntısı oldu o mu öğürttü kusturdu, uyuyamadım diye ağladı belki. Uyuyamadığında çok sinirli oluyor. Gece de her zaman olan gazı gördü belki doktor, bi anlayabilsem ona göre rahatlatıp devam edicem de![]()
Ben toz maya ile yapıyorum. Aslında gayet de kıvamlı oluyor. Siz kaç litreden yaparsanız yapın tüm mayayı kullanın. Önemli olan sıcaklığı tutturmak. Weewell marka makine kullanıyorum ben. 45 dereceye 8-9 saati seçiyorum. Çok güzel tuttu en son. Tuttuktan sonra kendi yoğurdunuzdan maya ayırırsınız.Canım kızlar ilk yoğurt mayalamam başarısız oldu. O toz halinde satılan mayalardan aldım. Üstünde 3-5 kg süte diyordu bende 1 kg yapacağım diye daha az attım anam hiçte tutmadı. Nasıl olacak bilmiyorum![]()
Bugün bi şey vermeyeceğim bi dinlensin diye düşündüm. Yarın veririm aynen.Kabak filan verin bugün, daha katı bir şey vermeyin. Bol bol da emsin bence, çaresi o oluyor genelde.
6 aylık oldu veriyoruz doktorumuz izin verdi tabi kalkıpta bardakla vermiyoruz :) yarım fincan sabah kahvaltısını sulandırmak içinIhlamur bebeğe miHiç bitki çayı verildiğini duymamıştım bilgim yok yani hiç sudan başka bir şey görmemiştim
![]()